IslandTV-bolaget RÚV utsåg Islands bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella uttagningen “Söngvakeppnin 2017“. Efter två semifinaler med 12 tävlande bidrag, som alla framfördes på isländska, tog sig sju bidrag vidare till finalen den 11:e mars, där alla valde att tävla på engelska.

50/50 tittar- och juryröster valde ut två superfinalister innan tittarna röstade fram Svala till slutsegrare. Den andra superfinalisten Daði Freyr Pétursson har nu, liksom Edvard Egilsson, presenterat en remix av det isländska ESC-2017-bidraget “Paper“, se länkar till båda remixerna nedan.


Paper – Daði Freyr Remix“, Svala

Lyssna på Islands bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Paper”, Svala
Länkar: officiell videofinal-framträdandetext
studioversionDaði Freyr RemixEdvard Egilsson Remix
semifinal-framträdande: “Ég veit það”studioversion: “Ég veit það”
Låtskrivare: Svala Bjorgvinsdottir, Einar Egilsson, Lester Mendez, Lily Elise
(isländsk text: Stefán Hilmarsson)

Schlagerpinglan: Av de båda remixerna så föredrar jag den som är signerad Daði Freyr Pétursson (2:a i Söngvakeppnin 2017 med “Is This Love?“). Detta betyder däremot inte att jag ändrat åsikt angående det isländska bidraget, som fortfarande befinner sig en bit ifrån de tio jag vill ha vidare från den första semifinalen.

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Island i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här. Se även min presentation av Islands ESC-2017-bidrag.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se