ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Tyskland
Land: Tyskland deltagit 60 gånger – vunnit 2 gånger: 1982 och 2010
TV-bolag: NDR se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1956 Walter Andreas Schwarz kom delad 2:a av 14 med “Im Wartesaal Zum Großen Glück

Tysklands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Ghost“, Jamie-Lee (Unser Lied für Stockholm) 26:a i finalen
2015: Black Smoke“, Ann Sophie (Unser Song für Österreich) 27:a i finalen
2014: Is It Right“, Elaiza (Unser Song für Dänemark) 18:e i finalen
2013: Glorious“, Cascada (Unser Song für Malmö) 21:a i finalen
2012: Standing Still“, Roman Lob (Unser Star für Baku) 8:a i finalen
2011: Taken By A Stranger“,
Lena
(Internval +
Unser Song für Deutschland
)
10:a i finalen
2010: Satellite“, Lena (Unser Star für Oslo 2010) 1:a i finalen
2009: Miss Kiss Kiss Bang“,
Alex Swings Oscar Sings!
(Internval) 20:e i finalen
2008: Disappear“, No Angels (Wer singt für Deutschland?) 23:a i finalen


Tysklands ESC-2017-bidrag: “Perfect Life”, Levina (live i Kiev)

Lyssna på Tysklands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Perfect Life officiell videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar: live i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdam
Artist: Levina levinamusic.detwitterinstagramyoutube
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av oikotimes (4:32 – 9:e maj)
Intervju av ESCKAZ.com (2:39 – 7:e maj)
Intervju av Eurovision Radio International (7:51 – 20:e april)
Intervju av wiwibloggs (6:21 – 9:e februari)
Speed-intervju på tyska av eurovision.de (5:13 – 5:e december)
Se intervjuer av wiwibloggs och esckaz vid förfesterna i:
London och Tel-Aviv
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Profile video” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 21 i Finalen (13:e maj)
Låtskrivare: Lindy Robbins (t&m), Dave Bassett (t&m), Lindsey Ray (t&m)
Uttagning: TV-bolaget NDR arrangerade en nationell uttagning där fem artister och två bidrag tävlade i olika dueller i finalen den 9:e februari. Även utländska tittare kunde med hjälp av en app visa vad de tyckte, men precis som panelen på plats så hade de endast en vägledande uppgift. Tittarna fick själva rösta fram sin vinnare och efter att Levina fått tävla mot sig själv med de båda låtarna i finalen utsågs “Perfect Life” till hennes tävlingsbidrag. Läs mer om finalen av Unser Song 2017 här: “Tysklands Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-09): topp-18 (plats 18) av de 42
Odds (2017-05-13): botten-10 (plats 17) av de 26


Åsikter och spekulationer om Tysklands bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Nedre mitten-placerad TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland Betyg: 3 / 5
Tyskland ställer i år upp med ett bidrag som jag i grund och botten tycker riktigt bra om. Både vers och refräng fungerar och är lättlyssnade och trevliga, vad gäller texten har jag inget direkt att anmärka på och själva artisten är kanske inte helt felfri men hon har en trevlig “girl next door”-känsla över sig. Allt är m.a.o. trevligt och bra, men kanske lite väl snällt och förutsägbart. Hur som helst en helt OK låt som hamnar någonstans i den nedre mittenregionen av resultattavlan, om jag får bestämma.
Schlagerpinglan tror: Botten-placerad
De två senaste åren har Tyskland hamnat på jumboplatsen i finalen av ESC och det går väl inte att helt bortse från att risken finns att det blir en mindre smickrande “tredje-året-i-rad”-prestation. Levina må se väldigt glad ut på scen och framför sitt bidrag som om hon verkligen tror på det hon sjunger, men det är inte alltid alla tonerna sitter där de ska. När det dessutom inte är frågan om någon låt som står ut från mängden, utan “bara” en trevlig poplåt, så har jag svårt att se hur den ska kunna konkurrera speciellt högt upp på resultattavlan. Men, men… så länge det inte blir ytterligare en sistaplats så är det ju trots allt en framgång för Big Five-landet, som hur det än går är garanterad en plats i nästa års final.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför ESC 2017: Tyskland – “Perfect Life” – Levina”

 1. Adri

  Jag tror tyvärr att Tyskland kan sikta på en sistaplats i år igen.

  Det känns alldeles för safe för att ha några framgångar. Levina är trevlig och låten är trevlig. Men den kommer nog kämpa för att lämna botten.

  Bästa tyska: Likt de andra stora länderna så har de varit med så pass länge att de har ju samlat på sig en del guldkorn genom åren. Vad sägs om: Ein lied kann eine brücke sein, Johnny Blue, Dschingis Khan, Telegram, Wir geben’ne party, Reise nach Jerusalem, Satellite och Ghost??

  Min personliga vinnare av dessa guldlåtar… blir nog Reise Nach Jerusalem från 1999.

  Sämsta tyska: Is it right? från 2014. Jag ÄLSKAR dragspel, men denna jäkla låt alltså…

  Tyskt glädjepiller: “No no never” från 2006. Härligt ju! 😀

 2. hej

  Jag är fortfarande besviken på att de inte skickade Avantasia förra året. Tyskland är min sistaplats inför finalen, just för att den inte sticker ut på något sätt, och hoppas att Tyskland väljer något annat än mellanmjölk nästa år

 3. Kerstin

  En låt som kommer glömmas bort ikväll. Otroligt blek låt utan någon bra refräng. Tippar den hamnar bland de sista fem. Betyg 2/5.

 4. Micke

  Oj så jag trodde att Tyskland var på väg mot något stort igen när de äntligen verkade ta allt på allvar igen. Något hände dock och de gjorde om allt igen inför 2017 med följden att allt urvattnades totalt. Den spänning jag kände när jag följde Tysklands uttagning förra året blev nu utbytt mot ett stort VAAAAAAAAAAAAAA. Usch sicket sömnpiller hela tillställningen var. Ur allt detta fick de då fram!!!! Ja vad fick de fram? Ett hyfsat mellanbidrag utan chans till seger. Kom igen nu Tyskland 2018.

  Tidernas bästa Tyska:
  Tyskland har genom åren varit oerhört jämna. Väldigt sällan något riktigt bra men lika sällan något riktigt dåligt. Den här gillade jag dock skarpt när den kom. Den håller dock inte samma klass live men trots det gick det ju bra för den 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=8QSgNM9yNjo

  Tidernas sämsta Tyska:
  Wow är det Robin Bengtsson storebror eller var kommer det “dansanta” ifrån? 🙂 Nej seriöst det här var definitivt inget som klickade för mig även om 2008 och 1994 var nästan i samma “hysteriska” form.
  https://www.youtube.com/watch?v=evyZwHnb2RI

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Får väl slänga in en gammal klassiker här då även om det är en helt annan låt med dem som faktiskt får mig på gott humör. En låt som skulle varit med i ESC året därpå men där något hände och låten försvann från ESC. Lägger därför in det bidraget som gjorde stor succe i ESC men även den låt som hade varit mitt glädjepiller om den hade kommit med som det var meningen. Inget av bidragen är bra men riktiga glädjepiller men det uteblivna är överlägset bäst.
  https://www.youtube.com/watch?v=eAEUrp2V4ss
  https://www.youtube.com/watch?v=NvS351QKFV4

  Borde ni ha skickat i år:
  Inget direkt som glänser i deras uttagning men detta var min vinnare
  https://www.youtube.com/watch?v=TZUL4d2-Pn0

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se