ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Storbritannien
Land: Storbritannien deltagit 59 gånger – vunnit 5 gånger:
1967, 1969, 1976, 1981 och 1997
TV-bolag: BBC se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1957 Patricia Bredin kom 7:a av 10 med “All

Storbritanniens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:

2016: You’re Not Alone“, Joe & Jake (Eurovision:
You Decide
)
24:a i finalen
2015: Still In Love With You“, Electro
Velvet
(Internval) 24:a i finalen
2014: Children Of The Universe“, Molly (Internval) 17:e i finalen
2013: Believe In Me“, Bonnie Tyler (Internval) 19:e i finalen
2012: Love Will Set You Free“,
Engelbert Humperdinck
(Internval) 25:a i finalen
2011: I Can“, Blue (Internval) 11:a i finalen
2010: That Sounds Good To Me“,
Josh
(Eurovision: Your
Country Needs You
+ Internvald låt
)
25:a i finalen
2009: It’s My Time“, Jade Ewen (Eurovision: Your
Country Needs You
)
5:a i finalen
2008: Even If“, Andy Abraham (Eurovision:
Your Decision
)
25:a i finalen


Storbritanniens ESC-2017-bidrag: “Never Give Up On You”, Lucie Jones (live i Kiev)

Lyssna på Storbritanniens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Never Give Up On You officiell video: ny versiontext
Fler tolkningar: final-framträdandelive i London
live i Amsterdamstudioversion
Artist: Lucie Jones bbc.co.uktwitterinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (1:24 – 5:e maj)
Intervju av Lorraine (4:48 – 2:a maj)
Intervju av EurovoixOfficial (4:09 – 6:e april)
Intervju av OGAE UK (2:39 – 4:e april)
Se intervjuer av wiwibloggs och esckaz vid förfesterna i:
London och Amsterdam
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Profile video” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 18 i Finalen (13:e maj)
Låtskrivare: Emmelie de Forest (t&m), Daniel Salcedo (t&m), Lawrie Martin (t&m) (d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag“)
Uttagning: Den 27:e januari arrangerade TV-bolaget BBC en nationell uttagning med 6 tävlande bidrag. Vinnaren, Lucie Jones, utsågs med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Vinnarlåten presenterades dock i en omarbetad version när den tillhörande officiella videon hade premiär. Läs mer om finalen av Eurovision: You Decide här: “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-09): topp-8 (plats 8) av de 42
Odds (2017-05-13): topp-7 (plats 7) av de 26


Åsikter och spekulationer om Storbritanniens bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Mitten-placerad StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien Betyg: 3 / 5
Inledningsvis så trodde jag att Storbritannien, som så många gånger förr på sistone, skickat ett bidrag som inte skulle intressera mig överhuvudtaget då jag uppfattade det som extremt slött och intetsägande. När sedan den uppiffade versionen presenterades så fick jag däremot omvärdera allt, för helt plötsligt så hörde t.o.m. jag att det låten hade en hel del trevliga melodislingor inbakade i sig.

Jag uppfattar den fortfarande till största del som en ballad i mängden som varken träffar eller överraskar mig, men nu är den i alla fall klart lyssningsbar. Lägger man sedan till Lucie, som jag tycker har en väldigt bra röst, så blir det trots allt klart godkänt för årets brittiska bidrag från mig. Långt från Storbritanniens ESC-storhetstid men klart bättre än jag först trodde m.a.o.. 🙂

Schlagerpinglan tror: Mitten-placerad
“Never Give Up On You” har rusat uppåt på oddslistorna på sistone och är i nuläget tippad att hamna i topp-tio i finalen. Visserligen kan jag köpa att det är en välgjod ballad och att Lucie framför den på ett (vad som verkar vara) väldigt bra sätt. Det finns dock ett flertal andra saktgående bidrag i finalen som jag tror kommer att få de röster som skulle kunnat gå till Lucie.

Även om hon får nöja sig med lite mindre poäng så skulle jag inte bli förvånad om många (både vad gäller jurygrupper och tittare) kan tänka sig att ge lite småpoäng till det brittiska bidraget och många bäckar små… En plats i mitten av resultatlistan tror jag därför att det mycket väl kan bli.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “ESC 2017: Storbritannien – “Never Give Up On You” – Lucie Jones”

 1. Kerstin

  Är inte helt förtjust i hennes röst men låten är ok men enbart ok brukar inte räcka långt i ESC. Betyg 3/5.

 2. Daniela

  Tycker inte om varken artist eller låt, får inga behagliga musikaliska vibbar av detta bidrag på något sätt, I really do not like it! Yet she Will make it in top 10, I think. Very Odd.

 3. Adri

  Oj vad jag var hård mot denna lät när den valdes i januari. Placerade den sist och trodde att den skulle stanna där ett tag (Detta var då innan Spanien smutsat ner årets startfält med “Do it for your lover”)

  Men guuud vad den växte med tiden. Varje gång jag kollade på en topp 42 på youtube och fick höra refrängen så växte den för mig. Älskade att den var så enkel med bara stråkar och piano i bakgrunden.

  Sen gjordes den om och den sjönk ner några steg på min lista. Sen lät jag den versionen smältas in i mig och nu är den högt upp igen. Den är ett gränsfall på topp 10 hos mig!

  Britternas enda någorlunda framgångar i den moderna tävlingen får väl sägas vara Jades femteplats 2009, och Blues elfteplats 2011. Jag tror Lucie får en plats där emellan! 🙂 Hon förtjänar i alla fall mer en den hemska Blue-låten 2011.

  Bästa brittiska låt: Finns tre låtar från Storbritannien som kan få denna omnämning, alla tre från 1990-talet också:
  -“Better the devil you know”, 1993
  -“Lonely Symphony”, 1994
  -“Where are you?”, 1998

  Ska jag välja en av dem väljer jag “Where are you?” från 1998. Jag har ju inte direkt gjort det till en hemlighet här på bloggen att jag älskar pop från sena 90-talet och tidiga 00-talet. Oftast säger jag att det låter så plastigt så det räknas som min “guilty pleasure”-musik men denna låt känner jag mig inte alls “guilty” när jag lyssnar på för den lyckas, trots 90-talsbeatet i bakgrunden faktiskt vara riktigt känslosam, men på ett diskret och inte övertydligt sätt! 🙂

  Jag länkar med den då jag tycker den blivit allt för bortglömd, trots sin fina andraplats: https://m.youtube.com/watch?v=CdkeNU9_eWI

  Sämsta brittiska låt: Alltså det blir nog faktiskt Blue’s “I can” från 2011.

  Brittiskt glädjepiller: “Save your kisses from me” från 1976!

 4. hej

  Jag såg nyss att det seriöst hållits en undersökning om ett Brexit från eurovision. 56% svarade ja till att lämna, http://www.dn.se/kultur-noje/musik/undersokning-britterna-vill-ha-ett-brexit-fran-eurovision/
  Detta kanske kan påverka resultatet ikväll, alltså att många röstar på UK för att de ska stanna kvar, eller tvärtom, jag vet inte. Men helst vill jag ju inte att Storbritannien ska lämna, de har ju varit med hur länge som helst, och precis som för Portugal, kanske det släpper i år. Dessutom känner jag att det mestadels är upp till TV-bolagen vilka program som ska visas

 5. Daniela

  @ Schlagerpinglan: jag har RN fråga till dig om du vet något om detta: har läst en post på FB ( för en minut sedan) det var Rumäniens Eurovision dom postade detta, att man inte kan rösta för Rumänien från alla länder från övriga Europa ( gäller dock inte Rumänien förstås!) !!! Man kunde inte rösta från Norige, Sverige, Frankrike, Italien mm! Blev väldigt upprörd och ledsen, vet du varför?? Tacksam för ett svar!

 6. Daniela

  @ Hej: ush, vilka tråkiga nyheter! Detta tillsammans med det jag läst tidigare om att rösta för Rumänien och som jag frågat pinglan om för en minut sen.

 7. Schlagerpinglan

  @Daniela, Detta låter väldigt konstigt, då hela tävlingsupplägget är att alla länder som deltagit i ESC 2017 ska kunna rösta på alla bidragen (utom sitt eget) i finalen. Är du säker på att det verkligen var så det stod?

 8. Mikaela

  Tycker låten är ganska fin, och de har ordnat ett snyggt framträdande. Jag tror den hade kommit mycket högre om den var från Sverige eller Azerbajdzjan, vilket är synd.

 9. Adri

  Daniela: Det låter inte trovärdigt 🙂 tror inte du ska oroa dig. Det hade varit en mycket större grej om det var så. Då hade det rapporterats om det betydligt mer!

 10. Johanna

  Tycker att detta bidraget förtjänar en plats i topp 10 och tror inte det är omöjligt att et hamnar i nedre delen där heller. Det kan d ock också lika gärna hamna bland de sista. Mycket svårtippat men jag gillar det mycket och det har befunnit sig på plats 10 för mig väldigt länge.

 11. Micke

  Har tyvärr inget att säga om det här bidraget men eftersom jag kört min bästa, sämsta och glädjepiller så får jag väl göra det även här då 🙂

  Tidernas bästa Brittiska:
  Oj så överlägset detta bidraget är i sitt land. Ska man hitta något som ens tenderar till att vara nära får man gå till 70-talet då landet tydligen tog ESC på mer allvar än de gör nu. Detta bidraget hade också kunnat gå under “bli på gott humör” för det blir jag än idag.
  https://www.youtube.com/watch?v=5XPATo43cy4

  Tidernas sämsta Brittiska:
  Ett av tidernas fem direkt anskrämliga bidrag. Det börjar redan med dirigentens sliskiga smile följt av den vedervärdiga första textraden. “We’ve come so far on this great planet. We should be proud of all the great things we’ve achieved”. Inser direkt att jag kommer att få svårt att äta något på ett bra tag. Men det blev än värre med sångerskan och kören gungandes i takt i en refräng med disgusting text. Vet att ni inte tar ESC på allvar kära britter men det här??????
  https://www.youtube.com/watch?v=IeL1jT583Ok

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  I hela mitt liv har jag haft en moster som överfört sin kärlek för musik till mig. Minns knappt ett enda tillfälle i min barndom då jag träffade henne och vi inte pratade musik. Hon fullkomligt älskade ett brittiskt bidrag från 70-talet och när jag senare föddes blev det bidraget ständig föda för mig. Tyckte det var jättekul att se hur “roligt” klädda de var på 70-talet men främst fylldes jag av glädjen från bidraget.
  https://www.youtube.com/watch?v=Xo8SKvqHdQI

  Borde ni ha skickat i år:
  Ursäkta mig Storbritannien. Jag dyrkar er normalt när det gäller musik men ESC tar ni inte på allvar och jag kommer inte att ta er på allvar förrän ni gör det. Sorry men jag bryr mig inte

 12. Daniela

  @Schlagerpinglan: jag är säker, de skrev ett efter det andra de länder nan ska bo i om man ska kunna rösta. Denmark, Serbia, Irland, och många andra men inte UK, Sverige, Norge, Italien, Frankrike, Spanien. Jag ställde frågan fuer gånger på den tråden liksom andra rumäner som bor i de sist nämnda länderna men fick inget svar. Men jag ska kolla en going till. Jag undrade om det skulle våra nån konstig regel nu för tiden…

 13. Schlagerpinglan

  @Daniela, Det låter inte speciellt trovärdigt, utan mer som ett sätt till att få folk att inte ens försöka att rösta. Så länge inte eurovision.tv går ut med annan information så utgår jag från att röstningen ska fungera från alla länder.

 14. Daniela

  @Schlagerpinglan: jag har kopierat posten:
  START VOT! Votati 05:
  Pentru a vota România trebuie să locuiți într-una din țările: Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Elvetia, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croatia, Norvegia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia, Israel, Franța, Germania sau Ucraina.
  Trimite SMS cu textul 05 la numarul afisat de televiziunea din tara unde va aflati!
  Jag misstog mig angående Norge och Frankrike, det står att för att kunna rösta så ska man bo i de länder det står där. Det står varken Suedia/ Sverige eller Italia, Spania, UK där det finns ganska många rumäner, och några till länder. Det var många som svarade och frågade, men man fick inget svar tillbaka. Men de kanske har missat bara, fast jag tänkte just på att i dessa sist nämna länderna finns det så många rumäner, det rör sig om ca 6 miljoner som har migrerat, de flesta bor i de länderna. Man kanske vill inte att det ska bli på bekostnad av andra länder som inte har så omfattande diasapora, vet ej. Det var därför jag frågade dig, tänkte att du kanske känner till regler som jag inte hört om än.

 15. Schlagerpinglan

  @Daniela, Ahh… eftersom det är startnummer 5 det gäller så är det information angående den andra semifinalen, i finalen är det andra förutsättningar så du kan vara lugn. 😀 Bra dock att du frågar, bättre att få reda på saker än att gå och oroa sig. 😀

  I finalen så är det nummer 20 man ska rösta på om man vill rösta på Rumänien, och där får betydligt fler länder rösta.

 16. Daniela

  @ Schlagerpinglan: Ahh stupid me! Jag såg svart! Därför att det var idag jag såg och läst den!!! Och så är jag lite spänd inför kvällen som alltid när det viktigaste ska avgöras! ESC 2017 vinnare! Och jag älskar både Rumänien och Italien och Sverige och Armenien lika mycket ikväll! Det blir många röster från mig ikväll! Och Tack för stt du fick mig att tänka att öppna ögonenlite mer!!

 17. Daniela

  Av någon orsak gick jag inte några glada emogies, det går inte att få de printade när jag då velar ha dem!

 18. Daniela
 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se