Imri Ziv för Israel 2017!

2017-02-13 (måndag)

Israel Efter åtta inledande shower så var det i kväll, måndagen den 13:e februari, dags för Israel att välja ut den artist som ska representera dem i Eurovision Song Contest 2017 genom finalen av “The Next Star for Eurovision“.

4 artister deltog i finalen där de först ställdes mot varandra i två covers-dueller. Tittarna röstade fram de två duellvinnarna medan en jury räddade vidare ytterligare en artist.

Tre av finalisterna fick därmed tävla med ytterligare vars en cover-låt och 100% tittarröster fick vid en andra omröstning utse vem som representerar Israel i Kiev, se resultatlistorna och länkar till de tävlande artisternas framträdanden nedan:

Israels artist för Eurovision Song Contest 2017:

Imri Ziv

Resultatet av finalen av Israels “Rising Star” – 13:e februari:

Resultatet av den andra omröstningen: Tittarröster:
1. Imri Ziv – “Because of you” av Kelly Clarkson 74%
2. Diana Golbi – “Purple rain” av Prince 67%
3. Julieta – “Shikorim me’ahava” av Eden Ben-Zaken 58%

Resultatet av den första omröstningen: Tittarröster:
Duell 1
Imri Ziv – “Halo” av Beyonce 78% duellvinnare
The Beatbox Element – “Hey mama” av David Guetta 55% utröstad
Duell 2
Julietta – “My Number One” av Helena Paparizou 53% juryns val
Diana Golbi – “Euphoria” av Loreen 84% duellvinnare
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Då jag inför finalen hoppades lite extra på antingen Diana Golbi eller Imri Ziv så kan jag inte påstå att jag är direkt missnöjd med valet. Jag väntar dock med ytterligare kommentarer tills vi hört det bidrag som väljs ut till honom och som lär presenteras i slutet av februari / början av mars. Förhoppningsvis är det något som passar hans sätt att sjunga… utan att vara något balladaktigt för det tycker jag att det redan finns alltför mycket av. 😉

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Israel i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se