ESC2017 Schlagerpinglan: Precis som förra året så finns det ett antal avsnitt av Inför-ESC-podcasten “Vi snackar Eurovision här” att lyssna på och denna gång är de indelade i fem olika kategorier, se länkar nedan.

I år är det ESC-entusiasterna Erkki, Josefin, Torbjörn och Frida som delar med sig av sina åsikter om de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2017, och sitt ESC-kunnande, på ett lättsamt och underhållande sätt. Mycket nöje! 🙂

Lyssna på “Vi snackar Eurovision här”:
Avsnitt 1:Balt så in i Norden!” (52:02)
(Panelen diskuterar bidragen från Sverige, Island, Lettland, Estland, Danmark, Norge, Finland och Litauen.)

Avsnitt 2:Gamla rävar!” (54:53)
(Panelen diskuterar bidragen från Italien, Schweiz, Tyskland, Storbritannien, Österrike, Frankrike, Nederländerna och Belgien.)

Avsnitt 3:En frisk fläkt från Medelhavet!” (53:41)
(Panelen diskuterar bidragen från Slovenien, Montenegro, Malta, Israel, Albanien, Kroatien, Cypern, Spanien och Grekland.)

Avsnitt 4:Kust till kust!” (55:12)
(Panelen diskuterar bidragen från Rumänien, Bulgarien, Australien, Georgien, Irland, Ukraina, Polen och Portugal.)

Avsnitt 5:Inlandsklimat!” (1:02:19)
(Panelen diskuterar bidragen från Makedonien, Tjeckien, Ungern, San Marino, Serbien, Armenien, Moldavien, Azerbajdzjan och Vitryssland.)

Schlagerpinglan: Precis som den förra säsongen av “Vi snackar Eurovision här” så tyckte jag att denna var väldigt underhållande och full av intressant nördsnack. Än så länge har jag inte kommit längre än till avsnitt tre, men så här långt så kan jag verkligen rekommendera (större delen av) programmen. Jag gillar när samtalen glider iväg lite, även om jag hade föredragit om det stannat vid ESC-relaterade saker och inte stundtals övergått till sliskigt skvallrande… men jag antar att det uppskattas av många andra så jag ska inte döma alltför hårt här. 🙂

Som vanligt tycker jag att det är lika roligt att höra personer sätta ord på mina egna tankar som när man sitter som en fågelholk och inte riktigt förstår hur de kan tycka som de gör. Bl.a. så är vi väldigt oense vad gäller vilken semifinal som anses vara den starkare och den svagare. De verkade vara rörande överens om att den första semifinalen är den starkare medan jag själv ser den andra semifinalen som den där de bästa bidragen samlats. Men, men… här finns inga rätt eller fel, bara flera timmars underhållande utbyte av åsikter och det tackar jag för. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Lyssna på “Vi snackar Eurovision här” (2017)”

 1. Adri

  Då jag inte är mycket av en podd-person så är väl inte oddsen så troliga att jag lyssnar på denna, men kanske så 🙂

  Men av vad du skrivit så kan jag i alla fall stötta dem att jag definitivt tycker semifinal 1 är den starkare semifinalen. I semifinal 2 finns 4/5 av min botten 5. Ingen av min botten 5 finns i semifinal 1.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Eftersom min topp-tio för tillfället består utav två finalklara bidrag och åtta semi-2-bidrag så är jag redan nu säker på att jag kommer att förlora många av mina “måste-till-final”-bidrag vid den andra semifinalen, och därmed är det inget snack om vilken semifinal jag ser som den starkaste.

  Det verkar även vara en ganska utbredd uppfattning att den första semifinalen är den starkare, vilket tyvärr kan betyda att betydligt fler av mina favoriter missar finalen än jag räknat med. Men, men… hellre det än att man aldrig hittat några favoriter alls. 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @gurra, Du förstår tydligen inte piken när jag tar bort dina kommentarer utan att kommentera ytterligare. Detta är en blogg om Melodifestivalen och ESC där vi diskuterar bidragen och mycket runtomkring. Om du vill syssla med att sprida nedsättande rykten om personer får du göra det på andra bloggar.

  Jag tänker inte lägga ner någon tid på att ta reda på om ryktena är sanna eller ej eller försvara/fördöma någon då jag inte har något intresse av skvallerkärringfasoner och aldrig vill att min blogg ska vara en plattform för sådant. (Bara för att något funnits i skrift på internet så betyder det inte att det är sant, hur många gånger det än upprepas. Jag har sett otaliga exempel där “sanningar” basunerats ut för att sedan visat sig vara missförstånd. Oavsett vilket så är detta ett respektfullt forum där sådant inte hör hemma.) Var vänlig att respektera detta.

  Uppdaterat: För att undvika missförstånd så vill jag betona det som Micke skrev i sin kommentar: Att jag tog bort kommentaren har inget med ställningstagande att göra, jag vill bara inte ha den formen av samtal här.

 4. Micke

  @Gurra, jag har egentligen inte med detta att göra och vill du be mig fara åt helvete så bara kör på. Sånt biter ändå inte på mig. Jag skriver och sen får du ta det som du vill vilket givetvis även gäller Pinglan som gärna får ta bort det om det är vad hon vill.

  Gurra jag har varit en del i bloggvärlden och sett allt jädra omotiverat hat som florerar. 99% av fallen handlar om missförstånd eller helt enkelt bara människor som älskar att hata. Pinglans blogg är ett helt fantastiskt undantag till det här. Jag har varit här i 5-10 år så jag vet vad jag pratar om när det gäller detta.

  Att Pinglan tog bort kommentaren har definitivt ingenting med ställningstagande eller liknande att göra utan helt enkelt bara det som hon säger “Detta är en blogg om Melodifestivalen och ESC där vi diskuterar bidragen och mycket runtomkring.” Jag har sett henne ta bort kommentarer tidigare oavsett mot vad det riktar sig åt för håll. Hon vill bara hålla detta rent från skit och som det bloggen ska vara en schlagerblogg.

  Jag är helt övertygad om att övriga på bloggen skulle skriva under på det jag säger men skillnaden är bara att jag har lite mer munläder än de flesta här. Jag är också helt övertygad om att de även håller med mig när jag skriver att jag hoppas du kan acceptera detta och tar till dig det och fortsätter på bloggen här så att du får se det jag sagt om hur fantastisk blogg detta är. Ju fler som skriver ju bättre.

  Personligen stortrivs jag här då mitt jobb innebär mycket väntande och då är det perfekt att kunna sitta och skriva av sig lite här 🙂 Det enda som oroar mig i år är att Sverige vinner för då har den här bloggen sett det sista av mig (Sluta jubla där borta i hörnet) 🙂 Seriöst kan jag inte ens tänka mig det scenariot men om så!!!!!!

  Hoppas du fortsätter skriva här Gurra. Om du gör det så kommer du snabbt att inse att det inte är några översittarfasoner hon besitter Pinglan. Hon värnar bara om sin blogg. En i mitt tycke fantastiskt blogg

 5. gurra

  Jaha ok, visste inte att det här var en barnblogg, där man inte får ta upp negativa saker oavsett hur sanna eller viktiga de är. För risken är ju faktiskt rätt stor att det är sant i det här fallet, och att då välja att stoppa huvet i sanden och ta bort kommentarer istället för att bemöta det, om så helt kort, känns väldigt naivt och barnsligt. Och förljuget faktiskt. Det är ju inte så jätteofta sånt här dyker upp dessutom. Och “omotiverat hat” har inget med det här att göra…inte “skvallerkärringsfasoner” heller.

 6. Schlagerpinglan

  @gurra, Någon barnblogg är det verkligen inte fråga om utan här tas upp både positiva och negativa saker, men personangrepp tolereras aldrig.

  Jag tror inte du förstår hur ofta det dyker upp kommentarer med personangrepp och hur mycket tid det skulle ta om jag ska sätta mig in i varje fall för att avgöra om de är sanna eller ej eller skriva förklarande kommentarer till alla som vägrar förstå att jag inte har någon skyldighet att låta alla hatare komma till tals. Jag vill bara skriva om ESC, inte lägga tid på att granska sanningshalten i alla anklagelser som dyker upp. Din egen kommentar “risken är ju faktiskt rätt stor att det är sant i det här fallet” betyder ju att det finns en chans att det inte är sant och det är ingen risk jag är villig att ta.

 7. Adri

  gurra: Grejen är ju att denna blogg handlar om saker som tävlingen i sig eller låtarna.

  Vad Jacques eventuellt har sagt och har för åsikter är mer för en skvallerblogg där det snackas om personerna. Här är låtarna och tävlingen i fokus.

 8. gurra

  Jag är ingen hatare, att påstå nåt liknande för att man nämner en negativ egenskap hos en tävlande känns även det rätt barnsligt. Men jag ska låta er va ifred i er bubbla av rosenröda moln, så ni behöver inte oroa er, fast kanske ska du döpa om bloggen till “Schlagerstrutsen”?

 9. Schlagerpinglan

  @gurra, Synd att du inte förstår att det absolut inte är en fråga om att hålla allt positivt, för som sagt här tas alla aspekter upp. Jag vill dock inte behöva spendera flera timmar av min dag till att kontrollera sanningshalten i alla rykten som mina läsare vill sprida via mitt kommentarsfält.

 10. Adri

  gurra: Men att lyfta upp negativa egenskaper hos en deltagare är inte vad bloggen handlar om. Det är lite som att gå in på en matblogg, och börja snacka väder. Det är rätt för många andra forum, men det är inte det denna blogg handlar om.

  Här snackas låtar och tävling. Inte hur deltagare är som personer, speciellt eftersom det inte verkar vara bekräftat om du skriver “risken är rätt stor att det är sant”.

 11. gurra

  Nä Adri, det är som att på en matblogg ifrågasätta var matvarorna kommer ifrån tex, vilket ju inte är helt oväsentligt eller hur? Men ni kan sluta försöka övertyga mig, för det lyckas inte.

 12. Adri

  gurra: Ok agree to disagree såfall 🙂 Hade jag haft en matblogg och nån började ifrågasätta mina varor och anledningarna till varför jag använder de jag gör etc etc hade jag blivit förbannad för det är trots allt “bloggdrivaren” som sätter reglerna! 🙂

  Sen försöker jag inte övertyga om något, du letar efter en annan typ av blogg gissar jag isåfall för än en gång delar du och pinglan uppenbart inte fokus 🙂 och här är det pinglan och bara pinglan som sätter reglerna 🙂

  En blogg är inte en public service-plattform där alla vinklar och obekräftade uppgifter måste rapporteras och ta plats etc, det är upp till Pinglan här 🙂

 13. Mikaela

  Kul. Lyssnar på första nu, det är trivsamt.

 14. Mikaela

  Ooooch jag gillar 6 bidrag i första semin (Sverige, Albanien, Belgien, Azerbajdzjan, Armenien, Island) och 8 bidrag i andra (Schweiz, Vitryssland, Makedonien, Ungern, Danmark, Norge, Litauen, Bulgarien).

  Litauen klättrar mest, till min egen förvåning

 15. gurra

  Men om du använder ruttna tomater spelar det ingen roll hur förbannad du blir, Adri, ingen kommer äta din mat, that’s the point!

 16. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Ja “trivsamt” är ett bra beskrivande ord på programmen. Det känns inte så överdrivet uppstyrt utan mer som ett trevligt samtal med många olika åsikter. 🙂

  @gurra, Dina jämförelser haltar. Jag försöker att hålla en viss nivå på bloggen och vill inte vara delaktig i att sprida rykten som senare mycket väl kan visa sig vara falska. Jag förstår inte hur man kan tycka att detta är fel och att man i stället tycker att man lättvindigt SKA sprida obekräftade uppgifter och ta risken att skada andra människor bara för att det finns en chans att ryktet stämmer, men alla är vi tydligen olika.

 17. Micke

  @Gurra jag har, hur dumt det än låter, förståelse för hur du känner. Tro inget annat. Grejen är bara den att jag förstår Pinglan än mer. Jag har själv en blogg och vet vilken skit som droppar in emellanåt. Därför måste man ha vissa gränser. Jag tror inte för ett ögonblick att du hade några dolda avsikter eller liknande med det du skrev och jag lika övertygad om att inte heller Pinglan hade det.

  Men här måste vi koncentrera oss på bidragen och hur de är positiva eller negativa. Jag tycker exempelvis att Sveriges bidrag är fullständigt bedrövligt dåligt och om du stannar kvar kommer du att få läsa om det när Pinglan presenterar bidraget. Grejen är dock den att min kritik handlar om bidragets klass och artists klass mm. Jag kan inte säga att är det eller hon är det för det har inte med bidraget att göra.

  Sagt det förut Gurra och gör så igen. Kan du inte försöka lägga detta åt sidan och ge både dig själv och bloggen en chans. För mig är du mer än välkommen och jag är säker på att det gäller överhuvudtaget här. Jag har själv, som jag tycker, gått för långt. Hoppas bara det är vid ett tillfälle men är åtminstone säker på det. Det är ingen hemlighet här att Carola för mig är en av de sämsta artisterna som någonsin medverkat i den här ballongen. Det har jag full rätt att tycka och säga men vid ett tillfälle när jag som mest retat mig på hennes darrande haka gick jag för långt. Dåligt av mig men så är det. Ingen är fullkomlig.

  Jag läste det du skrev och är inte ens övertygad om att du menade det så som det lät men det spelar ingen roll. Pinglan måste ha koll på gränserna här. Det är hennes rätt då det är hennes blogg och om det börjar spridas dynga här hur ser då hon som ägare ut inför alla andra?

  Ge det en chans Gurra det är mitt råd. Pinglan är en kanonvärd och värderar allt och alla lika. Hur vet jag det? Ja, om jag inte lärt mig det efter 5-10 år här då undrar man nästan.

 18. gurra

  Det är snarare dina ursäkter som haltar Pinglan, bla så skulle det nog inte ta mer än fem minuter att kolla upp en persons “rykte” på nätet, och i det här fallet så är JAG övertygad om att det stämmer.
  Min jämförelse var att det kan smaka gått även om nåt är dåligt i en maträtt. Detsamma med ett bidrag, det kan låta bra men personen som sjunger är en dålig människa, och det påverkar i alla fall mig. Men det är din blogg, så over and out…
  PS Micke, uppskattar din förståelse.

 19. Schlagerpinglan

  @gurra, En persons rykte på nätet går inte att använda som måttstock för att bedöma om en människa är “dålig” eller ej och att du tror det gör mig både ledsen och rädd. Det enda det betyder är att han/hon blivit utsatt för ryktesspridning och det tar mer än fem minuter att ta reda på vad som ligger bakom detta. Att du personligen är övertygad om att något är sant säger inte heller det något, mer än att du och många andra tror på vad ni läser på bloggar och därför är det så viktigt för mig att se till att jag inte är en av de som hjälper till att sprida rykten. Sedan kan det mycket väl vara så att många rykten är sanna, men det är inte det som är frågan här. Jag tar inte ställning för eller emot, det är en principsak att jag inte förmedlar nedsättande rykten och personliga påhopp här på bloggen.

 20. Erkki

  @Schlagerpinglan @Mikaela Trevligt att ni tycker om vår lilla podd! Det är just trivsamma och lagom nördiga vi vill vara – era egna ESC-nördpoddkompisar! Tack för att du delade i år igen, Pinglan! Och så utförligt beskrivet, dessutom. 🙂

 21. Schlagerpinglan

  @Erkki, Det gjorde jag med glädje. 🙂 Dessutom så är det snarare jag som ska tacka för att ni lade ner arbetet med podden för den uppskattas verkligen. Vem som helst kan ju sitta och prata men det är en konst att få det att bli så intressant, naturligt och lättlyssnat. Bra gjort. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se