ESC 2017 Schlagerpinglan: Så här långt har 10 länder presenterat de bidrag som de tänker tävla med i Eurovision Song Contest 2017 och innan veckans finaler fyller på listan ytterligare så passar även jag på att presenterar min första topp-10-lista över utvalda ESC-bidrag för säsongen.

Här följer därför en sammanställning av de bidrag som så här långt valts ut, i den ordning jag personligen rankar dem. Uppdaterar även med snabbreprisen av de 10 utvalda bidragen som den officiella ESC-sidan presenterat:


Selected entries so far (Updated 15/02/2017)” (3:44 – Feb 15, 2017)

Schlagerpinglans ESC-2017-topp-10, 2017-02-14:
1. Italien Italien: Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani finalen
2. Frankrike Frankrike: Requiem”, Alma finalen
3. Vitryssland Vitryssland: Historyja majho zyccia”, Navi Band semi 2
4. Schweiz Schweiz: Apollo”, Timebelle semi 2
5. Tyskland Tyskland: Perfect Life“, Levina finalen
6. Storbritannien Storbritannien: Never Give Up On You”, Lucie Jones finalen
7. Finland Finland: Blackbird”, Norma John semi 1
8. Spanien Spanien: Do It For Your Lover“, Manel Navarro finalen
9. Georgien Georgien: Keep the Faith!“, Tako Gachechiladze semi 1
10. Albanien Albanien: Botë“, Linda Halimi semi 1

Schlagerpinglan: Senast jag gjorde en ESC-2017-lista så hade endast ett bidrag valts ut så listan bestod utav 20 bidrag som figurerat i de nationella uttagningarna. Nu när vi har tillräckligt många ESC-bidrag till en topp-tio så är det däremot dags att börja slipa på de “riktiga” listorna, precis som jag sett att många av er läsare gjort i kommentarsfältet. Riktigt intressant läsning, tack för det. 🙂

Så här långt så har jag hittat två fenomenala bidrag, två riktigt bra bidrag, två helt OK bidrag och fyra bidrag som jag inte riktigt kommer överens med för tillfället. Vi får väl se vad som händer ju fler bidrag som presenteras och ju närmare maj vi kommer, men efter att Italien och Frankrike presenterat sina bidrag så tycker i alla fall jag att det känns betydligt mer hoppfullt än det gjorde för bara en liten tid sedan. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Eurovision 2017: Schlagerpinglans topp-10 (så här långt)”

 1. Marcus

  Riktigt bra:
  1. Frankrike! Min ohotade vinnare än så länge, och så bra att jag har svårt att tro att något slår den.
  2. Spanien. Glädjepiller! Och sångaren sen, mums!

  Bra:
  3. Vitryssland. Ett till glädjepiller. Tyvärr tar min entusiasm slut efter två minuter.
  4. Georgien. En aktuell, omvärldsmedveten låt med en grym sångerska. Lite vara lite väl mycket andefattig själsfrände med 1944 dock.
  5. Albanien. Den får ligga här i mitten och skvalpa tills vi får slutversionen. Albaniens finputsningar kan gå lite åt båda hållen, men just nu gillar jag det jag hör.

  Meh:
  6-7. Storbritannien och Finland. Eftersom de har samma låt och nästan identiska sångerskor rankar jag dem lika. Tråkigt att de stora rösterna inte fick ett bättre låtmaterial.

  Dåligt:
  8. Schweiz. Jahopp…
  9. Tyskland. Hilfe…

  Katastrof:
  10. Italien. La scimmia nuda balla – gott så. Den håriga apan kunde de dock ha skippat.

 2. Anton

  1. Finland
  2. Vitryssland
  3. Frankrike
  4. Schweiz
  5. Storbritannien
  6. Spanien
  7. Georgien
  8. Tyskland
  9. Italien
  10. Albanien

 3. Adri

  1. Frankrike (ÖVERLÄGSEN de andra nio)

  2. Schweiz (ÖVERLÄGSEN de andra åtta)

  Nu blir det jämnare, alla fyra är riktigt bra ballader som byter plats med varandra hela tiden. Idag ser det ut såhär:

  3. Finland
  4. Georgien
  5. Storbritannien
  6. Albanien

  Bra, men inte för mina öron:

  7. Italien
  8. Vitryssland (Skriver under, Marcus. Mitt intresse är verkligen inte kvar för denna låten tyvärr. Och är jag inte på humör för den blir jag bara irriterad istället.)

  Godkänd:

  9. Tyskland (Bra sångerska, bra låt. Inget som sticker ut överhuvudtaget. Alldeles för safe.)

  Extremt extremt överlägset sist:

  10. Spanien (Förra året hamnade Spanien på mångas sistaplats här på denna blogg, medan jag personligen älskade den, och gör än idag. Spanien i år dock? Jag blir så förbannad när jag hör den. Refrängen upprepas till irriterande nivåer. Manel är inte trovärdig och likeable som artist tycker jag. Jag brukar gilla låtar med sommar-feeling men det här väcker ingenting inom mig. Tvärtom är det som om något i mig dör när denna låt spelas. Nä… Spanien är ett av mina favoritländer i ESC men i år har de anledning att skämmas. Jag skulle i alla fall skämmas om denna “låt” representerade oss.)

 4. Micke

  @Adri min vän du skriver om Spaniens bidrag i år “Refrängen upprepas till irriterande nivåer”.

  Då vet du varför jag tyckte sååååååååååååå illa om Spaniens bidrag 2016 🙂

 5. Adri

  @Micke: Jag tyckte inte den var så repetetiv 🙂 Årets spanska låt är ju mer eller mindre 90% refräng som består av samma ord på repeat medan en kille som inte borde stå på scen försöker göra ett trovärdigt framträdande. (Jag vet inte om jag tycker mest illa om låten, eller Manel. Som artist då, som person kan jag inte uttala mig.)

  “Say yay” hade i alla fall ett budskap om att inte ge upp efter misslyckanden. Inte vidare unikt, men fortfarande bra att påminna sig om. Budskap i årets låt finns inte ens.

  Och jag tyckte Barei var en tjej som hade väldigt likeable aura och hörde hemma på en scen. Manel har lika mycket utstrålning som en strumpa och verkar heeelt ointresserad av vad han sysslar med.

 6. Micke

  Du har all rätt i världen att tycka om “Sat yay” Adri. Det ska jag skita fullständigt i. Jag ska dock berätta för dig om de två grejer i låten, (bland många) som irriterade mig mest. Det näst jobbigaste som jag såg det var fötterna. Klarade inte av att se på det till slut. Det mest irriterande var dock de sista 40 sekunderna (tror jag). Say yay yay yah, Say yay yay yah, Say yay yay yah osv. Tillsammans då med bensprattlet är de 40 sekunderna för mig i samma klass som Österrike 2012.

  Men Adri jag är inte heller så förtjust i årets spanska bidrag. Jag höll ju på Maika. Vet inte ens hur det gick för henne. Spelar ingen roll för mig var hon bäst

  Upprepningar i låtar går åt två olika håll Adri. Om man inte gillar soundet då orkar man bara inte. Om man gillar soundet bryr man sig inte att det upprepas.

 7. Micke

  Adri vågar man fråga vad du tyckte om Vege Van i den ungerska uttagningen? 🙂

 8. Micke

  Här är min topp 10 av allt hittills. Fyra av dem har redan rykt all världens väg och bara två är vidare

  1. “Vége van“, The Couple – UNGERN
  2. “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
  3. “Făurit în Moldova”, CHE-MD – MOLDAVIEN
  4. “Yodel It!“, Ilinca ft. Alex Florea – RUMÄNIEN
  5. “Momento crítico“, Maika Barbero – SPANIEN
  6. “Historyja majho zyccia“, Navi Band – VITRYSSLAND
  7. “One by one”, UP – LETTLAND
  8. “We Live Once“, Maliibu – GEORGIEN
  9. “Tonight“, Deborah C & Josef Tabone – MALTA
  10. “Skuggamynd“, Erna Mist Pétursdóttir – ISLAND

 9. Micke

  Fem har rykt menar jag

 10. Adri

  Till skillnad från sist du frågade så har “Vege van” faktiskt lyckats sätta sig på hjärnan nu. Jag behöver inte lyssna på den för att påminna mig utan jag kan i huvudet hur den låter.

  Den har något. Men jag vet inte vad. Det är något i den som verkligen påminner mig om Melodifestivalen typ 2007 (bortsett från språket då). Det finns något man hört förut. Så den är bra, men jag tycker nog ändå att det var ganska rättvist när den fick lämna tävlingen i fredags 🙂 Gick i alla fall till semifinal!

  Min topp 10 av allt som är kvar (dvs jag räknar inte “One by one” i Lettland eller “Contigo” i Spanien då de officiellt är ute ur tävlingen):

  (Delad tionde plats dock)

  10= LETTLAND: Triana Park – Line
  10= ESTLAND: Elina Born – In or out
  9. POLEN: Isabell Otrebus – Voiceless
  8. SCHWEIZ: Timebelle – Apollo
  7. ESTLAND: Kerli – Spirit animal
  6. LITAUEN: Aiste Pilvelyte – I’m like a wolf
  5. FRANKRIKE: Alma – Requiem
  4. ISLAND: Hildur – Bammbaramm
  3. RUMÄNIEN: Ilinca – Yodel it!
  2. ESTLAND: Ariadne – Feel me now
  1. ESTLAND: Koit Tooled & Laura – Verona

  (Listan kanske inte stämmer överens med vad jag skrivit tidigare men jag tycker många många bra låtar erbjudits detta år så det mesta handlar om vad jag är sugen på just den dagen jag skriver listan)

  Får jag då fråga dig vad du tycker om låtarna från Schweiz och Frankrike i år? (Alltså de som faktiskt är i ESC)

  Jag kollar folks topplistor och det är ju tre länder som dominerar: Frankrike, Italien och Schweiz 🙂 jag vet att du gillade Italien, men de andra två då? 🙂

 11. Adri

  Med “folks topplistor” menar jag på youtube 🙂 inte denna blogg. Här verkar Schweiz överlag inte vara lika populär, men å andra sidan bara sett typ tre topplistor här 🙂

 12. Micke

  Min topp 10 av det som finns kvar. Det besvarar i alla fall halva din fråga 🙂 Det andra landets bidrag är jag inte så förtjust i. Tyckte hela Schweiz uttagning var en besvikelse men av många onda ting så valde de rätt som jag ser det.

  1. “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani – ITALIEN
  2. “Yodel It!“, Ilinca ft. Alex Florea – RUMÄNIEN
  3. “Historyja majho zyccia“, Navi Band – VITRYSSLAND
  4. “One by one”, UP – LETTLAND
  5 “Blackbird“, Norma John – FINLAND
  6. “Tonight“, Deborah C & Josef Tabone – MALTA
  7. “Skuggamynd“, Erna Mist Pétursdóttir – ISLAND
  8. “Requiem”, Alma – FRANKRIKE
  9. “Origo“, Joci Pápai – UNGERN
  10. “Feel Me Now“, Ariadne – ESTLAND

  Vet du jag märker det lite allmänt överallt att folk börjar hitta fram till Vege van nu. Bättre sent än aldrig 🙂

 13. Daniel

  Just nu har jag bara hört fem bidrag som jag riktigt gillar. Det är följande:

  1. Bianca Atzei – Ora esisti solo tu (ITALIEN)
  2. Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma (ITALIEN)
  3. Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It! (RUMÄNIEN)
  4. Joci Pápai – Origo (UNGERN)
  5. Nano – Hold On (SVERIGE)

  Jag hoppas verkligen på några fler för det är lite skralt med bara fem.

 14. Micke

  @Daniel, tre av dina fem har jag på min topp 10. Egentligen fyra av fem för Bianca Atzei skulle definitivt vara där men på något sätt har jag inte räknat in det i själva esc utan ser det som san remo. Men den är en riktig äkta italiensk pärla. För er som kanske inte hört den:

  https://www.youtube.com/watch?v=cigOoNHcCH0

  Ditt femte bidrag vet jag inget om eftersom det är MF. Har dock märkt att väldigt många tycks tycka om det så kanske om det vinner att även jag kommer att lyssna på det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se