ESC 2017 Schlagerpinglan: I kväll är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2017 och precis som inför den första semifinalen (vars resultat ni hittar här) så inleder jag uppladdningen genom att presentera min topp-18-lista för semifinalen.

Man skulle kunna tro att jag därmed vet vilka tio bidrag jag håller tummarna för i kväll, men så enkelt är det inte då jag egentligen (nu innan jag sett bidragen framföras i semifinalen) vill ha vidare 14 av bidragen. Om man ska se något positivt med att Ryssland ströks från semifinalen så är det just det att det blev en “extra” finalplats ledig, men i mitt fall hjälper det inte så mycket. 😛

(Inom parentes är placeringen på mina personliga topplistor den 13:e april och 18:e mars, med viss justering då Ryssland räknats bort.)

Schlagerpinglans topp-18-lista: ESC 2017: Semifinal 2:

Estland 1. (1.) (1.) Estland:
“Verona”
Bulgarien 11. (15.) (14.) Bulgarien:
“Beautiful Mess”
Kroatien 2. (2.) (8.) Kroatien:
“My friend”
Ungern 12. (11.) (11.) Ungern:
“Origo”
Schweiz 3. (3.) (4.) Schweiz:
“Apollo”
Danmark 13. (12.) (13.) Danmark:
“Where I Am”
Israel 4. (6.) (6.) Israel:
“I Feel Alive”
Österrike 14. (14.) (12.) Österrike:
“Running On Air”
Rumänien 5. (4.) (2.) Rumänien:
“Yodel It!”
Litauen 15. (13.) (15.) Litauen:
“Rain of revolution”
Makedonien 6. (7.) (10.) Makedonien:
“Dance Alone”
Nederländerna 16. (16.) (16.) Nederländerna:
“Lights and Shadows”
Irland 7. (8.) (7.) Irland:
“Dying to Try”
Serbien 17. (17.) (18.) Serbien:
“In Too Deep”
San Marino 8. (5.) (3.) San Marino:
“Spirit Of The Night”
Norge 18. (18.) (17.) Norge:
“Grab The Moment”
Malta 9. (9.) (9.) Malta:
“Breathlessly”
Vitryssland 10. (10.) (5.) Vitryssland:
“Story of My Life”

Schlagerpinglan: Till skillnad från den första semifinalen (där jag inför showen endast kände att jag ville ha vidare Sverige) så bara “måste” de nio främsta gå vidare om jag inte ska bli rejält besviken (nåja, i fallet med t.ex. San Marino så räknar jag inte med något annat än en finalmiss, men ändå) medan det finns ytterligare fem som jag blir normalt besviken om de missar finalen. Men, men… nu vet jag i alla fall förutsättningarna och kommer i stället att glädja mig åt de som trots allt går vidare, för med så många favoriter så är jag ju garanterad fyra favoriter i finalen. 😛

I kväll kommer jag främst att hålla tummarna för Estlands “Verona”, går bara den vidare så ser jag allt annat som en bonus. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2017 – Schlagerpinglans Semifinal 2-favoriter”

 1. Lukas

  Jag hoppas ju på Vitryssland, men jag undrar om de kommer fixa det… Finland var ju min storfavorit i tisdags och var ordentligt rosad och finaltippad och allting, men det hjälpte inget. Vitryssland har inte samma hype kring sig så det kan nog bli tufft för dem…

 2. Micke

  @Lukas, jag fullkomligt dyrkar Vitrysslands bidrag. Ren skit egentligen men så jädra äkta så det nästan gör ont. Det här är ESC och hela anledningen till att jag lägger ned så mycket tid på detta och musik som egentligen är långt ifrån den vanliga Micke. Jag tycker så in i hel……………………….. synd om de som inte kan ta till sig detta och dela den glädje och spontanitet som hela bidraget sprider. Tyckte det var jättekul att Pinglan tog till sig detta i början men tyvärr verkar det som att hon inte riktigt greppar det längre. Kämpa på pinglan 🙂

  Lukas jag kan givetvis inget garantera men jag känner mig ganska säker på final. Varför? Därför att detta är ESC och inte det strikta, låsta Mf. Jag tror att du och jag och många andra får jubla ikväll Lukas när något annorlunda blir en del av det som kommer att utspela sig på lördag.

  Jag tror jag skulle kunna nämna minst 200 bättre bidrag genom åren i ESC men när det gäller att bara helt enkelt uppfyllas av glädje och äkthet då undrar jag om bidraget har någon före sig överhuvudtaget i ranking genom tiderna.

  Vänner på Pinglans blogg släpp de bojor som kedjar fast er vid “allt måste vara på detta sätt” och låt er sväva bort tillsammans med Naviband i ett lyckorus 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Vitryssland är tillbaka bland mina favoriter igen, efter att låten varit lite sönderspelad där ett tag. 🙂 Anledningen till att den bara har plats 10 på listan är att jag har jättemånga favoriter i denna semifinal. vilket är roligt och lite tråkigt (många åker ut) på samma gång. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se