Island Lördagen den 4:e mars avgjordes den andra semifinalen av “Söngvakeppnin 2017“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, och därmed klubbades startfältet vid finalen den 11:e mars, se längre ner.

Av de 6 tävlande bidragen valde tittarna ut sina tre favoriter, som gick direkt till finalen där de bl.a. får möta tre bidrag från den första semifinalen, vars resultat ni ser här. Som en överraskande tvist avslöjades att “Bammbaramm“ med Hildur, som åkte ur tävlingen förra veckan, kommer att delta i finalen som juryns wildcard, vilket betyder att finalen i år innehåller sju bidrag.

Här nedan ser ni ser ni resultatet samt länkar till den andra semifinalens framträdanden medan inför-semifinal-infon finns här.


“Ég veit það“, Svala Björgvinsdóttir (en av “Söngvakeppnin 2017”-finalisterna)

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2017 – Semifinal 2 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Ég veit það“, Svala Björgvinsdóttir
♥ “Hvað með það?“, Daði Freyr
♥ “Þú hefur dáleitt mig“, Aron Brink
Ute ur tävlingen:
♥ “Ástfangin“, Linda Hartmanns
♥ “Þú og ég“, Páll Rósinkranz og Kristina Bærendsen
♥ “Treystu á mig“, Sólveig Ásgeirsdóttir
(Källor: ruv.is och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så trodde jag att jag höll tummarna för Aron Brink och Sólveig Ásgeirsdóttir men det visade sig, när jag sett framträdandena i efterhand, att det inte riktigt stämde. 🙂

Treystu á mig” tyckte jag visserligen var deltävlingens vackraste låt men “Þú hefur dáleitt mig“, för att uttrycka det snällt, fungerade inte alls för mig i live-versionen. Jag hade därför hellre sett att Sólveig Ásgeirsdóttir fått finalbiljetten i stället för Aron Brink men då Hildur överraskande fick en andra chans så känner jag mig likväl ganska nöjd med resultatet.

Nu hoppas jag bara att Hildur tar chansen och finslipar (läs: byter ut hela) sin scenshow. Ett jurywildcard slår ju alltid ur underläge när det är tittarna som ska rösta, så det behövs något nytt som tittarna inte redan ratat en gång. Lycka till, Hildur! 🙂

Startfältet vid finalen av “Söngvakeppnin 2017”, 11:e mars:

(länkar till de isländska versionerna i semifinalerna + engelska studioversionerna):
Til mín” / “Again“, Arnar Jónsson & Rakel Pálsdótir
Mér við hlið” / “Make Your Way Back Home“, Rúnar Eff Rúnarsson
Nótt” / “Tonight“, Aron Hannes Emilsson
Hvað með það?” / “Is This Love?“, Daði Freyr Pétursson
Ég veit það” / “Paper“, Svala Björgvinsdóttir
Þú hefur dáleitt mig” / “Hypnotised“, Aron Brink
Bammbaramm” / “Bammbaramm“, Hildur (wildcard)

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Island i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Island 2017: Resultatet av “Söngvakeppnin” Semifinal 2”

  1. Adri

    Jag har inte lika starka invändningar mot Hildurs framträdande som vissa andra verkar ha 🙂 Jag gillade hennes kläder och styling förra gången och det lysande hjärtat också!

    Dansarna och duscokulorna får gärna tas bort dock!

    Tror dock inte Hildur har en riktig chans, så då blir mitt hopp istället Svala och hennes “Paper”. Den är absolut godkänd, men mitt större problem där är att den påminner om “Love Injected” från 2015 fast lite nervattnad.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se