Sverige Schlagerpinglan: I morgon är det då äntligen dags för finalen av Melodifestivalen 2017 och inför den stora showen så har i kväll den första repetitionen inför publik (och den röstande internationella juryn) ägt rum i Friends Arena i Stockholm.

Som vanligt så hittar ni rapporter från genrepet hos Aftonbladets Tobbe Ek medan SVT står för både minut-för-minut-schema och foton från repet.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 574 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att vinna finalen) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
1. “As I Lay Me Down“, Wiktoria (17,42%) 1. Wiktoria (2,25)
2. “Hold On“, Nano (16,55%) 2. Nano (3,75)
3. “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson (14,46%) 3. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia (4,50)
4. “Kiss You Goodbye“, Anton Hagman (9,23%) 4. Robin Bengtsson (5,50)
5. “Good Lovin’“, Benjamin Ingrosso (7,49%) 5. Mariette (14,00)
6. “A Million Years“, Mariette (5,75%) 6. Benjamin Ingrosso (28,00)
7. “Gotta Thing About You“, FO&O (5,75%) 7. Ace Wilder (36,00)
8. “Boogieman Blues“, Owe Thörnqvist (5,23%) 8. Owe Thörnqvist (36,00)
9. “En värld full av strider
(Vearelde gusnie jeenh vigkieh)
“,
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia (5,05%)
9. Anton Hagman (51,00)
10. “I Don’t Give A“, Lisa Ajax (4,70%) 10. Felix, Oscar & Omar (61,00)
11. “Wild Child“, Ace Wilder (4,53%) 11. Lisa Ajax (81,00)
12. “Her Kiss“, Boris René (3,83%) 12. Boris René (101,0)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: I början av veckan tog jag en titt på oddsen inför finalen och nu ser man att det enda som hänt i toppen är att Wiktoria verkar ha förstärkt sitt favoritskap ytterligare. Nåja, nu när jag lyssnat in mig på alla bidragen, tagit del av publikundersökningen och oddsen så ska jag sova på saken och återkommer i morgon med mina mina inför-betyg av de tolv finalisterna samt mitt slutliga resultat-tippande. På återseende. 🙂

Se även: “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Snabbkoll på finalens publikrep”

 1. Marcus

  Okej… Eftersom svenska folket har fått en kollektiv mental blockering och inte förstår att Mariette är den självklara vinnaren så hoppas jag innerligt att Wiktoria tar hem det istället. Skulle Jojken och Ananasen eller, gud förbjude, Nano ta hem det hela så avsäger jag mig mitt medborgarskap.

 2. Alex

  Läste på schlagerbloggen (aftonbladet) att Mariette inte var bra igår och att hon kan ha förstört sina vinstchanser det hoppas jag verkligen inte! Enda låten jag ser som en riktig bra finalist i ESC

 3. Lukas

  @Alex, de skrev också att Nano tabbade sig också, vilket fick mig att tänka “nej Nej NEJ NEJ NEJ NEJ!!!”. DÄR kände jag att, “näe, nu är hans guldchanser borta…” *suck*

 4. Johanna

  ALLA hade ju tabbade sig på genrepet. Även Wiktoria hade röstproblem enligt rapporter så det lär bli spännande ikväll!

 5. Alex

  @Johanna och Lukas

  Verkar som fler “sjöng bort sig” fanns va spännande det här blir

 6. Lukas

  @Alex och Johanna, kanske… jag sitter och är mer deppig. Ända sen jag såg Nanos framträdande första gången kände jag att han borde vinna (han är ju trots allt min överlägsna favorit av alla 28), men med tanke på hur folk favoriserar Wiktoria som en prinsessa (pun intended), verkar Nano redan kännas avhängd…

 7. Lukas

  Kanske är det för att jag minns 2013 som så också. Då höll jag på Ralf Gyllenhammar, han var andrahandsfavoriten efter Yohio, tabbar sig framför juryn, sänks, och sen förvisar tittarna honom till en sjundeplats. För att vara favorittippad blev det ett praktfiasko.

 8. Marcus

  Ni som gillar Nano, kan ni förklara vad det är hos honom ni ser? Jag ser en rakt igenom ocharmig skivbolagsprodukt som inte kan föra sig på en scen. Vad är det jag missar eller inte förstår? 🙂

 9. Lukas

  Jag vill gärna börja med låten, för det är det jag brukar bedöma först. Jag gillar dynamiken i låten, den är inte som många andra låtar som bara står och stampar, utan den börjar lugnt med kör i bakgrunden, sen tycker jag refrängen är det starkaste kortet, när drum’n’bass-rytmen kommer in. DnB är för mig en väldigt underskattad genre. Det är en snygg kombination där stilarna inte krockar, utan de smälts in i en snygg helhet.
  Vad gäller Nano som artist tycker jag han påminner mig om Carl Espen som tävlade för Norge 2014, en gentle giant som kanske är ett karismavakuum (även om jag uppfattat som att “karisma” kan betyda vad som helst) vilket i sig ändå blir en charm för mig. Jag älskade Carl Espens låt “Silent Storm” och fick faktiskt en del liknande vibbar av denna, det kändes som nån slags uppföljare, förvisso inte i genre, men ändå i framträdandet.

 10. Josef

  Två kolumner för mellofinalen ikväl. En där jag gissar en som jag tycker.

  GISSAR:

  1. Wiktoria (tyvärr tyvärr) Denna låt kommer inte topp 10 i en ESC-final. Håll fingrarna STILLA på mikrofon!
  2. Nano
  3. R.Bengtsson
  4. Mariette
  5. Jon-Henric & A
  6. Owe Thörnkvist
  7. Anton Hagman
  8. Ace Wilder
  9. FoC
  10 B. Ingrosso
  11 Lisa Ajax
  12 Boris Rene

  TYCKER
  1. Nano (Vad skönt med en artist som kan stå still och bara ha en bra låt)
  2. Owe Thörnkvist ( Han sticker ut som Jamala förra året med sin musikalitet)
  3. Mariette (Klart bättre låt nu än förra gången. HOPPAS denna kan slå Wiktoria)
  4. R.Bengtsson (Också MYCKET bättre än plågolåten med munspelet som aldrig gick ur skallen)
  5. Jon-Henric & A (sämre låt nu men ändå trevligare än många här)
  6. Lisa Ajax: Jag gillar människor med attityd och bra röst har hon. Refrängen är tyvärr tjatig)
  7. B.Ingrosso: Hans håriga armar är härliga att se på. Han är mycket rarare än mamma Pernilla.
  8. Anton Hagman: Dålig vers bra reräng. Slår man ut drottning Loreen så kan man inte komma sist! 🙂
  9. Ace Wilder: Hon är bra. Men jag ser en nedåtgående trend i kvaliten på hennes bidrag.
  10 Wiktoria: Ingen personlighet eller röst. Bara en streckmun som alltid ler. Melodin är ändå hyfsad.
  11 Boris Rene: Han är rar att se på men tunnare låt och blip blop-känslan är ett faktum.
  12. FoC: Detta är mig en gåta!? Hur kan man komma med detta när man har utlovat satsning??! Suck!

 11. Marcus

  Riktigt bra jämförelse faktiskt. Silent Storm gillade jag, men Carl Espen är nog det värsta jag sett på en Eurovisionscen sen Geraldine tävlade för Luxembourg 1975.

  Jag kan hantera dåliga artister, men både Carl och Nano är för mig typexempel på anti-artister. Människor som uppenbarligen inte trivs på scen, helt saknar utstrålning och utan något som helst intresse för att försöka fånga och hänföra publiken. Jämför det med en, i mitt tycke, dålig artist som Belgiens sångerska förra året. Vedervärdig låt med ett hemskt framförande, men hon försökte i alla fall. Det uppskattar jag.

 12. Kerstin

  Marcus, jag gillar verkligen låten Hold On men kan hålla med om att Nano inte riktigt går genom rutan utan saknar lite av det berömda det. Jag personligen tycker låten är tillräckligt stark för att kompensera upp bristen av en viss utstrålning. Det bästa är naturligtvis om allt klaffar med artist/låt/framträdande men vilket bidrag som innehåller allt det ikväll är ju som bekant en smaksak.

 13. Kerstin

  Ska bli spännande ikväll. Det finns många bidrag jag kan tänka mig stå som slusegrare så det känns som om jag kommer få känna mig rätt nöjd när finalen är slut. Det är väl Owe, Ingrosso och Ajax jag absolut inte vill se som vinnare ikväll men det känns inte särskilt troligt att någon av dom vinner.

 14. Josef

  @Lukas och andra Nano-fans! 🙁

  Jag lider tillsammans med er alla. Som ni ser på min lista så instämmer jag i kören att Sverige har utsett sin underbara prinsessa i Wiktoria. Men jag får utslag över hela kroppen av den tjejen. Hon är ju jättesöt och som man borde väl jag också falla för denna yppiga blondin. Men hon uppträder som en stressad duracellkanin på scen och ler som sagt hela tiden, så jag tittar bort. Jag blir väldigt negativt påverkad. Nano däremot liknar Carl-Espen i utseendet men är sten-cool och övervärderar varken sig själv eller tror han är något barra för att han är musiker. Nu när Loreen föll bort så måste bara Nano vinna så Sverige kan få en bra placering i Kiev. 🙂

 15. Lukas

  @Josef, huvet på spiken gällande Wiktoria. Hennes låttext är inte ens glad, så hon ska ju inte le. Sen tycker jag att låten verkar felbyggd. Att man låter refrängen vara den del av låten som har minst innehåll brukar inte va bra. Sen sätter låten sig inte. Det krävdes för många lyssningar för att jag skulle minnas hur den lät. Inte godkänt!

 16. Josef

  @Lukas. Man får inte drista sig till personangrepp mot någon. Så jag ber om ursäkt i fall den här liknelsen med en duracellkanin lät elak. Men som du säger Lukas så förstår jag inte vad som är så otroligt bra med Wiktoria och hennes bidrag?! Visst den är lite bättre än Save me, men saknar som du säger en tydlig utkristalliserad refräng.

  De som har Wiktoria som etta kan förklara för oss vad vi kan missa?! För det allra viktigaste som en människa har som uppgift är att man kan ändra sig. Om man varit en idiot så erkänner jag det utan förbehåll. Så ge mig feedback så ska jag ge Wiktoria en ärlig chans. Jag kan blunda och bara lyssna till låten så kanske det blir bättre! 🙂

 17. Josef

  @Kerstin: Blir nyfiken på vad du harr emot en av mina favoriter Owe Thörnkvist? Jag hörde ryktas att han var en kvinnokarl i yngre år men du kanske inte gillar låte helt enkelt?!

  Hur ser din lista ut för kvällen? Jag som sagt hejar nog lite extra på Nano även om det verkar stenförlorat. 🙁

 18. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag är nog fel person att svara på vad ni “missat” med Wiktoria, då jag inte anser mig tillhöra “Team Wiktoria” 100%, men då hon trots allt är min etta så gör jag ett försök. 😀

  Anledningen till att jag har “As I Lay Me Down” så högt är först och främst att det är den låt jag tycker bäst om av Melodifestivalens alla 28 bidrag. Den kommer inte att hamna speciellt högt upp på min ESC-lista om den vinner, men är likväl bäst av vad MF har att erbjuda.

  Bortsett från det så är jag väldigt imponerad av Wiktorias röst, som jag tycker är den största behållningen av låten. Vissa röster “känner” man när de sjunger och detta är ett sådant fall för mig.

  Sedan finns det ju saker som sänker bidraget en del, som att jag inte riktigt gillar själva scenshowen samt att det känns lite konstigt att hon ler hela tiden, vilket gör att det blir lite svårt att förstå vad hon egentligen menar med texten… men med allt sammanräknat så tycker jag likväl att det hamnar på plus.

  Jag vet inte om det hjälper speciellt mycket… men det är i alla fall så jag uppfattar det. 😀

 19. Josef

  @Schlagerpiglan: Tack för ett genomtänkt svar! 🙂 Men måste på en gång påpeka att det är lite lustigt att ändå fasttän du gillar låten och att hon har en stark röst vilket jag inte direkt går emot om så reagerar även du en smula på hennes “leende” som sitter väldigt fast under nästan hela låten vilket jag blir lite stressad av.

  Tack än en gång för ditt svar och kanske jag inte efter din framläggning blir lika upprörd när hon tar emot segerpokalen ikväll! 😉

 20. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag tror nog inte någon ska ge upp hoppet i förtid, för det verkar ju trots allt som att det finns många artister i finalfältet som har relativt starkt stöd och om den internationella juryn är lika splittrad så kan slutresultatet i princip bli vad som helst. 🙂

 21. Josef

  @Schlagerpinglan: Måste smöra lite här för dig. Tack för din sajt!! 😀 Helt suveränt med snabblänken där alla bidrag i datumordning (när låten lanserats) anges med snabblänk till varje lands bidrag. Spar jättemycket tid då det är otroligt många bidrag man måste gå igenom! 🙂

  Jo en allvarlig sak till. Vet du något överhuvudtaget om vad som sker i det ryska lägret? Vore för mig fruktansvvärt om de drog sig ur tävlingen bara för att det går i Ukraina!? Ryssarna har ju i princip alltid bra bidrag med i tävlingen.

 22. Kerstin

  Josef, jag tycker Owe är hur cool som helst och har växt upp med många av hans låtar då min kära mor ofta spelade och sjöng med i hans låtar. Rumba i engelska parken kan jag hela texten till och är en sån där låt som jag nynnar på ibland. Det är hans bidrag i årets MF som inte riktigt tilltalar mig.
  Vad gäller Wiktoria så håller jag med dig om att hon inte känns helt naturlig med sitt ständiga leende. Hon har en stark röst men för min del tycker jag det blir lite skrikigt emellanåt. Sen tycker jag dom definitivt ska plocka bort sängen från scen till ESC ifall hon vinner ikväll. Wiktorias låt är helt ok men det är inte min favorit ikväll. Nano, Anton och Jon-Henrik är mina favoriter. Anton känns inte som om han har någon chans om man ska gå efter alla odds och tippningar men de andra två tror jag har en stor chans.

 23. Kerstin

  1. Nano, Anton, Jon-Henrik (fegt med tre ettor men jag kan inte skilja på dom i nuläget)
  4. Robin
  5. FO&O
  6. Wiktoria
  7. Ace
  8. Mariette
  9. Boris
  10. Ingrosso
  11. Owe
  12. Ajax

 24. Schlagerpinglan

  @Josef, Olika ESC-sidor ger olika besked vad som gäller angående Ryssland. Vissa säger att allt går enligt planerna, vissa att de planerar att dra sig ur. Det enda som de verkar ha samma uppgifter om är att de planerar att lämna någon form av besked den 13:e mars… så jag hoppas att vi får ett slutligt (positivt) svar på alla frågor då.

  Roligt att länk-sidan uppskattas, själv använder jag den oftare än den “riktiga” semifinal/final-länksidan då jag efter flera månaders lyssnande hittar bidragen lättare där. 🙂

 25. Josef

  @Kerstin: Tackar för ditt svar. Intressant att även du Kerstin upplever denna final som så otroligt jämn! 🙂

  @Schlagerpinglan: Då tackar jag för svaret och tittar in på bloggen här aktivt på Måndag. Hoppas verkligen de kan vara med då jag tror de kan ta upp kampen med Italien om guldet!? 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se