Bulgarien Den 13:e mars avslöjade TV-bolaget BNT att de internt utsett Kristian Kostov att få representera Bulgarien i Eurovision Song Contest 2017 med bidraget “Beautiful Mess”.

Bidraget presenterades samma dag i form av en officiell text-video medan den officiella videon inte hade premiär förrän i går, den 31:a mars, se länkar nedan.

Lyssna på Bulgariens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Beautiful Mess”, Kristian Kostov
Länkar: officiell videoofficiell text-videotext
Låtskrivare: Borislav Milanov, Sebastian Arman, Joacim Persson,
Alexander V. Blay, Alex Omar

Schlagerpinglan: Bulgarien tillhör en av förhandsfavoriterna inför ESC 2017 och befinner sig för tillfället på andraplatsen på oddslistan att ta hem segern, efter Italien men före Sverige.

Själv är jag inte lika hänförd av låten, även om jag tycker att den är väldigt vacker och anser att videon hjälpte till att förstärka stämningen. Jag har dock fortfarande vissa frågetecken kring helheten men förhoppningsvis kan en del av dem rätas ut redan i morgon då Kristian förväntas delta vid den stora förfesten i London. 🙂

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Officiell video till Bulgariens “Beautiful Mess” (Kristian Kostov)”

 1. Micke

  Jag älskar versen då den luktar lite av Kent och Jocke Bergs lugnare ådror. Vet att Adri här inte håller med om det men jisses så många andra som gör det har jag märkt. Tyvärr tappar bidraget lite i refrängen känns det som även om det inte är något jättetapp direkt. Är dock lite brydd över det här videosläppet. Vad ville de uppnå med det egentligen? Jag slutade titta efter halva videon. Hade jag inte gjort det hade risken varit stor för lite oönskad slummer här.

 2. Adri

  Jag vill ju se mig själv som en ganska mogen människa men ibland när jag inte alls kan se varför en låt är så älskad så börjar jag ogilla den mer och mer.

  Nano i årets Melodifestival var så. Hans “Hold on” var en jättebra låt men jag störde mig som in i på hans överskattade favoritskap så han sjönk allt längre ner på min lista.

  Här är det samma sak. Bulgariens låt är bra, men när jag säger bra menar jag kanske plats 15-20, inte vinnarkandidat. Jag vill inte se denna låt nära vinsten alls.

  Så denna låts hype skadar den också i mina ögon.

  Ibland när jag inte kan förstå varför så många bashar en låt heller så börjar de istället växa för mig och även det har hänt i år men när det gäller Sverige faktiskt 🙂

  Bulgarien befinner sig på en ganska stabil 19e plats. Inte nära vare sig 18e eller 20e platsen just nu. Medan Sverige är på 14e plats men på väg uppåt 🙂

  Vad gäller videon så gav den mig ingenting. Har faktiskt tänkt på det innan; att årets ESC-musikvideos är inte mycket att hurra för. 2015 var det två duetter från Estland och Norge. De hade fantastiska musikvideos som jag tycker hade varit bra musikvideos t.o.m utanför ESC, men i år är det ingen musikvideo som ens håller normal ESC-standard. Man vet att det är låg kvalitet på videorna när årets bästa musikvideo antingen är Israel eller Frankrike.

  (Jag är medveten om att musikvideos inte är så viktigt, men om man ändå ska göra en visuell gestaltning som passar ens bidrag tycker jag man kan lägga lite mer effort på det)

 3. Micke

  Börjar bli orolig för ditt välbefinnande Adri 🙂

 4. Adri

  Micke: Varför det? Du borde nog vara lite mer specifik 🙂

  – För att jag gillade Estlands och Norges musikvideos 2015?
  •Mitt största intresse är film och deras musikvideos var så filmiska och jag älskade det! Estlands musikvideo gav mig Hitchcock-vibbar.

  – För att Sverige växer hos mig?
  • Ok jag kan ju börja med att försäkra att låten i sig själv växer 🙂 Den är en jäkligt snygg produktion. Men sen tycker jag så synd om Robin också. Han blir så extremt dissad ju. Det är en sak att kritisera, det är bara bra för alla inblandade. Men jag tycker det är lite hårt just mot Robin. Det är ju nästan personangrepp mot honom om man kollar på youtube-kommentarer och det tycker jag är orättvist. Hans enda “brott” var att vinna Melodifestivalen, låt honom njuta av det tycker jag 🙂

  – För att jag tycker Israels och Frankrikes musikvideos är årets snyggaste?
  • Ja men året har inte erbjudit så mycket annat snyggt. Italiens och Armeniens musikvideos är ganska snygga i grunden men alldeles för färgskarpa.

  Så innan du oroar dig för mitt välbefinnande så ska du nog berätta varför 🙂

  Sen kan jag säga att mitt välbefinnande är just fine, men tack för oron! 🙂

 5. Adri

  Oj, nu inser jag faktiskt att året har erbjudit oss EN(!!) riktigt snygg musikvideo. Makedoniens.

  Så heeeelt värdelöst video-år har det inte varit, men fortfarande underväldigande.

 6. Micke

  Adri min vän jag skojar med dig angående Sveriges bidrag 🙂 För mig det mest överlägset sämsta i Esc sen 2013. Tyvärr var det Sverige då med. Jag har dock lovat att inte uttala mig mer om det förutom när Pinglan presenterar bidraget. Håll för öronen då 🙂 Personangrepp på Youtube o liknande är bara patetiskt Adri. Det är blöjstadie o inget att bry sig om

 7. Adri

  Micke: Ta inte åt dig av vad jag skrev 🙂 Du är överlag bra på att förklara varför du tycker illa om någonting. 🙂 Jag är inte emot att folk tycker illa om låten, eller ens Robin som artist. Det är ju en sak att säga att att någon inte har en tillräcklig sångröst, eller brist på utstrålning (Jag har ju kritiserat flera artister på grund av det 🙂 )

  Men jag tycker inte att man ska kalla en artist för creepy, obehaglig och jämföra honom med Count Dracula bara för man inte råkar gilla det 🙂 (Och jag förstår helt ärligt inte ens liknelsen)

  som sagt; även om man velat ha det annorlunda, Robin var inte ens med på min topp 10 i årets MF, så kan man väl unna Robin lite lycka och välgång 🙂 För som sagt så har han ju egentligen inte gjort något “fel”, han vann bara en tävling 🙂

  Men som sagt, kommentaren var inte riktad till dig. 🙂 Du brukar oftast visa respekt, även om det inte är något för din personliga smak 🙂

 8. Micke

  @Adri nu förstod jag inte ens riktigt vad det är jag skulle ha tagit åt mig av. Strunt samma iofs för jag tar inte åt mig så du behöver inte ens tänka tanken.

  Det är mycket enkelt om man pratar klarspråk Adri. Om du gillar Robins bidrag så ska du göra det utan att jag eller någon annan ska bry våra hjärnor om det. Jag tycker extremt illa om bidraget men det är samma där. Det är min åsikt och den har ingen med att göra.

  Men det är ju inte sånt vi sysslar med här eller hur? Respekt är ledordet. Jag har oftast väldigt lätt för att hålla mig inom det. Det kommer dock specialfall någon gång emellanåt, Island 2000, Schweiz 2006, Österrike 2012 och Sverige 2013 och 2017 då det i mina öron och ögon gått nästan över smärtgränsen. Det är därför jag lovade på pinglans blogg att inte uttala mig mer om Robin och hans bidrag förutom då när hon kommer att presentera det. Jag kommer helt enkelt att vara så löjlig att jag inbillar mig att Nano i övrigt är vår representant i år.

  Personangrepp och liknande dynga är väl vi för stora för här eller vad säger du? Så lågt kan ingen av oss på bloggen sjunka

 9. Adri

  Micke: Jag tolkade det som att du tog åt dig, därför jag skrev det 🙂 Men då är det bara bra att du inte gjorde det!

  Då är vi på samma sida! 🙂

 10. Micke

  @Adri jaså du älskar musikvideos. Då ska jag erkänna en sak för dig. Dels gör jag det själv oftast men det jag tänkte mest på just nu är att videos också ibland kan få motsatt verkan. Som sagt nu ska jag erkänna en sak för dig 🙂

  Det finns som jag sagt bara fyra bidrag i år som jag tycker riktigt illa om. Montenegro, Israel, Grekland och främst Sverige. När det gäller de två förstnämnda och den sistnämnda har de fått en mängd chanser av mig på alla plan. Jag är noga med att inte dissa något innan jag verkligen har koll. Tyvärr erkänner jag dock att detta inte gäller Montenegro och till stor del har det med videon att göra. För mig är den sååååå…………… Säger inte mer men tror du förstår jag tycker den är kass.

  Det som är urbota svagt av mig är att jag gjort detta till ett FAKTUM att bidraget är helt kasst istället för att göra som jag alltid gör annars ger den massor med chanser. Ursvagt av mig men alltså den videon är lindrigt sagt hemsk och jag har inte lyckats förmå mig att kolla igen och jag har inte ens letat andra möjligheter att ta mig an bidraget. Måste göra det men inte än så länge

 11. Micke

  Menade givetvis de tre sistnämna

 12. Adri

  Micke: Ja Montenegros musikvideo är bara en i högen av videos som inte är mycket att hurra för.

  Men den får i alla fall pluspoäng av mig för att det händer något i den. Jag kan på riktigt bli orimligt provocerad av musikvideos som endast består av sångare/sångerska sjungandes i en uppenbar studio. Det är ju bara så poänglöst. (Storbritannien och Tyskland är väl främsta exemplen på den typen video i årets tävling)

 13. Adri

  Jag vill att den, videon alltså, ska tillföra låten något. Det händer ju inte direkt mycket i vare sig Italiens, Polens eller Belgiens musikvideos i år heller men de är i alla fall inte heeelt värdelösa. Tråkiga och okreativa men jag kan i alla fall förstå tankegångarna hos de bakom kameran 🙂

 14. Micke

  Ja tillför mycket är inte direkt något jag vill säga om årets videos i ESC. Man förstår att det inte är några direkt wow-känslor som sprids i alla de vi fått till oss i år när man inser att Finlands video är topp 3 på min ranking. Det är den definitivt vilket ju säger mig att den talar till mig? Nja snarare mer att övriga inte direkt gör det. Jag har dock en klar etta och en klar jumbo. Italien är både låtmässigt och videomässigt numero uno. Montenegro är bara motbjudande.

  På tal om Finland så är jag väldigt glad att vi i Norden har dem med i år med tanke på min ranking av Nordens bidrag i år. Endast ett av dem på topp 30.

  8. Finland
  31. Norge
  35. Danmark
  36. Island
  43. Sverige

 15. Micke

  Tänk så bra Norden hade kunnat se ut i år 🙂

  TOPP 10 NORDEN

  1. “Hold on”, Nano – SVERIGE
  2. “Blackbird“, Norma John – FINLAND
  3. “Statements”, Loreen – SVERIGE
  4. “Wrecking Crew“, Ammunition – NORGE
  5. “Skuggamynd“, Erna Mist Pétursdóttir – ISLAND

  6. “A million years”, Mariette – SVERIGE
  7. “Treystu á mig“, Sólveig Ásgeirsdóttir – ISLAND
  8. “En värld full av strider”, Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – SVERIGE
  9. “First step in faith/Oadjebasvuhtii“, Elin & The woods – NORGE
  10. “As I Lay Me Down“, Wiktoria – SVERIGE

 16. Johanna

  Ja du Micke. Synd att bara en av de nordiska bidragen du rankat lyckades ta sig till ESC. Dock är den i min topp fem iaf. De andra fyra nordiska bidragen rankar jag utanför finalen.

 17. Johanna

  Och om jag ska vara helt ärlig har jag nog inte sett en enda musikvideo i år heller (iaf ingen hel) Jag lyssnar alltid enbart på live-versioner om det finns. finns inte det sätter jag på studioversionen eller videon i bakgrunden medans jag gör något annat på datorn då jag inte tycker att studioversionen spelar någon som helst roll i slutänden. kan tyckas konstigt men jag gillar inte att bli besviken av dålig live-sång när väl tävlingen börjar. Bättre att veta och kunna göra en korrekt bedömning redan innan tycker jag. Eller bli positivt överraskad av att någon plötsligt sjunger rent när det väl gäller (typ Georgien 2015 som jag rankade näst sist men sedan när jag såg ESC-framträdandet förstod jag plötsligt grejen med den)

 18. Adri

  Apropå Norden så är den enda jag har lite tveksamma känslor om Norge.

  Danmark – 5
  Island – 10
  Finland – 12
  Sverige – 14
  Norge – 21

  Danmark och Finland gjorde vad de kunde i sina finalern 🙂

  Sverige, Island och Norge hade betydligt mer att ge.

  “A million years”, “Bammbaramm” och “Mama’s boy” hade alla varit topp 15, de två förstnämnda hade varit topp 5! 🙂

 19. Adri

  Jag kollar på musikvideos av flera anledningar 🙂

  Först och främst har jag ett stort intresse för det. Jag kan sitta och titta på musikvideos i timmar, även om man “lika gärna” hade kunnat sätta på låten på Spotify och göra annat. Jag tycker det är intressant att se hur man har valt att visuellt representera sin låt! 🙂

  Sen tycker jag det ger en mer rättvis bild av hur själva låten låter. Låten är det viktigaste och i studioversion, helst med video då, påverkas man inte av publikens reaktioner eller svikande teknologi (Vitryssland och Malta är väl de jag närmast har i tankarna när jag skriver svikande teknologi.) 🙂

 20. Micke

  Johanna och Adri. Jag håller med er båda i det här faktiskt. Just de åsikter ni båda tar fram för er syn på det är precis samma som jag har. Jag försöker dock ta till mig båda så gott det går för att få helheten. Jag vill vara förberedd den dag då de dyker upp framför mig i maj.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se