ESC 2017 Schlagerpinglan: I kväll kommer den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2017 att avgöras och då får vi reda på vilka 10 av de 18 tävlande bidragen som tar sig vidare till finalen den 14:e maj.

Förra torsdagen, efter att ländernas två enskilda reppass genomförts, redovisade jag hur oddsen såg på ländernas chanser att ta sig vidare till finalen. Sedan dess har den andra semifinalen repeterats två gånger i sin helhet under onsdagen (se videoklipp från icke-jury-repet här) så det finns all anledning att göra ytterligare en titt på oddsen för att se om det skett några sena förändringar.

Här nedan ser ni hur Oddschecker.com rankar bidragens finalchanser nu på semifinaldagen i jämförelse med hur oddslistan såg ut strax efter resp. strax före de individuella repen.

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2017-05-11)

Semifinal 2-länder
som tippas gå vidare:
Semifinal 2-länder
som tippas missa finalen:
Bulgarien → 1. (1.) (1.) Bulgarien:
“Beautiful Mess”
Serbien ↓ 11. (9.) (7.) Serbien:
“In Too Deep”
Rumänien ↑ 2. (3.) (4.) Rumänien:
“Yodel It!”
Kroatien ↑ 12. (13.) (15.) Kroatien:
“My friend”
Nederländerna ↑ 3. (7.) (9.) Nederländerna:
“Lights and Shadows”
Makedonien ↑ 13. (14.) (13.) Makedonien:
“Dance Alone”
Estland → 4. (4.) (5.) Estland:
“Verona”
Schweiz ↓ 14. (11.) (10.) Schweiz:
“Apollo”
Danmark ↓ 5. (2.) (2.) Danmark:
“Where I Am”
Irland → 15. (15.) (14.) Irland:
“Dying to Try”
Ungern → 6. (6.) (3.) Ungern:
“Origo”
Malta → 16. (16.) (16.) Malta:
“Breathlessly”
Israel ↓ 7. (5.) (6.) Israel:
“I Feel Alive”
Litauen → 17. (17.) (17.) Litauen:
“Rain of revolution”
Österrike ↑ 8. (10.) (12.) Österrike:
“Running On Air”
San Marino → 18. (18.) (18.) San Marino:
“Spirit Of The Night”
Vitryssland ↑ 9. (12.) (11.) Vitryssland:
“Story of My Life”
Norge ↓ 10. (8.) (8.) Norge:
“Grab The Moment”
(Källor: oddschecker.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det mest anmärkningsvärda vad gäller förändringarna i oddsen den senaste tiden, förutom att Vitryssland tagit över Serbiens plats bland de tio tänkta finalisterna, är Nederländernas stora kliv uppåt på listan och Danmarks och Schweiz dalande på listan.

Oddsen på semifinalsmorgonen inför den första semifinalen visade sig endast ha fel på en punkt: att Finland inte alls var någon finalist, utan det var den uppåtgående Polen som i stället tillhörde de tio utvalda. M.a.o. så är det mycket möjligt att ovanstående lista, med någon liten justering, kan spegla det rätta resultatet ganska bra, men något säger mig att denna semifinal är svårare att förutse. Eller så är det bara så att jag vill att det ska vara så eftersom mina favoriter råkar befinna sig långt ner på oddslistorna. 😛

Mina egna gissningar av vilka länder jag tror går vidare sparar jag till lite senare i dag medan mina personliga favoriter (där endast fyra av mina topp-tio-bidrag går vidare om oddsen har rätt) finns här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Eurovision 2017: Oddsen på semifinalsmorgonen”

 1. johanna

  Alltså jag gillar finalisterna enligt ofdsen förutom Norge? Vad gör de där? Tror nog inte de hamnar där (men har haft fel förr) har också svårt att tro att Votryssland tar sig dit men hoppas, hoppas, hoppas på det!

 2. Micke

  Härligt Johanna. Har du också lyckats greppa Vitryssland 🙂 Suveränt. Ja att vi hoppas

 3. Finne

  Håller på Vitryssland och Ungern i denna semi. Och visst skulle det kännas lite tomt i finalen utan Rumäniens glädjepiller. I övrigt väcker låtarna inga större positiva känslor. Artisterna från t.ex. Nederländerna och Danmark är väldigt duktiga, men låtarna riktigt medelmåttiga.

  Bulgarien är bombsäkra vinnare i telefonröstningen. Kan också upprepa det i finalen då Ryssland inte är med.

 4. Daniela

  @Finne: Jag tror på varje ord du skrivit! Det blir nog som du säger angående Bulgarien Samt håller tummarna för de övriga du nämnt.

 5. Daniela

  Jag borde vara glad över att Estland verkar ta sig till final enligt oddsen, detta enbart på grund av att de har alltid givit Sverige höga poäng! Men jag gillar inte alls detta bidrag och när det gäller artisternas utstrålning då saknar hon DETTA helt och hållet så att jag vänder huvudet åt ett annat håll. Det hela tycker jag är dåligt. ” Ain’t for me beib! Noup!”

 6. Micke

  @Daniela, jag tror faktiskt Estland kan få problem för det har låtit väldigt surt live när hon sjunger. Men hon kanske har skärpt till sig. Dessutom kunde Grekland gå vidare med den röstprestationen så kan väl vad som helst hända

 7. Schlagerpinglan

  @Finne, Mmm… Bulgarien lär vara självklara vinnare… sedan blir det lite svårare att sia. Håller även med om Nederländernas låt är ganska medelmåttig och därför har jag inte med dem bland mina tio jag tror går vidare… mot alla odds. Men, men… i förra semifinalen tog jag med Finland bara för att jag litade på oddsen. Vore lite komiskt om oddsen nu har rätt när jag väljer att lita på magkänslan. 🙂

  @Micke, Jag önskar att jag kunde säga emot dig vad gäller Estlands bidrag, men där är det inte alls självklart att det blir finalplats. Precis som du skriver så låter det lite “alternativt” vissa gånger, men jag hoppas på det bästa. 🙂

 8. Daniela

  @Micke: Tack Micke men det är endå en fans favorit så de kommer nog att få många röster! Jag har aldrig kunnat förstå varför. Men jag kommer nog att koncentrera mig på mina andra favisar och jag hoppas innerlig att de tar dig till Final. De är:
  1) Rumänien
  2) Ungern
  3)Irland
  4)Israel
  5) Kroatien
  6) Makedonien
  7) Bulgarien ( min dotter älskar detta! ☺️)
  8)Malta
  9) Vitryssland
  10)Österrike

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se