ESC 2017 Schlagerpinglan: I dag, söndag, så är det dags för de 6 finalklara länderna att genomföra sina andra repetitionspass på scenen i Kiev i Ukraina inför Eurovision Song Contest 2017.

Schemat för dagen, då final-länderna får tillgång till scenen i tjugo minuter var och sedan ägnar 20 minuter med den samlade pressen, ser ni här nedan. (Hela repetitionschemat finns här.) Som vanligt så kompletteras schemat under dagen med länkar till repen (både video och foton), press-träffarna m.m.. Mycket nöje. 😀

Nytt för i år är att de små klipp som visas efter ländernas andra individuella rep visar hur det kommer att se ut på TV och inte bara, som tidigare, filmat på avstånd, vilket gör det hela ännu mer intressant.


Eurovision Song Contest – Daily Update 7 May 2017 (av eurovision.tv)

Repetitionsschema 7:e maj 2017, Finalen – Repetition 2:
Ukraina 09:00-09:20 Ukraina
“Time”, O.Torvald
2:a live-repet i Kievrepet i bilder
esckaz.com-rep-klipppresskonferens
Italien 09:25-09:45 Italien
“Occidentali’s Karma”,
Francesco Gabbani
2:a live-repet i Kievrepet i bilder
esckaz.com-rep-klipppresskonferens
Spanien 09:50-10:10 Spanien
“Do It for Your Lover”,
Manel Navarro
2:a live-repet i Kievrepet i bilder
esckaz.com-rep-klipppresskonferens
Tyskland 10:15-10:35 Tyskland
“Perfect Life”, Levina
2:a live-repet i Kievrepet i bilder
esckaz.com-rep-klipppresskonferens
Storbritannien 10:40-11:00 Storbritannien
“Never Give Up On You”,
Lucie Jones
2:a live-repet i Kievrepet i bilder
esckaz.com-rep-klipppresskonferens
Frankrike 11:05-11:25 Frankrike
“Requiem”, Alma
2:a live-repet i Kievrepet i bilder
esckaz.com-rep-klipppresskonferens
(Källor: eurovision.tv och esckaz.com)

Schlagerpinglan: Se även länksamlingarna från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2017: Dag 8”

 1. Kerstin

  Har ägnat morgonen åt att titta igenom samtliga rep för första gången. Det blev lite blandade känslor. Jag gillade inte det jag såg hos Australien vilket är synd då låten länge var min etta, numera är det Bulgarien och det repet gillade jag. Sen tyckte jag Serbien inte alls var bra, tror inte på någon finalplats där. Försöker ta ut 10 finalister från varje semi. I semi 1 får jag ihop 8 stycken och i semi 2, 12 stycken så semi 2 är den jag anser starkare av dom två.

 2. Mikaela

  Av de bidragen är det bara Frankrike jag gillar. Resten av big 5 har axelryckningar till låtar, och Ukraina är för oharmoniskt på nåt vis. Jag gillar rock men detta gick inte hem.

 3. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Även jag har alltför många bidrag i den andra semifinalen som jag vill ha vidare till finalen, medan det i semi 1 finns några platser över. 🙂

  @Mikaela, Själv har jag hela tiden sett Italien som min personliga favorit och den självklara ettan, men nu börjar jag bli lite orolig för att han kanske kommer att vara lite väl övertänd. Vad gäller Ukraina så hade jag hoppats att de skulle behålla tidnedräkningen för jag tyckte det fungerade bra ihop med låten, som jag tycker är helt OK. Finalländernas rep så här långt har m.a.o. inte varit så förtroendeingivande för mig. Jag får i stället hoppas att de riktiga scenframträdandena blir desto bättre.

 4. Mikaela

  Min uppdaterade topp 10 (tar dock ej hänsyn till hur repen har gått)

  1. Bulgarien
  2. Belgien
  3. Frankrike
  4. Danmark
  5. Armenien
  6. Litauen
  7. Schweiz
  8. Ungern
  9. Makedonien
  10. Norge

  Utöver dessa finns bara 4 bidrag till jag gillar (Albanien, Azerbajdzjan, Island, Vitryssland), – och Sverige som jag dock ej rankar. Tycker det är ett lite svagt år. 2015 laddade jag hem säkert 10 bidrag, i år hade det nog bara blivit två.

 5. Mikaela

  @Schlagerpinglan Mitt problem med Italien är att det för mig bara är en ok radiodänga utan något extra som fångar mig. Jag tycker inte det låter som jag föreställer mig att en Eurovisionvinnare ska. Men, jag tycker Italien har en innestående vinst efter Il Volos snuvning, så jag blir nånstans glad ändå om de vinner.

 6. Daniela

  @Mikaela: jag skrev igår här på bloggen om att jag inte längre tror på att Italien vinner utan jag får vibbar i magen om att det är det ryska-bulgariska bidraget som kommer att kamma hem vinsten. Det är inte min första favorit, det är däremot min dotters☺️
  Sen är det så att Armenien växer allt starkare hos mig nu, det har allt jag önskar mig av en ESC-bidrag! Artisten är helt underbart duktig och jag älskar de orientaliska accorderna som höjer detta bidrag oerhört mycket i mina öron! Min personliga topp 12 listan just nu är:

  1) Armenien
  2) Rumänien
  3)Italien
  4)Irland
  5)Sverige
  6)Bulgarien
  7)Moldavien
  8)Frankrike
  9)Schweits
  10)Ungern
  11) Israel
  12) Australien
  13)Croatien
  14) Österrike
  15) Malta

  Resten av listan

 7. Daniela

  Resten av listan har inte jag lagt tid på att göra, utan jag får ta del av det som kommer att hända i semifinalerna. Men i skrivandetsstund tänker jag på ett land till som jag gärna vill se i finalen och det är Grekland.

 8. Mikaela

  @Daniela Håller med om Armenien, den sticker ut.

  Och döttrars preferenser är icke att underskatta. Min egen (då 6 månader gamla) dotter satt och diggade till Robin Bengtssons första framträdande och vi såg hur det gick!

 9. Daniela

  @ Mikaela: så vi har en vinnare av ESC 2017, eller hur?

 10. Mikaela

  @Daniela Jag tror Italien vinner, men Bulgarien har en viss chans. De har både västerländsk appeal (soundet, nordiska låtskrivare) och österländsk (ryskt medborgar- och kändisskap). Lite Rybakvibb.

 11. Daniela

  @Mikaela: Du har rätt om Bulgarien fast jag tyckte att Rybak var roligare! Sången passade honom perfekt! Det är det som jag inte får ihop med Bulgarien i år. Artisten är 17 år men sjunger en låt som passar en man eller en kvinna som har de livserfarenheterna som krävs av sångens textinnehåll för att höja den helheten till en vinnares höjder! Det ska kännas äkta, det gjorde det i Rybaks fall. Det är inget fel på varken grabben eller hans musikalitet, han har de utan tveckan, MEN det är den där lilla resten som fattas!
  Angående Italien, jag är helt med på noterna, Francesco är en vinnare och jag hoppas verkligen att han gör det också i verkligheten, men jag har tyvärr mina konstiga vibbar i magen! Hoppas bara att de är bara ett uttryck för att hans vinst käns det lite “hotad” av de växande bidragen underifrån, exempelvis Bulgarien, Armenien och varför inte Rumänien eller Portugal? Förra året var alla nästan så övertygade att Lazarev skulle kronas till vinnare, men det blev Jamala istället!

 12. Mikaela

  @Daniela Jo du har rätt, men Kristian vinner lite på att hans röst låter vuxnare än han är, och att hans inlevelse övertygar mig att han menar det han sjunger.

  Och javisst, “den självklara vinnaren” har förlorat förut. Det vore himla kul om ett land som aldrig vunnit förr fick pokalen i år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se