ESC 2017 Schlagerpinglan: Om en månad kommer den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2017 att avgöras så det passar bra att nu återigen ta en titt på vad oddsen säger om ländernas chanser att ta sig vidare till finalen samt göra en ny topp-18-lista.

Här nedan ser ni Oddschecker.com:s rankning (med placering på listan den 26:e mars inom parentes), tillsammans med min egen rangordning av bidragen enligt min personliga smak (med placering på listan den 18:e mars inom parentes).


Official Recap: Semi-Final 1” – Snabbrepris av första semifinalens bidrag i startordning

Se även: “Startordningen i semifinalerna

ESC 2017: Semifinal 1 – Två rangordningar av bidragen 2017-04-11:

Oddschecker – vidare till final: Schlagerpinglans topplista:
Grekland 1. (4.) Grekland:
“This Is Love”
Polen 1. (2.) Polen:
“Flashlight”
Sverige 2. (1.) Sverige:
“I Can’t Go On”
Cypern 2. (3.) Cypern:
“Gravity”
Armenien 3. (3.) Armenien:
“Fly with me”
Belgien 3. (1.) Belgien:
“City Lights”
Portugal 4. (7.) Portugal:
“Amar Pelos Dois”
Tjeckien 4. (4.) Tjeckien:
“My Turn”
Australien 5. (2.) Australien:
“Don’t Come Easy”
Armenien 5. (7.) Armenien:
“Fly with me”
Azerbajdzjan 6. (5.) Azerbajdzjan:
“Skeletons”
Slovenien 6. (6.) Slovenien:
“On My Way”
Belgien 7. (6.) Belgien:
“City Lights”
Portugal 7. (9.) Portugal:
“Amar Pelos Dois”
Lettland 8. (12.) Lettland:
“Line”
Sverige 8. (12.) Sverige:
“I Can’t Go On”
Cypern 9. (11.) Cypern:
“Gravity”
Azerbajdzjan 9. (11.) Azerbajdzjan:
“Skeletons”
Moldavien 10. (10.) Moldavien:
“Hey Mamma”
Australien 10. (8.) Australien:
“Don’t Come Easy”
Finland 11. (9.) Finland:
“Blackbird”
Moldavien 11. (10.) Moldavien:
“Hey Mamma”
Polen 12. (8.) Polen:
“Flashlight”
Lettland 12. (5.) Lettland:
“Line”
Island 13. (15.) Island:
“Paper”
Island 13. (13.) Island:
“Paper”
Georgien 14. (14.) Georgien:
“Keep the Faith”
Grekland 14. (15.) Grekland:
“This Is Love”
Albanien 15. (16.) Albanien:
“World”
Finland 15. (14.) Finland:
“Blackbird”
Montenegro 16. (17.) Montenegro:
“Space”
Georgien 16. (17.) Georgien:
“Keep the Faith”
Slovenien 17. (13.) Slovenien:
“On My Way”
Albanien 17. (16.) Albanien:
“World”
Tjeckien 18. (18.) Tjeckien:
“My Turn”
Montenegro 18. (18.) Montenegro:
“Space”
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Förändringarna i oddsen sedan sist är att Finland och Polen inte längre finns med bland de tio förväntade finalisterna. I stället är det Cypern och Lettland som tagit de platserna, och där har jag (som synes av min egen topplista) väldigt varierade känslor. Dessutom har bidragen från Grekland och Portugal gjort rejäla kliv uppåt på listan medan Australien och Slovenien åkt ner åtskilliga placeringar.

Ser man till min egen topplista så har det blivit småförändringar lite här och där, bl.a. i topp-tre. Dessutom märker jag att jag totaltröttnatLettlands bidrag, som inte längre finns med bland mina finalister, och gjort en helomvändning vad gäller Sveriges bidrag, som uppenbarligen inte stryker mig lika mycket mothårs nu efter freakin´-justeringen och jag blivit lite avtrubbad vad gäller framträdandet.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2017 – Semifinal 1: Odds & Topplista (2017-04-11)”

 1. Micke

  2. Belgien
  7. Polen
  8. Finland
  9. Azerbajdzjan
  11. Armenien
  12. Tjeckien
  17. Portugal
  20. Cypern
  21. Moldavien
  27. Slovenien
  —————————–
  28. Australien
  29. Albanien
  34. Georgien
  36. Island
  39. Lettland
  40. Montenegro
  42. Grekland
  43. Sverige

 2. Micke

  Om du byter plats på Australien och Moldavien om plats 10 och 11 så har vi bara en sak som skiljer och det är Finland och Sverige. Den sistnämnda kommer du aldrig att få mig att placera bland de tio och tyvärr tvivlar jag på att jag kan övertala dig om Finland 🙂 Men byt nu bara plats på Moldavien och Australien så har vi nio av tio samma 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… även om jag inte har något emot att se Moldavien i final så har inte Australien sjunkit så långt ner än att något byte är aktuellt. 🙂 Roligt dock att se att vi är så pass överens om ett stort antal bidrag, även om det skiljer sig rejält på några punkter. 🙂

 4. Josefin

  Kul att du gillar Slovenien! Inte många som gör det… förutom typ jag, känns det som ibland.

 5. Schlagerpinglan

  @Josefin, Jag märker att många avfärdar “On My Way” som ointressant och “redan gjord”… men jag kan inte låta bli att gilla den. Där finns något i melodislingorna som tilltalar mig och då spelar det ingen roll hur gammaldags det än anses vara. Fungerar det så fungerar det. 😀

 6. Micke

  Jag tycker Slovenien har något men det som är värre är att den saknar något., den når inte fram. Däremot tycker jag det är rent ut sagt löjligt att folk avfärdar den “som ointressant och “redan gjord”. I så fall undrar jag varför folk överhuvudtaget ens lyssnar på Sveriges bidrag i år. Snacka om “redan gjord”. Hur många versioner har den funnits i? Inte minst i MF.

  Jag känner att det fattas något i versen på Sloveniens bidrag. När refrängen väl kommer är man på sätt och vis inte startklar själv om man säger så. Man får svårt att ta till sig den så som syftet givetvis var. Det där är ingen engångskänsla utan det händer varje gång jag lyssnar på den. Ett annat problem är att när man väl känner att man landat i refrängen och gör sig redo att nu jädrar då dödar har de intentionerna med några felplacerade falsetttoner som gör att man aldrig riktigt lyfter. Mellanspelet med Ey yeah yeah yeah yeah gör ju inget extra för att hjälpa heller.

  Har den just nu på plats 27 men är ganska säker på att den klättrar. Vissa bidrag börjar jag tröttna lite på men inga direkta såna känslor där.

 7. Adri

  Slovenien är min sistaplats i den första semifinalen. Varför? Jo, för den saknar allt. Det finns ingenting där.

  Den slovenska låten är lite som en musikalisk version av ett knäckebröd. Med andra ord, den funkar i nödfall men aldrig in a million years att jag sätter på den frivilligt.

  Tyvärr… för just Slovenien är ett land jag mer än unnar lite framgång i tävlingen. Men då ska den förtjänas också, och i år förtjänar dem faktiskt ingen framgång. Jag kan se denna låten placeras runt 12-14 hos både tittare och jury, dvs troligtvis ingen final!

 8. Micke

  Fyra av mina topp sex bidrag är i den andra semifinalen så det känns viktigare för mig. Här känns det som att mina tummar mest greppar hårt i hopp om att slippa Montenegro, Grekland och främst Sverige i finalen. De tre står i en speciell lista med onämnbart namn för mig 🙂 I den andra finns det bara ett sånt bidrag, Israel.

  Jag fick en fråga på min blogg igår om bästa och sämsta video i år. Bästa är väldigt svårt att utnämna då videos i år i min smak är väldigt svaga. Kommer faktiskt inte ens på tre som jag gillar. Min etta får bli samma som bidraget överhuvudtaget, Italien. Betydligt större konkurrens när det gäller svaga videos men här finns det trots allt ett som utmärker sig mer än andra i att få mig att tycka “usch”. Lite snällt kanske för jag tycker videon är fullkomligt hemsk, Montenegro

 9. Adri

  Micke: Jag verkar vara en minoritet men jag föredrar den första semifinalen. Kollar man min topp 43 så blir snittplaceringen för låtarna i första semifinalen 19 och i den andra semifinalen 23 🙂

  Angående dina fyra bidrag så är det endast Montenegro som inte är något för mig. Grekland har absolut något fram tills “This is loooooooove”. Sverige och Israel är riktigt bra tycker jag 🙂 Israel har på två veckor åkt upp åtta placeringar. Den växte rejält för mig, och baserat på både video och live-framträdanden är Imri Ziv en väldigt likeable artist 🙂 (sen hjälper väl inte det så, om låten från början inte passar en)

  Vad gäller musikvideos i år är de överlag riktigt svaga, helt inne på din linje.

  Den snyggaste videon får jag väl säga går till Makedonien tycker jag. Frankrike, Belgien och Israel får också mer än godkänt.

  Finlands video är den som lämnar mig mest clueless. Jag fattar inte vad som händer i den.

  Sämsta videon är Grekland och Tyskland får jag säga! Som jag redan skrivit någonstans HATAR jag musikvideos utan någonting. Vad är poängen med Tysklands video? Levina står i en ganska ful studio och visar bara henne i närbild och kroppsbild. Jahapp?

 10. Micke

  Jag har lovat att inget säga om Sverige förrän Pinglan presenterar bidraget och det står jag fast vid. Israel begriper jag bara inte helt enkelt. Montenegro kände jag att det kanske var videon som gjorde att jag har så svårt för den men tyvärr var den likadan live. Helt på din linje med Grekland. Lovande fram till refrängen men då dyker den upp med, i mina ögon, värsta lågvattenmärket under hela 2017 så helheten blir där jag placerar den.

  Finland är en historia i sig Adri. Ett toppbidrag för mig. Tycker jättemycket om den men då är det främst videon. Inte för att videon är fantastisk, definitivt inte, men där framträder hela låten så som jag gillar den. På scen fattas något. Hoppas de får ordning på det. Kanske därför Pinglan inte tycker om den 🙂 Hon kanske bara sett liveframträdandet 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Det hade i och för sig kunnat vara en förklaring. 😉 Nejdå, jag har sett videon till det finska bidraget och ett flertal olika live-framträdanden och tyvärr så står jag och fortfarande och stampar vid “vackert men uttråkande i stället för förtrollande”. Ingen vore gladare än jag om jag kunde stå 100% bakom det finska bidraget, men i år blir det nog inte så.

 12. Adri

  Micke: Helt med dig angående Finland. Även om videon som sagt mest är frågetecken. Gissar att de ska hitta en… kropp eller något. De fiskar upp en träkista i alla fall.

  Men jag tycker inte låten fyllde scenen helt under den finska finalen och jag gillar inte deras aura live heller. Jag hoppas de spetsar till sitt framträdande. Som jag skrivit innan så gillar jag inte deras “leka svår”-utstrålning.

 13. Johanna

  Jag kan knappt välja tio finalister i denna semi där endast 8 låtar förtjänar final egentligen. De två sista hänger med “i brist på bättre” och ja jag är realist och vet att Sverige och Australien kommer nå finalen oavsett vad som händer (trots att ingen av dem förtjänar det)

  1. Belgien
  2. Tjeckien
  3. Finland

  4.MOldavien
  5. Azerbajdsjan
  6. Armenien
  7. Montenegro

  8. Portugal

  9. Slovenien
  10. Cypern

  11. Grekland
  12. Island
  13. Polen
  14. Australien
  15. Sverige
  16. Lettland
  17. Georgien
  18. Albanien

 14. Micke

  Byt ut Montenegro mot Polen så har vi samma tio Johanna 🙂

 15. Johanna

  @Micke jag såg detta. Byter nog inte ut den dock. Lite för mycket Guilty Pleasure för att inte ranka i final:-)

 16. Kerstin

  Min topplista ser ut så här.

  1. Australien
  2. Sverige
  3. Azerbaijan
  4. Island
  5. Belgien
  6. Cypern
  7. Moldavien
  8. Slovenien
  9. Portugal
  10. Albanien
  11. Montenegro
  12. Armenien
  13. Tjeckien
  14. Finland
  15. Polen
  16. Lettland
  17. Grekland
  18. Georgien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se