ESC 2017 Schlagerpinglan: Nu när det gått ungefär en vecka sedan det sista av alla de 43 bidrag som ska tävla i Eurovision Song Contest 2017 presenterades så kan vi ta en liten titt på hur oddsen ser på semifinal-ländernas chanser att ta sig vidare till finalen. Här nedan ser ni Oddschecker.com:s rankning:

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2017-03-26)
Semifinal 1, 9:e maj: Semifinal 2, 11:e maj:
Sverige Sverige:
“I Can’t Go On”
Bulgarien Bulgarien:
“Beautiful Mess”
Australien Australien:
“Don’t Come Easy”
Serbien Serbien:
“In Too Deep”
Armenien Armenien:
“Fly with me”
Makedonien Makedonien:
“Dance Alone”
Grekland Grekland:
“This Is Love”
Estland Estland:
“Verona”
Azerbajdzjan Azerbajdzjan:
“Skeletons”
Danmark Danmark:
“Where I Am”
Belgien Belgien:
“City Lights”
Ungern Ungern:
“Origo”
Portugal Portugal:
“Amar Pelos Dois”
Rumänien Rumänien:
“Yodel It!”
Polen Polen:
“Flashlight”
Israel Israel:
“I Feel Alive”
Finland Finland:
“Blackbird”
Vitryssland Vitryssland:
“Story of My Life”
Moldavien Moldavien:
“Hey Mamma”
Österrike Österrike:
“Running On Air”
Cypern Cypern:
“Gravity”
Norge Norge:
“Grab The Moment”
Lettland Lettland:
“Line”
Nederländerna Nederländerna:
“Lights and Shadows”
Slovenien Slovenien:
“On My Way”
Ryssland Ryssland:
“Flame Is Burning”
Georgien Georgien:
“Keep the Faith!”
Irland Irland:
“Dying to Try”
Island Island:
“Paper”
Kroatien Kroatien:
“My friend”
Albanien Albanien:
“World”
Schweiz Schweiz:
“Apollo”
Montenegro Montenegro:
“Space”
Malta Malta:
“Breathlessly”
Tjeckien Tjeckien:
“My Turn”
Litauen Litauen:
“Rain of revolution”
San Marino San Marino:
“Spirit Of The Night”
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Som vanligt så påminner jag om att oddsen endast ger en liten fingervisning om hur oddssättarna ser på bidragens finalchanser så här långt och att det slutliga resultatet mycket väl kan bli väldigt annorlunda på många punkter beroende på vad som inträffar på resans väg till Kiev.

Jag tycker dock att det är intressant att se ungefär vilka chanser de beräknas ha då jag nästa vecka tänkte inleda presentationerna av de 43 tävlande bidragen, vilket jag bör vara redo att göra runt onsdag/torsdag om allt går som det ska. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


43 kommentarer till “Eurovision 2017: Oddsen att gå vidare till finalen från semifinalerna”

 1. Micke

  Ok jag tror inte ett skit på sånt här men om man ändå ska ta en titt så skulle det innebära att jag får med alla mina tio favvisar till final. Inte illa 🙂

  Vet ni jag pratar ofta om att smaken är olika och att man ska respektera varandras åsikter. För andra gången på fem år har jag dock en inre fight med mig själv för att verkligen stå för min egen åsikt att respektera allt och alla. Förra gången var 2013 och Sverige, andra gången är i år och även nu Sverige. Det finns inte ord som räcker till för att beskriva hur jädra uselt allt med det bidraget och artisten är. Mår illa bara jag tänker på det. Jävligt jobbigt faktiskt för jag måste ju givetvis hålla på det jag själv hör till så att säga.

  Har därför med respekt till er som ser annat än jag i Sveriges bidrag bestämt mig för att inte kommentera det där överhuvudtaget mer. Jag kommer helt enkelt i fortsättningen låtsas som att det inte ens existerar, att Sverige skickar det bidraget som svenska folket egentligen ville. Börjar här med min topp 11 🙂

  1. Italien
  2. “Hold on”, Nano
  3. Belgien
  4. Vitryssland
  5. Rumänien
  6. Ungern
  7. Bulgarien
  8. Polen
  9. Finland
  10. Azerbajdzjan
  11. Österrike

  Vad förvånar mig på oddsgrejen här. Ja det onämnbara givetvis men även Grekland. Är det en refräng eller något märkligt från någon oupptäckt värld med primalskrik vi inte känner till? Likaså med Israel. Är också väldigt förvånad över Tjeckiens placering. Inte på min topp 10 men hur kan den hamna så långt ned????

  Jag har under lång tid känt att detta kommer att stå mellan Italien och Bulgarien. Med en liten varning för två glädjepiller som lurar i vassen. Med ett bra framträdanden kan glädjepiller förvandlas till något ännu bättre än vad de egentligen är. Säger bara glöm inte Rumänien och Vitryssland. De kan komma precis var som helst egentligen. De kan missa final och det kan ta hem rubbet.

 2. Johan

  @Micke, förstår din kritik mot Sveriges bidrag, men kanske inte så fullt ut att den skulle vara den överlägset sämsta i startfältet. Greklands bidrag är för mig årets stora mysterium: Vad ser folk i detta? Nåväl, eurovision-fansen har konvergerat bakom många märkliga bidrag genom åren som bara tycks tilltala just eurovison-fansen. Rumänien är ytterligare ett sådant bidrag som bara irriterar mig in i benmärgen, medan alla andra tycks älska det utan hämningar. Nästa år kanske Lettland ställer upp med river-dance, eller Portugal skickar Jon-Henrik?

  Tjeckien tror jag dras ner av dess anonymitet. Inte alltid sämsta låten som hamnar sist, utan den som är helt okej men som inte är bäst hos någon. Alla har den i mitten någonstans och därmed generar den vare sig starka positiva eller negativa känslor hos folk och glöms bort. Kommer inte på tal i soffan när snabbreprisen drar igång och faller därmed ner till botten utan röster. Tjeckien har haft det kämpigt i tävlingen tidigare också, men mestadels på grund av deras avsaknad av smak om ni frågar mig (2015 hamnade de på fel sida marginalen dock, det går jag absolut med på).

  Italien, Bulgarien, Sverige och Belgien tror jag är de som slåss om vinsten, med Portugal som kan sno lite Raphael Gualazzi-poäng från juryn och ta en pallplats. Vitryssland tror jag kan knipa en hög placering så länge som de faktiskt lyckas kvala. Men glädjepiller brukar alltid får en knuff i rätt riktning när det väl är tävling. Litauen 2015 är det exempel som poppar upp i huvudet först, och Österrike 2016 likaså.

  Det här kommer bli sjukt spännande om jag får gissa. Semi-final 1 är lite av ett blodbad om man ser till att många bidrag håller en liknande kvalitet. Har svårt att placera ut bidragen runt 10-platsen då jag ena sekunden vill att ett bidrag ska kvalificera medan jag i nästa stund vill att ett annat ska knipa finalplatsen.

 3. Micke

  @Johan, oftast är det ju det som är lite kul detta att alla har så olika uppfattningar om bidragen och allt runt dem. Att man inte förstår hur andra tänker överhuvudtaget. Är det den personen som inget förstår eller är det jag själv. Svaret är mycket enkelt att smaken är olika och det finns inga rätt eller fel. Men vid något sällsynt tillfälle går allt helt enkelt utanför allt det och det blir bara för mycket.

  Mitt stora problem är som jag sagt tidigare mitt eget land Sverige som har fastnat i en enda smet av liknande bidrag och inga andra bidrag tycks vara intressanta. Det är faktiskt väldigt svårt att försvara för en snubbe som jag som rör sig i musikkretsar när kollegor skrattar åt och hånar och driver med allt runt Eurovision Song Contest. Jädrar vad alla älskar att driva med mig som älskar den här tävlingen. Jag tar inte åt mig och jag försöker inte längre bemöta det. Försökte under lång tid med “Ja, men det är MF, det är helt annat med ESC”. Men när ingen lyssnar så 🙂

  Johan när MF väl var över fick jag ju lyssna på vinnaren för den ska ju vara med i ESC. Hade inga förhoppningar och när jag väl hört den tänkte jag bara “Jaha samma visa än en gång”. Tänkte mycket mer än så men det där har jag lagt ned. Brydde mig egentligen inte men sen bad min dama mig att lyssna på Nanos bidrag som hon älskar. Blev helt chockad: “VAAAAAAA! Kan Sverige ha annan musik i MF?” Tyckte jättebra om det bidraget och blev inte glad när jag fick veta hur den förlorade. Sedan bad Adri här mig lyssna på Mariette och min förundran blev än större. Var dum nog att be Pinglan nämna ett bidrag och då dök Wictoria upp. Adri kom med en låt till han ville jag skulle lyssna på och så dök jojkaren upp. Ace Wilder dök upp på radion och plötsligt kände jag “Vad i helvete kan Sverige göra annan musik i MF? Dessutom bra. Annorlunda och bra. Än mer bekräftat efter en förfrågan från Hej här om att lyssna på Loreen.

  Jag var enormt missnöjd med årets vinnare men vetskapen om att det fanns så mycket bra och annorlunda musik (för att vara MF) med i årets tävling fick det att slå runt för mig. Jag försökte spela dessa låtar för mina musikkollegor med två olika sorts reaktioner mot mig. Dels de som sa “Skojar du eller? Kommer aldrig att lyssna eller kolla på den skiten igen men dels också en del som gjorde det om än motvilligt i vissa fall. Där fanns de som aldrig skulle erkänna att deras tidigare åsikt kan ändras men också de som också verkligen lyssnade. De var lindrigt sagt förvånade över att Robin B stod som vinnare i årets MF. Jag gillar alla de sex andra bidragen jag hört men främst Nanos och Loreens. Den sistnämnda har jag dock förståelse för att MF-publik har lite svårt att ta till sig för den är helt enkelt för svår för en sån publik.

  Johan jag ser att vi verkar vara överens om det mesta men dock inte om Rumäniens bidrag. Den sätter jag där vi båda sätter Vitryssland. Ett jädra glädjepiller helt enkelt 🙂 Är det bra? Nej men det är inte alltid det viktigaste det gäller att få igång de som lyssnar. Det jag gillar med bidraget förutom det är att de två är så jädra timade ihop. De har helt enkelt D ihop och sånt har jag lätt att ta till mig. Minns ett norskt bidrag för något år sådan (minns inte titeln) som egentligen var riktigt bra och skulle hamnat högt på min topp det året om det inte varit för att jag fick ta på mig vintervantar och fiberpäls bara av att se dem ihop och deras frostiga framträdanden. Var de ens av samma art? Var de människor båda två? Snacka om att de inte hade D ihop. Jisses kommer inte på vad den hette just nu.

  Johan Portugal är inte på min topp 10 men jädrar så jag unnar dem än framgång för lång och trogen tjänst. Tyvärr tror jag dock den framgången uteblir i år. Men som sagt jag hoppas.

  Ja Grekland är vi verkligen överens om Johan 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Oddsen vad gäller Grekland och Tjeckien tror jag mest grundar sig på deras tidigare resultat i tävlingen än hur “bra” årets bidrag är, frågan är ju om de tar sig till final eller ej och då spelar mycket annat än själva låtarna in.

  Vad gäller Sveriges bidrag så tycker jag däremot att det gick rätt till. De har varit väldigt öppna med att 50/50 tittar- och juryresultat gäller, precis som i ESC. Annars kan man ju lika gärna låtsas att Ryssland vann ESC 2016 eftersom det var det tittarna ville… vilket i och för sig hade gjort ESC-2017-situtionen betydligt enklare. Dessutom har jag svårt att se hur Sverige skulle kunna ta sig till final med “Hold On” då varken artist eller låt är något som, i alla fall jag, hade lagt märke till. Däremot är jag rädd att det hade blivit en Anna Bergendahl-repris, d.v.s. svenskarna älskar det men Europa bryr sig inte … men det lär vi ju aldrig få reda på, så det är egentligen bara smaksak och en onödig diskussion. 🙂

 5. Micke

  @Pinglan. Känner att jag behöver förklara en sak. Jag är 100% för att vi har en jury, det var inte det jag pratade emot. Men den typ av jury som används är rent ut sagt missvisande. Om jag blev tvungen att välja mellan jury och tittarröster hade jag valt jury men då pratar jag om en jättejury med experter från alla riktningar och generationer. Inte tramsjury på 3-4 personer eller liknande.

  Sedan vad gäller svenskt bidrag i ESC. Jag förstår hur du tänker Pinglan men för mig är inte placering det viktiga utan vad jag tycker om bidraget och framförallt att Europa får se att vi kan annat än typ “I cant go on, I cant go on, I cant go on, I cant go on, I cant go on” eller “Because of you ou ou ou ou ou, Because of you ou ou ou ou ou, Because of you ou ou ou ou ou, Because of you ou ou ou ou ou” refränger och dutt dutt syntar och robotdansare.

  Vi är på total kollisionskurs vad gäller Nano med bidrag och Robin B med bidrag Pinglan. Jag håller med om att Nano är utan utstrålning men det jag ger honom är att han åtminstone inte försöker låtsas ha utstrålning som denne Robin gör. Vi kanske skulle ställt Nano på ett rullband. Det lyckades ju tydligen med Robin 🙂 Utstrålning ligger de ganska lika men sedan då till bidraget. Ja jisses går det ens att jämföra 🙂 Tack låtskrivarna till Nanos bidrag för att ni åtminstone försökte få liv i MF och dess skyddade verkstad. Ett stort tack från djupet av mitt hjärta 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… det är det som alltid varit problemet och det geniala med Melodifestivalen. Det är både ett program där olika sorters musik presenteras och ett program där ett tävlingsbidrag ska utses och det går inte alltid riktigt att kombinera… men så länge det engagerar så lockar det publik… vilket i grund och botten är det viktigaste för att tävlingen ska ha en framtid. 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag måste dock tillägga att anledningen till att jag är så “förlåtande”, eller vad man ska beskriva det, är ju att jag inte hade någon personlig favorit. Hade jag hittat ett bidrag som jag kände lite extra för, som du med “Hold On”, så hade jag förmodligen resonerat annorlunda.

 8. Micke

  Vet du Pinglan jag är faktiskt väldigt orolig just nu. Egentligen vill jag inte tro så illa om Europas befolkning att de skulle Rösta fram Robin men det trodde jag iofs inte om Sveriges heller så vem vet. Jag har verkligen älskat att vara i ESC bubblan under alla år precis som i MF bubblan men allt har sin tid. MF är långt från mig nu och det tog hårt men nu har jag hoppat för gott. En Robinseger hade gett samma resultat för mig vad gäller ESC så gissa om jag hoppas på nollpoängare.

  Jag kommer att hoppa av även om det blir tufft. Jädrar så kul jag haft genom åren med släkt och vänner och på senare år även med din fantastiska blogg. Jag säger stort tack för den redan nu Pinglan för om det hemska händer kommer jag inte in och tackar för mig så jag gör det nu istället.

  Jag är så jädra imponerad av dig och din blogg så du förstår inte hälften. Jag har en blogg själv där vi diskuterar väldigt mycket men tro mig bloggen är noll i jämförelse med din. Har haft jädrigt kul här med dig och andra här. Hoppas att det kommer att fortsätta men det är i Europas händer nu om de genomskådar bluffen Robin B.

  Men jag fortsätter att skriva så får vi se 🙂

 9. Adri

  Tror oddsen kan ha lite fel här.

  Jag tror Lettland och eventuellt också Island går till final från första semifinalen. Vet inte på vems bekostnad, men Finland kanske?

  I andra semifinalen tror jag Ungern och Österrike ska vakta sina finalplatser lite extra för jag tror Schweiz och Nederländerna kan ta dem annars.

  🙂

  Glad att se Makedonien så högt. Det förtjänar dem! Då får jag väl hoppas det blir så på riktigt!

 10. Adri

  Micke: Jag till skillnad från dig tycker Robin faktiskt är en bra artist, speciellt om man sätter honom bredvid Nano. 🙂 men det var inte det jag ville få sagt med denna kommentar

  Jag tror visserligen inte Sverige kommer vinna :), tror vi hamnar plats 3-7 någonstans, men om du själv skriver att placeringarna/tävlingen inte är det viktiga, varför skulle du då hoppa av tävlingen? 🙂

  Min absolut överlägsta sistaplats vann 2008. Gud vad jag avskyr den låten. Och hur plågsamt det än var att se den smörjan till låt (som också framförs av sliskighet förkroppsligat) få framgång så är det inte heller tävlingen i sig som spelar roll för mig 🙂

  Även om jag såklart uppskattar när det går bra för mina favoriter! (Har fortfarande inte släppt Islands misslyckande 2016)

 11. Micke

  @Adri på väg på jobb här så jag tar svar senare. Tar en liten bara 🙂 Visst låt går före placering. DEFINITIVT. Det jag pratar om är att det som skett med MF ska ske med ESC. Infiltrerat av dutt dutt syntar, robotdansare och refränger som mer låter som primalskrik eller mistlur. Tro mig Adri vinner Robin så kan jag glädja alla här som är trötta på mina kommentarer att det är slut med dem 🙂

 12. Adri

  Micke: Ajdå, då får man hoppas att Sverige inte vinner. 🙂 Det gör jag visserligen inte ändå!

  Självklart är det kul när det går bra för Sverige och jag unnar Robin B lite framgång, men vinst? Nej, det tycker jag inte vore rätt, men det har hänt knasigare saker.

 13. Micke

  Ok ett varningens finger till er som är trötta på mitt tugg om MF och hur uselt jag tycker det är. Gör er själva en tjänst och läs inte vidare här.

  Det här skriver jag bara till Adri för att han frågade och jag svarar alltid på frågor jag får.

  Du hade den där frågan ” men om du själv skriver att placeringarna/tävlingen inte är det viktiga, varför skulle du då hoppa av tävlingen”. Jag har redan svarat här ovanför varför men jag vill göra det än tydligare. Jag hoppade av MF efter 2012 Adri. Varför? Tyckte jag inte om Euphoria? Jodå jag tyckte jättemycket om den plus ett bidrag till men när 30 bidrag av 32 är såna man har skämskudde framför sig då är gränsen nådd efter att man lessnat flera år innan.

  Jag ska ärligen säga att jag ångrade mig hur många gånger som helst under 2013 men jag håller alltid vad jag lovar vare sig det är mot andra eller mot mig själv. Minns att jag hade hur många funderingar som helst över att hoppa på 2014 igen men sen kom dråpslaget. Sveriges genom alla tider sämsta bidrag och ett av de tre sämsta i ESC historien var vår representant. Då bestämde jag mig för två saker Adri. 1. MF bye bye, aldrig mer. 2. Vinner ylandet av svenskt bidrag är det bye bye även med ESC. Men Europa skämde inte ut sig så jag blev kvar och det var jag jävligt glad för 🙂 Än värre var att det 2013 fanns ett i mina ögon riktigt bra bidrag med, vilket jag fick höra senare.

  2014 blev jag glad när jag fick höra Sveriges representant och även så när jag senare fick höra den som blev tvåa. Allt jag hört det året men kul med två riktigt bra bidrag. 2015 hade Sverige ett delat bidrag en bra vers och en usel refräng. 2016 har jag bara hört vinnaren och den var ett plus. Det är iofs allt som vågar sig utanför standardmallen i MF.

  ESC har hållit sig ifrån den och jag har verkligen älskat att hänga kvar i ESC. Nu är vi dock farligt nära uselhetens brant igen. Inte fullt så illa som 3013 men hemskt. Åter igen är jag där att om ESC blir som MF är det bye bye. Det är inte svårare än så Adri. Dels för att varför i hela fridens namn ska jag följa sånt som jag föraktar? En än starkare orsak är den jag skulle förvandlas till. En snubbe jag själv föraktar som bara snackar dynga utan respekt. Det vill jag inte dels för egen del men främst för er skull.

  Jag vill vara på en blogg där jag intresserar mig för det ni skriver och även det omvända. Du har sagt flera gånger Adri att du gillar det jag skriver. Kul i så fall och jag gillar även det du skriver. Men tro mig Adri om ESC blir som MF då skulle du inte uppskatta det jag skrev 🙂

  Jag hänger dock kvar här så länge det går. Nog tusan ska det väl ändå vara större chans att något av de övriga bidragen vinner än just det här svenska 🙂 Om inte säger jag till dig samma jag sa till Pinglan. Askul att ha haft diskussioner med dig. Skickar ett tack nu redan för om Rullbandsmannen med den glödande utstrålningen vinner så ser du inte mig här mer.

  En sista grej. Jag räknade ut att jag har hört åtminstone något från 15 av de svenska bidragen från 2013-2017. Sju av dem i år. Faktum är att 10 av dem tycker jag om, två är bland det sämsta jag hört (båda vinnare) och tre som bara försvinner ut i luften. Kanske MF skärpt till sig lite i alla fall 🙂

 14. Micke

  En fråga till Pinglan. När har hon planerat att börja kika lite extra på bidrag för bidrag?

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Svaret står i inlägget ovan. 😉 Jag håller på för fullt att förbereda inläggen så förhoppningsvis kan jag börja om några dagar. 🙂

 16. Micke

  Kanske bör gå en kurs i läsning 🙂 Missade det helt. Tack för svaret oavsett vilket 🙂

 17. Mikaela

  Pinglan -vi har samma åsikt om Nano. Jag tror han hade floppat enormt i Europa.

 18. Johanna

  @micke Jag är med dig. Vinner robin ESC så vete tusan om jag inte skippar det nästa år. Han r ju allt det jag hatar i ett enda bidrag. har två “genrer” jag verkligen inte gillar i MF och ESC. ett är “kille-som-är-snygg-men-mer-en-gimmick-än-en-sångare-med-usel-radioplåga-till-låt” och det andra är “tjej-som-dansar-bättre-än-hon-sjunger-med dålig upptempo-låt som-låter-som-att-den-var-skriven-för-att-passa-ESC”

  Den andra kategorin kvalar typ hälften av Greklands och Ukrainas bidrag i tävlingens historia in. I den första kvalar hälften av alla låtar i MF de senaste tio åren in-tyvärr….

 19. Johanna

  För övrigt så tror jag att Lettland dessvärre tar sig till final och har fortfarande lite svårt att tro att Polen kommer dit. Och VEM ska rösta på Portugal? Jag menar det är en ok låt men inget någon jag känner skulle rösta på….

 20. Schlagerpinglan

  @Johanna, Vad gäller Portugal så hoppas jag verkligen att det går bra för Salvador men känner liksom du: vem ska rösta på det? Jag kommer ihåg att det surrades lika optimistiskt om Portugals bidrag för ett antal år sedan (kommer inte ihåg när det var) men då gick det inte så bra. Men… hur gärna jag än önskar all lycka för Portugal så är verkligheten den att det gäller att övertyga publik och jury och inte bara oddsmakarna. Vi lär se i maj om det återigen var en liten högljudd grupp som vilselett oddsmakarna eller om artisten lyckas trollbinda publiken. Jag vet i alla fall vad jag hoppas på. 🙂

 21. Johanna

  @Pinglan Ja jag hoppas så att det går bra för Portugal (även om jag tycker de hade bättre val i sin uttagning än detta) men jag gillar den inte tillräckligt mycket för att rösta på den och jag undrar så om folk verkligen vill. Brukar vara en i odds-sättarens topp 10 som missar finalen eller slutar i botten 5 och även om jag hoppas det blir Sverige eller Australien tror jag nog Portugal kan vara den floppen i år.

 22. Adri

  Jag tycker Eurovision Song Contest de senaste två åren varit betydligt intressantare ur en aspekt, nämligen att de varit väldigt öppna år (för mig).

  2015 trodde jag topp 3 skulle se ut:

  1. Italien
  2. Australien
  3. EstlanD

  2016 trodde jag stenhårt på:

  1. Frankrike
  2. Australien
  3. Ryssland

  Jag var visserligen inte heeeelt off något av åren. 2016 gissade jag både silver- och bronsplatsen rätt. Men vinnaren var svårgissad för mig båda åren!

  Och 2017 är ännu ett för mig öppet år. Den lilla seger-fördel jag kan se nu tillhör i så fall Italien. Tror eventuellt att tittarna kan dra ner den, men än så länge är det Italien jag ser som vinnare. Om än MYCKET osäkert.

 23. Fredrik

  Efter att ha läst alla inlägg måste jag säga att vi verkligen valde rätt vinnare i Sverige år. Heja Robin:)

 24. Schlagerpinglan

  @Fredrik 😀 (Inget annat att tillägga, och inga baktankar, bara ett gillande.)

 25. Micke

  @Johanna min vän jag skrattar varje gång för mig själv när jag märker hur ofta vi har samma åsikt och tycke om bidragen och saker runt omkring 🙂 Du skriver

  “två “genrer” jag verkligen inte gillar i MF och ESC”

  Den första du nämner kan den möjligen ha att göra med Robin Stjernberg, Robin Bengtsson, Anton Ewald, Danny Saucedo, Erik Saade och liknande att göra? .-) Vet du jag har egentligen definitivt inget emot dansare så länge de inte är robotdansare och är ditsatta för att ta fokus från artistens brist på sångröst, utstrålning eller båda. Håller även med om din andra grej. Vet att flera andra här håller med oss exempelvis Lukas som jag vet definitivt inte gillar “vår” vinnarlåt.

  Ja du Johanna vad tusan är Greklands bidrag för något? Är det en refräng eller en flykt från verkligheten? Jag har sagt här att Sveriges bidrag är överlägset sämst och det står jag för men hur märkligt det än låter så är Sverige inte sämst när det gäller refräng det är definitivt Grekland. Usch så illa rent ut sagt

 26. Micke

  Beundrar din kamp för att verkligen försöka intala dig själv att du gillar Robins bidrag Pinglan 🙂 Jag har ett ganska bra minne ser du 🙂 Retas lite bara 🙂

 27. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag gillar verkligen inte Robins bidrag… men jag har en vinnarskalle. 😉

 28. Adri

  Johanna och Micke: Jag håller med er till hälften vad gäller Grekland.

  Jag har egentligen inget negativt att säga om Demy. Hon är trevlig att se på och även om jag inte hört henne sjunga kan hon ju inte vara helt talanglös 🙂 då får man inte artistkarriärer hur som helst.

  Och sen till det mest “sorgliga” med Greklands bidrag för min del. Låten har potential. Hade de bara varit lite “smartare” och lagt fokuset kring “there’s an echo in my head” fram till att hon sjunger “how I want you here” hade jag nästan till och med tyckt låten var bra. För den delen, uppbyggnade I guess, är ganska snygg.

  Men sen kommer refrängen och låten dör i mina öron. Det “geniet” som tyckte de skulle göra refrängen till en klubbhit, och en extreeeemt billigt producerad sådan borde fått sparken första dagen kan jag tycka. För det är inte en ok behandling av en sådan kompetent uppbyggnad.

  Sen är hela låtens produktion väldigt billig, men om låtskrivarna hade valt rätt fokus från första början hade det inte varit ett lika stort problem.

  Tråkigt att se något som hade kunnat bli bra, eller åtminstone “fullt godkänt” slaktas så.

 29. Johanna

  @Micke Konstigt nog rankar jag ändå Grekland i final i år trots att den är exakt den genren jag nämner att jag inte gillar. Men det är verserna som gör den rankingen och inte refrängen.

  vad gäller de artister du nämner så gillar jag Robin Stjernbergs vinnarlåt(förlåt jag vet att du absolut inte gillar den) och jag gillar Danny Saucedo som artist-det är bara hans MF-bidrag jag inte gillar. Hursomhelst så är det exakt denna genre jag inte gillar (med vissa undantag naturligtvis)

 30. Micke

  @Pinglan det hoppas jag att du har för om jag inte minns fel har du Italien högst upp på tronen 🙂 Jag kan inte ens föreställa mig att Robin ska kunna lura Europa så men i så fall gratulerar jag din vinnarskalle för jag kommer inte att kunna göra det i efterhand 🙂

 31. Johanna

  @Adri tycker nu att det har varit väldigt ointressanta och förutsägbara (ok Loreen var inte ointressant, bara förutsägbar)vinnare ända sedan 2011. Där snackar vi spännande röstning och öppen final. I år ser jag inte heller någon självklar vinnare. Italien kommer vara i toppen men det är isf enligt mig tittarnas förtjänst då jagtror att han är detta årets Sergey och juryn kommer sänka honom.

  Sverige kommer nog dessvärre också komma topp 10. Australien med. Ingen av dessa förtjänar det. Belgien och Bulgarien har låga odds och jag hoppas verkligen att de två kommer ha med topp-striden att göra för där har vi två riktigt bra låtar!

  Ska bli spännande hursomhelst. Kanske blir någon helt annat även om jag gissar att någon av de länder jag nämnt här vinner.

 32. Micke

  @Adri det är ju precis det jag menar. När jag lyssnade på de tre grekiska kandidaterna tyckte jag alla tre låt riktigt skapliga. Dvs till jag då kom till refrängen i vinnarlåten. Känns lite som animal i mupparna som inte kan hålla sig längre. Skillnaden är bara att animal ofta förbättrade låtarna det gjorde sannerligen inte låtskrivaren här 🙂

  @Johanna be aldrig om ursäkt för något du gillar med en låt. Tänk istället att du är lycklig nog att ha hittat något i den och att det går folk som jag miste om. Det kryper i mig bara jag tänker på den låten men om du gillar den så är det ju du som går ut som vinnare i detta. Jag har inte fått ett skit medan du fått något du tycker om.

 33. Schlagerpinglan

  @Micke, Tyvärr så kan det återigen mycket väl bli att den minsta gemensamma nämnaren vinner (precis som 2016 då varken juryn eller tittarna ville se Ukraina som vinnare) då jag tror att tittarna föredrar Italien och juryn väljer (— censur för att jag inte vill sätta igång några tankar om de inte redan finns —) så kan det mycket väl bli Sverige som hamnar överst. Jag hoppas dock fortfarande på Italien. 😀

 34. Micke

  @Pinglan, det hoppas jag också att Italien gör. Huvudsaken är att inte Sverige vinner. Har följt ESC sedan jag var fyra år och skulle gärna vilja fortsätta med det. Just nu tror jag dock mest på det bidraget som jag placerar på plats sex på min ranking. Bidraget kommer från Bulgarien

 35. Adri

  Många verkar tro på Bulgarien. Och jag tror det hamnar i final, jag tror det hamnar på vänster spalt. Men större framgångar än så kan jag faktiskt inte se.

  I nuläget i alla fall. Är det visuella franträdnadet helt smashing och Kristian leverar så kanske det går upp för mig.

  Det är min nittondeplats.

 36. Johanna

  Jag har också lite svårt att se Bulgarien högre upp än plats 5. Dock hade den vunnit hade jag tyckt det var den bästa vinnaren på 10 år så det vore fantastiskt kul! Jag rankar honom som nr 7 just nu:-) Allra helst vill jag förstås se Belgien högst upp på prispallen men säger som Micke- vem som helst förutom Sverige (och helst inte Australien då eftersom jag inte är för deras medverkan)

 37. Kerstin

  Australien och Bulgarien är mina största favoriter i årets tävling och det vore så kul om någon av dom vann. Dags för en riktigt bra ballad att vinna tycker jag.

 38. Daniela

  @Fredrik: Jag håller med dig! Heja Robin, Heja Sverige! Och en sak till: har just löst på Insta att Robin har förlovat sig! Jag blev glad för honom och hans fästmö och jag önskat dem all lycka i världen. Och jag tror att Robin kommer att hamna högt upp i topp 5 om inte annat – han kan lika väl vinna! ☺️

 39. Adri

  Okej jag försöker mig på en extremt lösryckt gissning på hur resultatet blir. Inser att jag säger emot mig själv på denna lista, men det visar hur svårt jag tycker detta år är att gissa.

  Börjar med de utslagna:

  SEMIFINAL 1:

  11. Cypern
  12. Armenien
  13. Finland
  14. Albanien
  15. Georgien
  16. Slovenien
  17. Montenegro
  18. Tjeckien

  SEMIFINAL 2:

  11. Vitryssland
  12. Österrike
  13. Ungern
  14. Norge
  15. Malta
  16. Kroatien
  17. Litauen
  18. Irland
  19. San Marino

  FINALEN (Börjar med sistaplatsen):

  26. Island
  25. Spanien
  24. Tyskland
  23. Nederländerna
  22. Israel
  21. Lettland
  20. Ukraina
  19. Portugal
  18. Moldavien
  17. Storbritannien
  16. Schweiz
  15. Serbien
  14. Ryssland (Om Ryssland nu inte deltar så stryk denna och sätt in Vitryssland någonstans i botten 5)

  13. Polen
  12. Grekland
  11. Makedonien (Tror på deras bästa placering någonsin faktiskt)
  10. Azerbajdzjan
  9. Estland
  8. Frankrike
  7. Bulgarien (Trodde visst högre om den än vad jag trodde)
  6. Danmark
  5. Rumänien
  4. Sverige
  3. Australien
  2. Belgien

  1. Italien

 40. Johanna

  @Adri tror nog du kan vara ganska rätt ute vad gäller topp 4 i alla fall i någon form av kompbination. Dock har jag mycket svårt att se Danmark hamna så högt upp. Tror inte ens den tar sig till final men om den lyckas med det tror jag definitivt botten 10. kan ha fel men det är min gissning. Tror även Ryssland hamnar i topp 10 om de nu kommer till start. Och som jag sagt innan har jag personligen svårt att se Schweiz i final (möjligen om Ryssland inte deltar men annars kan jag inte se det)

  Men kul att se din gissning och hur mycket det kommer stämma sen!

 41. Johanna

  @adri och även EStland kommer inte komma så högt upp….tror det är mer en fan-favorit än en “vanlig-tittare” favorit faktiskt (skulle bli himla glad om den kom så högt upp dock)

 42. Adri

  Johanna: Jag tror juryn kommer älska Danmark! 🙂 De brukar rösta på sångrösterna ofta och där är Anja en av dem som har mest att skryta om tycker jag 🙂

  Men ja, lite överdrivet kanske. Men jag kan inte se någon annan komma över dem! 🙂

 43. Daniela

  @Adri: du har rätt om Anja! Jag gillar både låt och artist!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se