ESC2016 Schlagerpinglan: I kväll sändes det tredje och sista avsnittet av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och där Johan Lindroos är ständig gäst.

Här nedan ser ni länkar till mina De Eurovisa-inlägg där info om varje avsnitt finns samt det fullständiga resultatet efter att Eva, Johan och sex gäster betygsatt de 43 ursprungliga bidragen i Eurovision Song Contest 2017 efter sin egen personliga smak.

Om “De Eurovisa 2017” på schlagerpinglan.se:
De Eurovisa (Eurovision 2017): Del 1
De Eurovisa (Eurovision 2017): Del 2
De Eurovisa (Eurovision 2017): Del 3

Resultatet av “De Eurovisa 2017 – Del 1-3”:

Bidragen Johan Eva Gäster Gäster Summa
Italien 1. Italien – “Occidentali’s
Karma
“, Francesco Gabbani
10 p. 10 p. 10 p. 9 p. 39 p.
Portugal 2. Portugal – “Amar Pelos
Dois
“, Salvador Sobral
10 p. 10 p. 10 p. 8 p. 38 p.
Finland 3. Finland – “Blackbird“,
Norma John
9 p. 10 p. 10 p. 8 p. 37 p.
x 3. Belgien – “City Lights“,
Blanche
10 p. 10 p. 9 p. 8 p. 37 p.
Ukraina 5. Ukraina – “Time“,
O.Torvald
8 p. 9 p. 8 p. 9 p. 34 p.
Albanien 6. Albanien – “World“,
Lindita
7 p. 8 p. 8 p. 10 p. 33 p.
Sverige 7. Sverige – “I Can’t Go On“,
Robin Bengtsson
8 p. 7 p. 8 p. 9 p. 32 p.
Makedonien 7. Makedonien – “Dance
Alone
“, Jana Burčeska
10 p. 8 p. 8 p. 6 p. 32 p.
Danmark 7. Danmark – “Where I Am“,
Anja
7 p. 6 p. 9 p. 10 p. 32 p.
Island 10. Island – “Paper“,
Svala
9 p. 9 p. 6 p. 7 p. 31 p.
Bulgarien 10. Bulgarien – “Beautiful Mess“,
Kristian Kostov
7 p. 6 p. 10 p. 8 p. 31 p.
Irland 12. Irland – “Dying to Try“,
Brendan Murray
7 p. 6 p. 8 p. 9 p. 30 p.
Vitryssland 12. Vitryssland – “Story of
My Life
“, Naviband
9 p. 9 p. 5 p. 7 p. 30 p.
Norge 14. Norge – “Grab The
Moment
“, JOWST
5 p. 9 p. 7 p. 8 p. 29 p.
Frankrike 14. Frankrike – “Requiem“,
Alma
7 p. 8 p. 7 p. 7 p. 29 p.
Azerbajdzjan 14. Azerbajdzjan
Skeletons“, Dihaj
5 p. 9 p. 7 p. 8 p. 29 p.
Lettland 17. Lettland – “Line“,
Triana Park
5 p. 6 p. 7 p. 10 p. 28 p.
Montenegro 17. Montenegro – “Space“,
Slavko Kalezić
7 p. 8 p. 3 p. 10 p. 28 p.
Serbien 19. Serbien – “In Too Deep“,
Tijana Bogićević
7 p. 5 p. 7 p. 8 p. 27 p.
Ryssland 20. Ryssland – “Flame Is
Burning
“, Yulia Samoylova
6 p. 5 p. 7 p. 8 p. 26 p.
Moldavien 20. Moldavien – “Hey
Mamma
“, SunStroke Project
6 p. 6 p. 7 p. 7 p. 26 p.
Israel 20. Israel – “I Feel Alive“,
IMRI
7 p. 6 p. 6 p. 7 p. 26 p.
Ungern 20. Ungern – “Origo“,
Joci Pápai
8 p. 8 p. 6 p. 4 p. 26 p.
Armenien 20. Armenien – “Fly With
Me
“, Artsvik
5 p. 8 p. 8 p. 5 p. 26 p.
Cypern 20. Cypern – “Gravity“,
Hovig
6 p. 5 p. 8 p. 7 p. 26 p.
Grekland 26. Grekland – “This Is Love“,
Demy
5 p. 6 p. 6 p. 7 p. 24 p.
Australien 26. Australien – “Don’t Come
Easy
“, Isaiah
7 p. 4 p. 7 p. 6 p. 24 p.
Malta 28. Malta – “Breathlessly“,
Claudia Faniello
5 p. 2 p. 8 p. 8 p. 23 p.
Tjeckien 28. Tjeckien – “My Turn“,
Martina Bárta
5 p. 5 p. 9 p. 4 p. 23 p.
Österrike 30. Österrike – “Running On
Air
“, Nathan Trent
8 p. 5 p. 7 p. 1 p. 21 p.
Nederländerna 31. Nederländerna – “Lights
and Shadows
“, OG3NE
5 p. 5 p. 7 p. 3 p. 20 p.
Estland 31. Estland – “Verona“,
Koit Toome & Laura
5 p. 5 p. 4 p. 6 p. 20 p.
Schweiz 33. Schweiz – “Apollo“,
Timebelle
5 p. 5 p. 5 p. 4 p. 19 p.
Storbritannien 34. Storbritannien – “Never
Give Up On You
“, Lucie Jones
3 p. 4 p. 5 p. 6 p. 18 p.
Georgien 34. Georgien – “Keep the
Faith
“, Tamara Gachechiladze
1 p. 2 p. 8 p. 7 p. 18 p.
Polen 36. Polen – “Flashlight“,
Kasia Moś
2 p. 4 p. 5 p. 5 p. 16 p.
Litauen 37. Litauen – “Rain of
Revolution
“, Fusedmarc
2 p. 3 p. 4 p. 6 p. 15 p.
Spanien 37. Spanien – “Do It for Your
Lover
“, Manel Navarro
6 p. 4 p. 4 p. 1 p. 15 p.
Tyskland 37. Tyskland – “Perfect Life“,
Levina
2 p. 2 p. 5 p. 6 p. 15 p.
Kroatien 40. Kroatien – “My Friend“,
Jacques Houdek
2 p. 4 p. 4 p. 3 p. 13 p.
Slovenien 41. Slovenien – “On My Way“,
Omar Naber
2 p. 2 p. 2 p. 5 p. 11 p.
SanMarino 42. San Marino – “Spirit of the Night“,
Valentina Monetta & Jimmie Wilson
2 p. 2 p. 3 p. 2 p. 9 p.
Rumänien 43. Rumänien – “Yodel It!“,
Ilinca ft. Alex Florea
1 p. 3 p. 1 p. 3 p. 8 p.

Schlagerpinglan: Då jag redan kommenterat deras röstande efter varje avsnitt så har jag inget nytt att tillföra här utan avslutar med att tacka för en underhållande säsong och hoppas att De Eurovisa kommer tillbaka nästa år. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2017): Fullständig resultattavla”

 1. Daniela

  @ usch vad elakt mot Ilinca och Alex! Tur att alla inte tycker likadant om YOUDEL IT! De kommer ändå inte att hamna sist i Kiev, de kommer att hamna mycket högre upp än så!!

 2. Schlagerpinglan

  @Daniela, Som tur var (eller kanske olycksbådande) så visar betygen vad de röstande i panelen tycker om bidragen och inte hur de tror att det kommer att gå för dem. Jag håller tummarna för att de är ganska ensamma om sina åsikter vad gäller ett stort antal bidrag, däribland Rumäniens, medan jag gärna ser att de tillhör majoriteten när det gäller Italien. 🙂

 3. hej

  När jag såg att Ukraina var i deras topp 5 bestämde jag mig för att ge den några chanser till, och den växte sig ända till min topp 10. Det vore roligt om den kom i topp 10 som en markering till Eurovisionländerna att rock faktiskt funkar i ESC.

 4. Micke

  Första gången någonsin som jag såg De Eurovisa tappa och förvirra sig in i vårt inför program där ordet respekt förlorat sin innebörd och det verkar vara viktigare att göra sig “rolig” på andras bekostnad och förnedra.

  Men som jag sagt En gång är ingen gång. Jag tror att Eva och Johan har bra koll på det där och tätar läckorna även om Johan själv var en av de största läckorna. De Eurovisa är väldigt bra.

  De får tycka vad de vill. För mig är Rumänien tillsammans med Vitryssland de bidrag som får det att bli mer än en vanlig tävling. Att det samtidigt blir roligt. Tack för det ni två. Håller alla tummar för er

 5. Micke

  Ganska otroligt egentligen. Eva och Johan hittar fyra bidrag var som de ger tio poäng. Själv har jag aldrig någonsin hittat en tia genom alla tider i ESC och i MF har jag genom alla tider bara hittat tre nior.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, När det gäller den mysteriska 10:an så får jag nog placera mig någonstans mellan er. Om jag skulle använda mig av 0-10-skalan så tycker jag att alla poängen ska kunna användas, även om jag inte tror att jag skulle behöva använda 0:an någon gång – jag har aldrig hittat något bidrag där jag inte funnit en guldkant. 10:an hade jag däremot kunnat dela ut några gånger under årens gång då det faktiskt funnits en hel del bidrag som riktigt wow:at mig och där jag tyckt att de presenterade hela paketet. (Teoretiskt sett så går det alltid att få något att bli bättre och sämre, men man betygsätter ju vad man har framför sig just då och där.) 🙂

 7. Daniela

  @Schlagerpinglan: jag kommer mycket väl ihåg hur det blev förra året, de flesta både placerade och trodde att Ryssland eller Australien skulle ta hem segern men det blev ju trean som som knäppte den. Jag gillar Italien väldigt mycket och vet vid detta läge att åsikterna angående YOUDEL it! är ganska splittrade samt att enligt Odds sighterna hamnar just dessa två bidrag på väldigt avskilda platser, Italien på den segrande platsen,. Rumänien någonstans i mitten.
  Jag tyckte väl att De Eurovisia, de heter väl så, var absolut inte objektiva i flera bidrags fals bedömning. Har inte tittat på programmet, men av det som har framgått av er här på bloggen känner jag att jag inte gått miste något riktigt värdefullt att ta i beakt. Det kommer att visa sig i Kiev! Som tur säger jag har vi ett röstsystem som gör rättvisa! För det mesta!

 8. Andreas

  Känns som flera bidrag har fått på tok för höga eller för låga betyg. Klart är i varje fall att bedömningen på dom nordiska länderna är i överkant då jag verkligen inte håller samtliga så pass högt som De Eurovisa har gjort enda som stoppade samtliga fem låtar från att vara topp tio var en femma från Johan på Norges en sjua eller mer från han som dom övriga i juryn gett och vi hade haft samtliga nordiska länder topp tio vilket för mig är obegripligt.

  Det som slår mig mest i övrigt är att Kroatiens är så pass lågt då jag tycker att låten växt nåt enormt sen jag hörde den första gången. Och även om jag personligen inte var så förtjust i Rumäniens låt stack den ut lite och är bättre än några av dom riktiga botten låtarna i årets startfält.

 9. Daniela

  @Andreas: tack för ditt inlägg! Det känns bra att få läsa om att jag inte är den enda som tycker så! Med undantag av Rumäniens bidrag som jag nu förtiden blir lite orolig för! Jag hittade på Wiwi bloggen ( heter de så förresten?? De där två roliga knäppisar som kom till och med till Sverige förs året! ) Där fick Ilinca och Alex knappt 6 poäng vilket enligt dessa roliga killar är lågt! Hm, nej jag tycker om YOUDEL It! Har snackat med en musik producent från Norge innan vi fick den rumänska Eurovisions resultat och då tyckte hen att Yodel it var vinnaren vilket det blev också! Men nu blir det ESC och då är det andra bullar som gäller! Hur som haver kommer jag att rösta som bara det på dem och mina andra favoriter! Sorgligt nog kan inte jag rösta på Sverige! Men det gör säkert många andra i världen! ☺️

 10. Finne

  Hej.

  Minns inte exakt hur, men tror jag hittade denna sida en tid sedan då jag Googlade på just De Eurovisa för att kolla när säsongen börjar.

  Sedan till själva ärendet: Angående skalan och poängsättningen så är den vad den är. Alla har säkert sina egna kriterier som avgör vilka poäng man ger. Ovan diskuterar ni hur många tior man riktigt kan ge. Ser själv inget problem med att ge högsta vitsord åt fyra av 42 (43). Man kan ju tycka att tior skall reserveras för riktiga mästerverk, men själv skulle jag nog sänka förväntingarna en aning. Detta är trots allt ESC. Det är som att förvänta sig högskoleavhandlingar av gymnasieelever. De skall kunna få högsta betyg om det i sammanhanget är av ovanligt hög kvalité.

  Höga och låga poäng blir det också lätt då man tenderar att “kompensera” ifall någon annan gett ett vitsord man upplever som lågt eller högt. Därav många ytterligheter, speciellt i andra delen av serien.

  I programmet understryker de att poängen ges utifrån egna åsikter om låtarna, inte på basen av hur de tror att länderna kommer att klara sig. Mot denna bakgrund skall slutresultatet inte tolkas som någon gissning om hur det kommer att gå.

  Lite fräcka var de mot Rumänien (hånskratt), men om jag minns rätt var alla ändå positiva till att låten är med i tävlingen.

  Sedan detta med höga poäng åt de nordiska länderna. Finlandssvenskarna torde vara den grupp som är mest pro-Norden; många som ser sig som nordbor i första hand och finländare i andra hand. Detta hänger ihop med språk- och kulturidentitet. Förvånar mig inte att de till synes är så pass subjektiva i sina bedömningar.

 11. Micke

  @Daniela du kan vara lugn. Rumänien kommer att gå till final oavsett vad vissa tror och tycker 🙂 Jag är helt säker på det

 12. Adri

  @Finne: Håller helt med dig angående betygsskalan 🙂 Även jag sänker förväntningarna lite inför ESC. Jag älskar ESC så att jag sänker förväntningarna är ingen diss 🙂 Jag ser inte heller problemet med att dela ut höga betyg till de man tycker förtjänar det i sammanhanget 🙂

  Bara detta året skulle fyra-fem fått 10:or 🙂

 13. Adri

  Av ren slump hamnade jag på förre-detta inför-panelens Thomas Lundins officiella facebook-sida och såg där att även han verkar ha Rumänien i botten. Kallade den för “årets kalkon”.

  Folk verkar antingen ha svårt för den eller ha den i toppskiktet. För mig är det en ganska stabil femteplats 😀

 14. Daniela

  @Adri: vad menar han med ” kalkon”? Tänker han på det löjliga entryn som Irland skickade något år då de blev pissed off? Han har fel, och jag kan bara säga att vissa människor är så himla ytliga! Då får en fyrkant i hjärnan om
  vad musik är för något… men vänta just i stunden jag skriver kommer jag på att jag kan också agera så ibland på låtar eller artister jag inte förstår mig på!! Just i år har jag FRUKTABSVÄRT och EXTRA SVÅRT för alla de där balladerna där det skriks så ofantligt mycket! Någon borde upplysa de där stackars kvinnorna att det inte är det som är det viktiga! Vet inte vad felet är! Jag tänker på Kaliopi, hon sjunger så vackert och tar höga toner utan någon som helst ansträngning, det är gudomligt att lyssna på henne. Ilinca har också en sån fin röst, hon tar så lätt och naturligt de höga noterna De andra borde gå på kurs eller kanske Krister Björkman kan läxa upp dem att ta det lite lungt så som vi brukar göra här hemma! Skönt! ☺️

 15. Daniela

  @ Micke: tack, vi får hålla tummarna och rösta på dem! ☺️ Förresten kollade på den tekniska rehearsal för Belgien. Jag blev besviken. Hoppas de får bukt på scenshowen annars lär det bli ett pladaskt fall!

 16. Johan

  Vill ni höra Thomas Lundins åsikter om 7 av årets bidrag så gästar han “Schlager-Micke och hans vänner”-poddcast:

  http://podd.schlagermicke.se/episodes/schlagermicke039.mp3

 17. Daniela

  @ Johan: tack så mycket för tipset! Har lyssnat på 1rsta avsnittet!☺️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se