ESC 2017 Schlagerpinglan: I går avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2017, se resultatet här. Som utlovat så kommer här några korta åsikter om (och mina personliga betyg till) de 18 bidragen efter den första semifinalens live-sändning:

ESC 2017 – Semifinal 1 – De 18 semifinalbidragen i startordning

Sverige 1. Sverige – “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Eftersom det i princip var samma scenshow som i Melodifestivalen, fast med lite sämre sång (då reglerna för bakgrundssång är annorlunda i ESC), så uteblev den där wow-effekten som jag förmodar att många andra ute i Europa fick av vårt svenska bidrag. Det var dock fortfarande en imponerande och snygg helhet med fungerande små effekter som passar bra för att förstärka låten, som jag i ärlighetens namn inte är så jätteförtjust i. Ett bra ESC-bidrag är det i alla fall och därmed även en given finalist. Grattis och lycka till i finalen, Robin & C:o.
Georgien 2. Georgien – “Keep the Faith!“, Tamara Gachechiladze BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 2/5]
Schlagerpinglan: Som väntat så framförde Tamara sin James Bond-doftande låt med stark och säker stämma och fick det hela att framstå som väldigt dramatiskt och storslaget. Själva låten var däremot inget som jag uppskattade att lyssna på och därför kan jag inte säga att jag blev direkt ledsen över Georgiens finalmiss.
Australien 3. Australien – “Don’t Come Easy“, Isaiah BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: För första gången under Australiens ESC-historia så har de inte wow:at mig med sitt bidrag på förhand och därför var det extra intressant att se hur slutresultatet skulle bli. Inledningsvis, när Isaiah höll sig till de mörkare tonerna, så var jag på god väg att återigen placera landet bland de självklara finalisterna. Ju längre in i låten man kom så insåg jag dock att detta inte riktigt var något som klarade av att gripa tag i mig. Varken låt eller artist hade det där lilla extra som ibland kan få allt att klicka. Ett final-gränsfall som jag trots allt blev glad över när det gick vidare.
Albanien 4. Albanien – “World“, Lindita BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 2+/5]
Schlagerpinglan: “World” bestod utav alltför många långa toner för att den skulle ha en chans att hamna bland mina favoriter, det visste jag redan på förhand. Däremot så måste jag medge att bidragets tre minuter inte kändes så långa som jag befarade att de skulle då Lindita visade sig vara en väldigt intressant artist, med många speciella ansiktsuttryck. En positiv överraskning men likväl inget jag ville se i finalen.
Belgien 5. Belgien – “City Lights“, Blanche BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Med tanke på hur skakigt repen gått för Blanche så var jag väldigt nyfiken på hur hon skulle klara av live-showen, och där måste jag säga att jag blev väldigt imponerad. Visst, hon såg väldigt nervös och rädd ut… men på något sätt så fungerade detta nog till hennes fördel, i alla fall hos tittarna. Jag kände i alla fall väldigt starkt för henne och blev genuint glad när jag märkte att det, under rådande förutsättningar, gick ganska bra. Enligt mig en självklar finalist då låten var en av kvällens bättre och sångerskan verkligen fick mig att bry mig om hennes framträdande.
Montenegro 6. Montenegro – “Space“, Slavko Kalezić BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 1+/5]
Schlagerpinglan: “Space” är en trevlig discolåt som jag tror att jag hade kunnat placera bland de tio finalbidragen om den hade presenterats på ett helt annat sätt. Nu fanns det tyvärr inte mycket som föll mig i smaken, varken vad gäller artisten eller sättet låten framfördes på. Ett litet plus vill jag dock ge Slavko och det är för att han trots allt går in för det han gör, att sedan inte alla gillar det är ju något som inte kan hjälpas. Om alla skulle köra “säkra kort” så hade tävlingen blivit så mycket tråkigare.
Finland 7. Finland – “Blackbird“, Norma John BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 2+/5]
Schlagerpinglan: Även om både låten och själva sceninramningen gav ett väldigt vackert intryck och sångerskan gjorde en bra insats både sång- och artistmässigt (och jag vet hur mycket många uppskattar detta bidrag) så måste jag tyvärr säga att det kändes som betydligt längre än tre minuter. Inledningsvis hade jag fortfarande hoppet uppe om att det kanske äntligen skulle “klicka” men väl framme vid pianosolot, där jag trodde låten skulle ta fart (eller slut), så började jag att vrida mig lite otåligt. Jag tycker synd om Finland (som återigen missar finalen) och alla ni som uppenbarligen ser något magiskt i låten, men personligen har jag svårt att se “Blackbird” som något finalbidrag och uppenbarligen var jag inte ensam om detta.
Azerbajdzjan 8. Azerbajdzjan – “Skeletons“, Dihaj BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4-/5]
Schlagerpinglan: Inledningsvis har mina känslor för “Skeletons” varit ganska svala då låten i sig känts lite halvt anonym och jag haft mina tvivel angående sångerskan. När jag nu till slut fick se slutresultatet så insåg jag (vad jag egentligen redan visste) att man aldrig ska underskatta Azerbajdzjans engagemang i tävlingen. Alla mina farhågor om artisten visade sig vara felaktiga, Dihaj var som klippt och skuren för detta bidrag och framträdandet blev både uppseendeväckande och intressant medan det även förstärkte en redan bra låt på de rätta ställena. Imponerande, som vanligt, och en självklar finalist.
Portugal 9. Portugal – “Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Även om jag inte höjer Salvador Sobral till skyarna lika mycket som delar av ESC-fansen har visat sig göra så uppskattar jag hans sätt att tolka sin systers bidrag på. Han har ett eget uttryck som ger liv åt låten på ett sätt som känns väldigt uppfriskande i sammanhanget. Precis som i fallet med Belgiens Blanche så väcker Salvador sympatikänslor hos mig som gör att bidraget känns ytterligare lite mer angeläget. En vacker visa, som jag visserligen inte förstår så många ord av men som likväl talar till mig, som jag gärna ville ha vidare till finalen.
Grekland 10. Grekland – “This Is Love“, Demy BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 2+/5]
Schlagerpinglan: Om vi tar det positiva först så måste jag säga att jag är imponerad av Fokas Evangelinos förmåga att få till minnesvärda scenshower. De plaskande ankorna (eller svanarna) var för mig bidragets stora behållning och jag ser med barnslig förtjusning fram emot att få se dem i finalen. Annars kan jag inte ens med lite god vilja hitta något som tyder på att vi har med ett finalbidrag att göra. Varken Demy eller hennes låt gjorde några större (positiva) intryck på mig och jag har lite svårt att förstå hur det kunde sluta som det gjorde. Men, men… jag var kanske inte ensam om att gilla ankorna/svanarna. 😉
Polen 11. Polen – “Flashlight“, Kasia Moś BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: När jag gjorde min semi-1-topp-18-lista så var “Flashlight” min självklara etta och gårdagens framträdande (som visade sig vara kvällens bästa användande av scenens visuella möjligheter) förstärkte min övertygelse om att detta är ett av mina favoritbidrag i år. Under hela de tre minuterna så satt jag som fastklistrad och njöt av det jag såg och hörde och ville inte att det skulle ta slut. Kasias röst, styrkan i låten och den vackra bakgrunden blev tillsammans en fantastisk helhet som jag helt enkelt bara “måste” ha vidare till finalen, och så blev det lyckligtvis. Ett av kvällens glädjetjut i TV-soffan.
Moldavien 12. Moldavien – “Hey Mamma“, Sunstroke Project BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Då jag sett framträdandet i den moldaviska uttagningen (och redan där tyckte att bensprattlet var lite krystat) så blev jag varken överraskad eller speciellt road av Sunstroke Projects återkomst till tävlingen. Däremot så uppskattade jag Epic Sax Guys del i det hela, då han såg så glad och avslappnad ut och verkade njuta av att stå på scenen. Detta gjorde att jag egentligen inte har något emot att bidraget gick vidare, även om själva låten fortfarande är lite för hackigt irriterande för att jag ska gilla den på allvar.
Island 13. Island – “Paper“, Svala BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Svala stod för en av kvällens största positiva överraskningar för mig då hon gjorde ett rejält imponerande framträdande. Fram tills i går har jag hela tiden stört mig på något i både låten och hos själva artisten. Jag vet inte riktigt vad det var, bara att det var som bortblåst vid semifinalen. Med snygg scenshow, helt OK låt och imponerande artisteri så fick jag höja betyget för Island till ett medelbetyg. Det är fortfarande inget som jag personligen vill ha i final, men nu förstår jag i alla fall de som tyckte att Island förtjänade att gå vidare.
Tjeckien 14. Tjeckien – “My Turn“, Martina Bárta BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Låtmässigt och röstmässigt så anser jag fortfarande att detta är riktigt bra. Martinas mörka röst och den underbara texten som träffar mitt i prick är helt fantastiskt att lyssna på… men som ESC-bidrag fungerade det inte alls utan blev ganska långrandigt. Synd på en bra artist och bra låt, men finalmissen kändes som ganska “rättvis”.
Cypern 15. Cypern – “Gravity“, Hovig BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4 -/5]
Schlagerpinglan: G:sons “Gravity” var jag på förhand lite kluven till då jag ibland gillade det mysiga gunget men oftast uppfattade låten som lite väl tungrodd. Lyckligtvis så visade det sig att scenframträdandet, som inte var överdrivet utan perfekt avvägt med endast en fåtal snygga effekter, var den ingrediens som behövdes för att få ihop det hela. Nåja, sångmässigt kan det fortfarande behövas göras vissa justeringar, men annars var det precis så lättsmält och intressant som jag hoppats på och det gav ytterligare en välförtjänt finalplats till Cypern.
Armenien 16. Armenien – “Fly with me“, Artsvik BetygBetygBetygBetygBetyg
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4 -/5]
Schlagerpinglan: Armeniens bidrag har höjt sig i mina ögon den senaste tiden och i och med semifinalframträdandet så gör det ytterligare ett litet skutt uppåt på min ESC-2017-lista. Då de valt lite annorlunda färger än sina konkurrenter så stod “Fly with me” ut ur mängden på fler sätt än endast låtmässigt och med sin intressanta koreografi så stärkte den sin ställning som en säker finalist. Ett extra plus för de båda bakgrundsdansarna som ger mig lika positiva känslor som de Roberto Bellarosa anlitade 2013. 🙂
Slovenien 17. Slovenien – “On My Way“, Omar Naber BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Här har vi vad som kom till att bli kvällens största besvikelse för mig, och då menar jag inte bidraget utan att Omar Naber inte gick vidare till finalen. När han var med senast (“Stop” 2005) så var det inte mycket som tilltalade mig, varken artist- eller låtmässigt, men nu hade han verkligen vuxit upp och hade så mycket mer att bjuda på rent artistmässigt. Låten var dessutom så vacker och pampig att det var snudd på gåshudsvarning. En “hela-paketet”-lösning som var garanterad en plats i finalen om jag fått bestämma… men det fick jag tyvärr inte.
Lettland 18. Lettland – “Line“, Triana Park BetygBetygBetygBetygBetyg
[Betyg: 3 -/5]
Schlagerpinglan: Efter en lång kväll så var detta färglada och fartfyllda nummer ett välkommet avbrott, i alla fall inledningsvis. Efter ett tag så kändes det tyvärr som lite väl mycket upprepningar och jag, liksom majoriteten av de röstande, tyckte att det räckte med att se Triana Park i en av de tre ESC 2017-showerna. Underhållande så länge det varade, men inget jag vill se igen m.a.o..

Schlagerpinglan: Som sagt, jag är väldigt nöjd med att Polen, Cypern, Belgien och Sverige gick vidare medan jag fortfarande är lite besviken över att det inte räckte hela vägen för Slovenien. Nåja, på torsdag är det dags för den “stora” semifinalen och då kommer jag garanterat att ha fler än ett bidrag att sörja över, så jag får väl se detta som en stor framgång. 😛

Vad jag tyckte om showen i stort? Njae… för att ge dem en ärlig chans så väntar jag med ett riktigt omdöme tills jag sett ytterligare en semifinal. Jag kan i alla fall säga att det som räddar showen, förutom Timurs insats i green room, är Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw som med sina kommentarer förtjänar all beröm de kan få. Bra jobbat. 😀

Nu ser jag fram emot nästa semifinal där jag har mängder med favoriter som inte ligger så bra till oddsmässigt, det kan bli spännande värre. 😛

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


32 kommentarer till “Eurovision 2017: Några tankar om den första semifinalen”

 1. Micke

  @Pinglan, riktigt kul att se och höra din syn på Polens bidrag. Ett av de största VAAAAAAAAAAAAAAA i årets tävling detta att folk inte kan ta till sig detta mäktiga, vackra bidrag. Har sagt det förut och gör så igen. Detta ger mig vibbar av två bidrag som jag älskar. Dels “Birds”, Anouk 2013 och dels tvåan i Ukrainas uttagning 2016 “Helpless”, The Hardkiss

  För tusan vänner på den här bloggen hör ni inte den Polska sångerskans mäktiga behandling av sina egna röstresurser perfekt matchat med den trollska enträget pumpande violinen. Hur kan man missa detta medan man sväljer en grekisk sångerska som måste ha varit frånvarande den dag då Gud delade ut sångröster till mänskligheten. Tack och lov hörde tydligen Europa detta i alla fall 🙂

  Får man önska något i efterhand? I så fall önskar jag en snabb återkomst för tjeckiska Martina Bárta 2018. Helst då en starkare låt som matchar annat låtmaterial jag sett med henne. Tyckte om den här men visste på förhand att den var dömd. ESC-publiken är ju inte direkt känd för att ge låtar tid så att säga.

  Jag tror att alla tror att jag kommer att hålla alla tummar i världen för Italien på lördag att inget skulle göra mig gladare än om Italien vann. Det är dock inte sant. Italiens bidrag står visserligen i särklass och jag skulle bli jätteglad om den vann. Mina tummar kommer dock att hållas än mer för ett annat land för lång och trogen tjänst. Jag kommer att sitta och skrika mig hes för en eventuell framgång för Portugal. De har alltid varit äkta och stått för hela grundtanken i hela ESC och sånt hoppas jag förr eller senare premieras. Jag, the late Monica Zetterlund och sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå många andra skulle jubla rätt ut. Inget land är lika värda en framgång som ni fantastiska ESC-land. HEJA PORTUGAL

  Slutligen: På torsdag har jag fem bidrag jag absolut vill ha vidare och ett jag absolut vill ha bort. Bidraget jag vill ha bort är israel. De fem jag absolut vill ha vidare är i bokstavsordning:
  Bulgarien, Rumänien, Ungern, Vitryssland och Österrike

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Finlands bidrag kom vi aldrig riktigt överens om men när det gäller Polen så verkar vi vara mer överens. 🙂 Helt fantastisk låt och underbar röst – konstigt att de lyckades få med båda, brukar vara antingen eller i de flesta fall. 🙂

 3. Micke

  MIN RANKING AV DE 16 FINALKLARA:

  1. Italien

  2. Polen
  3. Armenien
  4. Belgien
  5. Portugal
  6. Azerbajdzjan
  7. Moldavien

  8. Frankrike
  9. Cypern
  10. Ukraina
  11. Tyskland
  12. Australien
  13. Spanien
  14. Storbritannien

  15. Grekland
  16. Sverige

 4. Schlagerpinglan

  Så här rangordnar jag de finalklara just nu (kanske inte om 10 minuter) 🙂

  1. Italien

  2. Polen

  3. Frankrike
  4. Belgien
  5. Armenien
  6. Azerbajdzjan
  7. Cypern
  8. Portugal

  9. Sverige
  10. Ukraina

  11. Tyskland
  12. Storbritannien
  13. Australien
  14. Moldavien

  15. Spanien
  16. Grekland

 5. Adri

  Hakar på, här är min topp 16 av de länder i final:

  1. Frankrike

  2. Belgien
  3. Azerbajdzjan
  4. Polen
  5. Italien

  6. Storbritannien
  7. Armenien
  8. Sverige
  9. Portugal
  10. Moldavien

  11. Ukraina

  12. Cypern
  13. Grekland
  14. Tyskland

  15. Australien
  16. Spanien

  De tio jag vill ha vidare imorgon:
  – Österrike
  – Makedonien
  – Rumänien
  – Danmark
  – Estland
  – Israel

  De sju blir jag besvikna om nån missar (vilket någon av dem lär göra)

  Resterande tre finalplatser får jag väl ge till…
  – Bulgarien
  – Vitryssland

  Den sista finalplatsen står mellan Norge och Nederländerna. Någon av dem bara! 🙂

 6. Adri

  “De sju blir jag besvikna om nån missar”?

  Fint av mig då att bara skriva sex stycken. SCHWEIZ ska natyrligtvis stå med på den listan! 😀

  Vad gäller morgondagens final har jag även mest att förlora då 4 av min botten 5 finns där. Jag vill säga “Bye bye, see you never!” till Malta, Litauen, Kroatien och Irland.

 7. Kerstin

  Mina tankar om semi 1.

  Sverige- Överlägset bäst igår. Visst svajade Robin lite på några toner och det finns utrymme att putsa på framträdandet till på lördag men jag tror det kommer gå riktigt bra för Sverige i finalen. Betyg 4+/5.

  Georgien- Jag gillar inte låten och gårdagens framträdande gav mig inget. Betyg 1+/5.

  Australien- Jag hade förväntat mig så mycket mer av det här bidraget och framträdandet. Tycker dom slarvade bort årets bästa låt. Men jag tycker bidragen igår överlag höll en låg nivå med några få undantag så därför var Australien en självklar finalist. Betyg 3+/5.

  Albanien- Låten sjöngs i en enda lång ton kändes det som och efter 2 minuter var jag extremt less. Betyg 2-/5.

  Belgien- Här måste du sett något helt annat än mig pinglan. Låten är bra men inte Blanche tyvärr. Jag gillar inte heller hennes sångröst som är väldigt entonig. För mig fungerade inte alls det här.Betyg 3-/5.

  Montenegro- Här var det ordentligt med falsk sång. Ska det vara kul det här så måste jag missat något för jag tycker det är allt annat än kul. Betyg 1+/5.

  Finland- Här är vi i alla fall helt överens pinglan. En låt som är så extremt tråkig och inte berör mig något. Sångerskan säger mig heller ingenting tyvärr. Betyg 2-/5.

  Azerbaijan- Jag gillar låten men jag gillade inte alls framträdandet. Betyg 3/5.

  Portugal- En mycket speciell person med en mysig låt. Absolut värdig finalist. Betyg 3+/5.

  Grekland- Har fått titta på detta i efterhand då jag missade det igår. Verserna är riktigt bra men det är också det enda som är bra. Betyg 2-/5.

  Polen- Jag gillar inte alls låten eller hennes sångröst. Hade hellre sett Island i final än detta. Betyg 2/5.

  Moldavien- Tillsammans med Sverige var dom bäst igår. Avslappnade artister som sjunger bra och bjuder på sig själva. Betyg 4/5.

  Island- En personlig favorit som jag definitivt tycker hörde hemma i en final men då allt hela tiden pekat mot att Island inte skulle ta sig dit så var det ingen överraskning dom får stå över i år igen. Men hon var den bästa sångerskan igår. Betyg 4/5.

  Tjeckien- Om jag tycker Finland var tråkig så är det inget mot för vad jag tycker om det här. För mig absolut den mest meningslösa låten igår. Betyg 1-/5.

  Cypern- Ingen perfekt sång insats men framträdandet var bra. Låten är helt ok. Betyg 3+/5.

  Armenien- Låten är ingen favorit men ett bra framträdande tycker jag det var. Betyg 3+/5.

  Slovenien- Bästa sång insatsen igår och han var extremt charmig. Låten är inte heller alls dålig så känns lite märkligt detta inte fungerade. Betyg 3+/5.

  Lettland- Låten tilltalar inte mig överhuvudtaget. Alldeles för tjatig. Betyg 1+/5.

  Har redan berömt killarna Edward och Måns tidigare idag men för mig är det dom bästa som någonsin kommenterat. Betyg 5/5.

 8. Josef

  Mina vänner: 😀 Jag kan meddela att jag aldrig någonsin tidigare lagt ner så mycket förarbete på förhandslyssning analys etc.. Utgången: 7 rätt! Nästan varenda kotte fick åtminstone 8 rätt och schlagerpinglan borde faktiskt fått 10 rätt om hon beslutat behålla ursprungstanken.

  Showen i helhet: Hemskt jämfört med våran Melo, framförallt i jämförelse när Petra och Måns höll i det förra året. Fruktansvärda programledare och min favorit Jamala från förra året sjöng ett hemskt uselt extranummer.
  1944 är ju fantastisk som första nummer av Jamala vilket lite förlåter hennes andra hemska bidrag.

  Nog om det: Grekland var en av de sämsta sångmässigt i refrängen men bra i versen. Australien var det största mest pinsamma prestation från en kille som tror han är en kommande superstar och har tydlgen vunnit x-faktor????! om det nu stämmer?! Portugal och Armenien var otroligt bra. Dock hade Artsvik en rätt så bruten engelska och introt var osäkert. Portugal var bara WOW Se upp Gabbani! 🙂 Många höjde nivån igår och tyvärr bland annat Cypern. Vilket gav låten en välförtjänt finalplats (hemska G.son tugg)

  Azerbajan stabil. Sverige stabil (tråkig och stabil) Montenegro var lite mer bedrövlig än jag befarat men ungefär så snuskig på fel sätt som jag befarade.

  Portugal Italien i år Precis som Ryssland Ukraina förra året! 😀 Regionsderbyn är alltid roliga: Vem vinner? xxxxxxx

 9. Kerstin

  Och så här rangordnar jag de bidrag som är klara för final.

  1. Sverige
  2. Moldavien
  3. Australien
  4. Cypern
  5. Portugal
  6. Italien
  7. Azerbaijan
  8. Armenien
  9. Belgien
  10. Frankrike
  11. Storbritannien
  12. Spanien
  13. Tyskland
  14. Polen
  15. Grekland
  16. Ukraina

 10. Kerstin

  Josef, själv fick jag 9/10 rätt. Om du har rätt att vinsten kommer stå mellan Italien och Portugal då kommer jag hålla på Portugal.

 11. Micke

  @Pinglan, Wow vi har tio lika på vår topp 11 🙂 Skiljer gör bara Moldavien mot Sverige

 12. Micke

  @Josef ta inte detta fel nu men allvarligt. Tittar du verkligen på mellanspelen i ESC och MF? I synnerhet då Green Room och allt programledarna gör? Det är ju då du ska sitta och diskutera med flickvän, vänner eller vad du har runt dig 🙂

  Jag är faktiskt uppriktigt ledsen för alla Jamala-fans skull. Tyvärr avslöjade den här låten hennes verkliga röst och många blev nog chockade över det. Åter igen ta det inte fel Josef. Även jag tycker om 1944 och hon gör ett jädrigt gott jobb att dölja den där rösten. Framträder då bara lite under de engelska partierna. Men det går ju an för det är ju de ukrainska som är de starka i 1944.

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag var tvungen att dubbelkolla så att jag inte skrivit fel lista, men det stämde. 😉 Efter den andra semifinalen (om allt går som det ska) så lär det (förmodligen) bli lite mer skillnad, men man vet aldrig. 🙂

 14. Adri

  Märker att ingen tagit upp det än, men vad f** var det där för sketch med Verka Serduchka i pausen?

  Det visade bara random klipp, man (eller well… jag i alla fall) drog ju inte på smilbanden en enda gång och den höll knappt ihop sig själv. Ärligt talat vet jag inte vad syftet var. Och värst av allt. Det stod “to be continued…” efter den så vi lär få se mer av den.

  Tänka sig att ett helt team har suttit sig ner och bestämt att “ja, helt meningslösa klipp på Verka som knappt har med varandra att göra; det är en bra idé!”.

  Någonstans på vägen borde någon röstat ner den idén.

 15. Kerstin

  Adri, jag håller helt med dig angående sketchen. Helt obegriplig.

 16. Anton

  Jag slänger in min rangordning jag också!

  1. Belgien
  2. Portugal
  3. Azerbaijan
  4. Armenien
  5. Frankrike

  6. Sverige
  7. Moldavien
  8. Storbritannien
  9. Polen

  10. Australien
  11. Cypern
  12. Grekland
  14. Italien
  15. Tyskland
  16. Ukraina
  17. Spanien

  Jag kommer nog aldrig förstå Italiens favoritskap tyvärr, och kommer bli jättebesviken på lördag när den förmodligen vinner! Men men, jag älskar ju 1944, så det är kanske min tur att bli besviken i år som så många andra blev förra året!

 17. Anton

  Haha, lyckades såklart strula ihop siffrorna och hoppade över siffran 13! Inget vidskepligt val, utan ett misstag!

 18. Mikaela

  Håller med övriga. Sketchen = va.

  Angående Sverige så är jag inte lika optimistisk till våra chanser i finalen. Det har växt fram så många favoriter brevid Italien (Portugal, Bulgarien, Belgien, Armenien) som alla har något udda eller mer äkta än Robins nummer, så jag tror han kan ses som artificiell och ointressant i jämförelse.

 19. Kerstin

  Mikaela, jag säger absolut inte emot dig, det kan mycket väl vara så. Min favorit är Bulgarien och den låt jag hoppas vinner på lördag. Står det dock mellan Italien och Portugal så hoppas jag på det mysiga bidraget från Portugal.

 20. Mikaela

  Kerstin – Helt överens både i favoritbidrag och föredragen vinnare i valet Portugal/Italien.

 21. n1ke

  När får man reda på vem som vann semifinalen?

 22. Schlagerpinglan

  @n1ke, Förra året släpptes alla resultaten (inkl. hur tittarna och juryn röstat var för sig) direkt efter att finalen avgjorts. Förhoppningsvis blir det likadant i år. 🙂

 23. Madde

  Fortfarande chockad över resultatet, men bara att inse att smaken är väldigt olika. Har dock känt irritation över att folk borde lyssna på låtarna några gånger innan de röstar (min bortförklaring) … jo.. jag gillade oxå Australien första gången jag hörde den men det är en engångslåt (radiolåt). Glad över att Sverige gick vidare, glad att Albanien inte gjorde det, glad att Grekland klarade sig..nej hon sjunger inte klockrent men gillar låten ändå, även glad för Moldavien även om jag tycker låten låter halvklar.. Saknar en bra refräng men man blir glad av saxen. Gillar oxå det tunga i Cypern så visst självklar även om det inte är nån favorit. Även Armenien är ok..har inte gillat den tidigare men live stämde det. Största besvikelsen var Island som var min favorit och tycker även Finland, Georgien och Tjeckien verkligen förtjänade final :'( Och även Montenegro… superskön låt även om det blev lite surt.

  Hör att den polska sångerskan är jätteduktig på att sjunga men gillar inte sättet hon sjunger på eller låten..och är dessutom orolig över att hon ska tappa den konstiga klänningen.. Portugal fattar jag heller inte grejen med…bara inte den går och vinner nu då 😮 Spännande är det iallafall 😀

 24. Andreas

  Jag älskar Belgiens låt visst hon har helt klart jobbigt med både röst och nervositet, men låten tycker jag är riktigt bra och om nerverna släpper lite till tror jag hon kan leverera bättre på Lördag. Igår var ändå mycket bättre än repen hon gjort så jag hoppas hon fortsätter växa då jag tror att hon kan leverera ett riktigt bra nummer om nervositeten släpper.

  Jag har på förhand även gillat Frankrikes låt skarpt så jag hoppas att även hon kan leverera.

  Portugals låt har jag inte fattar för fem öre att killen sjunger bra och lever sig in i det han gör är tydligt men för mig är det obegripligt.

  Att Italiens låt tillhör favoriterna förstår jag men jag håller inte med tycker det är en rolig humor låt men ingen super låt på något sätt, men i och för sig var inte Lordi en super låt heller.

 25. Daniel

  Bäst i semi 1 enligt mig var Moldavien. Den seglade upp som en solklar etta. Ett roligt nummer med att avslappnat gäng.

 26. Josef

  @Kerstin: Men jag var HELT övertygad om att du skulle föredra Italien?! 🙁 Nu kanske du har på många ställen här förklarat vad du har emot bidraget, men om du ser det här inlägget så svara om du har tid, vore intressant!? Jag smälter som smör inför Italiens låt och charm! 🙂 Men Portugal vore också en bra vinnare. Bara nu inte Grekland, Sverige eller Bulgarien vinner då blir jag sorgsen! Armenien får gärna vinna med!

 27. Josef

  @Micke: Utan att starta en ny härlig diskussion om Jamalas “to be or not be”, så tror jag som ett fan av henne från förra året att hennes fans blev färre i och med uppträdandet i tisdags! 😉

 28. Micke

  @Josef min vän grejen är att jag tror att det blev lite missförstånd förra året i diskussionen om Jamala och hennes bidrag. Jag har aldrig pratat mot det bidraget förutom att jag blev besviken att min favvis i Ukrainas uttagning bara blev tvåa. Jag gillar 1944. Faktiskt riktigt bra i de ukrainska partierna i bidraget. Sedan tappar det en del i de engelska. Jag är däremot inte överförtjust i hennes röst men just i 1944 lyckas hon dölja det där riktigt bra.

  Jaså du Josef du svarade. Började undra om du blivit lite sur för att jag inte gillar Sveriges bidrag eller något sånt 🙂 Jag tror jag har ställt minst 5-6 olika frågor till dig här ser du men du har väl helt enkelt inte sett dem då 🙂

  Ser det du skriver till Kerstin nu. Ok då gillar du tydligen inte Sveriges bidrag då. Smart kille 🙂 Vi är överens om det du skriver där om hyr kul det skulle vara med Italiens eller Portugisisk seger. Jag vill inte heller se Sverige eller Grekland som vinnare men du ska nog akta dig för att skriva så om Bulgarien till Kerstin. Det är hennes favvis Josef 🙂 I det fallet är jag på hennes sida för jag gillar också Bulgarien.

  Jag har fem bidrag jag absolut vill ha till final ikväll: I bokstavsordning: Bulgarien, Rumänien, Ungern, Vitryssland och Österrike. Hur ser din lista t Josef?

 29. Daniela

  Är det någon här som tror att det kanske blir Azerbajdzjan som vinner? Vet inte varför jag fick en sådan tanke, själv avskydde jag detta! Jag förstår stt det ska vara originellt, experimentellt och annat i den stilen, me jag får bara då otroligt negativa känslor utav det hela, inklusive artisten själv. Jag hade gärna velat se ett annat land i finalen i stället.

 30. Micke

  @Daniela, jag gillar bidraget men tyvärr var det faktiskt ett av de bidragen jag blev mest besviken på. Inte hur det lät eller så utan jag gillade helt enkelt inte “scenshowen”.

  Nej, jag tror inte att detta vinner men en topp fem blir det som sämst säger min magkänsla.

 31. Kerstin

  Josef, jag har verkligen kämpat med den italienska låten och sångaren och apan. Men någonstans får man inse att det fungerar inte riktigt på mig. Häng på honom en gitarr så han håller sig borta från att vifta med armarna och kasta ut apan så blir det lite mer stil över framträdandet. Men jag kommer inte svära och vara besviken när Italien vinner utan det är ändå en helt ok vinnare och betydligt bättre än förra året. Bulgarien är min vinnare i år och vinner den då blir jag så varm i hjärtat och glad. Jag vill så gärna en ballad ska vinna. Sverige tror jag inte vinner, även om jag gillar Sverige så är det långt upp till min vinnare Bulgarien. Vi får se hur de hela slutar men nog känns det som en italiensk seger i år.

 32. Daniela

  @Micke: Tack för ditt svar, Micke. Hos mig gäller det just nu Italien som en självklarvinnare. Jag gillar allt hos både artisten och bidraget. Sedan har jag mina andra favoriter, men jag måste säga angående Portugal, att efter semi 1, då jag var, liksom många andra tagen av det unika (just i detta års sammanhang), så släppte det och jag känner inte att den är bättre än Italiens i den grad att den ska kronas som vinnare i Kjev. Jag kommer att fortsätta heja på Francesco i finalen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se