ESC2017Redan efter 34 röstande OGAE-klubbar så stod det klart att Italien skulle vinna OGAE International ESC Poll 2017, ESC-fansens årliga omröstning där de delar ut poäng till de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest.

Nu har även de resterande tio klubbarnas röster presenterats, se t.ex. OGAE Sveriges röster nedan, och därmed så har vi slutresultatet.

Lite längre ner ser ni den slutliga topp-tiolistan där OGAE-klubbarnas 12-poängare representeras av klickbara hjärtan i ländernas flaggfärger. Klicka på dem för att se hur resten av poängen fördelat sig när respektive klubb röstade, eller gå direkt till samlingssidan “OGAE International ESC Poll 2017” för att se det slutliga röstningsresultatet efter att samtliga 44 klubbarna röstat.

Sverige OGAE Sveriges röster:
12 poäng: Italien – “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
10 poäng: Estland – “Verona“, Koit Toome and Laura
8 poäng: Frankrike – “Requiem“, Alma
7 poäng: Belgien – “City Lights“, Blanche
6 poäng: Israel – “I Feel Alive“, IMRI
5 poäng: Australien – “Don’t Come Easy“, Isaiah
4 poäng: Makedonien – “Dance Alone“, Jana Burčeska
3 poäng: Rumänien – “Yodel It!“, Ilinca feat. Alex Florea
2 poäng: Danmark – “Where I Am“, Anja
1 poäng: Montenegro – “Space“, Slavko Kalezić

Topp-tio av OGAE International ESC Poll 2017 efter 44 röstande klubbar:
Italien 1. Italien – “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
FrankrikeUkrainaLuxemburgSlovenienFinlandTjeckienSchweizKroatienSlovakienNederländernaSpanienLitauenAustralienCypernRumänien
MaltaDanmarkNorgePortugalROWIrlandEstlandAzerbajdzjanTysklandIslandAlbanienAndorraGreklandSerbienStorbritannien
BelgienIsraelECTysklandSverigeTurkietÖsterrikePolen
497 poäng
Belgien 2. Belgien – “City Lights“, Blanche
UngernMakedonien
335 poäng
Sverige 3. Sverige – “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
VitrysslandLettland
308 poäng
Frankrike 4. Frankrike – “Requiem“, Alma
Armenien
277 poäng
Estland 5. Estland – “Verona“, Koit Toome and Laura
Ryssland
242 poäng
Portugal 6. Portugal – “Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral
Italien
122 poäng
Bulgarien 7. Bulgarien – “Beautiful Mess“, Kristian Kostov 120 poäng
Makedonien 8. Makedonien – “Dance Alone“, Jana Burčeska 107 poäng
Israel 9. Israel – “I Feel Alive“, IMRI 102 poäng
Finland 10. Finland – “Blackbird“, Norma John 64 poäng
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: Då jag själv har Italien – Estland som topp-duo så får jag väl säga att även min smak representeras ganska väl av OGAE Sverige, även om det naturligtvis finns vissa saker som jag skulle justera för att det ska överensstämma helt. T.ex. så hade jag gärna tagit bort Montenegro från topp-tio och placerat Kroatien där i stället, fast betydligt högre upp. 🙂

Vad gäller det slutliga resultatet är det inte mycket att tillägga. Italien fick 37 av de 44 12:orna och vann en överlägsen seger medan nio länder stod kvar på 0 poäng: Albanien, Litauen, Malta, Moldavien, Ryssland, Slovenien, Spanien, Tyskland och Ukraina. Se hela resultatlistan här: “OGAE International ESC Poll 2017“.

Sist sist tar jag en snabb liten titt på de sista tio klubbarna som redovisade sina poäng. Klicka på OGAE-klubbnamnet för att se deras fullständiga röster:

OGAE Ryssland gav Estland deras första och enda 12-poängare samt Tjeckiens första poäng. OGAE Polen gav San Marino deras första poäng, hela fem stycken. OGAE Turkiet gav Makedonien deras högsta poäng i omröstningen, en 10:a. OGAE Makedonien gav Serbien deras första poäng, tre stycken samt Belgiens andra 12:a. OGAE Österrike belönade även Tjeckien med en poäng.

De övriga fyra klubbarna som röstade var: OGAE Storbritannien, OGAE Belgien, OGAE Israel, OGAE EC Tyskland.

Ja, det var allt från OGAE-omröstningen för i år. Nu återstår det bara att se om resten av de röstande vid ESC 2017 är lika eniga om vem som ska få 12:orna i maj. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “OGAE Sveriges röster & slutresultatet av OGAE ESC Poll 2017”

 1. Ove

  Med facit i hand känns det rätt skönt att jag bara ser bidragen en gång (alltså finalkvällen som man gjorde förr) istället för att rösta och spekulera i månader hit och dit. Alla fans trodde ju på jordskrensseger för Italien, men man glömmer bort den stora massan som vi andra utgör som ser det en gång och då. Så mitt tips till nästa år: lägg er tid på annat än sitta vid skärmar och titta i månader, njut av naturen och vardagen istället

 2. Schlagerpinglan

  @Ove, Det hela går inte ut på att försöka avgöra vilket bidrag som vinner utan det är en speciell charm i att se hur bidragen utvecklar sig över tiden i stället för att bara lyssna på dem en gång. Dessutom finns det mängder med nationella uttagningar att följa som är betydligt mer intressanta än Melodifestivalen, så för oss som är intresserade så är det en väldigt givande period som vi absolut inte vill vara utan.

  Jag håller dock med dig om att man ska njuta av naturen och vardagen, då ESC-bubblan aldrig kan ersätta utan mer sätter en liten guldkant på den. Jag är dock så lyckligt lottad att jag hinner med både och (för det mesta). 😀

  (Med det inte sagt att detta är något som passar alla, det finns en viss charm i att höra bidragen för första gången vid finalen också. Det är väl därför tävlingen är så populär, alla har sina egna sätt att följa den.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se