ESC 2017 Schlagerpinglan: Efter att Grekland, Australien, Tjeckien och Belgien presenterat sina bidrag så är vi uppe i sammanlagt 29 länder som presenterat de bidrag som de tänker tävla med i Eurovision Song Contest 2017, se länkar nedan.

Innan de återstående 14 bidragen presenteras i rask följd de närmaste dagarna så följer därför en sammanställning av de bidrag som så här långt valts ut, i den ordning jag personligen rankar dem, med placeringen på listan den 6:a mars inom parentes.

Schlagerpinglans ESC-2017-topp-29, 2017-03-09:
1. (1.) Italien Italien: Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani finalen
2. (2.) Estland Estland: Verona”, Koit Toome and Laura semi 2
3. (3.) Frankrike Frankrike: Requiem”, Alma finalen
4. (4.) Rumänien Rumänien: Yodel it!”, Ilinca feat. Alex Florea semi 2
5. (5.) Vitryssland Vitryssland: Historyja majho zyccia”, Navi Band semi 2
6. (6.) Schweiz Schweiz: Apollo”, Timebelle semi 2
7. (ny) Belgien Belgien: City Lights“, Blanche semi 1
8. (7.) Kroatien Kroatien: My friend“, Jacques Houdek semi 2
9. (10.) Polen Polen: Flashlight“, Kasia Moś semi 1
10. (8.) Malta Malta: Breathlessly“, Claudia Faniello semi 2
11. (ny) Tjeckien Tjeckien: My Turn“, Martina Bárta semi 1
12. (9.) Ungern Ungern: Origo“, Pápai Joci semi 2
13. (11.) Österrike Österrike: Running On Air“, Nathan Trent semi 2
14. (12.) Cypern Cypern: Gravity“, Hovig semi 1
15. (14.) Danmark Danmark: Where I Am“, Anja semi 2
16. (13.) Lettland Lettland: Line“, Triana Park semi 1
17. (15.) Ukraina Ukraina: Time“, O.Torvald finalen
18. (16.) Slovenien Slovenien: On My Way“, Omar Naber semi 1
19. (17.) Tyskland Tyskland: Perfect Life“, Levina finalen
20. (18.) Portugal Portugal: Amar Pelos Dois”, Salvador Sobral semi 1
21. (ny) Australien Australien: Don’t Come Easy“, Isaiah semi 1
22. (19.) Moldavien Moldavien: Hey Mamma“, Sunstroke Project semi 1
23. (20.) Storbritannien Storbritannien: Never Give Up On You”, Lucie Jones finalen
24. (21.) Spanien Spanien: Do It For Your Lover“, Manel Navarro finalen
25. (ny) Grekland Grekland: This Is Love“, Demy semi 1
26. (22.) Finland Finland: Blackbird”, Norma John semi 1
27. (23.) Nederländerna Nederländerna: Lights And Shadows”, OG3NE semi 2
28. (24.) Georgien Georgien: Keep the Faith!“, Tako Gachechiladze semi 1
29. (25.) Albanien Albanien: Botë“, Linda Halimi semi 1

Schlagerpinglan: Med tre fantastiska, fyra riktigt bra samt ett flertal helt OK bidrag på min lista och 14 bidrag som ännu ej presenterats så tycker jag nog att startfältet inför ESC 2017 börjar se riktigt lovande ut. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Eurovision 2017: Schlagerpinglans topp-29 (så här långt)”

 1. Micke

  Hade inte tänkt att skriva något mer förrän nästa vecka då MF och allt det börjat lagt sig men när jag ser din topp 29 kan jag inte låta bli att printa ned några ord 🙂 Fantastiskt kul att se din topp 29 Pinglan. Personligen har jag elva klara bidrag som jag gillar riktigt bra. När jag kollar din topp så ser jag att alla de elva är på din topp 13. Inte illa 🙂 Ta inte illa upp pinglan men vad är det du inte kan ta till dig hos Finland och Nederländerna? Inte nog med att du inte tycks gilla dem du verkar dessutom tycka riktigt illa om dem om man kollar din topp. Skulle vara jättekul att höra dig förklara varför du har så svårt för dem.

  Avslutar med ett litet omdöme om de fyra som dykt upp efter det senaste jag skrev

  GREKLAND: Skojar detta landet med oss eller? De lägger ut tre bidrag, varav två känns helt ok som jag placerat 10-20 någonstans. Men vad gör Grekland? De väljer det tredje bidraget som är så uselt att jag saknar ord. Tänk er själva hur uselt det måste vara då 🙂 Är det en refräng eller är det en mistlur? Min absoluta botten på topp 29.

  AUSTRALIEN: Landet som hade förra årets upp som en sol och ned som en pannkaka. Gillade deras bidrag förra året inledningsvis. idag tål jag inte ens höra det. Årets bidrag känns mest som något de klistrat ihop efter förra årers men de måste ju ändra lite så folk inte märker något. Mitten någonstans på min topp.

  TJECKIEN: Kanske det land bredvid Portugal som jag hoppas mest på varje år. Så har de då fått till något i år? Vet faktiskt inte. Detta är nog ett av de bidrag jag känner kräver mest lyssningar innan jag riktigt kan avgöra. Lite besviken inledningsvis för jag hoppades att de med denna artist skulle få till något annorlunda. Tyvärr inte. Någonstans strax efter de elva bidrag jag gillar skarpt.

  BELGIEN: Veckans absolut gladaste nyhet. Den når inte Italiens topp men någonstans 2-5 på min topp är den. För er som läser den dynga jag slänger ut är det kanske välkänt att jag tycker extremt illa om män som sjunger i falsett. Kanske inte lika känt är det faktum att jag fullkomligt älskar kvinnor som sjunger med en härlig känslostark mörk röst. Mina första vibbar älskar den här tjejens röst. måtte hon bara kunna leverera lika bra live. Hoppas och tror på det. Ett mycket starkt bidrag från belgien

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Så här långt så är det endast Albaniens och Georgiens bidrag som stryker mig rejält mothårs bland årets bidrag, alla de övriga gillar jag däremot på något sätt. Att både Nederländernas och Finlands bidrag hamnat så nära botten beror helt enkelt på att jag tycker att de inte håller hela vägen. Båda har sina ljuspunkter men jag tröttnar innan de tre minuterna är färdigspelade. Kanske kommer jag fram till ett aha-ögonblick då allt faller på plats (som inträffat så många gånger förr) men för tillfället har de båda en liten avskräckande “långtråkigt”-stämpel på sig som gör att jag hellre lyssnar på andra ESC-bidrag om jag har ett val.

 3. Micke

  Hmm! Alla mina elva är inte på din topp 29. Det blev fel det där. Menade att nio av mina elva är på din topp tretton.

  Mitt problem med Finland är att den är så olika BRA studioversion mot live. Finland ligger åtta för mig men studioversionen ligger 4-5 medan live ligger elva. Finland i studioversion lyfter mer och mer under tiden de tre minuterna går medan live kan jag känna lite av det du säger att det inte riktigt lyfter. Hoppas de får till de

 4. Adri

  1. Belgien
  2. Rumänien
  3. Estland
  4. Frankrike
  5. Lettland
  6. Schweiz
  7. Danmark
  8. Österrike
  9. Polen
  10. Finland
  11. Grekland
  12. Storbritannien
  13. Italien
  14. Moldavien
  15. Nederländerna
  16. Tjeckien
  17. Cypern
  18. Portugal
  19. Albanien
  20. Australien
  21. Vitryssland
  22. Ungern
  23. Georgien
  24. Ukraina
  25. Slovenien
  26. Tyskland
  27. Kroatien
  28. Malta
  29. Spanien

 5. Josef

  Hej igen! Nu är det dags att snart ange Melofinalens placeringar. Men efter några lyssningar på låtarna så listar jag de 29 utvalda ESC-bidragen så här:

  1. Italien (med visst darr)
  2. Belgien
  3. Österike
  4. Australien
  5. Portugal (en klar växare)
  6. Polen
  7. Rumänien (en plåga, men jag kan inte låta bli att lyssna ändå!?)
  8. Estland (Kootikillen där är helt underbar men Laura måste skärpa sig)
  9. Lettland (Tjatigt men ack så den växer och växer)
  10 Ukraina
  11 Ungern
  12 Danmark
  13 Cypern
  14 Frankrike
  15 Spanien
  16 Finland
  17 Tjeckien
  18 Grekland
  19 Kroatien
  20 Moldavien
  21 Slovenien
  22 Georgien
  23 Nederländerna
  24 Albanien
  25 Malta
  26 Vitryssland
  27 Tyskland
  28 Storbrittanien
  29 Schweiz.

  Jag har fortfarande inte hämtat mig från chocken då Loreens exemplariska låt föll?! 🙁

  Nu blir finalen en rysare och jag kommer heja på alla förutom “the lean and mean Wik”

 6. Marcus

  Överlägsna:
  1 Australien
  2 Estland
  3 Frankrike
  4 Malta
  5 Tjeckien
  6 Moldavien
  7 Spanien

  Rätt bra:
  8 Italien
  9 Belgien
  10 Österrike
  11 Rumänien
  12 Grekland
  13 Vitryssland
  14 Georgien
  15 Albanien
  16 Ungern
  17 Lettland

  Rätt dåliga:
  18 Storbritannien
  19 Finland
  20 Polen
  21 Danmark
  22 Slovenien
  23 Polen
  24 Schweiz

  Vad f*n är det här?:
  25 Kroatien
  26 Cypern
  27 Tyskland
  28 Portugal
  29 Ukraina

 7. Micke

  Hej och välkommen tillbaka Josef 🙂 Som jag alltid brukar säga det är kul när de som brukar lägga ut texten lite mer dyker upp igen. Ska låta er få vara med ert MF men sen ska jag kolla lite mer på din topplista och fundera över var någonstans det gick fel för dig 🙂 Just kiding

  Tog en snabb koll på din lista och det som förvånade mig mest var Vitryssland därnere och Australien där uppe. Men du har definitivt en bra prispall. Inte samma som min men de tre du har där är bland mina favvisar. Ettan på Italien är solklar för mig.

  Vi hörs mer efter Mf är över 🙂 Du får ha en bra lördag

 8. Adri

  Det som (hittills) är lite speciellt för 2017 är att jag faktiskt förstår vissas favoritskap (Italien, Belgien, Frankrike, Rumänien tänker jag mest på).

  Förra året fanns det fyra riktigt stora favoriter innan tävlingen: Australien, Frankrike, Ukraina och Ryssland och ingen av dem var ens på min övre halva av de 42 deltagarna. Ukraina och Frankrikes låtar har växt lite men fortfarande helt oförstående till att topp tre blev vilka de blev. Nåja, livet går vidare.

  Men i år ser jag det de flesta ser i favoritlåtarna hittills 🙂

 9. Josef

  Tack Micke! vad roligt att höra av dig! 🙂

  Jag har ju inte lyssnat på alla låtar och vissa är inte klara som exempelvis Ryssland. Det räcker för ryssarna att bara ställa in skorna på scen. Den fasansfulla förföljesen av de medlemmar som inte röstade på Lazarev förra året lär veta vilket land man SKA rösta på i år!? Skämt åsido. Ryssarna kommer starkt som vanligt men mitt hjärta önskar guld åt Gorillan och Italien! Han är så charmig Gabani, “en italiensk Dustin Hoffman”

  Men VAD vad händer om han skulle sjunga på engelska som slutgiltig ESC-version?? Vad säger du Micke och även ni andra? Vill man verkligen att det ska vinna ändå?

 10. Kerstin

  Hej på dig Josef. Intressant lista du fått ihop. Jag har många av de du har högst upp även i min topp men jag känner jag måste lyssna mer på bidragen. Det är inte som förra året då jag hittade mängder av bra bidrag. I år finns än så länge inte ett enda som jag känner riktigt starkt för. Belgien, Estland, Australien och Österrike är väl de bidrag som jag ändå gillar mest just nu. Men jag fortsätter hoppas på att de riktigt bra bidragen ska dyka upp. Som du nämner så är ju bl.a Ryssland kvar. Vad gäller Italien så tycker jag låten är helt ok men till skillnad till dig och många andra så har jag svårt för artisten.

 11. Josef

  Men hej Kerstin! Vad roligt att höra av dig med! 🙂 Nu blir jag väldigt nyfiken på vad du upplever kanske som lite negativt kring Franscesco, Italiens sångare!? Grejen är den att jag fått just höra av flera vänner att de har lite svårt för honom utan att nämna anledningar. Vore kul att höra din åsikt lite närmare!

  Jag är också väldigt nyfiken på Serbien som utlovar att inte vara någon ballad. 🙂

 12. Micke

  Josef jag vill inte förstöra något för dig men för din egen skull håll nere förhoppningarna på Serbien. Jag hade själv stora förhoppningar efter att fått höra den korta instrumentala teasern. Jag kände WOW den här kan utmana Italien som etta på min lista. Har nu hört hela bidraget, visserligen med dåligt ljud men det var långt ifrån vad jag hade hoppats på.

  Om Italiens bidrag framförs på engelska. Ja det första man bör göra är att skicka efter utbildad personal som kan ta sig en ordentlig titt på beslutfattarnas mentala status för något fel måste det ju i så fall vara på dem. Nej du Josef det får helt enkelt inte hända. Någon i gänget runt bidraget måste väl ha varit med på den tiden då Gud delade ut hjärnor till mänskligheten. Eller vad säger du?

 13. Kerstin

  Då har jag äntligen fått ihop en lista med 29 bidrag. Har lyssnat mycket på bidragen nu och tycker faktiskt en del är riktigt bra.

  1. Australien
  2. Belgien
  3. Estland
  4. Ungern
  5. Österrike

  6. Cypern
  7. Italien
  8. Vitryssland

  9. Slovenien
  10. Danmark
  11. Schweiz
  12. Frankrike

  13. Tjeckien
  14. Holland
  15. Tyskland
  16. Spanien

  17. Finland
  18. Portugal

  19. Lettland
  20. England
  21. Grekland
  22. Moldavien
  23. Malta
  24. Polen
  25. Rumänien
  26. Kroatien
  27. Albanien
  28. Ukraina
  29. Georgien

 14. Kerstin

  Josef, angående den italienska sångaren. Det blir lite pajas över honom, den där fåniga dansen och apan. Vissa tycker det är kul och charmigt och andra gillar det inte alls och dit hör jag.

 15. Patrik Grahn

  Min topplista ser ut så här
  1.Frankrike
  2.Italien
  3.Sverige
  4.Estland
  5.Australien
  6.Ryssland
  7.Belgien
  8.Irland
  9.Österrike
  10.Tyskland
  11.Ungern
  12.Vitryssland
  13.Finland
  14.Portugal
  15.Spanien
  16.Holland
  17.Danmark
  18.Island
  19.Norge
  20.Ukraina
  21.Georgien
  22.Azerbadjan
  23.Slovenien
  24.Kroatien
  25.Serbien
  26.Makedonien
  27.Polen
  28.Schweiz
  29.Rumänien
  30.Lettland
  31.Armenien
  32.Albanien
  33.Grekland
  34.Tjeckien
  35.Moldavien
  36.England
  37.Malta
  38.Israel
  39.Litauen
  40.San Marino
  41.Montenegro
  42.Cypern

 16. Patrik Grahn

  komplettering plats 43.Bulgarien

 17. Patrik Grahn

  Jag tippar med mitt hjärta att Frankrike kommer att ta hem hela ESC-tjottaballongen för senast Frankrike vann var 1977 och nu i år så har dom en låt som kommer att slåss om ESC-pokalen så att man kan sikta in oss på att Paris får arrangera ESC-finalen 2018.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se