ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervju, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Moldavien
Land: Moldavien deltagit 12 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: TRM se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2005 Zdob si Zdub kom 6:a av 24 i finalen med “Boonika Bate Toba

Moldaviens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Falling Stars“, Lidia Isac (O Melodie Pentru
Europa 2016
)
17:e i semi 1
2015: I Want Your Love“, Eduard
Romanyuta
(O Melodie Pentru
Europa 2015
)
11:a i semi 1
2014: Wild soul“, Cristina Scarlat (O Melodie Pentru
Europa 2014
)
16:e i semi 1
2013: O Mie“, Aliona Moon (O Melodie Pentru
Europa 2013
)
11:a i finalen
2012: Lăutar“, Pasha Parfeny (Selecţia Naţională 2012) 11:a i finalen
2011: So Lucky“, Zdob și Zdub (O Melodie Pentru
Europa 2011
)
12:a i finalen
2010: Run Away“, Sunstroke
Project & Olia Tira
(O Melodie Pentru
Europa 2010
)
22:a i finalen
2009: Hora Din Moldova“,
Nelly Ciobanu
(Nationell final) 14:e i finalen
2008: A Century Of Love“,
Geta Burlacu
(Nationell final) 12:a i semi 1


Moldaviens ESC-2017-bidrag: “Hey Mamma”, Sunstroke Project

Lyssna på Moldaviens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Hey Mamma officiell videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar: live vid Greklands ESC-uttagningstudioversionliveaudition
Artister: Sunstroke Project Sergei Yalovitskiy (sång)
Sergey Stepanov (saxofon)
Anton Ragoza (violin)
sunstrokeproject.nettwitterinstagram
youtubefacebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av ESC Bubble (4:33 – 7:e mars)
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Startnummer: nr 12 i Semifinal 1 (9:e maj)
Låtskrivare: Anton Ragoza (m), Serghei Ialovitki (m), Seghei Stepanov (m), Mihail Cebotarenco (m), Alina Galetcaia (t)
Uttagning: Den 25:e februari valde Moldavien ut sitt ESC-bidrag genom en nationell final med de 8 bidrag som gått vidare från den inledande auditionen och semifinalen. Finalen avgjordes med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster där resultatet blev oavgjort vilket innebar att det var tittarnas favoriter som vann då deras röster vägde tyngst. Läs mer om finalen av O Melodie Pentru Europa 2017 här: “Moldaviens Eurovision-bidrag 2017“.

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-04-02): Vidare till final (plats 10 av 18) & botten-9 (plats 35) av de 43


Åsikter och spekulationer om Moldaviens bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final MoldavienMoldavienMoldavienMoldavienMoldavien Betyg: 3 / 5
Moldavien ställer i år upp med ett bidrag som jag både gillar (mest p.g.a. artisterna och att det svänger riktigt trevligt om det) och ogillar (något här skaver enormt). Resultatet blir att jag ser “Hey Mamma” som ett lättsamt och underhållande bidrag som jag inte hade haft något emot att se i finalen, men skulle det inte gå vidare så hade jag inte saknat det. Det låter kanske motsägelsefullt, men det beskriver ganska väl mina känslor för tillfället då jag hittar minst tio andra bidrag som jag rankar högre.
Schlagerpinglan tror: Till final
Med tanke på att Moldavien missat finalen tre år i rad så är det inte konstigt att landet anses vara ett final-gränsfall enligt oddsen. Det krävs m.a.o. något litet extra från dem för att de ska ta sig till final… och det tror jag faktiskt att de har i år. I en semifinal med ganska många saktgående bidrag så kan denna glada låt, som behandlar ett ämne där många kan känna igen sig, mycket väl sticka ut på rätt sätt. Dessutom kan en stor del av tittarna (och juryn, som visat sig rösta lika mycket med hjärtat som tittarna gör) mycket väl tycka att det är roligt att återse the Epic Sax Guy från “Run Away” 2010. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Inför ESC 2017: Moldavien – “Hey Mamma” – Sunstroke Project”

 1. Kerstin

  När jag hörde bidraget första gången så tyckte jag inte den var så väldigt bra men numera gillar jag den faktiskt. Det är så väldigt många lugna låtar i år så den kommer ha en fördel av att bara vara en låt med lite mer fart i. Ben sparken och framträdandet i sig är kul och älskar saxofonen. Bra artister, en glad låt och ett bra framträdande kommer ta Moldavien till final. Även jag ger betyget 3/5.

 2. Johanna

  Tror och hoppas att denna går till final. Är i den svagare semin. Rätt många ballader och igenkänningsfaktor efter sin internet-hit senast kan nog mycket väl göra att den hamnar i final eller i värsta fall strax utanför. Jag rankar denna som nr 15 just nu.

 3. Micke

  Ja vad tusan ska man säga? När detta bidraget blev klart för ESC-tävlingarna i maj trodde jag nästan det var ett skämt. Det fanns så mycket bra i den moldaviska uttagningen och så vinner detta! Direkt dök den ned i djupet på min ranking och där skulle den förbli. Trodde jag!

  Jisses har jag blivit frälst på detta bidrag plötsligt? Inte ens i närheten men något har ändå hänt. Styrkor och svagheter har vi alla men om jag ska nämna en styrka när det gäller ESC är det att jag inte bara lyssnar på ett bidrag och slår fast att den är kass eller bra. Jag ger bidragen en mängd chanser. Så också med detta och sakta men säkert har det gått från ett urtöntigt bidrag till ett ganska kul. Såna är väldigt, väldigt viktiga i ESC så inte att bara blir en torr smet. Vi har skaplig blandning i år men väldigt få “kul bidrag” så därför tycker jag detta bidraget är viktigt i sig. På kort tid har Moldavien därför gått från att vara ett av fem katastrofbidrag till att precis gått in på övre halvan för mig. Nu på plats 21.

  Tidernas bästa Moldaviska:
  Bra och bra! Kan väl diskuteras men jag gillar verkligen det här
  https://www.youtube.com/watch?v=mVhtWfC7RF4

  Tidernas sämsta Moldaviska:
  Vill ni ha en bra mall för det jag verkligen tycker illa om inom MF och ESC? Jag lägger ut den här och säger I REST MY CASE!
  https://www.youtube.com/watch?v=px1MoZ0k7qY

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Är detta bra? Nej men vem har sagt det? 🙂 Det handlar om att bli på gott humör och det blir jag verkligen av den glädje som sprudlar ut här: Här skulle jag lika gärna kunna ta 2012 för det är ett gränsfall. Eller vad säger du Pinglan 🙂 Men den faller precis
  https://www.youtube.com/watch?v=ZoP_0okrWyo

  Borde ni ha skickat i år:
  Två gånger skulle den här gruppen enligt mig redan ha representerat detta land då de hade bidrag som jag såg som bäst överhuvudtaget de åren. Nu tillbaka med en inte lika stark låt men ändå med klass och som givetvis borde ha representerat Moldavien 2017:
  https://www.youtube.com/watch?v=-VzrwetW1z4

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se