Ukraina I går sändes Semifinal 1 av Ukrainas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 och av 8 tävlande bidrag så valde 50/50 jury- och tittarröster ut 2 bidrag som gick vidare till finalen den 25:e februari.

Juryn, som bestod utav Konstantin Meladze (kompositör, producent), Jamala (ESC-2016-vinnare) och Andrei Danilko (Verka Serduchka), gav även sina åsikter om varje bidrag efter varje framträdande. För pausunderhållningen stod Vitrysslands och Georgiens ESC-2017-representanter Navi Band och Tako Gachechiladze som framförde sina bidrag “Historyja majho zyccia” och “Keep the Faith!“.

Här nedan ser ni resultatet av gårdagens semifinal samt länkar till artisternas framträdanden:


I Love You“, TAYANNA (vinnare av första semifinalen i Ukraina)

Resultatet av Ukrainas ESC-2017-uttagning – Semifinal 1, 4:e februari:

Vidare till finalen: Juryröster Teleröster Summa
1. “I Love You“, TAYANNA 7 p. (30,05%) 8 p. 15 p.
2. “O, Mamo!“, Salto Nazad 8 p. (11,82%) 6 p. 14 p.
Utslagna:
3. “Geraldine“, Arsen Mirzoyan 4 p. (24,90%) 7 p. 11 p.
4. “All My Love For You“, SKAI 6 p. (9,54%) 5 p. 11 p.
5. “We Are One“, MamaRika 5 p. (8,76%) 4 p. 9 p.
6. “Make It Real“, Roma Veremeychik
and LUMIERE
2 p. (6,30%) 3 p. 5 p.
7. “Blue Bird“, Monochromea 3 p. (4,35%) 2 p. 5 p.
8. “Sugar Whisper“, Laliko 1 p. (4,29%) 1 p. 2 p.
(Källa: en.wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Överlag så tyckte jag att det var en bra show där många av framträdanden var mer intressanta än bidragen i sig. Vad gäller låtarna så var det däremot, precis som jag konstaterade inför semifinalen, endast “All My Love For You” och “Geraldine” som föll mig i smaken. Den sistnämnda höjde sig dessutom ännu mer för mig då Arsen Mirzoyan visade sig vara en väldigt bra live-artist.

Men, men… precis som väntat så hittade delar av juryn saker att anmärka på hos mina favoriter och tittarna föredrog det bidrag som lanserat massiva PR-kampanjer inför uttagningen (allt enligt esckaz.com:s twitter-rapportering jag följde under showens gång). Själv är jag varken förvånad eller upprörd utan är bara glad över att jag hittat ytterligare två låtar som kommer att förgylla mitt 2017. 😀

De två bidrag som till slut tog sig vidare till final var däremot inget som imponerade på mig, varken låt- eller show-mässigt, så jag vänder snabbt blad och hoppas på lite bättre tur nästa vecka. Finalen blir ju så pass mycket roligare om man i alla fall kan få dit ett bidrag som man gillar. 🙂

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ukraina 2017: Resultatet av Semifinal 1”

 1. Johanna

  Även om jag gillar Salto som ju fortfarande är kvar i tävlingen så är det ändå lite bittert när Ukraina röstar vidare ett “en i mängden”-bidrag tillsammans med honom istället för t.ex Arsen som var svinbra live (och han hade ju kommit med om tittarna fått bestämma)

 2. Adri

  Med tanke på det stora mediautrymme “I love you” fått så gissar jag redan nu att det mycket väl kan bli deras vinnarbidrag.

  Helt ok, men inte min favorit.

 3. Johanna

  @Adri Du har troligen (tyvärr) rätt i det och isf tror jag det är tur för Ukraina att de redan är i finalen…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se