Kroatien Den 17:e februari avslöjade TV-bolaget HRT att de internt utsett Jacques Houdek att få representera Kroatien i Eurovision Song Contest 2017. Tävlingsbidraget “My Friend” presenterades senare stegvis i form av en instrumental version, studioversion samt en officiell text-video.

Naturligtvis var det bara en tidsfråga innan även en traditionell officiell video presenterades och den ser ni här nedan tillsammans med de övriga klippen.

Lyssna på Kroatiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “My Friend”, Jacques Houdek
Länkar: officiell videostudioversiontext-videoinstrumental versiontext
Låtskrivare: Jacques Houdek, Siniša Reljić, Tony Malm, Ines Prajo,
Arjana Kunštek, Fabrizio Laucella

Schlagerpinglan: En vacker och inspirerande låt har fått en passande video och fortsätter att imponera på mig. 🙂 I nuläget befinner sig det kroatiska bidraget strax utanför topp-tio på min personliga ECS-2017-lista, men om Jacques framträdande lever upp till de väldigt höga förväntningar jag har så kommer den klättra betydligt högre än så innan ESC är över. 🙂

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Kroatien i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Officiell video till Kroatiens “My Friend” (Jacques Houdek)”

 1. Adri

  Jag har himla svårt för detta bidrag. Jag stör mig på att låten är en enda stor klyscha och texten är något man hört 10000 gånger förr.

  Och sen blir vissa imponerade av hans övergångar mellan de olika röstlägena. Det blir inte jag. Jag stör mig enormt på det. Det finns tyvärr inte mycket för mig att hämta i detta bidrag.

  Plats 42/43. Tur för Kroatien att Spanien deltar 🙂

 2. Micke

  Oj så bra jag tyckte den här var i den instrumentala versionen som först släpptes. När sedan den “riktiga versionen” kom blev jag nästan chockad. Åtminstone väldigt besviken. Med tiden har jag dock fått allt svårare att bestämma mig för vad jag tycker om det här. Jaja det är ju en månad kvar

 3. Schlagerpinglan

  En är helt förtrollad av låten (jag själv), en placerar den i botten och en vet inte riktigt vad hans ska tycka… återigen ger bloggen mig en reality check och påminner om att allt inte är så enkelt som man kanske först får för sig när man lyssnar på en låt. 🙂

 4. Josef

  Ja denna låt är otroligt svår att placera!? Om Micke tar fram lurarna och hjälper oss amatörer lite så kanske vi får rätsida!? 🙂 Nej, förlåt att jag håller på så här och skojar, inget illa menat!

  Jag tyckte jättemycket om det här bidraget när det släpptes. På kvällen kom sambon hem i sedvanlig ordning och helt sågade de falsetta (höga) tonerna i hans röst. Några lyssningar extra från min sida gjorde att jag inställdes i regeringens spontana reaktion. Man påverkas väldigt av omgivningen och oftast de närmaste.

  Nej, jag tror på missad finalplats, den får nog Montenegro som har varit superbra i de konserter som nyligen varit. 🙂

 5. Micke

  @Josef, krama om din sambo från mig. Hon verkar sannerligen ha koll på hur manliga sångröster inte ska låta 🙂 Du verkar ha gjort ett bra val i livet. Frågan är bara om hon har gjort ett lika bra val? 🙂

  Det där oroar mig även när det gäller ett av mina topp 10 bidrag Bulgarien. Live håller han i versen men när han tar sig an refrängen klarar han inte riktigt övergångarna och för att “släta ut” det går han upp i falsett vilket blir en jättedipp för min del.

  När det gäller Kroatien kämpar jag som sagt. Har väldigt svårt att se framför mig hur de ska kunna framföra detta live utan att det blir en parodi. Men vad fan vet jag. De kanske ger mig en käftsmäll som heter duga. Skulle vara intressant att höra med pinglan vad hon tänker om bidragets konstruktion och det framtida liveframträdandet

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, I studioversionen (av det kroatiska bidraget) så fungerar uppbyggnaden av låten riktigt bra då båda stämmorna hörs klart och tydligt utan ansträngning och allt blir helt underbart för mina öron. Hur han ska få till det på scenen är däremot något jag försöker att inte tänka på. Risken är att det både kan låta lite avhugget samt att det rent visuellt riskerar att bli en cirkus, långt från låtens ursprungliga tanke. Jag hoppas dock att de hade en vision redan från början och att scenframträdandet blir lika vackert (med hjälp av hologram?) som låten. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se