ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Ukraina
Land: Ukraina deltagit 13 gånger – vunnit 2 gånger: 2004 och 2016
TV-bolag: NTU se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2003 Olexandr kom 14:e av 26 med “Hasta La Vista

Ukrainas samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest:
2016: 1944“, Jamala (Nationell final) 1:a i finalen
2015: – – – – – – – – –
2014: Tick-Tock“, Maria Yaremchuk (Nationell final) 6:a i finalen
2013: Gravity“, Zlata Ognevich (Evrobachennya) 3:a i finalen
2012: Be My Guest“, Gaitana (Evrobachennya) 15:e i finalen
2011: Angel“, Mika Newton (Nationell final) 4:a i finalen
2010: Sweet People“, Alyosha (Ifrågasatt internval + nationell final + ersättningsbidrag) 10:a i finalen
2009: Be my Valentine! (Anti-crisis
Girl)
“, Svetlana Loboda
(Nationell final) 12:a i finalen
2008: Shady Lady“, Ani Lorak (Internvald artist + nationell final) 2:a i finalen
2007: Dancing Lasha Tumbai“,
Verka Serduchka
(Nationell final) 2:a i finalen
2006: Show Me Your Love“, Tina Karol (Nationell final) 7:a i finalen
2005: Razom Nas Bahato“, Greenjolly (Nationell final) 19:e i finalen
2004: Wild Dances“, Ruslana (Internval) 1 :a i finalen
2003: Hasta La Vista“, Olexandr (Internval) 14:e i finalenUkrainas ESC-2017-bidrag: “Time”, O.Torvald (live i Kiev)

Lyssna på Ukrainas Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Time officiell videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar: semifinal-framträdandelive i London
live i Amsterdamstudioversion
Artister: O.Torvald

Yevhen Halych (sång, gitarr)
Denys Myzyuk (gitarr, bakgrundssång)
Oleksandr Solokha (slagverk)
Mykyta Vasylʹyev (bas)
Mykola Rayda (piano, DJ)
o-torvald.comyoutubetwitter
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av wiwibloggs (7:25 – 12:e maj)
Intervju av ESC Radio (4:46 – 12:e maj)
Intervju av Eurovision Radio International (6:45 – 9:e maj)
Intervju av eurovision.tv (1:06 – 5:e maj)
Se intervjuer av wiwibloggs och esckaz vid förfesterna i:
London och Amsterdam
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Profile video” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 22 i Finalen (13:e maj)
Låtskrivare: Zhenia Galych (m), Denys Miziuk (m), Kamenchuk Yevhen (t)
Uttagning: Totalt 24 bidrag tävlade i Ukrainas nationella ESC-uttagning där 50/50 jury- och teleröster bestämde vilka sex bidrag som fick gå vidare från de inledande tre semifinalerna till finalen den 25:e februari. I finalen, som även den avgjordes med hjälp av 50/50 tittar- och juryröster, ville juryn se Tayanna som vinnare medan tittarna föredrog Melovin. Vann gjorde dock de bådas andrahandsfavorit O.Torvald. Läs mer om den nationella finalen här: “Ukrainas Eurovision-bidrag 2017“.

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-09): botten-17 (plats 26) av de 42
Odds (2017-05-13): botten-4 (plats 23) av de 26


Åsikter och spekulationer om Ukrainas bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Nedre mitten-placerad UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina Betyg: 3 / 5
I Ukrainas uttagning så fanns det ett flertal intressanta bidrag som tyvärr inte räckte hela vägen men även en del som jag absolut inte ville se som segrare, så O.Torvald känns som ett helt acceptabelt reservalternativ. Detta är medel-rock för mig, d.v.s. lyssningsbart men långt ifrån minnesvärt. Det låter som det ska men gör mig inte speciellt engagerad. Hade de tagit med sig nedräkningsmanickerna de hade i den nationella finalen så vore det i alla fall lite spännande, men utan dem (och med relativt hård finalkonkurrens) så är detta ett bidrag jag placerar på den nedre delen av resultattavlan.
Schlagerpinglan tror: Botten-placerad
Ja, vad ska man tro om detta? Hade jag inte följt den ukrainska uttagningen så hade jag nog trott att det var ett typiskt “värdlands-bidrag”, d.v.s. ett halvbra bidrag man skickar för att inte riskera att vinna igen. Vanlig traditionell rock brukar ju inte gå så bra i Eurovision-sammanhang, om man inte gör något väldigt uppseendeväckande av det. Jag vill gärna tro att O.Torvald har en del röster att vänta sig från den lilla, men väldigt entusiastiska, skara av rockälskande tittare men jag tror inte att det räcker så långt. Nu när inte heller Ryssland är med, och lockar fram sympatiröster till Ukraina, så kan det mycket väl gå för värdlandet som det brukar för de som “bara” skickar ett vanligt rock-bidrag till tävlingen, d.v.s. inte helt bra.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför ESC 2017: Ukraina – “Time” – O.Torvald”

 1. hej

  Den här har växt på senaste tiden och den är i min topp 10, men det här är långt ifrån den bästa rocklåten jag hört i ESC-sammanhang.

 2. Adri

  Den här låten går verkligen upp och ner för mig 🙂 Jag gillar genuint verserna och bryggan, men refrängen…? Vad är det där för något? Det känns som att all låtskrivar-ambition försvann där.

  Låten är helt acceptabel, tycker den ska komma runt nedre mitten (18/26 har jag den just nu) men jag tror ändå den kan komma lite högre upp 🙂 jag gissar ändå att den landsr på en plats 11-15.

  Ukrainas bästa: “Show me your love” 2006. Men jag vill ge två hedersomnämningar också till: “Sweet people” 2010 och “Tick Tock” 2014. Fantastiska alla tre!

  Ukrainas sämsta: Deras debut. Alla dagar i veckan. “Hasta la vista” från 2003. Bara den titeln ger mig lite cringe-känslor.

  Ukrainas glädjepiller: “Gravity” från 2013. 🙂 Den hade en så spännande uppbyggnad och halvt kaotisk uppbyggnad men jag gillade det jag hörde ändå 🙂

 3. Kerstin

  Ukrainas bidrag är nog det jag lyssnat minst på. Inte min smak alls. Betyg 1+/5.

 4. Micke

  Något säger mig att jag nu går emot Pinglan i det jag säger men Ukraina är för mig ett av de säkrare av länderna att inte komma upp med något som tilltalar mig. så har det varit nästan hela tiden.

  I år gör det ett rockförsök. Aldrig fel att försöka med det men tyvärr lyser det igenom lång väg att detta inte är några mästare inom gebitet. Det låter skapligt men inte mycket mer i mina öron. Vill ändå ge dem en eloge för att de försöker. Tack för det Ukraina.

  Tidernas bästa Ukrainska:
  Nu kommer många som följer min svada på Pinglans blogg att bli väldigt förvånade när jag utnämner Ukrainas bästa bidrag då jag varit i flera diskussioner med Josef, Daniela, Marcus m.fl om detta bidraget och då har jag stått på sidan som dissat detta. Grejen är att jag dissar inte bidraget utan artisten. Faktiskt en av de värsta röster jag någonsin hört. Lyssna runt bland hennes låtar så får ni höra. Just när det gäller detta bidraget har hon dock lyckats tvätta bort de värsta skavankerna även om det tyvärr lyser igenom på flera platser i bidraget. Det jag främst vill lyfta fram som bra är de partier på eget språk. Man befinner sig i riktigt god stämning när det plötsligt bryts totalt då hon inte längre lyckas dölja det hemska onaturliga efter 1.22. Låtmässigt det bästa Ukraina har haft även om det inte säger så mycket. Jädrar så bra detta hade kunnat bli med en riktigt bra artist.
  https://www.youtube.com/watch?v=B-rnM-MwRHY

  Tidernas sämsta Ukrainska:
  Skämtbidrag, plojbidrag eller vad man vill kalla dem är oerhört viktiga för ESC. De behövs för att hålla blodet flytande i ådrorna hos hela bubblan. Den dagen tävlingen tar sig helt och hållet på allvar då är tävlingen stendöd för mig och många, många fler. Hur man tar till sig de olika bidragen är dock väldigt olika precis som med vilken sorts bidrag som helst. Detta som jag utnämner till Ukrainas sämsta bidrag någonsin är ett skämtbidrag. Ett skämtbidrag som totalt missar målet som jag ser det. Helt värdelöst för mig men för många andra ett glädjepiller. All respekt för dem som gillar detta men det gör verkligen inte jag.
  https://www.youtube.com/watch?v=hfjHJneVonE

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Ett upplyftande bidrag som gladde men i slutändan gjorde mig besviken lik förbannat då ett av tidernas bästa bidrag deltog samma år och då fick stryk av detta bidrag som ändå verkligen fick en på gott humör
  https://www.youtube.com/watch?v=10XR67NQcAc

  Borde ni ha skickat i år:
  Ett svagt år i Ukraina men den som ändå får bli min numero uno är den här
  https://www.youtube.com/watch?v=4j1mKg4cOMU

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se