ESC 2017 Schlagerpinglan: Nu när vi har fått fram resultaten från både den första och andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2017 och startordningen avslöjats så kan repetitionerna inför den avgörande finalen inledas.

I dag, fredag, kommer finalen att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det återigen är dags för livesändning klockan 21:00.

Precis som vid semifinalerna så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. Förra året lades dessa röster INTE samman med lördagens tittarröster utan juryns och tittarnas röster presenteras var för sig (läs mer om förra årets nya röstningssystem här) och det är mycket möjligt att så sker även i år. Hur de olika jurygrupperna röstat får vi däremot inte reda på förrän efter finalen, läs mer om jurygrupperna här.

Repetitionsschema fredagen den 12:e maj 2017, Finalen:
14:00-17:00 Dress Rehearsal 1, Finalen
20:00-21:00 Pre Show
21:00-00:30 Dress Rehearsal 2 – Jury Show, Finalen (juryn röstar)
Repetitionsschema lördagen den 13:e maj 2017, Finalen:
13:00-16:30 Dress Rehearsal 3 – Family Show, Finalen
20:00-21:00 Pre Show
21:00-00:30 Eurovision Song Contest 2017: Finalen – LIVE (tittarna röstar)
? Presskonferens med vinnaren
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Mer om de inledande repetitionerna i Kiev hittar ni här:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7dag 8dag 9&10dag 11&12

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Eurovision 2017: Tiderna för finalens repetitioner”

 1. Adri

  Jag skrev igår att jag är bra på att tänka positivt… och vanligtvis stämmer det så jag står helt för det.

  Men jag har nog aldrig varit så här opeppad på att sen en Eurovision-sändning sen jag började titta 2003.

  Hur kan ett så här starkt ESC-år sållats ner till en såhär pass svag final?

  Jag kommer titta på det, för jag känner mig själv tillräckligt för att veta att om jag skulle låta bli skulle jag ångra mig efteråt, men jag kommer absolut inte ha det som mitt största fokus under kvällen som andra år.

  Jag brukar ofta förstå varför det går som det går för vissa låtar, men i år är jag verkligen helt helt helt helt oförstående till många låtars utslagning i semifinalen och många hemska eller tråkiga låtars framgång. En natts sömn hjälpte inte. Jag undrar verkligen vad som hände. Mina känslor blev tom värre efter att ha sovit.

  Det enda som fattas för att helt döda min ESC-spirit för 2017 är väl att Frankrike kommer sist imorgon… bara att vänta på det då

  (även om repklippet som visades igår Gav mig liiite hopp om succé för Alma, för att ha något positivt att säga i alla fall… yaay).

  Får stänga av ljudet under Australien, Grekland, Cypern, Nederländerna, Kroatien och antingen Norge eller Ungern (beroende på mina känslor där och då) och spela upp Finland, Island, Lettland, Makedonien, Schweiz och Estland som borde ersatt dem.

  Med tanke på att 5/6 av dem låtarna faktiskt var riktigt populära i försäsongen så gissar jag att det blev som det blev bara för att jag gillade dem. Hade jag faktiskt gillat Kroatien så hade väl den åkt ut. Något ESC-väsen hatar tydligen mig… drygt!

 2. Adri

  Röstningen kommer jag dock kolla på, får väl bli morgonkvällens sändnings höjdpunkt. Om det blir någorlunda som jag vill får jag väl skatta mig nöjd. 🙂

  Men med tanke på hur det gått hittills lär väl Grekland och Kroatien ta pallplatser medan Danmark, Rumänien, Belgien och Frankrike lär få kämpa för att undvika fyra av botten fem-placeringarna.

 3. Micke

  @Adri, jag är precis tvärtom. jag säger inte att det är bättre standard i år men när tusan var det senast 14 bidrag i final som jag tycker om plus ytterligare 5 ganska bra? Jag är jättenöjd och Sverige, Grekland och Israel får väl hänga med då som en svans tyvärr men inte kan jag vara missnöjd. Det är bara 7 bidrag jag inte ger godkänt och bland dem tyvärr tre nordiska. Men jädrar så jag saknar Finland. Hur kunde de missa den? Mina vibbar om Alma var däremot tyvärr inte positiva men vem vet. Kanske sätter hon mig på olats imorgon

 4. Adri

  Micke: Kul att du är nöjd, och du verkar ju verkligen inte ensam 🙂 men sen när tycker du och jag likadant? 😉 det händer ju inte.

  2017 var absolut absolut inte det sämsta ESC-året jag upplevt (även om det lever lite i 2016 år’s skugga då nästan allt lät mer eller mindre bra) men finalen är verkligen en av de svagaste.

  Det är egentligen bara en urusel (Kroatien) och en usel (Spanien), men sen är det sååå många som helt enkelt inte väcker någon reaktion alls hos mig.

 5. Adri

  Tex Australien, Nederländerna och Ungern som alla tyvärr led av samma problem i semifinalerna. Alla tre förlitar sig på starka känslor både i uttryck och röst, men framfördes helt kallt.

  Jag är ingen omöjlig människa dock, de får chans att imponera på mig i finalen också… men jag är inte glad över det.

 6. Micke

  @Adri, nu börjar jag bli less på dina kommentarer 🙂 Sagt med glimten i ögat givetvis 🙂

  Varför har du fått för dig att vi nästan alltid har olika åsikt? Ska vi göra ett experiment? 🙂 Har pratat en del om topp 12 här så varför inte jämföra våra då. Här kommer min i bokstavsordning. Så hur många av dem har du med på din topp 12 🙂 Armenien, Azerbajdzjan, Belgien, Bulgarien, Frankrike, Italien, Polen, Portugal, Rumänien, Ungern, Vitryssland och Österrike

 7. Micke

  Adri jag pratar givetvis om finalen. Annars hade exempelvis Finland varit given för mig

 8. Adri

  Micke: 9 gemensamma. Byt ut Ungern, Vitryssland och Bulgarien mot Danmark, Israel och Storbritannien så…

  Men ingen av dem är ju på samma placeringar gissar jag.

  Men fortfarande missnöjd över finalen. Det faktum att Portugal och Armenien har kommit med på min topp 12 säger en del om hur många jag behövt stryka. Ugh…

  För min del hade vi kunnat slopa finalen och gå direkt till 2018 i alla fall. För baserat på oddsen kommer jag nog inte vara såå glad imorgon kväll heller.

 9. Adri

  Men som sagt… alla låtar får ju ännu en chans imorgon kväll att imponera, även de som inte förtjänar det!

  Så ska väl inte säga för mycket 🙂

 10. Johanna

  En av de bästa finalerna på många år tycker jag. ja jag är inte speciellt förtjust i Sverige, Israel, Danmark, Australien och Grekland (gillar låten hyfsat men hon kan ju inte sjunga) men resten är bra eller mycket bra och jag tror inte någon av de jag ogillar har med slutstriden att göra vilket innebär att det kommer bli den bästa vinnaren på många år oavsett vad. Senast en låt från min topp 10 vann var 10 år sedan och i år är 4 låtar frpn min topp 10 topp 4 enligt oddsen så det ser ju onekligen bra ut i vilket fall. De jag inte gillar kan jag bara strunta i lite då känner jag….

 11. Adri

  Oj, vinnaren har funnits på min topp 10 alla de senaste tio åren förutom 2008, 2009 och 2014 (och då var det min tolfteplats så inte direkt långt ifrån). 2012 hade jag och Europa t.o.m samma vinnare.

  Ska jag bli nöjd imorgon så ska några få skrälla på riktigt: Frankrike tänker jag främst då! Tror inte hon vinner, men tror inte hon är uträknad heller 🙂 Oddsen har ju gått ner på henne sen repklippen släpptes!

 12. Micke

  @Johanna, de du nämner som de du inte gillar har jag i finalen i den ordning du nämnde som: 26, 24, 22, 20 och 25. Inte direkt mina favvisar med andra ord

 13. Adri

  Sen finns det väl egentligen bara två länder som inte FÅR vinna: Spanien och Kroatien. Då blir jag arg.

  Frankrike, Belgien, Danmark, Rumänien eller Azerbajdzjans vinst skulle göra mig glad.

  Vem som helst annars får ett “jahapp…” av mig om den vinner.

 14. Adri

  Ska jag försöka dela upp finalfältet så tror jag det kommer bli såhär:

  (OBS! Inte i rangordning, utan nu skriver jag bara vilka jag tror kommer tillhöra vilka grupper)

  TOPP 10:
  Azerbajdzjan
  Israel
  Italien
  Belgien
  Frankrike
  Armenien
  Portugal
  Sverige
  Bulgarien
  Ungern

  11-15:
  Ukraina
  Storbritannien
  Australien
  Kroatien
  Norge

  16-20:
  Nederländerna
  Danmark
  Rumänien
  Grekland
  Moldavien

  21-26:
  Vitryssland
  Tyskland
  Spanien
  Cypern
  Österrike
  Polen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se