ESC 2017Schlagerpinglan: Efter gårdagens spännande upplösning av den första semifinalen (som jag skrivit ner några tankar om här) så vänder vi nu våra blickar mot den andra stora live-showen av Eurovision Song Contest 2017. 😀

I dag, onsdag, kommer semifinal två att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det är dags för livesändningen klockan 21:00.

Som vanligt så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. Dessa röster kommer sedan, under torsdagens direktsändning, att läggas samman med tittarnas röster och avgör vilka tio bidrag som tar sig vidare till finalen. Exakt hur tittarna respektive juryn röstat avslöjas inte förrän efter finalen men redan nu har vi en preliminär lista över vilka som sitter i de olika ländernas jurygrupper, se här.


Eurovision Song Contest – Daily Update 10 May 2017 (av eurovision.tv)

Under onsdagen kommer (förhoppningsvis) esckaz.com att lägga upp videoklipp från ländernas “Dress Rehearsal 1”-rep. Klicka på de hjärtformade flaggorna nedan för att se hur de repen såg ut. (Maltas rep är från wiwibloggs.com.)

Repetitionsschema onsdagen den 10:e maj 2017, Semifinal 2:
15:00-17:25 Dress Rehearsal 1, Semifinal 2
Serbien Österrike Makedonien Malta Rumänien Nederländerna
Ungern Danmark Irland SanMarino Kroatien Norge
Schweiz Vitryssland Bulgarien Litauen Estland Israel
Frankrike Tyskland Ukraina
20:00-21:00 Pre Show
21:00-23:10 Jury Show, Semifinal 2 (juryn röstar)
Repetitionsschema torsdagen den 11:e maj 2017, Semifinal 2:
15:00-17:10 Family Show, Semifinal 2
20:00-21:00 Pre Show
21:00-23:10 Eurovision Song Contest 2017: Semifinal 2 – LIVE (tittarna röstar)
23:30-00:10 Presskonferens med de 10 finalisterna
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Smakprov på hur de individuella repen gått (inkl. intervjuer, repfoton, repetitions-, backstage-, meet & greet- och presskonferens-klipp) hittar ni här:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7dag 8dag 9/10

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2017: Tiderna för den andra semifinalens repetitioner”

  1. Schlagerpinglan

    Hej! Tanken var att jag skulle hinna med presentationen av det sista semifinals-bidraget samt min topp-18-lista för semifinal 2 i kväll, men jag får lägga de planerna åt sidan (när man minst anar det så blir man påmind om att det finns ett liv utanför ESC-bubblan) och återkommer i stället med det i morgon förmiddag, innan jag tar en titt på oddsen på semifinalsmorgonen. Lite händelsefattigt i dag, men desto mer i morgon m.a.o.. 🙂

  2. Kerstin

    Ikväll är det dags för semi 2 och den semi jag längtat efter länge nu. Här finns min stora favorit i år, Bulgarien. En låt jag förälskade mig i direkt. Repen har sett bra ut och detta verkar motsvara mina förväntningar. Jag hoppas så mycket på Bulgariens ballad. Den bästa balladen som ställt upp i ESC på många år.

  3. Schlagerpinglan

    @Kerstin, Bulgariens bidrag är ett av de som höjt sig rejält på senare tid för mig, men jag tycker fortfarande att det saknar något och det kan mycket väl visa sig att alla bitarna faller på plats under liveframträdandet i kväll. Spännande ska det bli i alla fall. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se