Norge Den 7:e februari presenterade TV-bolaget NRK de 10 artister och bidrag som kommer att tävla i “Melodi Grand Prix 2017“, Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 som är planerad att avgöras den 11:e mars.

Då släpptes även 15-sekunders-versioner av bidragen medan fullversionerna numera finns att lyssnas på via nrk.no, Spotify och Tidal. (Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Hela startfältet, inkl. länkarna till fullversionerna av bidragen, hittar ni i det uppdaterade inlägget “Deltagarna i Melodi Grand Prix 2017” medan mer om Norges förberedelser inför ESC 2017 finns här: “Norge i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Norge 2017: Lyssna på “MGP 2017”-bidragen”

 1. Marcus

  Efter att ha lyssnat på fullängdsversionerna kan jag konstatera två saker:
  1. 15 sekunder kan vara vilseledande…
  2. Jag önskar Norge all lycka till – det kan de behöva.

 2. Veronica

  Tror precis som Marcus att Norge lär få det svårt i år. De två jag gillar bäst just nu är I go where you go och Mamma Boy. Men det är inte så att de kommer att ligga högt för mig i jämförelse med andra länder, snarare tvärtom. Speciellt om de skulle välja Places som jag tyckte var hemsk.

 3. Micke

  Tror Norge blir en lindansare i år. Tror nämligen jag vet hur finalen kommer att sluta. Tror det står mellan två bidrag. Ingen av dessa är dock bland de jag tänkte lägga ett ord om. Jag har två favvisar här och ett riktigt lågvattenmärke. Det bidraget jag absolut inte gillar är “places”, Ulrikke. Absolut inte min grej.

  De två som jag personligen sätter före de övriga är två jag inte tror kommer att ha med segern att göra. Who cares: De är bäst enligt mig och de är “Wrecking Crew“, Ammunition och “First step in faith/Oadjebasvuhtii“, Elin & The woods

 4. Adri

  Efter 15 sekunders smakprov tyckte jag bäst om “First step in faith” men HERREGUD vad tröttsamt det blev i tre minuter.

  Och så är det oddsens favorit? Norge, snälla skicka inte “First step in faith”. Jag ber er. Jag hörde låten en gång och blev trött på den.

  Min favorit då? Ja, i brist på annat så står det mellan “I go where you go” och “Nothing ever knocked us over”. “Places” vore ett ok val.

  Men de andra? Norge, vad hände?!

 5. Adri

  Tror “Wrecking Crew”, “First step in faith” och “Run run away” är de som slåss om segern.

  Alla de tre skulle hamnat nästsist på min nuvarande ESC-lista dock. Ingen av dem är sämre än Spanien dock.

 6. Johanna

  Norge känns ju som de är låååångt ifrån en Eurovision-vinst eller ens en topp 10 (eller ens en finalplats) I år. Vet inte ens om jag kan säga att jag gillar någon särkilt mycket nu när jag hört fullversionerna. Run Run Away är väl isf den som tilltalar mig personligen mest.

 7. Micke

  Har inte ägnat Norge nån tid överhuvudtaget på flera veckor så jag tänkte kolla in lite igen. Det lustiga är att de omdömen jag hade då är exakt de samma fortfarande. Ett svagt startfält med tre bidrag som sticker ut. Två som jag gillar och ett som jag definitivt inte gillar. De jag gillar är alltså “Wrecking Crew“, Ammunition och “First step in faith/Oadjebasvuhtii“, Elin & The Woods. Bägge två har växt sedan sist, i synnerhet den sistnämnde. Sen finns det då ett riktigt, riktigt bottennapp icke värdigt vårt grannland. Bidraget jag pratar om är “places”, Ulrikke. Darrar bara vid tanken att detta ska upp på scen och visas i Europa.

  Helt klart vilken som är min favvis nu. Kan inte sluta lyssna på Elin & The Woods. Så jädra kul med bidrag som inte låter som allt annat.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se