SanMarinoTV-bolaget SMRTV har meddelat att de är redo att presentera sitt internval denna vecka och att det blir en duo bestående av en artist från EU och en artist från ett land utanför EU som kommer att få representera San Marino i Eurovision Song Contest 2017.

De förklarade även den kritik de riktat mot det nya röstsystemet där San Marinos teleröster ersatts med ett uträknat resultat där man utgick från ett antal andra länders röstsiffror. I november 2016 kom de med ett eget förslag på hur rösterna i länder med små befolkningar skulle kunna räknas men EBU svarade inte ens, vilket retat upp den sanmarinska TV-bolaget som, enligt källan, inte verkar vara helt säkra på om de är kvar i tävlingen efter Kiev. (Källa: smtvsanmarino.sm)

Uppdaterat: EBU har nu svarat på, men ej gått med på, San Marinos teleröstningsförslag. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Trevligt att se att en presentation verkar vara på G. Desto mindre roligt om det stämmer att EBU inte visat något intresse av att SMRTV:s förslag angående telerösterna. Det är en komplicerad fråga där man inte gärna vill öppna upp för länder/artister att kunna köpa ett lands teleröster, men på något sätt borde det ju kunna gå att lösa utan att helt köra över de röstande i San Marino. Förhoppningsvis löser det sig så att San Marino blir kvar i tävlingen även efter 2017.

Vad gäller deras artistval till Kiev så har jag endast en önskan och det är att Valentina Monetta återigen får representera den lilla mikrostaten. Kanske en aning fantasilöst men då hon är född i San Marino och tillhör en av mina favoriter av de återkommande ESC-artisterna så är hon, om de inte har någon annan från San Marino i tankarna, helt utan konkurrens. 😀

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “San Marino i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “San Marino 2017: Duo presenteras denna vecka”

  1. Johan

    En repris på succén 2015 kanske? haha!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se