Malta Maltas och TV-bolaget PBS:s bidrag i Eurovision Song Contest 2017 utsågs genom den nationella uttagningen “Malta Eurovision Song Contest 2017” där 16 bidrag tävlade och 100% tittarröster avgjorde resultatet. Vann gjorde Claudia Faniello och hennes “Breathlessly“.

Claudia, som har en italiensk far, släppte på fredagen en italiensk version av låten, “Perdesi“, i Italien, Schweiz och Malta som en del av hennes PR-kampanj i de regionerna, se den tillhörande videon nedan: (Källa: wiwibloggs.com)


Perdersi (Breathlessly – Italian Version)“, Claudia Faniello

Lyssna på Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Breathlessly”, Claudia Faniello
Länkar: officiell videofinal-framträdandetext
text-videolive i Londonlive i Tel-Aviv
live i Amsterdamitaliensk version: “Perdersi”
Låtskrivare: Philip Vella, Sean Vella, Gerard James Borg

Schlagerpinglan: Om det inte vore för att jag redan visste att jag gillar originalversionerna av både Maltas “Breathlessly” och Estlands “Verona” så hade jag börjat tro att allt blir bättre på italienska, då detta är dagens andra italienska version av ett ESC-2017-bidrag som lockar till sträcklyssning. I Kiev kommer de båda dock att framföras på engelska och det är väl helt OK om det kan hjälpa dem att ta sig vidare till finalen, men lika vackert är det knappast. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Malta i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Malta 2017: Lyssna på “Perdersi”, italiensk version av “Breathlessly””

 1. Adri

  Nej denna låten är helt enkelt bortom räddning.

  Tråkig så att klockorna stannar, en sångerska som är bra men inte i närheten av bäst i ESC-sammanhanget i år och för den delen inte vidare trovärdig heller. Hon ska låta känslosam/se känslosam ut gissar jag men låter istället extremt polerad och tillgjord.

  Nej, denna låt får i båda versioner 0/5 av mig. Och det värsta av allt då? Att detta på riktigt har en hyfsat rimlig finalchans (borde vara helt uträknad)

 2. Micke

  Wow! Med all respekt Adri tycker du på fullt allvar att Maltas bidrag är så dåligt som det går att bli?

 3. Adri

  Micke: Nej för det finns ett par låtar som hamnar under den på min topp 42, men jag tycker den är tillräckligt dålig för att få en nolla då jag inte hittar tillräckligt med guldkant för att den ska belönas med poäng.

  Andra nollpoängare 2017:
  Slovenien
  Irland
  Kroatien
  Litauen
  Spanien

  I denna hög är Malta en av de bättre (m.a.o en av de minst hemska) men det hjälper inte då jag fortfarande inte hittar tillräckligt med guldkant för att rädda den från nollan.

 4. Daniela

  Jag tycker att det låter bättre på italienska, den gjorde att jag pallade lyssna till slut, men jag har inte gillat denna sångerskas röst från borjan, hon låter “dövt” ? som att hon sjunger ifrån en lärkastrull… vet inte hur jag ska förklara bättre hur jag uppfattar den rösten men hur som helst förstår jag inte varför hon ska knäppa en finalplats. Har skrivit tidigare på bloggen att jag orkar inte riktigt med dessa tråkiga balladsångerskor i år! Suckar. Den enda balladen jag verkligen tycker om igår är Irlands! Jag älskar den och gillar killen också, han har den där Irish spirit som är genuint cool! Dessutom tycker jag om hans rost nu, det tog lite tid innan det hände men nu lyssnar jag på Irlands ballad varje kväll, den får mig att somna lungt och skönt! Toppen!

 5. Micke

  Oj vi ser verkligen olika på betygsättning 😉 Jag kan inte med ord beskriva hur dåligt Sveriges bidrag är. Jag har inte ens hört tio sämre låtar genom tiderna i Esc men ändå får den en etta. Det finns vissa delar som kan göras sämre till skillnad från exempelvis Sverige 2013

 6. Adri

  Micke: Att vi såg olika på betygen var ju dock inte någon nyhet 😉

  På din skala hade den väl fått något poäng, men jag håller mig till min kära 0-5skala! 😀 och då leder det till att jag blir hårdare mot de i mina ögon dåliga låtarna, och att jag blir mer generös mot de låtar som i mina ögon är bra!

  Jag hade faktiskt tänkt fråga när det var Sveriges tur att introduceras vilken låt du anser vara värst, 2013 eller 2016 men där fick jag det svaret. Håller för övrigt med om att 2013 var värre… hemska hemska hemska refräng. Men för den delen tycker jag inte 2016 är såååå bra heller. Det fanns ju elva betydligt mer välförtjänta vinnare i MF 🙁 Men jag känner att jag bör kompensera mot den hårda hårda kritik låten får här så jag väljer att fokusera på det jag faktiskt gillar med “I can’t go on” 🙂 så funkar jag!

 7. Micke

  2017 menar du väl

 8. Hanna Zappar

  Haha, detta är ett av mina guilty pleasures i år, älskar den!!! Och det blev om möjligt ÄNNU bättre på italienska. Lägger eventuellt in den i min spellista as we speak…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se