LitauenEfter en överraskande omröstning där ett wildcard skulle utses till finalen av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2017, så framkom det att “Get frighten” med Lolita Zero fick extra-platsen.

Här nedan ser ni resultatet av dagens onlineomröstning samt startfältet vid finalen den 11:e mars, vars startordning bestäms vid ett senare tillfälle:

Resultatet av Wildcard-omröstningen (6:e mars)

Placering, Bidrag, Artist Antal röster Andel röster
1. “Get frighten“, Lolita Zero 7 495 40,76%
2. “Never felt like this before“, Sasha Song 5 755 31,22%
3. “You saved me“, Ieva Zasimauskaitė 2 014 10,96%
4. “Could it be?“, Edgaras Lubys 1 735 9,44%
5. “Sacrifice“, Mia 800 4,36%
6. “Fisherman“, Queen of Roses 598 3,26%
(Källa: esctoday.com)


Get frighten“, Lolita Zero (wildcard i finalen av “Eurovizijos 2017”)

Final-startfältet “Eurovizijos 2017” (11:e mars)

♥ “Rain Of Revolution“, Fusedmarc
♥ “I’m like a wolf“, Aistė Pilvelytė
♥ “Feel Myself Free“, Gabrielius Vagelis
♥ “Love Shadow“, Kotryna Juodzevičiūtė
♥ “Let U Go“, Paula
♥ “Like I love you“, Greta Zazza
♥ “Get frighten“, Lolita Zero (Wildcard)

Schlagerpinglan: Inte helt oväntat så är det Lolita Zero som blir det sjunde bidraget i Litauens final. Nu återstår det bara att se om juryn mjuknat i sin inställning till “Get frighten” så att den kan ge semifinalsvinnaren “Rain Of Revolution” en match eller om något annat bidrag kliver fram och kniper vinsten på lördag. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Litauen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Litauen 2017: Lolita Zero fick wildcard till “Eurovizijos”-finalen”

 1. Micke

  Nu har jag lyssnat igenom finalfältet i Litauen. Det är något med deras uttagning som gör mig mer ointresserad än vad jag är i andra länders uttagningar. När jag nu då lyssnat igenom finalfältet förstår jag att jag troligen inte gått miste om något när jag hoppat alla delmoment. Tyvärr hittar jag ingenting här. Tre bidrag har väl något i sig men tyvärr fattas det mer än det finns i dem så att säga.

  Jag pratar om Fusedmarc, Aistė Pilvelytė och Greta Zazza. I synnerhet det senare hade kunnit bli något om de hade låst in schimpanssdansarna och besparat oss dem. I övrigt då? Ja en falsettylande zero är ju lindrigt sagt inte min grej. Vad som helst bara inte den. Oavsett vem/vilka som vinner så kommer de att få svårt att klättra upp från nedre regionerna på min topplista

 2. Adri

  Jag har under hela säsongen sett Aiste som den självklara vinnaren, och med tiden t.o.m börjat tro på en eventuell vinst.

  Sen kom Fusedmarc och tog all spotlight. Det är inget i den låten som funkar för mig, och det är tråkigt om Litauen skickar den låten då jag äntligen mjuknat r deras låtar. Både 2015 och 2016 var de topp 10 hos mig. 2016 t.o.m topp 5.

  Deras största hopp hos mig är Aiste. Jag kan godkänna Greta då hennes låt ändå är bra, något man tyvärr inte kan säga om framträdandet.

  Jag kan INTE acceptera Lolita Zero. Vinner den blir det botten 3. Fortfarande bättre än Spanien. Men nu räknar jag med att allt kommer vara det.

 3. Marcus

  Mitt absolut största problem med Get Frighten är titel. Finns det ingen i Litauen som kan engelska och kan rätta till den?

  Den är till och med värre än FO&Os katastrofala Gotta Thing About You här hemma (att ingen i deras team kan berätta att gotta är en ihopdragning av got + to, inte got + a, det förstår jag fortfarande inte)

 4. Adri

  Marcus: Jag har betydligt större problem med Get Frighten… men Gud vad skönt att någon reagerat på FO&Os låttitel, det har stört mig som f*n.

  Jag har visserligen inte varit så aktiv på diverse MF- och ESC-forum så det kanske har diksuterats, men det enda jag har sett har varit “What a weird songtitle” och dylikt.

 5. Anton

  Jag är själv drag queen, så det kanske är solidaritet med communityt som påverkar mig, men jag kan inte få nog av Lolita Zero!! Både hon och Aiste skulle hamna i min personliga topp 15, kanske till och med topp 10!

 6. Schlagerpinglan

  @Anton, Ofta dras man väl mot det man förstår sig på, men med tanke på det stora stödet som Lolita Zero fått från tittarna så finns där nog något mer än bara det som de i “drag-queen-bubblan” uppskattar. Själv är jag inget större fan (och inte vill se “Get Frighten” som vinnare) men jag måste likväl medge att låten har en förmåga att fastna i huvudet och bidraget kommer garanterat att liva upp finalen. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se