ESC2017 Schlagerpinglan: Schemat för hur repetitionerna inför Eurovision Song Contest 2017:s tre live-shower ser ut hittar ni numera i min uppdaterade ESC-2017-kalender, se knapp ovan och länk ute till höger.

Det är fortfarande ett preliminärt schema, men då det uppdaterades i går (och Rysslands rep-tider tagits bort) så är det vad som gäller i nuläget. Som vanligt inleds repetitionerna med att varje land får två enskilda repetitionstillfällen på 30 resp. 20 minuter. Därefter repeteras hela showerna i ett svep tre gånger innan de sänds live.

Det första repet är vanligtvis stängt för åhörare, det andra är den speciella show där juryn lämnar sina röster medan det tredje repet främst vänder sig till familjer. Som vanligt så kommer det att finnas möjligheter för pressen att möta artisterna efter varje enskilt rep och de mötena är även de schemalagda.

Årets repetitioner startar söndagen den 30:e april klockan 09:00 med Sveriges individuella rep. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Sverige och Robin Bengtsson gör sina enskilda repetitionspass söndagen den 30:e april kl. 09:00-09:30 och torsdagen den 4:e maj kl. 09:00-09:20.

Repetitionerna inför semifinal 1 (där Sverige tävlar) görs två gånger den 8:e maj samt en gång den 9:e maj, strax innan det är dags för live-sändning klockan 21:00. Därefter ska vi förhoppningsvis även vara med när förberedelserna inför finalen drar igång, men för att inte gå händelserna i förväg så hänvisar jag till repetitionsschemat för dessa detaljer. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Repetitionsschemat för Eurovision Song Contest 2017”

 1. Mr A

  Finns det några bra mixar eller alternativa versioner på låtar i år?

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Nu har jag inte lyssnat på allt som finns och kanske är det så att jag lyckats lyssna på de mindre bra alternativen… men njae… jag har inte hittat så mycket som “bra” utan det är mest “roligt för variations skull”. Mina favoriter så här långt är i alla fall dessa:

  Rumäniens “Yodel It! (LEDZ Remix)”: https://www.youtube.com/watch?v=2TF6Zg79VTQ
  Schweiz “Apollo – 7th Heaven Club Mix”: https://www.youtube.com/watch?v=goAzKS6-mB8

 3. Adri

  “Årets repetitioner startar söndagen den 30:e maj klockan 09:00 med Sveriges individuella rep.”

  30:e maj? Tror det ska stå 30:e april 🙂

  Visserligen utgår jag från att läsarna här på bloggen har koll 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag tackar så mycket för påpekandet. Visst tror även jag att de flesta förstod, men jag vill ju naturligtvis att allt ska vara korrekt. Tack för hjälpen. 😀

 5. Daniela

  @ Schlagerpinglan: så glad jag blir för dina favoriter! de står högt på min personliga lista tillsammans med några andra, Sverige, Irland, Italien, Moldavien. Detta är ett spännande ESC – år tycker jag såhär långt!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se