ESC 2017 Schlagerpinglan: Under tisdagen och onsdagen så genomfördes de första individuella repetitionerna på scenen i Kiev inför den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2017.

Låt oss ta en titt på hur dessa påverkat oddsen för dem att kvala sig vidare till finalen samt hur imponerade några av de som var på plats under repetitionerna var av deras prestationer. Här nedan ser ni Oddschecker.com:s rankning (med placering på listan strax före repen inom parentes), tillsammans med de sammanlagda poängen efter två dagars omröstningar hos pressen, genomförd av esctoday.com.

Observera att pressens omröstning gjordes i två omgångar (en efter varje repdag) där varje jurymedlem endast gav poäng till sina tre favoriter per dag (5 p. + 3 p. + 1 p.), vilket kan göra att poängen inte blir riktigt rättvisande. Dessutom ska det vid omröstningen endast ha tagits hänsyn till artisternas prestationer och inte de röstandes personliga musiksmak.

(Se även liknande sammanställning av bidragen från Semifinal 1)

ESC 2017: Semifinal 2 – Två rangordningar av bidragen 2017-05-04:

Oddschecker – vidare till final:
(+officiella videor)
Press Poll – Semifinal 2:
(+repetitions-klipp)
Bulgarien → 1. (1.) Bulgarien:
“Beautiful Mess”
Bulgarien 97 p. Bulgarien:
“Beautiful Mess”
Danmark → 2. (2.) Danmark:
“Where I Am”
Österrike 79 p. Österrike:
“Running On Air”
Rumänien ↑ 3. (4.) Rumänien:
“Yodel It!”
Rumänien 72 p. Rumänien:
“Yodel It!”
Estland ↑ 4. (5.) Estland:
“Verona”
Nederländerna 54 p. Nederländerna:
“Lights and Shadows”
Israel ↑ 5. (6.) Israel:
“I Feel Alive”
Kroatien 50 p. Kroatien:
“My friend”
Ungern ↓ 6. (3.) Ungern:
“Origo”
Vitryssland 43 p. Vitryssland:
“Story of My Life”
Nederländerna ↑ 7. (9.) Nederländerna:
“Lights and Shadows”
Estland 43 p. Estland:
“Verona”
Norge → 8. (8.) Norge:
“Grab The Moment”
Ungern 39 p. Ungern:
“Origo”
Serbien ↓ 9. (7.) Serbien:
“In Too Deep”
Norge 30 p. Norge:
“Grab The Moment”
Österrike ↑ 10. (12.) Österrike:
“Running On Air”
Danmark 29 p. Danmark:
“Where I Am”
Schweiz ↓ 11. (10.) Schweiz:
“Apollo”
San Marino 27 p. San Marino:
“Spirit Of The Night”
Vitryssland ↓ 12. (11.) Vitryssland:
“Story of My Life”
Makedonien 18 p. Makedonien:
“Dance Alone”
Kroatien ↑ 13. (15.) Kroatien:
“My friend”
Israel 16 p. Israel:
“I Feel Alive”
Makedonien ↓ 14. (13.) Makedonien:
“Dance Alone”
Irland 14 p. Irland:
“Dying to Try”
Irland ↓ 15. (14.) Irland:
“Dying to Try”
Malta 10 p. Malta:
“Breathlessly”
Malta → 16. (16.) Malta:
“Breathlessly”
Schweiz 6 p. Schweiz:
“Apollo”
Litauen → 17. (17.) Litauen:
“Rain of revolution”
Litauen 3 p. Litauen:
“Rain of revolution”
San Marino → 18. (18.) San Marino:
“Spirit Of The Night”
Serbien 0 p. Serbien:
“In Too Deep”
(Källor: oddschecker.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Vad gäller oddsen så har Ungern och Serbien tappat medan Nederländerna och Österrike klättrat. Även Kroatien har, efter att ha imponerat på de samlade journalisterna på plats i Kiev, höjt sig en del men verkar fortfarande inte vara någon riktig finalkandidat enligt oddssättarna.

Vid den liknande sammanställningen som gjordes efter den första semifinalens första rep så visade det sig att oddslistan och rep-poäng-listan (efter att Belgien gjort ett 0 poäng-rep) hade nio länder som stämde överens på topp-tio. I denna semifinal (efter att Serbien gjort ett 0-poäng rep) så överensstämmer det endast vad gäller åtta länder. Detta kan tyda på att det är en lite mer öppen semifinal, eller så är det bara jag som griper efter alla halmstrå jag kan för att hålla hoppet uppe om att mina många favoriter fortfarande har en chans att ta sig vidare. 🙂

I dag fortsätter repetitionerna i Kiev med de andra repetitionstillfället för de 15 första länderna i den första semifinalen, se dagens repschema (som uppdateras med relevanta länkar) här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Eurovision 2017 – Semifinal 2: Odds & Press Poll (2017-05-04)”

 1. Micke

  Går lite utanför här nu för jag skulle vilja ställa en fråga och jädrigt kul om så många som möjligt ville svara . Jag tänker inte ens kommentera svaren, varken plus eller minus eller något överhuvudtaget. Jag vill bara ha lite koll på hur folk på Pinglans blogg ser på Sveriges bidrag. Det är nog känt här nu vad jag anser men det är fullkomligt ointressant vad jag tycker nu. Jag tycker bara det är kul att kolla lite. Jag kör 🙂

  Hur många här har bidraget topp 6 och hur många har det botten 6? Tack för eventuella svar 🙂

 2. Anton

  @micke
  Sveriges bidrag ser jag som helt okej. Rätt skönt driv i låten som jag uppskattar, men inget som berör mig nämnvärt. Finalplats och där en placering kring mitten om jag får bestämma

 3. Adri

  Micke: Kan mer eller mindre copy-pasta från Anton 🙂

  En trea, eller på en bra dag svag fyra, på en femgradig skala! 🙂

  Mittenplacering i finalen är rätt tycker jag!

 4. Johan

  @Micke, för mig är Sverige i mitten någonstans. Det är gjort, ganska sterilt och lite halv-arrogant i min mening. Grejen är att det absolut finns kompetens bakom bidraget, och det är absolut inte en dålig låt i sig. Bara… blekt och förutsägbart? Kanske plats 15-20 om jag ska uppskatta var jag vill ha den i finalen.

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Sverige hamnar någonstans i mittfåran för mig också, absolut inte i toppen men långt från botten. Välgenomtänkt till den grad att det blir lite sterilt och tråkigt, men det går inte att komma ifrån att det fungerar och blir ett snyggt nummer det svänger lite halvtrevligt om. Finalist enligt mig eftersom det är i den första semifinalen, annars hade den hamnat utanför topp-tio. Väl i finalen är det ett medel-bidrag enligt mig.

 6. Kerstin

  Jag har det topp sex. Ett mycket bra bidrag för ESC. Jag gillar framträdandet och tycker det passar klockrent ihop med låten. Låten är inte den bästa i år men lägger man ihop det med framträdandet så är det helt klart topp 5 för mig i finalen. Gillar den lite kaxiga attityden som framträdandet utstrålar.

 7. Daniela

  Jag har den i topp 5. Precis som Kerstin har jag hela tiden tyckt om the whole package, that is quality! Dessutom liksom Kerstin gillar jag kaxigheten som numret utstrålar, Robin and his team, they just deliver quality! Heja Robin!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se