Inför Eurovision 2017: Vecka 8

2017-02-21 (tisdag)

Veckoschema 8 – Eurovision Song Contest 2017

Fredag – 24:e februari
Moldavien Moldavien: “O Melodie Pentru Europa 2017” – Semifinal
18:35 CET (se: “Inför “O Melodie Pentru Europa 2017”-semifinalen“)
Slovenien Slovenien: EMA 2017Final
20:00 CET (se: “Allt inför “EMA 2017”-finalen“)
Lördag – 25:e februari
Ukraina Ukraina: Nationell uttagningFinal
18:00 CET (se: “Allt inför den nationella finalen“)
Moldavien Moldavien: “O Melodie Pentru Europa 2017”Final
18:35 CET (se: “Inför “O Melodie Pentru Europa 2017”-finalen“)
Danmark Danmark: Melodi Grand Prix 2017Final
20:00 CET (se: “Allt inför “MGP 2017”-finalen“)
Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2017” – Deltävling 4
20:00 CET (se: “Lyssna på Skellefteås bidrag“)
Litauen Litauen: “Eurovizijos 2017” – Show 8
20:00 CET (se: “Allt inför den åttonde “Eurovizijos”-showen“)
Island Island: “Söngvakeppnin 2017” – Semifinal 1
20:45 CET (se: “Allt inför första “Söngvakeppnin”-semifinalen“)
Söndag – 26:e februari
Rumänien Rumänien: “Selecţia Naţională 2017” – Semifinal
19:30 CET (se: “Inför “Selecția Națională 2017”-semifinalen“)
Lettland Lettland: “Supernova 2017”Final
20:25 CET (se: “Allt inför finalen av “Supernova““)
Portugal Portugal: “Festival da Canção 2017” – Semifinal 2
22:00 CET (se: “Inför “Festival da Canção”-semifinalerna“)

Schlagerpinglan: Förra veckan var det Malta, Ungern och Polen som utsåg sina bidrag, vilket ledde till att nu 13 bidrag presenterats inför ESC 2017. Denna veckan kommer hela fem bidrag att väljas ut, d.v.s. de från Slovenien, Danmark, Ukraina, Moldavien och Lettland. 🙂

Jag återkommer under veckan med uppladdningsinlägg inför alla finalerna samt de övriga deltävlingarna där det inte bara är Sverige, Litauen och Portugal som bjuder på shower utan nu även Island och Rumänien. 😀

För mer information om ländernas respektive uttagningar, klicka på ländernas flaggor ovan. Resten av ländernas 2017-planer samt länkar till deras samlings-sidor hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Inför Eurovision 2017: Vecka 8”

 1. Veronica

  Min förhoppning i helgens fem finaler

  Slovenien: “Fse“, Nika Zorjan
  Ukraina: “Wonder“, MELOVIN
  Moldavien: “Join us in the rain”, Marks & Stefanet
  Danmark: “Northern Lights“, Sada Vidoo
  Lettland: “Your Breath“, Santa Daņeļeviča

 2. Adri

  De jag hejar på:

  SLOVENIEN: Zazarim
  UKRAINA: Thank you for my way
  MOLDAVIEN: “Hey mamma” eller “Join us in the rain”
  DANMARK: “One”, “Northern lights” och “Color my world”
  LETTLAND: Line

 3. Micke

  Adri du “gnäller” på att det är för mycket ballader och för lite elektronisk musik. Vi är på grym kollisionskurs. elektroniskt finns lite överallt i esc och framförallt mf men det som saknas är mer av det här.

  https://www.youtube.com/watch?v=HVvcslW21lQ

 4. Micke

  Tar väl mina också då

  SLOVENIEN: “Fse“, Nika Zorjan
  UKRAINA: “Time“, O.Torvald
  MOLDAVIEN: “Join us in the rain”, Marks & Stefanet
  DANMARK: “One“, Ida Una
  LETTLAND: “Your Breath“, Santa Daņeļeviča

  Angående mina favvisar då: Moldaviens och Lettlands tycker jag mycket om. Danmarks tycker jag ganska bra om. Sloveniens och Ukrainas är i brist på annat.

 5. Adri

  Micke: Men mitt “gnäll” handlar inte om MF/ESC i allmänhet. Det handlar om de hittills valda låtarna. De 13 🙂

 6. Micke

  Jag har full koll på det min vän. Bara retas med dig lite 🙂 Däremot tycker jag avsaknaden av rockbidrag är avgrundsstor

 7. Johanna

  @Micke (och Adri) Vad ESC behöver är mer rock/ethno/jazz/blues och country i mitt tycke! Kan aldrig bli för mycket! Blipblip och radioskval är det fullt tillräckligt av i mitt tycke (dock än så läge mycket bättre än förra året vad gäller det) Tackar ödmjukast Jamala för det!

 8. Micke

  @Johanna, instämmer till fullo med det du säger. Jag vill mer än så. Gospel är det värsta jag vet men vad tusan har jag med det att göra? In med mer gospel. Jag menar att allt är välkommet för mig vare sig jag gillar det eller tycker illa om det. Men du formulerar det bra Johanna “Blipblip och radioskval”. Det är alldeles för mycket sånt.

  Johanna angående Jamala så är jag väldigt delad. Jag har extremt svårt för hennes bräkiga röst men låten däremot är mycket stark. Men åter igen den är annorlunda så hur kul som helst. Mer sånt. Ungefär som Ungern med Origo. Jädrar så tråkig jag tyckte den var inledningsvis. Nu tycker jag den är grymt vacker.

  Jag vet inget om MF i år men de senare åren jag hängde med hade allt utvecklats till en enda mall där allt låter ungefär likadant. Ungefär som Danmark gör i år. Var finns utstickarna? Jag är ingen större fantast av jazz men jädrar så kul om Tjeckien vågar ställa upp med något jazzigt i år. Jo, jag gillar soft jazz men har lite svårare att ta till mig när alla blåsinstrument låter från alla håll 🙂 Men kör på Tjeckien. VÅGA!

 9. Micke

  @Schlagerpinglan. Har en fråga till dig. Lovar dig på min egen framtida grav att vad än svaret blir så förändras ingenting. Jag fortsätter att vara lika tjatig med mina inlägg 🙂 Jag och min grupp hade en spelning igår. Har inte kollat på det än i efterhand så jag vet inte hur kvaliteen på inspelningen är men om den är bra får jag lägga in något ifrån den här då? Hade varit kul att visa lite hur bra/dåliga vi är 🙂 Det är jädrigt blandat när vi spelar. Allt ingår kan man säga. Vi började med låten jag lade ut här ovanför och efter den tog vi alla fram gitarrerna och blev lite Simon and Garfunkel och sen rullade det på med allt möjligt. Som sagt var säg bara nej det är inte minsta problem för mig. I promise. Förra gången jag tänkte göra det sprack

  Tillbaka till esc. Ibland förvånar man sig själv. den där portugisiska låten med tjejen med starka rösten och två operasnubbar. I början bara jag hittade fel på den men jädrar jag börjar faktiskt tycka om den. Outstanding bäst av de fyra finalklara i alla fall 🙂

 10. Adri

  Jag vill också ha variation i tävlingen. Därför jag till exempel är glad över att Vitryssland skickar NAVI BAND även om låten inte direkt är något som imponerar. Helt ärligt har jag redan tröttnat på den låten, men ändå kul att den är med.

  Just för variationens bästa tycker jag att kommande länder ska undvika musikalballader skrivna efter en mall. Lyssnade på smakprovet på Tjeckiens låt och det låter som ännu en pianoballad (smakprovet var också 10 sekunder så jag ska inte vara för hård än. Och Martina lät bra iofs).

 11. Micke

  Har du hört en snutt av Tjeckiens bidrag? Ok jädrigt tråkigt om de inte vågade ta ut svängarna

 12. Johanna

  @Micke Jag gillar inte varken Jamala eller hennes låt men iom att hon vann så har länder vågat ta ut svängarna mer i år hittills så därför tackar jag henne för vinsten. Håller med om Mf att det är rätt tråkiga låtar överlag. Men brukar ändå alltid hitta ett par guldkorn varje år till slut (de tar sig sällan till final men vad gör det)

  Gospel vore kul! Och jag håller tummarna för att de tio sekunderna av Tjeckiens låt var lite missvisande för jazz vore verkligen kul!

 13. Micke

  Men Johanna har du lyssnat på det danska startfältet? Jag säger inte att det är dåligt, det är inte det som det handlar om. Men allvarligt talat kan du räkna upp hur många olika musikstilar det finns bland de tio bidragen? Varför gör man så? Hur kan man bli så smalspårig?

 14. Micke

  Det tråkigaste med ESC är att man tvingas se bra låtar få stryk av såna man själv tycker är mycket sämre. De fem största förlusterna hittills enligt mig är dessa:

  1. “Vége van“, The Couple – UNGERN
  2. “Făurit în Moldova”, CHE-MD – MOLDAVIEN
  3. “One by one”, UP – LETTLAND
  4. “Momento crítico“, Maika Barbero – SPANIEN
  5. “We Live Once“, Maliibu – GEORGIEN

 15. Johanna

  @Micke Jag har hört de hela en gång så här långt och nej det var inte mycket att ha. samma gäller dock Norge i år i mitt tycke (de har dock åtminstone ett lite ethno-aktigt bidrag i sin uttagning)

  Lettland kommer vara den största förlusten enligt mig när “Line” vinner trots att det fanns säkert 6-7 bidrag jag verkligen gillade där från början (speciellt “One by One” som du nämner)

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Först och främst så vill jag vara tydlig med att jag försöker att inte få alltför mycket reklamlänkar och annat som inte hör till det vanliga ESC-samtalet då det lätt drar iväg åt håll som är svårt att styra. Liknande länkar till personliga klipp och sidor har jag därför tagit bort förut och kommer att göra även i framtiden.

  Med det sagt så anser jag likväl att just detta fallet är undantaget som bekräftar reglerna. Du har tillfört så mycket till denna blogg genom åren och periodvis t.o.m. skrivit fler ord än vad jag gjort per dag så jag skulle inte komma på tanken att säga nej till din förfrågan. Tvärtom så vore det intressant att se. 🙂

 17. Micke

  Pinglan då gör vi så här. Jag låter bli att sätta in något från konserten. Om du är noga med vad som ska in här ska du inte göra några undantag. Jag vill absolut inte vara något undantag. Det är inte minsta problem för mig pinglan jag lovar. Är det så att du uppskattar det jag skriver här så kan jag lova det blir ingen förändring just för detta. Jag är en person som brinner något enormt för lika rättigheter och värde och liknande. Jobbar med sånt så tro mig jag vill inte vara något undantag från dina regler 🙂 Jag blir kvar här och skriver på som vanligt. Som avslutning på detta ska jag vara ärlig och berätta vad det är jag hållit på med. det går riktigt bra för mig och bandet nu. anledningen vet jag är att vi spelar så otroligt blandad musik. Jag har lagt in lite om detta här och har tänkt. Om någon frågar så kommer jag att bjuda in den personen. Ingen har dock frågat så det blir inget sånt.

  Så pinglan nu släpper jag det och kommer lägga fokus helt på det som är bra och det som är mindre bra i ESC. Det jobbigaste just nu är att min dama gnager hela tiden på mig om MF. Hon fullkomligt älskar det där bidraget med Nano och vill att jag ska lyssna. Hon är mitt syre och anledning att leva och jag förnekar henne inget. Men detta är MF och det har jag lovat mig själv att hålla mig borta ifrån så tyvärr gör jag henne ledsen. gillar inte det. Hoppas killen vinner så jag kan lyssna på den i esc sen. Hon älskar den i alla fall.

 18. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstår ditt resonemang… men har ett motbud. Eftersom jag personligen är intresserad av att se klippet så ber jag dig att dela med dig av det. På så sätt så blir det inget oönskat, ESC-orelaterat reklam-klipp utan något som jag som blogg-innehavare vill ha med på min blogg av personlig anledning och det tycker jag att jag har rätt till… om det är OK för dig, vill säga. 😉

 19. Micke

  @Pinglan. då säger vi så här istället då. Har inte kollat hur det blev än, det gör jag på tisdag eller onsdag, men om det blev “godtagbart” så skickar jag det till dig genom mail istället. Jag är en “rättskaffens” snubbe ser du och på den här bloggen är det dina regler som gäller, inte mina eller någon annans 🙂

  Om du minns så sa jag till dig en gång att jag aldrig någonsin skulle lämna min blogg till någon här även om de skulle be om det. Varför? Två anledningar. Främst för att det är din blogg och jag skulle aldrig utnyttja den för egen vinning. Men också för att din blogg är vida överlägsen min. Min blogg har bara en fördel och det är riktiga diskussioner om all sorts musik. I allt annat är det fantastiska jobb du gjort och gör här så otroligt mycket bättre att jag inte ens finner ord för att beskriva det.

  Nu lämnar jag detta pinglan för nu är det där du inte ville ha det, utanför esc och mf 🙂 Jag hör av mig om det blev något bra klipp från vår konsert. Om inte så fixar jag något vi någon kommande spelning. Ha en riktigt trevlig mf och esc helg nu 🙂

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Det låter bra och jag önskar även dig en riktigt trevlig helg. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se