Island Lördagen den 25:e februari avgjordes den första semifinalen av “Söngvakeppnin 2017“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017.

Av de 6 tävlande bidragen valde tittarna ut sina tre favoriter, som gick direkt till finalen den 11:e mars där de får möta tre bidrag från den andra semifinalen som avgörs den 4:e mars, se dessa bidrag här.

Här nedan ser ni ser ni resultatet samt länkar till den första semifinalens framträdanden medan inför-semifinal-infon finns här.


“Til mín”, Arnar Jónsson & Rakel Pálsdótir (en av “Söngvakeppnin 2017”-finalisterna)

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2017 – Semifinal 1 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Til mín“, Arnar Jónsson & Rakel Pálsdótir
♥ “Mér við hlið“, Rúnar Eff Rúnarsson
♥ “Nótt“, Aron Hannes Emilsson
Ute ur tävlingen:
♥ “Bammbaramm“, Hildur
♥ “Skuggamynd“, Erna Mist Pétursdóttir
♥ “Heim til þín“, Júlí Heiðar Halldórsson & Þórdís Birna Borgarsdóttir
(Källor: ruv.is och wikipedia)

Uppdaterat:Hildur får ett wildcard av juryn

Schlagerpinglan: Inför semifinalen hade jag egentligen endast en önskan och det var att “Bammbaramm” skulle gå vidare till finalen men så blev det uppenbarligen inte. Visserligen så var framträdandet inte riktigt vad jag hade önskat mig men då “Nótt” inte heller bjöd på någon bländande scenshow så har jag lite svårt att ta in resultatet… men blir nog så illa tvungen att göra det till sist. 🙂

Vad gäller de övriga två finalisterna så gillade jag “Mér við hlið” redan från början medan “Til mín” visade sig fungera riktigt bra live… så där är jag helt “med på tåget”. 🙂

Kvar återstår bara en naiv önskan om att RÚV av någon anledning återinför sin gamla regel som säger att juryn får utse ett wildcard till finalen om de tycker att det kan tillföra något. Det sista som överger en är ju hoppet… hur hopplöst det än ser ut. 😉

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Island i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Island 2017: Resultatet av “Söngvakeppnin” Semifinal 1”

 1. Marcus

  Alltså, jag ÄLSKADE Bammbaramm. Sen såg jag framträdandet… Obehagligt, är nog ordet jag skulle beskriva det med. Min isländska är för begränsad för att jag ska förstå om texten bjöd in till att hon såg ut som en förvuxen skolflicka som flörtade med tredubbelt gamla män, men det var ungefär så jag upplevde numret.

  Nott å sin sida påminner mig om morsans gamla VHS-band när sexåriga jag sjunger och dansar till Fångad Av En Stormvind. Lite klassens timme-feeling. Men som vi redan vet från Sverige och annorstädes så brukar småsöta killar och helt okej poplåtar fungera bättre än de borde.

  Til Min överraskade dock positivt och växte oerhört på scen, så där jag helt överens med brödrafolket.

 2. Adri

  Jag visste att Bammbaramm skulle vara chanslös, men likväl var det en jäkla besvikelse att få det bekräftat att den fick lämna tävlingen alldeles för tidigt.

  Och inte blev det bättre åt att de övriga två bra låtarna var de två som åkte ut?

  Jag trodde Skuggamynd skulle vinna hela Islands final och var mer än ok med det… men oj vad fel jag hade.

  På lördag har Island två chanser till att få till ett ok bidrag i Kiev. De två låtarna är “Paper” och “Trust in me”. Håller alla tummar jag har, speciellt för den sistnämnda. Så kan Island åka halvt in på min snälla sida igen, men efter lördagens praktfiasko så lär väl de två bli näst på tur att lämna tävlingen på lördag.

  Island, skärp er!

 3. Adri

  Jag personligen fick skoldisko-vibbar av “Bammbaramm”s live-framträdande. Rosa/röd belysning och barnslig approach. (Jag hade tyckt det var mer visuellt tilltalande, och passande för låten, om dansarna antingen var klädda annorlunda eller helt inte deltog i framträdandet)

  Jag fick minnen från låg- och mellanstadiet, och nostalgi funkar alltid för att höja en låt till höjder den kanske inte förtjänar 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se