ESC 2017 Schlagerpinglan: Ja, då är vi framme vid den dagen som många av oss väntat på i ett helt år: finaldagen av Eurovision Song Contest 2017. Äntligen ska det avgöras och det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot kvällens show. 😀

Finalen startar inte förrän klockan 21:00 i kväll men innan dess så kommer det här att presenteras lite inför-finalen-fakta av varierat slag, inkl. en närmare titt på de förkvalificerade bidragen, samt den obligatoriska gissningen av vinnaren. Först kan vi dock ta en titt på vad vi har att vänta oss i kväll, i form av en “snabbrepris” av de 26 tävlande bidragen i den ordning de uppträder i kväll:


Eurovision Song Contest 2017 | Grand Final Recap | Running Order” (8:47 – PlatinSam)

Schlagerpinglan: Redan nu finns det en hel del final-relaterad material på bloggen, t.ex. startordningen i finalen samt fullversionerna av alla bidragens semifinalsframträdanden här, en sammanställning över förändringarna över tiden gällande vinnar-oddsen här (se oddschecker.com för de absolut färskaste oddsen) samt mina personliga final-favoriter här, för att inte nämna alla genomgångarna av de icke-förkvalificerade bidragen här. 😀

I Kiev återstår det även där lite förberedelser innan det är dags för den stora showen, t.ex. det avslutande final-repet som startar kl. 13:00. Ni hittar mer information om repetitionerna på plats i Kiev här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2017: Finaldagen är här!”

 1. Mikaela

  Det är som julafton. Älskar ovissheten – men tror Italien vinner. Tror Rumänien kan hamna högt. Tror Sverige hamnar 8-10.

 2. Finne

  Bulgarien vinner, Sverige slutar topp-5, och jag hoppas jag har helt fel.

  Hejar på de icke-engelskspråkiga bidragen: Ungern, Portugal, Italien, Vitryssland och Frankrike (även om lite onödig engelska smugit sig in i den låten). Inte för att jag ogillar musik på engelska, men jag vill ha fler bidrag på andra språk i fortsättningen. Dessutom råkar denna kvintett vara RIKTIGT, riktigt bra i år.

 3. Daniela

  2017-05-13
  Min top 10 inför finalen så som jag tror det kommer att se ut efter voting!

  1. Bulgarien
  2. Portugal
  3. Italien
  4. Belgien
  5. Rumänien
  5. Sverige
  6. Storbritannien
  7. Nederländerna
  8. Armenien
  9. Israel
  10. Moldavien

  Som jag önskar men som det inte kommer att bli:

  1. Italien
  2. Rumänien
  3. Sverige
  4. Armenien
  5. Ungern
  6. Portugal
  7. Moldavien
  8.Frankrike
  9. Israel
  10. Belgien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se