ESC 2017 Schlagerpinglan: Nu är det snart dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2017, där ytterligare tio finalister ska utses. Då jag har en del andra saker att förbereda så vill jag redan nu önska er alla en riktigt trevlig kväll och hoppas att vi alla blir någorlunda nöjda med resultatet. 🙂

Förberedelserna på bloggen är i alla fall klara sedan tidigare: d.v.s. semifinal-info, morgon-odds, resultat-gissning och listan med de personliga favoriterna så nu är det bara att invänta vad som förhoppningsvis blir ännu en underhållande och spännande show. 🙂

Trevlig Eurovision-kväll på er alla! 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


55 kommentarer till “Eurovision 2017: Snart dags för den andra semifinalen”

  1. Mikaela

    Serbien – Det är en trevlig låt men det kommer inte igång ordentligt. Känns som man vill safe-dansa på sin höjd.

    Österrike – DreamWorks logga? Han sjunger bra och har utstrålning men låten är för myskäck.

    Makedonien – Jag gillar detta mycket, poppigt, modernt och dansvänligt. Hoppas så på final!

    Malta – Kompetent sångerska med stor känsla men jag tycker låten är såå zzzz.

  2. Mikaela

    Rumänien – Ja… Glatt. Hon joddlar bra. Men jag avskyr låten.

    Nederländerna – Tycker som den som skrev att detta​ är så där skrytigt talangjakt-showoffigt. Rumänien hade i alla fall lite värme. Det här är för sterilt. Men historien bakom berör.

    Ungern – Vackert. Älskar fiolslingan. Bara njuter av hela låten. Även rappen funkar, bryter av och balanserar.

    Danmark – Bra låt som verkligen satt hos mig. Fantastisk röst. Enda minuset är hennes överdrivna scenspråk.

    Irland – Gillar arrangemanget i versen men han tappar mig i refrängen som är ospännande.

  3. Mikaela

    San Marino – De verkar ha väldigt roligt på scen. Jag skulle gladeligen köra spinning till detta.

    Kroatien – Sliskigt. Och svårt att ta på allvar.

    Norge – Jag gillar detta mycket, men den tar sina lyssningar och den är mer loungedigg än direkt hit.

    Schweiz – Bra, modern poplåt. En tidig favorit hos mig. Gillar hennes klänning men inte den lite för barnsliga bakgrunden.

    Vitryssland – Tycker bra om den glada, etniska låten i studioversion. Men det här lät inget vidare.

  4. Mikaela

    Bulgarien – Min favoritlåt. Men blir lite underväldigad av själva framträdandet, vill ha mer dramatik i refrängen.

    Litauen – Låten som växt mest för mig! Så häftig sångerska. Verserna är så funky! Refrängen är bra men skulle behöva vara mer lyftig.

    Estland – Kan inte förmå mig att gilla detta. Nasala röster och daterat sound.

    Israel – Själlös anonym pop. Jobbig falsett. Inte alls min smak.

  5. Micke

    Största lyftet = Bulgarien
    lyckopillret = Vitryssland
    Vem fan tog in MF o skitade ned = Israel
    Hur gammal sa ni han var = Irland
    Största mysfaktor = Ungern
    Vi måste ha köpt oss till segern = Norge
    Varför tog vi inte den instrumentala = Kroatien

    Ok viktigast nu är att inte Israel går vidare. Helt makalöst usel. Men ärligt talat nej det är inte viktigast. Det viktigaste är att dessa går vidare: Vitryssland, Bulgarien, Ungern, Rumänien och Österrike

  6. Daniela

    @Micke: håller tummarna för alla du nämt! ☺️ Men jag gillar Israel också!

  7. Micke

    @Daniela min vän håll du tummarna för precis vem eller vilka du vill. Det är det hela ESC handlar om allt annat ska jag skita i 🙂

  8. Mikaela

    Jag hejar på Bulgarien, Ungern och Litauen.

  9. Mohammed

    Såja. Norge vidare.
    Ni kan gå och lägg er.

  10. Adri

    Jag fick med 7 av mina 10 favoriter. Kul kan man tycka!

    Nej inte vidare… för de tre jag tappade var ju alla från hela min topp 10 i år!!! Makedonien, Schweiz och Estland.

    Jag kan förstå de flesta finalisterna. Men kom igen? Nederländerna? Ungern? Kroatien?

    Really?

  11. Mikaela

    Adri – Med dig helt på Kroatien. Vafalls.

    Men Ungern blev jag nykär i.

  12. Micke

    En av de viktigaste förmågor vi människor har är att tänka positivt. När de ropade upp Israel ropade jag rakt ut NEEEEEEEEEJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!! Och jag tänkte det fanns bara fyra riktiga skitlåtar i årets ESC: Sverige, Grekland, Montenegro och Israel och tre av dem gick till final. Hela kroppen kände skit innan min regering fick mig att vakna upp. “Men Micke dina favvisar var Vitryssland, Bulgarien, Ungern, Rumänien, Österrike och under kvällen Nederländerna. Hur många av dem gick vidare?”

    Det är så jädra underbart att ha den damen vid sin sida och att hon kan få en att vakna upp när man tänker negativt och istället tänka positivt. I synnerhet när det positiva är så mycket mer 🙂

    Jag hoppas att ni alla här kan fokusera på det positiva och inte negativa 🙂

    I synnerhet så jädra glad för att Vitryssland och Ungern gick vidare vilket innebär att Italien och Portugal inte blir ensamma om att vårda sitt eget språk i finalen. Grymt härligt

  13. Adri

    Finns det inte någon glädje efter ikväll då?

    Jo, Danmark, Israel, Rumänien och Österrike gick till final!

    Medan Malta, Irland och Litauen tack och lov lämnade tävligen. Fortfarande konfunderad över vad som tog Kroatien till final. Människan sjöng inte ens bra ikväll, inte ens i sällskapet han var i sjöng han bra.

    Makedoniens Jana förlovade sig så jag hoppas inte hon är allt för ledsen efter kvällens finalmiss.

  14. Micke

    @Mikaela, Ungern är definitivt inte årets bästa bidrag men årets vackraste och mysigaste

  15. Micke

    Men Norden!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ett riktigt bra bidrag Finland åkte ut. Ett skapligt Island åkte ut. Två ganska tråkiga Norge och Danmark till final. Ett urdåligt Sverige till final

  16. Adri

    Micne: Tillbaka till det positiva. Hade Danmark inte gått till final hade jag nog bojkottat finalen…

    Efter år av dansk uselhet och (med rätta) finalmissar var det friskt att se Danmark skicka proffsig musik med en proffsig sångerska (lite mycket nervositet i hennes blick, men det försvann under låtens gång).

  17. K2

    Jag är jätteglad att Ungern kom till final. En låt som låter “äkta”. Det kallar jag klass. Om man lägger ihop båda semifinalerna är det mesta ren skvalmusik. Det blir bara jobbigt att lyssna på i längden. Jag erkänner att jag är kräsen när det gäller musik. Hur som helst så klappar mitt hjärta för Italien. En charmig artist, uppiggande låt. Jag hade kanske hellre sett min absoluta favorit från San Remo festivalen tävla här men jag är nöjd som det är sedan får det gå som det går.

  18. Johanna

    Bästa semifinalen någonsin. Nästan alla levererade. ALLA låtar som inte är på engelska är i final! Schweiz åkte ut (som jag sagt hela tiden) och t.o.m Norge som jag aldrig fattat lät bra! Alla finalister utom möjligen Israel förtjänade final men hursomhelst det viktigaste av allt:

    I år har jag mest fokuserat på Italien och deras låt och varit rätt inställd på att den ska vinna. Sedan kom Portugal och då var jag inte så säker på det längre och sen ikväll, hände något magiskt när Kristian Kostov ställde sig på scenen. Det var första gången i år jag fick vinnar-vibbar. Och helt plötsligt fick jag en ny etta som hoppade upp 6 steg på min ranking. Grattis Bulgarien alltså. Nu får Italien och Portugal se upp!

  19. Daniela

    @Micke, Rumänien tog sig till finalen och Vitryssland som var jätte bra! Och Israel med, jag vet att du inte gillar det men de är mycket bättre än Estonia! Tyckte väldigt synd om Schweiz! De var jätte duktiga! Serbien lyckades inte i år för det de skickade var absolut u klass med det de gjort tidigare! Likadant Makedonien! Tyckte lite synd om henne med men min största besvikelse är Irland, han var bättre än Kroatien som trampade mig på nerverna av samma anledning @ Mikaela nämnt ovan! Väldigt synd för Brandon, Irland kommer inte att tävla nästa år tror jag, de blir säkert s**t lacka! Jag måste smälta det nu och jag kommer säkert att lugna ner mig med att hålla fokus på glädjen av att Rumänien is back in the game!

  20. Johanna

    Sedan att jag inte gillar Norge och Danmark och Sverige så mycket känner jag att jag kan bortse från. Strunt i dem! Så himla många bra låtar och framträdanden!

  21. Daniela

    ” absolut inte i klass med” skulle väl stå!

  22. Johanna

    Och när det kommer till Kroatien så såg jag det komma för längesen. Låten ger mig rysningar av välbehag i den italienska biten varje gång jag hör den. Framträdandet var bland de bästa ikväll. Ungern var också svinbra och Nederländerna…..och fantastiska Vitryssland!

  23. Adri

    Johanna: Såg du och jag samma framträdande? Jacques sjöng fruktansvärt falskt genom min tv-ruta i alla fall. Tvingades stänga av ljudet mot slutet så kanske var de sista trettio sekunderna faktiskt lyssningsbara.

    Men annars är jag verkligen på andra sidan åsiktsregistret där!

  24. Micke

    @K2, måste helt enkelt fråga. Vem/vilka var din favvis i San Remo? För mig är Italiens bidrag klart bäst i år men grejen är att det fanns två bidrag i san Remo som jag tyckte än mer om 🙂

  25. Micke

    @Johanna, du får sluta tycka som jag i nästan allt verkar det som 🙂 Kände precis som du att nu får de banne mej se upp för Bulgarien. Största lyftet under kvällen. Men Norden hur kan de tre sämsta vara i final men inte de a ndra två. I synnerhet då Finland borde vara klockrena

  26. Adri

    Aja, jag är ganska bra på att tänka positivt så nu skiftar jag fokus till:

    1. Belgien, Frankrike, Rumänien och Danmark är i final. 4 av min topp 5.

    2. Jag fick ändå med mig 7/10 favoriter ikväll. Förstår inte anti-Israel känslorna folk verkar ha här på bloggen (what’s not to like liksom? Där kan man snacka förbättring under hela för-säsongen)

    3. Tre av min botten 5 lämnades i semfinal två där de hör hemma. En av de gick vidare, och den femte var ju redan i final så what to do där?

    Så här tippar jag att de utslagna placerade sig:
    11. Schweiz
    12. Irland
    13. Estland
    14. Makedonien
    15. Malta
    16. Litauen
    17. Serbien
    18. San Marino

  27. K2

    Micke, Vietate morire fastnade jag för på en gång. Lyssnar på den myyyycket! Gillar också Fabricio Moro och Bianca Atzei. Dessa tog jag till mig direkt.

  28. Adri

    Jag gissar dock att Schweiz fanns med bland tittarnas finalister. Med tanke på hur felfritt deras framträdande var! och låten såklart! Men främst det där framträdandet!

  29. Micke

    @Adri jag är också bra på att tänka positivt 🙂 Jag hade när tävlingarna började 12 bidrag jag tyckte riktigt bra om. Elva av dessa är i final. Bara Finland droppade tyvärr. Vill heller inte helt räkna bort Frankrike än. Hoppas på att de fått till bidraget igen men tyvärr blev jag besviken på klippet. Var hade trycket i rösten tagit vägen? Det är ju den hon lever på i studioversionen men här lät det lite lamt tyvärr

  30. Johanna

    @Micke jag valde att fokusera på att jag gillade nästan alla finalisterna ikväll och strunta i det faktum att Danmark framförallt gick vidare (Norge förtjänade det baserat enbart på ikväll) vad gäller Finland fattar jag inte alls vad som hände. (och om man bortser från Norden så fattar jag inte Israel heller även om jag visste att den skulle gå vidrae. Den är ju skitdålig enligt mig)

  31. Johanna

    @Adri Skulle inte bli förvånad om Jacques slutar i topp 10 eller strax utanför på lördag. Jag ser de balkanska poängen strömma in (men jag tycker inte den förtjänar att hamna så högt utan runt 16-17 kanske)

  32. Micke

    @K2, du är en klippa 🙂 Det är mina två favvisar som jag höll före vinnaren som du nämner. Bianca hade jag som fyra

  33. Adri

    Johanna: Jag vet att du är ganska bra på att tippa. Något jag tyvärr verkligen ogillar att du är, då du ofta underskattar mina favoriter… och sen gör Europa likadant.

    Så du får väl rätt här med… men ojojoj vad jag hoppas du har fel! Han är i final nu, det är automatiskt minst(!) 16 placeringar mer än vad han förtjänar! Han har t.o.m gått om Spanien på min uselhets-skala 🙁 Hur går man från fantastiska “Lighthouse” till vad det där nu var jag såg ikväll? :/

  34. Lukas

    Känns så himla härligt att Vitryssland är vidare! Men att Estland blev utslagen förvånade mig. Jag gillade den inte på något sätt alls, men med tanke på att den var rosad överallt så tror jag det slår Finlands fall räknat till surprise value. Kroatien till final tyckte jag faktiskt var kul! Den skrällen välkomnade jag.

  35. K2

    @Micke, bra smak du har haha men det visste jag ju. Ingen av dessa hade gjort bort sig här

  36. Micke

    Som sagt nu skiter jag i att de usla Sverige, Grekland och Israel är i final. När allt detta började kände jag mig jättenöjd med att jag tyckte riktigt bra om 12 av de 42 bidragen. Nu när vi är i final är elva av dessa kvar så nu gillar jag 11 av 26. Inte långt ifrån hälften 🙂

    @Johanna, nej jag satt och njöt hela kvällen. 17 bidrag gick och inte en robotdansare så långt ögat når. Sen kom då Israel och sabbade den fina statistiken. Det är som sagt märkligt hur lika vi två tycker hela tiden men när det gäller Kroatien står jag mitt emellan dig och Adri. Jag förstår hur ni tänker båda två för jag brottas med mig själv med detta bidraget. Trodde jag skulle ha fattat “ett beslut” nu efter kvällen men jag famlar fortfarande

  37. Micke

    Angående Estland blev även jag förvånad. Men jag vet inte kanske andra slåss precis som jag med plagiatkänslor. Den var inte sämst men den som överraskade mig mest som finalist var nog Norge

    @K2, nej jag hade gärna sett alla dessa tävla här 🙂

  38. Adri

    Micke: Kroatiens finalplats är för mig deppig i sig själv, men jag hade ändå hanterat det betydligt bättre om det inte hade skett på bekostnad av tre FANTASTISKA låtar:
    -Estland
    -Schweiz
    -(framför allt) Makedonien

    Såhär dåligt har det nog aldrig gått för mig. 4 av min topp 10 har lämnat tävlingen redan i semifinal-stadiet (Lettland i den första semifinalen också…)

  39. Adri

    Men ok jag får väl njuta av dessa fantastiska låtar i min ensamhet och helt enkelt njuta av faktumet att Europa missade fyra guldkorn

    (till förmån för en man som sjunger duett med sig själv, en systerlig trio som tyvärr inte framträder så äkta, en australiensare som inte kan sjunga live och… Cypern.)

  40. Micke

    @Adri nu ska jag säga något som du nog säkert vet innerst inne. När det gäller Schweiz så går de aldrig till final hur bra bidrag de än har. De har exempelvis tidernas bästa men den gick inte till final ändå. Det där med att rösta på varandra vet du som Norden alltid har gjort, som Grekland och Cypern alltid har gjort mm. Men vem röstar på Schweiz. tyvärr den tuffa sanningen

  41. Johanna

    @Adri 4 från min topp 10 har också lämnat tävlingen. Dock tippade jag inte två av de till final från början så egentligen mest Finland jag är förvånad av. EStland älskar jag men de har hela tiden gett mig lite Island 2016-vibbar så inte helt förvånad (de andra två var Malta och Tjeckien)

  42. Micke

    @Adri du glömde en dansant svensk, en tondöv grekiska och ett robotangrepp från Israel 🙂

  43. Adri

    Gör mitt bästa för att lämna bitterheten så jag slänger ut en fråga som jag funderade på hela kvällen faktiskt:

    Var det bara jag som tycker att nästan alla arton hade samma utveckling ikväll? Alla började jäkligt trevande på scenen för att sen hämta sig och göra riktiga performances på scenen! (Förutom Serbien och Kroatien som tyvärr aldrig hämtade sig, inte i mina öron i alla fall). Men var det fler än jag som tyckte att alla arton började jäkligt trevande?

  44. Micke

    Min topp 5 av de utslagna:

    Överlägsen etta:

    1. Finland

    2. Tjeckien
    3. Malta
    4. Serbien
    5. Makedonien

  45. Adri

    Johanna: Ja, Estland gav mig lite vibbar av att vara en “fanwank” (hatar det uttrycket, men det är ju det det kallas) redan från början. Estland är väl den förlusten jag har enklast att acceptera!

    Men jag får väl smälta att så många favoriter redan fått lämna! :/

    Är van vid att det brukar gå lite bättre! 🙂

  46. Micke

    @Adri delvis håller jag med men definitivt inte bulgaren. Tyckte tvärtom han var starkast i början

  47. Johanna

    Jag tycker tvärtom att nästan alla lät mycket bättre än i stort sett alla från semi (Portugal undantaget) Överlag en riktigt bra semifinal som jag kommer att minnas i många år!

  48. Adri

    Micke: Först och främst, jag vet att Schweiz har oddsen emot sig redan från början då de är just Schweiz (lite som Slovenien och en annan som fick lämna ikväll: Makedonien).

    Men de har ju ändå fått gå till finalen ibland och jag trodde med hela mig själv att folk skulle uppfatta “Apollo” som tillräckligt fantastisk för att ge en finalplats!

    Sen apropå de som fick lämna kan jag hålla med om greken men Israel och Sverige är där med rätta! 😀

  49. Adri

    Johanna: Jo absolut tycker jag också att det var en bra semifinal (fram tills avslöjandet av finalister) men nästan allas typ… första 20-30 sekunder lät väldigt osäkra. Som om deras in-ear inte sattes på förrän några sekunder in.

    🙂

  50. Micke

    @Adri du får tycka precis det du vill. Har inget att säga emot det 🙂

    @Johanna, jag tror du missförstod Adri. Han menade nog bara att just de idag började lite trevande. Han jämförde inte semifinalerna. Eller så är det jag som snurrar till det 🙂

  51. Adri

    Micke: Nej du förstod mig rätt 🙂

  52. Daniela

    @ Adri: jag måste ge dig eloge för en sak: du har massor med humor i sättet du uttrycker dig och rätt sp ofta smittas jag av den här på bloggen! Jag rycker likadant om Kroatien, jag såg stt de skulle ta sig till finalen men gans framträdande enerverade mig till Max kväll! Och ja, jag har lika lätt att acceptera Estlands förlust!
    Och nu tror jag mig veta vem som vinner i år och det är… Bulgariiien! Inte för att jag vill men det är så det blir!

  53. Daniela

    Hans framträdande

  54. johanna

    Ah då kan jag nog ha missförstått dig Adri! Ber om ursäkt för det!

  55. Adri

    Daniela: Tack för de snälla orden 🙂 Sen är det alltid kul att se att det var fler än jag som såg samma vad gäller Kroatien.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se