Albanien TV-bolaget RTSH utsåg Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella uttagningen “Festivali i Këngës 55“. 24 bidrag tävlade i två semifinaler innan 14 bidrag gick vidare till finalen där juryfavoriten Lindita vann med den albanska versionen av “Botë“.

I Kiev ska hon däremot tävla med en engelsk version av bidraget och den presenterades i dag, måndagen den 13:e mars, i form av dess officiella video, se länkar till båda versionerna nedan.

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “World”, Lindita
Länkar: officiell video: Eurovision-versionfinal-framträdande: “Botë”
semifinal-framträdande: “Botë”studioversion: “Botë”jazzversion: “Botë”
Låtskrivare: Klodian Qafoku Lindita ,Big Basta

Schlagerpinglan: När jag gjorde min senaste ESC-2017-lista så hade endast 29 bidrag valts ut och då hamnade den albanska versionen av “Botë” på jumboplatsen. Jag fortfarande har väldigt svårt för den avslutande minuten men jag märker att jag hittat en del ljusglimtar i låten och att den därför lär klättra en del på nästa lista.

Detta beror inte så mycket på den nya versionen, även om jag föredrar den framför den gamla, utan det är som vanligt extra lyssningar och extra tid som fått den att växa. Fortsätter det i den här takten så kanske den t.o.m. kan ta sig upp till medelnivå innan det är dags för semifinalerna i maj. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2017 hittar ni här: “Albanien i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Albanien 2017: Eurovision-versionen av “Botë” (Lindita)”

 1. Marcus

  Den här sjönk som en sten på min lista idag. Från att ha varit uppe runt toppfemman till det absoluta bottenskiktet nu. Finns inget positivt att säga om den här versionen :/

 2. Adri

  Riktigt bra gjort Albanien! Mycket bra Lindita och Albanien.

  Jag visste att ni kunde göra en revamp utan att ta bort allt drama! 🙂 denna gick från plats 26 till plats 21 🙂

 3. Micke

  Grymt märklig dag det här. Tre gånger samma dag som jag är överens med Marcus 🙂 Nej tyvärr Pinglan så är jag inte på samma plan som du om detta. Det som gjorde detta bidrag åtminstone lite intressant var mystiken över det och en stor del av den var språket. När nu plötsligt “Botë“ blir omvandlat till “World” finns inget av mystiken kvar. Nej några pinnhål ner blir det definitivt

 4. Micke

  Förresten Adri såg du mitt svar om “halva låten”. Det var allt jag kunde svara tyvärr

 5. Marcus

  Dags för läkarkoll Micke? Oroar mig lite för dig faktiskt…

  Men ja, språkskiftet ändrade allt. Den albanska texten kanske var lika banal som den engelska, min albanska är för begränsad för att kunna uttala mig om det, men den erbjöd ett visst mystiskt skimmer. Det här är bara… banalt. Trist. Slätstruket.

 6. Adri

  Det jag gillar här att Albanien inte gjort samma misstag som de annars brukar: dramat är kvar i låten och framför allt har kören fortfarande en stor del!

  Hatar när Albanien klipper bort deras kör!

  Sen är det ingen stor favorit, men jag uppskattar den! 🙂

 7. Micke

  Vad är det du oroar dig för Marcus? 🙂 Helt seriöst min vän så försöker jag skämta lite här. Fullkomligt älskar Pinglans blogg och det fantastiska jobb hon gör men ibland känner jag det blir lite torrt här. Saknar lite humor. Kanske bara jag som är knäpp men så känner jag i alla fall 🙂

 8. Adri

  Micke: ja jag såg det! Aja så kan det vara ibland! 🙂

 9. Marcus

  Jag oroar mig för alla som håller med mig, med tanke på min musiksmak 😉 du och Kerstin ligger för närvarande farozonen! Men jag misstänker att så fort du hör lite rock så blir du botad, haha 😀

  För övrigt skämtar jag allt som oftast här inne, även om jag har förstått att det kanske inte alltid går fram. Jag har rätt torr humör, och skämtar väldigt mycket om mig själv. Kanske är lite ovant för en del?

 10. Micke

  Torr humor är den bästa sorten Marcus 🙂 Sluta aldrig med det du själv mår gott av. Jag är känd som en skämtare med alla positiva och negativa saker som följer på det. En del tycker jag är en för jävla rolig snubbe medan andra tycker “kan han aldrig sluta skämta” 🙂

  Jag ska vara ärlig Marcus jag trivs med alla här, ingen faller utanför. Men jag är en knäpp jävel som gärna vill analysera och höra andra analysera låtarna. Saknar det lite här. Men det är inget som säger att min väg är den rätta 🙂 En del är som jag medan en del bara vill skriva något ord. Inget är fel och inget är rätt. Rätt finns bara hos individen 🙂

 11. Mikaela

  Fortfarande topp 5, men halkar en placering

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se