GreklandTV-bolaget ERT utsåg Greklands bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom en nationell final där internvalda Demy tävlade med tre bidrag. Vinnarlåten “This Is Love” presenterades för en tid sedan i en ny version och sedan dess har Demy även framfört den i talangshowen Rising Star, se nedan:

I showen påpekade Demy att det framträdande hon förbereder för Kiev tillsammans med koreografen Fokas Evaggelinos kommer att se annorlunda ut. (Källa: esctoday.com)

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “This Is Love”, Demy
Länkar: officiell video: ny versiontext
TV-framträdandeofficiell video: original-version
Låtskrivare: Dimitris Kontopoulos, John Ballard, Romy Papadea

Schlagerpinglan: Även om ovanstående framträdande inte speglar det vi har att vänta oss i Kiev så tycker jag att det är intressant att titta på, speciellt då Demy inte deltagit i någon av de tre första förfesterna i Riga, London eller Tel-Aviv.

Jag griper nämligen efter halmstrå här och försöker hitta minsta lilla sak som kan tyda på att slutresultatet trots allt kommer att bli imponerande. Jag var rejält besviken på samtliga bidrag i den grekiska finalen och kan fortfarande inte riktigt förstå vad som hände. Grekland har ju trots allt både Dimitris Kontopoulos och Fokas Evaggelinos i sin ringhörna i år. Likväl… än har jag inte sett något som talar för att jag kommer att placera Grekland speciellt högt efter ESC 2017. Men, men… så länge man inte sett semifinalframträdandet så är väl fortfarande allt möjligt. 🙂

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Grekland i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Grekland 2017: Demy framför “This Is Love” i TV”

 1. Adri

  Jag har aldrig tvekat på Demy, och det har visat sig att jag inte behövt det heller.

  Men beslutet att göra det till en billigt producerad klubblåt är fortfarande ett av årets dummaste beslut. Börjar ju så stabilt.

  Final blir det nog. Och en mittenplacering. 12-17 gissar jag! Juryn kan nog tänkas vara riktigt hård mot den!

 2. Josef

  Oj, sjöng hon live? Det var faktiskt väldigt stabilt. Säker finalist! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Josef, Enligt esctoday.com så är detta hennes första live-framträdande med ESC-bidraget, men om det verkligen är live eller ej det vågar jag inte svara på. 🙂 Jag var mest ute efter att se hur hon för sig på scen o.s.v. och där tycker jag tyvärr inte att det berör. Jag hade hoppats på lite mer glädje á la Ivi Adamou (Cypern 2012). 🙂

 4. Adri

  Såg klippet som oikotimes.com publicerade, och där lät det definitivt live. Tror det var samma framträdande.

 5. Johan

  Fasen alltså Grekland har verkligen tappat sitt momentum de hade mellan 2004-2013. Jag har sällan varit något fan av deras bidrag, men det känns som att de lägger mindre krut för varje år nu. Det här är i min mening väldigt nära meningslöst. Får samma känsla som Cascada 2013: radioskåpmat med noll personlighet i varken musik eller text.

 6. Linnea

  Jag gillar Greklands bidrag i år, men utifrån klippet här ovanför att döma så ser det ut att vara playback dessvärre. Jag har alltid undrat varför artister använder sig av playback vid framförandet, är det för att försöka mörka att de inte kan sjunga live ? Är det någon som kan förklara orsaken till artister generellt gör det, förstår verkligen inte vitsen…
  Håller tummarna för att jag har fel och att Demys framträdande inte var playback

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se