ESC2016 Schlagerpinglan: I kväll klockan 20:00 är det dags för det tredje och sista avsnittet av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och där Johan Lindroos är ständig gäst.

I det tredje avsnittet behandlas 8 bidrag från den andra semifinalen och de 6 finalklara bidragen i Eurovision Song Contest 2017 och panelen kompletteras av Christoffer Strandberg (komiker, radioprofil) & Mia Hafrén (artist, skådespelare).

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet så väntar jag tills senare i kväll innan jag lägger ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni redan nu kan titta på det tredje avsnittet.

Titta på “De Eurovisa 2017 – Del 3” här:
De Eurovisa – Avsnitt 3 (1:29:40 – areena.yle.fi)
De Eurovisas poäng i del tre (poängtavla – svenska.yle.fi)

Se tidigare inlägg på schlagerpinglan.se:
De Eurovisa (Eurovision 2017): Del 1
De Eurovisa (Eurovision 2017): Del 2

Resultatet av “De Eurovisa 2017 – Del 3”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Eva Christoffer Mia Summa
Vitryssland Vitryssland – “Story of My Life“,
Naviband
9 p. 9 p. 5 p. 7 p. 30 p.
Bulgarien Bulgarien – “Beautiful Mess“,
Kristian Kostov
7 p. 6 p. 10 p. 8 p. 31 p.
SanMarino San Marino – “Spirit of the Night“,
Valentina Monetta & Jimmie Wilson
2 p. 2 p. 3 p. 2 p. 9 p.
Schweiz Schweiz – “Apollo“,
Timebelle
5 p. 5 p. 5 p. 4 p. 19 p.
Norge Norge – “Grab The Moment“,
JOWST
5 p. 9 p. 7 p. 8 p. 29 p.
Estland Estland – “Verona“,
Koit Toome & Laura
5 p. 5 p. 4 p. 6 p. 20 p.
Kroatien Kroatien – “My Friend“,
Jacques Houdek
2 p. 4 p. 4 p. 3 p. 13 p.
Litauen Litauen – “Rain of Revolution“,
Fusedmarc
2 p. 3 p. 4 p. 6 p. 15 p.
Ukraina Ukraina – “Time“,
O.Torvald
8 p. 9 p. 8 p. 9 p. 34 p.
Storbritannien Storbritannien – “Never Give Up
On You
“, Lucie Jones
3 p. 4 p. 5 p. 6 p. 18 p.
Frankrike Frankrike – “Requiem“,
Alma
7 p. 8 p. 7 p. 7 p. 29 p.
Spanien Spanien – “Do It for Your Lover“,
Manel Navarro
6 p. 4 p. 4 p. 1 p. 15 p.
Tyskland Tyskland – “Perfect Life“,
Levina
2 p. 2 p. 5 p. 6 p. 15 p.
Italien Italien – “Occidentali’s Karma“,
Francesco Gabbani
10 p. 10 p. 10 p. 9 p. 39 p.

Schlagerpinglan: Detta sista avsnitt var det som jag såg mest fram emot då de skulle behandla hela min personliga topp-fem, d.v.s. Italien, Estland, Kroatien, Schweiz och Frankrike. För att inte avslöja för mycket så återkommer jag senare i kväll med resultatet och lite åsikter. På återseende. 😀

Uppdaterat: Precis som i de föregående avsnitten så fanns det ett flertal bidrag där jag inte alls höll med den betygsättande panelen och inte helt oväntat så gällde det främst mina favorit-låtar från Estland, Kroatien och Schweiz. Jag vill inte på något sätt få det att låta som att jag tycker att de har “fel”, utan jag är mer besviken över att det verkar finnas många som inte riktigt hör det jag hör när de lyssnar på dem, vilket skulle underlätta om de ska lyckas ta sig vidare till final. 🙂

Ett annat bidrag som vi också hade väldigt olika åsikter om var San Marinos, men i just det fallet så kan jag förstå argumenten. Jag inser att jag lyssnar på bidraget genom ett glittrande “Valentina Monetta-filter” som får det att låta mer magiskt än det egentligen kanske “är”, men för mig så är det en svängig discolåt och en rejäl glädjekälla som jag naivt kommer att hoppas på in i det sista. 🙂

Men, men… hur många bidrag jag än var oense med panelen om så var vi rörande överens om vilket bidrag vi placerar överst på listan. Italien är ju inte bara min och panelens favorit utan alla oddslistor och omröstningar jag sett har “Occidentali’s Karma” som vinnare. Italien “borde” därför vara den troliga vinnaren av ESC 2017… om det nu bara funnits något som heter “borde” i ESC. 😉

Se även: “De Eurovisa (Eurovision 2017): Fullständig resultattavla

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2017): Del 3”

 1. Micke

  Så tråkigt det är när det som de säger inte matchar deras poäng.

  Gäst 1: “Jag gillar detta jättemycket så jag drar till med en sjua”
  Gäst 2: “Jag håller med dig detta är det bästa ——— har sänt, så jag ska säga en femma”

  Underbart program De Eurovisa men hur kan såna hyllningar hamna i 7 och 5 poäng? De borde nog gå en kurs innan de sätter sig ned i programmet 🙂 Lektion ett: En femma betyder godkänd, vare sig mer eller mindre. En sjua betyder bra, vare sig mer eller mindre. Märkte att även programledarna blev förvånade.

 2. Adri

  Jag gissar helt enkelt att alla utgår ifrån en personlig skala, istället för att få skalan redovisad för sig.

  Jag har dock bara utgått ifrån Mickes kommentar ovan så jag vet inte, för jag kollar inte på programmet och har inga planer på det 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se