ESC2017 Här nedan ser ni hur resultatet ser ut för tillfället i den årliga fanklubbs-omröstningen efter att de fyra första OGAE-klubbarna, d.v.s. OGAE Frankrike, OGAE Ukraina, OGAE Vitryssland och OGAE Luxemburg, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2017.

OGAE-klubbarnas 12-poängare (som så här långt gått till Italien och Sverige) representeras av klickbara hjärtan i ländernas flaggfärger. Klicka på dem för att se hur resten av poängen fördelat sig när respektive klubb röstade, eller gå direkt till samlingssidan “OGAE International ESC Poll 2017” för att se samtliga röstningsresultat så här långt.

Ställningen av OGAE International ESC Poll 2017 efter 4 röstande klubbar:
Italien 1. Italien – “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
FrankrikeUkrainaLuxemburg
44 poäng
Sverige 2. Sverige – “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
Vitryssland
36 poäng
Belgien 2. Belgien – “City Lights“, Blanche 36 poäng
Frankrike 4. Frankrike – “Requiem“, Alma 21 poäng
Schweiz 5. Schweiz – “Apollo“, Timebelle 20 poäng
Estland 6. Estland – “Verona“, Koit Toome and Laura 18 poäng
Makedonien 7. Makedonien – “Dance Alone“, Jana Burčeska 12 poäng
Israel 8. Israel – “I Feel Alive“, IMRI 11 poäng
Ungern 9. Ungern – “Origo“, Pápai Joci 10 poäng
Bulgarien 10. Bulgarien – “Beautiful Mess“, Kristian Kostov 7 poäng
Vitryssland 11. Vitryssland – “Story of My Life“, Naviband 5 poäng
Portugal 12. Portugal – “Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral 4 poäng
Rumänien 12. Rumänien – “Yodel It!“, Ilinca feat. Alex Florea 4 poäng
Cypern 14. Cypern – “Gravity“, Hovig 2 poäng
Armenien 15. Armenien – “Fly with me“, Artsvik 1 poäng
Danmark 15. Danmark – “Where I Am“, Anja 1 poäng
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: Så här långt är det endast Italien, Sverige, Belgien, Frankrike, Schweiz och Estland som fått poäng av alla de så här långt röstande klubbarna och även om det ännu återstår 40 klubbar som ska avge sina röster så tror jag att vi redan nu fått en liten hint om åt vilket håll det lutar. 🙂

Därför kommer jag förmodligen endast att göra några enstaka rapporter om denna omröstning på bloggen i år. För er (oss) som är extra intresserade så uppdaterar jag dock samlingssidan “OGAE International ESC Poll 2017” med alla de röstande klubbarnas poäng efterhand som de presenteras. Där finns även schemat för de planerade röstavslöjandena och näst på tur är rösterna från OGAE Finland den 9:e april. 😀

Som vanligt så påpekar jag att denna omröstning inte på något sätt kommer att peka ut vem som är den troliga vinnaren av Eurovision Song Contest, utan det är endast de organiserade ESC-fansens favorit som utses här men det kan vara nog så intressant då de trots allt är med och röstar i maj. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “OGAE International ESC Poll 2017 efter fyra klubbars röster”

 1. Josef

  Jamala kom ju dock 9:a om jag minns rätt!? Så intressant är att att det älskade Australien syns väldigt anonymt i poängtabellen hittillls. TÄNK om Australien skulle missa finalen??! Kan det hända?

  Hursomhelst: Italien och deras älskade Gabbani fortsätter att hova in!? Jag säger detta: Hur ska man stoppa Milano 2018? När jag såg Gabbani utan gorillan med endast en elgitarr så fattade jag hur bra låten faktiskt är.. Den har liksom det mesta: Namaste! Ole! 😀

 2. Adri

  Jag kollar mycket på odds, youtube och dylikt för att spekulera 🙂 men något jag lärt mig är att OGAEs omröstningar aldrig funkar som grund för att spekulera kring resultatet.

  Det är såklart alltid intressant att läsa, men de har ju nästan nästan alltid fel. Israel kom tvåa-trea 2014, men fick IRL nöja sig med plats 35 om jag minns rätt.

  Och sen är det ju alltid kring tio länder som alltid lämnas nollade av OGAE varje år medan det ska ta mycket för att ens ett land ska nollas i den riktiga tävlingen.

 3. Johan

  OGAE är som ni säger en kul grej, men att basera teorier om slutresultatet är i många fall vanskligt. Hade inte OGAE år 2008 Schweiz som vinnare? De kvalade inte ens.

 4. Isabell

  Jag gillar oxå Italiens bidrag och sign. Gabbani!! 🙂
  Hans framträdande är så medryckande och glatt!
  Hoppas verkligen att OAEG-klubbarnas poängsättning så här långt håller hela vägen!

 5. Micke

  Ursäkta om jag går lite utanför vad det handlar om men jag är ganska uppskrämd idag. Jag var i Stockholm igår. Behöver jag säga mer? Jag kommer aldrig någonsin att förstå mekanismen bakom HAT. Jag personligen kan knappt ens ha ihjäl en insekt utan att få dåligt samvete. Jag drivs av ordet KÄRLEK. Jag önskar fler människor ville prova på det ordet. Det finns inget större i världen. Men i det dolda sitter det män fyllda av hat och sprider sin dynga och får de “lägre” att utföra deras ondska . “Övertyga den lille mannen om att han gör något stort och han kan göra vad som helst.” Visst är det märkligt att de “höga herrarna” aldrig offrar sig själva utan låter undersåtarna göra det med löften om ett fantastiskt liv efter detta. Om de nu pläderar så mycket för detta varför tar de då inte chansen själva istället?

  Jag hatar hat så enkelt är det. Ursäkta inlägget men världens ondska skrämmer mig. Vi är kvinnor och män. Ska det vara så jävla svårt att leva i harmoni och kärlek, lika värde och rättigheter?

  Tillbaka till ESC. Blir inget mer sånt här från mig. Jag lovar. Nu blir det bara ESC. En av mina favvislåtar från i år illustrerar ganska bra hur jag känner då den utbrister “ingen mer död” och vidare “och kom ihåg att kärlek slår aldrig en i ansiktet” mm. Har lagt ut den förut och gör så igen innan jag går vidare i vanliga spår 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=4WMejmcT9ZY

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Ingen fara, jag tror att vi är många som är djupt tagna av gårdagens händelser och som känner sorg och tusen olika andra känslor som man inte bara kan blunda för utan behöver ge utlopp för på något sätt.

 7. Lukas

  @Micke och @Pinglan, det är bara skönt att det kan uppmärksammas här. Jag råkade själv befinna mig på samma gata och såg hur lastbilen plöjde in innan jag tog skydd. Lyckligtvis är både jag och en god vän som var med mig oskadda.

  Har sträcklyssnat på denna låt för att hålla mig lugn
  https://www.youtube.com/watch?v=jwGIUSiX8X0

 8. Johan

  @Lukas, skönt att höra att ni båda klarade er oskadda. Måste vara en traumatisk upplevelse att vara så nära..
  Hur som helst, rädsla är vad de vill uppnå med dessa dåd. Att vi ska ska känna en oro, en frustration, en rädsla. Det är fullt naturligt att känna sig skräckslagen efter dåd som detta, men vi måste alltid påminna oss om att vårat bästa försvar är hopp och styrka, inte rädslan.

  Låt oss nu hoppas att det inte sker igen, och framförallt: Lått oss inte gå för jämnan och oroa sig för att det ska hända igen, och därmed låta rädslan hindra oss från att vara oss själva och nyttja den fantastiska frihet vi har här. Tankarna går till alla anhöriga idag, jag hoppas att de får all den hjälp och det stöd de behöver.

 9. Micke

  @Lukas, tråkigt att du behövde bli vittne till en sådan händelse. Själv var jag och min dama där vid klockan två så vi slapp se eländet.

  Hur konstigt det än låter så är musik enormt viktigt vid såna här tillfällen. Det och det som Johan nämner. Det här får inte styra vårt fria liv som kvinnor och män. Idiotin får aldrig besegra människans rätt till frihet.

  Anar att en del nu kan känna sig lite rädda för att exempelvis skriva något om musik på Pinglans blogg. Oro över att någon kan tycka man är känslokall när man sitter skriver om så ytliga saker som musik mitt i all denna pest och kolera. Förstår känslan men uppmanar tvärtom er att lägga ned såna känslor och gå vidare. De vill förstöra vårt liv, låt dem inte göra det.

  Jag fortsätter med oförändrad fart att läsa och skriva på bloggen. Hoppas ni gör detsamma 🙂

 10. Johan

  @Micke, mycket klokt 🙂 Jag är med på samma bana!

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag håller med. Hur man ska och inte ska agera i olika situationer kan vara känsligt men jag hoppas att de flesta känner efter vad som passar dem själva och inte försöker att göra vad som anses vara rätt eller låter bli att göra saker för att det anses vara fel. Känns det rätt med en kortare eller längre paus (inte ovanligt med lite omprioriteringar vid sådana tillfällen) så bör man naturligtvis ta det men annars ser jag inget fel i att återgå till det normala så snart man känner för det. Lita på magkänslan, den brukar ha rätt. 🙂

 12. Daniela

  @Micke, @Lukas tack för låtarna, de är helt fantastiska. Musikens läkandes magi går aldrig att bli överskattad särskilt i sådana stunder då man känner sig betyngad av sorg. Har delat båda låtarna på min FB. Jag var på en konferens med jobbet i går, inte i Stockholm, den avbröts i samband med de tragiska händelser. Många av oss deltagarna blev oroliga, upprörda. Vad jag vet hittills, ingen av oss har blivit personligen drabbad men det känns fruktansvärt tungt för de drabbade i Stockholm. Har följt nyheterna på TV under hela dagen men nu mot kvällen kom jag in på bloggen. Det blev jag glad för, då fanns era inlägg här. Jag har inte skrivit så mycket under den senaste tiden men jag har då och då läst på. Det är alltid intressant att följa reflektioner samt nyheter kring ESC. Jag känner liksom fler här att Italiens bidrag är starkt och Galbani är så härlig! När det gäller Belgien blev jag lite besviken på i både London och Israel men jag hoppas att det blir bättre fram till finalen. Och sist men inte minst blir jag verkligen glad för både Rumänien och Sverige när det går bra för dem, det blir jag alltid! ❤

 13. Micke

  @Daniela, kul att du gillar den italienska låten. Den var en av mina två favvisar i San Remo festivalen i år. Först blev jag lite besviken över att ingen av dem vann men vad tusan när Italien ändå har mitt favvisbidrag i ESC i år kan man ju inte klaga 🙂 Italien är grymma helt enkelt. Om du inte hört min favvis från Italien i år så kommer den här. Låten om mannen som ångrar sitt liv och saknar sin dotter. Mycket dåliga videos i år men även där regerar Italien.

  https://www.youtube.com/watch?v=h9dHy-BYDoQ

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se