ESC 2017 Här nedan ser ni det slutliga resultatet av finalen av Eurovision Song Contest 2017, inkl. länkar till alla ländernas framträdanden, ifall ni missade något eller helt enkelt vill se dem igen.

Hela resultatlistan: Finalen av Eurovision Song Contest 2017:
Portugal 1. Portugal 758 p. Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral
Bulgarien 2. Bulgarien 615 p. Beautiful Mess“, Kristian Kostov
Moldavien 3. Moldavien 374 p. Hey Mamma“, Sunstroke Project
Belgien 4. Belgien 363 p. City Lights“, Blanche
Sverige 5. Sverige 344 p. I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
Italien 6. Italien 334 p. Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
Rumänien 7. Rumänien 282 p. Yodel It!“, Ilinca feat. Alex Florea
Ungern 8. Ungern 200 p. Origo“, Pápai Joci
Australien 9. Australien 173 p. Don’t Come Easy“, Isaiah
Norge 10. Norge 158 p. Grab The Moment“, JOWST
Nederländerna 11. Nederländerna 150 p. Lights and Shadows“, OG3NE
Frankrike 12. Frankrike 135 p. Requiem“, Alma
Kroatien 13. Kroatien 128 p. My friend“, Jacques Houdek
Azerbajdzjan 14. Azerbajdzjan 120 p. Skeletons“, Dihaj
Storbritannien 15. Storbritannien 111 p. Never Give Up On You“, Lucie Jones
Österrike 16. Österrike 93 p. Running On Air“, Nathan Trent
Vitryssland 17. Vitryssland 83 p. Story of My Life“, Naviband
Armenien 18. Armenien 79 p. Fly with me“, Artsvik
Grekland 19. Grekland 77 p. This Is Love“, Demy
Danmark 20. Danmark 77 p. Where I Am“, Anja
Cypern 21. Cypern 68 p. Gravity“, Hovig
Polen 22. Polen 64 p. Flashlight“, Kasia Moś
Israel 23. Israel 39 p. I Feel Alive“, IMRI
Ukraina 24. Ukraina 36 p. Time“, O.Torvald
Tyskland 25. Tyskland 6 p. Perfect Life“, Levina
Spanien 26. Spanien 5 p. Do It For Your Lover“, Manel Navarro
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Senare under söndagen kommer jag även att presentera en uppdelad resultatlista där juryns och tittarnas röster presenteras var för sig, men först tänkte jag ta en titt på hur det gick i semifinalerna. På återseende. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


32 kommentarer till “Resultatet: Eurovision Song Contest 2017 Finalen”

 1. Mikaela

  Så glad över resultatet, fast det inte var min favoritlåt. Men artisten är så sympatisk och jag är helt för det avskalade numret på egna språket. Tycker Italien fick en rimlig placering, eftersom jag hela tiden tyckt att den är hyfsad men ingen vinnare.

  Många länder gav optippade tolvor. Tror det var Nederländerna och Österrike som fick toppoäng av länder utan minsta grannskap. Kul

 2. hej

  Jag tänkte under kvällen under rösträkningen att det kanske vore bättre för the Big 5 om de hamnade i semifinalerna, för då får tittarna en chans att lära känna bidragen. Då kanske det hade gått bättre för Italien.

 3. Adri

  Kvällens “negativa” skräll: Man skulle kunna säga Italiens sjätteplats här, men jag blev faktiskt än mer överraskad över Armeniens 18e plats. Den växte som tusan live ju!

 4. Alex

  Tack pinglan för i år! Ta hand om dig så hörs vi nästa år.

  Ha det bra allihop!

 5. hej

  Adri, jag märkte att resten av sällskapet jag tittade på tävlingen med inte verkade lika förtjusta i Armeniens bidrag, eftersom de flesta hörde bidraget för första gången. Så precis som med Loreens låt kanske det finns en fördel att lyssna på den tidigt.

  Men man undrar lite hur resultatet i semifinalen och finalen såg ut bland de svenska telefonröstarna. Har försökt hitta på Eurovision.tv, men hemsidan är inte anpassad efter min mobil, så jag har inte kunnat titta.

 6. Johanna

  Mitt schlagerhjärta är så lyckligt för Portugals skull! Snacka om välförtjänt seger! Jag själv rankade Portugal ganska lågt men det berodde mer på att det fanns så många andra bra låtar med i år. Dock när röstningen väl drog igång kände jag lite att trots att Bulgarien var min favorit så hejade jag på Portugal. Kände lite “nu eller aldrig” vad gäller dem. Och så glad att tävlingen ÄNTLIGEN tycks utvecklas åt rätt håll igen, dvs att alla inte sjunger på engelska och skickar plastig radiopop.

  Grattis Salvador och Portugal. Ingen förtjänar detta mer än ni.

 7. Mikaela

  @Johanna Exakt så känner jag. Fann mig själv heja på Portugal. Välförtjänt seger.

 8. K2

  Hur kan jury och tittare ha så olika uppfattningar? Rättvist att Portugal och Bulgarien kom 1:a resp.2:a då dom uppskattades av samtliga. Posivt också att Portugal vann som sjöng på originalspråk och utan specialeffekter som omväxling.Sverige kom i mitt tycke alldeles för högt upp med en tjatig låt som man hört ett antal gånger till leda och som man har gemensamt med många andra länder och för all del med en välklädd artist även om min spontana reaktion i semifinalen var att jag upplevde det som om jag såg en reklamsnutt från Dressman. Just nu känns det som om det är dags att lämna denna “svenska” MF-tävling i kolossalformat som kallas ESC precis som jag har gjort med MF för flera år sedan. Alldeles för mycket svensk inblandning i denna intrnationella tävling tycker jag. Kommer dock att fortsätta gå in på den här suveräna bloggen,tack pinglan☺, alltid kul att läsa alla kommentarer och all respekt man visar varandra oavsett vad man än tycker.

 9. Micke

  Nu får ni rätta mig om jag säger fel om resultat i MF. Det jag säger är sånt jag fått höra och dessutom från folk jag litar på. Ok kommer dit snart 🙂

  I mitt ESC-hjärta skriks det i grunden ut. Lägg ned telefonröstning mm från tittare. Jag vill ha “experter” som röstar och inte tittare som tänker “wow han var söt, jag röstar på honom” eller “sicken donna, måste ju rösta på henne” Eller liknande trams. Jag vill ha efter bidragets och framförandets klass och ingenting annat.

  Alltså måste Micke ha varit asglad när jury och liknande togs tillbaka? Inte alls för idag skriker jag istället “Ta bort juryn”. Varför har jag ändrat mig om det? Har egentligen inte ändrat åsikt i från grundtanken men det trams till jury vi har idag är ju hur patetiskts som helst. Den juryn jag pratar om är en jättestor jury av experter och hemmaexperter i alla åldrar och inte som nu 3-5 personer som sitter på tronen. Kan något vara löjligare? Ta bort skiten.

  Exempelvis förlorade de tre fantastiska italienarna den välförtjänta segern 2015 just på geund av en sån sak. Likaså såg man att Robin kom bättre just på grund av detta precis som det var i MF där han inte hade vunnit utan pygmejuryn.

  Sedan till en annan grej som alltid har irriterat mig. Det började irritera mig när massa nya länder kom in och vi löjliga svenskar började anklaga dem för grannröstning. VAAAAAAAAAAA! Vad har Norden gjort i alla år då? Precis som i år då Robin fick sina tolvor från norden och ytterligare höga poäng. Innan vi börjar anklaga andra ska vi kanske sopa rent framför vår egen dörr först.

  Oj är jag irriterad efter igår? Inte alls jag är hur positiv som helst och återkommer om det 🙂 Ville bara rensa detta först 🙂

 10. Adri

  Micke: Överlag håller jag med dig. Jag gillar ju grundtanken med 50/50-systemet men juryn borde vara väääldigt mycket större 🙂

  Sen en liten rättelse: Robin fick bara två tolvor utdelade till sig, och en av dem kom ju faktiskt från Belgien. Den andra kom från Norden dock!

  Överlag har ju grannröstningen sjunkit på senare tid 🙂 Gör mig glad! Cypern och Grekland gav varandra tolvor i går visserligen men 2015 disssade de varandra minns jag. Det var ett stort ögonblick i ESC för mig 😀

 11. Schlagerpinglan

  @Alex, Tack själv, du får ha ett härligt år så hörs vi när du är redo att börja ladda för ESC 2018. 😀

  @K2, Att juryn och tittarna har olika uppfattningar hör egentligen till då tittarna röstar med hjärtat och juryn är mendan att granska bidragen på ett mer professionellt sätt. Detta brukar dock inte inträffa utan många jurymedlemmar tar tillfället i akt och röstar som de vill i alla fall, vilket gör att det ibland kan bli lite väl stora frågetecken när man försöker förstå hur juryn resonerar.

  @Micke, Håller med om att juryn inte alls fungerar i sitt nuvarande skick. Det behövs en fungerande jury för att balansera upp tittarnas röster, men att fem personer från varje land (som alla tas från samma lilla damm) skulle kunna sköta detta är lite väl optimistiskt att tro.

  Vad jag själv tyckte om kvällen? Förutom att jag fick extremt hög belastning på bloggen och den stängdes ner under hela kvällen/natten/morgonen och min favorit inte vann (i år heller) så är jag trots allt nöjd. Det var på tiden att Portugal vann. 😀

 12. Johan

  Alla som läst statistik vet att ett urval på 5 personer inte kan representera en population av likasinnande, och därmed faller jury-tanken matematiskt. Bulgarien och Portugal nollade varandra med juryröster, varför kan man undra? Kanske för att bättra oddsen?

  Nej lägg ner juryn nu, de har verkligen förbrukat sin funktion (om de ens haft någon från början). Kolla split-voting resultaten och inse att det inte finns någon “Öst-dominans” i den här tävlingen längre. 2007-2008 års utfall kan inte ges så stort utrymme att vi nu ska ha 5 stycken “experter” som väger lika tungt som ett lands befolkning. Det är så fruktansvärt uselt att jag inte vet vad, snacka om att införa bias och systematisk snedvridning av resultaten… Ush. Det är juryn som gör den här tävlingen till en steril smörja genom att alltid prisa radiobidrag som Sverige och Australien. Om något kommer ta död på the spirit of eurovision så är det juryn.

  Resultatet då? Ja, det föll verkligen på plats igår. Portugal gick om Italien i min topplista och när 12orna började hagla in så insåg jag att Bulgarien inte skulle kunna plocka igen det försprånget. Är besviken över Armeniens placering, den växte verkligen när man fick höra och se den ett par gånger. Ungern var gårdagens positiva överraskning, säkrare än i semifinalen och jag är överlycklig att den fick en topp 10-placering i slutändan. Belgien sopade banan med mina tvivel också, och hade gärna fått en pallplats.

  Vitryssland hade gärna fått komma högre, Australien hade gärna fått komma betyligt lägre, Sverige fick juryskjuts in i topp 5, även om nu folket också hade dom högt. Är glad att Spanien och Tyskland återigen får en knäpp på näsan när de skickar skräp, och att Azerbajdzjan på senare år inte garanteras topp 5 med sina svenska låtskrivare.

  Leve Portugal. Tror det här är nyttigt för den här tävlingen, och jazzballader är betydligt svårare att copy paste:a än Bulgariens P4-ballad, så kanske vi slipper härmapor nästa år (hade hoppats på att italien skulle vinna så den ordvitsen fick lite mer stuns!).

 13. Schlagerpinglan

  @Adri, Sverige fick tre 12:or, varav två från Norden: Danmark, Finland och Belgien.

 14. Daniela

  Man kan konstatera med facit i hand att oddsen hade faktiskt talat ganska så klart språk angående resultatet förutom Moldaviens bronsmedalj!
  Jag unnar Portugal denna seger av följande två anledningar, men innan dess vill jag säga att grynen av vad detta bidrag står för såg vi redan förra året när Jamala vann: det står för vad egentligen båda artisterna har uttryckt: kärleken för riktig musik som har sina rötter i traditioner, kulturer, språk och berättelser som formar varje lands unika konstnärliga musikaliska uttrycksformer. Viserligen gjorde dessa två artister detta på två väldigt olika sätt men resultatet blev den samma: att helt fullsatta arenor blev tysta, tagna av de djupa känslornas kraft. Av den anledningen plus att dessutom det bevisas att musik är ett universellt språk som har kraften och förmågan att förmedla de budskap man önskar om det framförs ärligt vilket i sig är vackert så unnar jag Portugallien denna efterlängtade seger! Stort Grattis Portugal! Vi ses nästa år i Portugal!

  Några ord om Italien: jag hade på känn att vinsten skulle gå de förbi även i år men att Robin skulle komma förre Italien, det hade jag inte anat! Dock förstår jag varför Francesco hamnade där han hamnade: Francescos bidrag förlorade mycket terräng på all trams med scenografi, det blev helt enkelt för mycket, det blev som en overcrowded basar där Francesco knappt syntes! Synd, väldigt synd! Hoppas att Italienarna repar sig och kommer tillbaka med nya krafter till nästa år! ❤️
  Näst sist och inte minst vill jag också nämna att jag tyckte väl att Ilinca och Alex hade förtjänat en topp 5 plasering men jag fick tröst av att dessa två ungdomar har genuint och ärligt levererat på en hög kvalitativ nivå. Moldaviens skräl till en bronsmedalj gjorde saken även bättre så Det blev riktigt kul detta måste jag säga!
  Och nu tänker jag tacka för mig här på bloggen för detta spännande ESC år , tack @schlagerpinglan för att du finns och tack till er alla för era intressanta och lärorika kommentarer. Önskar er en fin fin sommar, vi hörs nästa år inför MF och ESC 2018! Må gott! ❤️

 15. Schlagerpinglan

  @Daniela, Jag tackar även dig för att du förgyllt bloggen här och ser fram emot nästa år då vi har mängder med nya bidrag att avverka. Ha en trevlig sommar. 🙂

 16. K2

  Inom många områden finns alldeles för många självutnämnda experter som bara framhäver vad dom själva tycker. För att kalla sig expert får man lägga subjetiviteten åt sidan. Efter två år har jag ännu inte smält hur juryn röstade ner Italien. Deras insats i finalen var fantastisk. Jag tänkte då att vann man inte med detta då kommer Italien aldrig att vinna ESC igen. Nu behövde dom egentligen inte fundera på sin fortsatta karriär då killarna redan vid så unga år var etablerade internationellt. Skrota juryn!!!!!

 17. Adri

  @Pinglan: Och herregud, en besserwissers värsta mardröm är ju att få sin egen rättelse rättad Pinsamt av mig!

  Aja, då tar jag tillbaka vad jag skrev! 🙂 Alla gör fel…

  Annars så vill jag bara säga att jag håller med er 🙂 Juryn borde förnyas, jag vill inte ta bort den helt men gör den större. Det ska väl inte krävas så mycket att få fler människor att vilja delta 🙂

 18. Adri

  Jag tycker Portugal förtjänade vinsten, verkligen. Ingen låt för mig personligen men den stack ut, var äkta och Portugal förtjänade verkligen framgång! 🙂

  Men jag blev lite bitter på Salvador under hans seger-“tal” eller vad man ska kalla det (helt ärligt är det dock ingen som sköter det snyggt eftersom man väl är så uppe i stunden).

  När han började snacka om att “Music is what is in the heart. Music isn’t fireworks etc etc”. Jag håller ju delvis med honom, men alla som jag såg programmet med tyckte att det var lite osympatiskt för det blev verkligen som att han pikade alla andra som bjuder på “show”.

  Jag vet inte om det var hans syfte, så ska absolut inte säga för mycket! Men om det var hans syfte att skicka pikar mot dem så tycker jag det var fel gjort!

 19. Schlagerpinglan

  @Adri, 🙂 Bättre att reagera när man tycker att något är fel, ingen förväntar sig att någon ska ha alla fakta i huvudet. 🙂

  Jag är dock glad över att fler än jag reagerade på Salvadors segertal, för jag ville inte ta upp det med tanke på min reaktion efter förra årets final. Jag vill inte på något sätt få det att se ut som att jag tycker att fel låt vann, jag är jätteglad över att Portugal vann även om det gick ut över det bidrag jag personligen tyckte skulle vinna.

  Men segertalet var förhoppningsvis inget han hade tänkt ut på förhand utan något som bara lät bra i huvudet och blev lite annorlunda när det kom ut. Visst var det roligt att ett bidrag som kändes så äkta vann, men jag älskar variationen som ESC bjuder på och om det dyker upp 43 Salvador-kopior i Portugal med musik från hjärtat så blir i alla fall jag personligen väldigt besviken.

 20. Finne

  Lyckligtvis var ju tittarna och juryna denna gång eniga om topp-2, men nog känns juryna lite överflödiga. Dels så drar jurygrupperna minst lika mycket hemåt som tittarna (röstar på grannar, saboterar konkurrenter), men det blir också dålig stämning av hur olika juryna och tittarna ser på vissa bidrag. Vi minns Polen och Ryssland från i fjol. I år älskade juryna Australien igen, medan tittarna (helt rätt enligt min egen åsikt) helt ignorerade bidraget. För Ungerns del var det tvärtom; sjua i telefonröstningen, nittonde i juryresultatet.

  Att återinföra juryna för att råda bot på kompisröstandet känns tragikomiskt då detta bara innebär att länder som Grekland och Cypern byter 24 poäng med varandra istället för 12.

  Juryna i sin nuvarande form kan fungera som ställföreträdare ifall något land skulle få tekniska problem med telefonröstandet, samt eventuellt få makten att rösta ett par bidrag vidare från semifinalerna. Mer än så känns inte motiverat med facit på hand.

 21. Schlagerpinglan

  @Finne, Mmm… juryn som den är nu må rätta till en del problem men när det i stället uppkommer nya så blir det svårt att argumentera för juryn i denna form. Summan blir att den inte tillför speciellt mycket utan blir rent krasst att fem personer röstar som de vill och har lika stor makt som resten av befolkningen. Så även om det inte är mycket att säga om själva vinnaren så tycker jag att de bör ta en rejäl titt på juryns roll inför ESC 2018.

 22. Mats

  Är förvånad och besviken över Italiens dåliga placering, tycker fortfarande att det var den i särklass bästa låten i startfältet. Vill dock säga grattis till Portugal, alltid speciellt när ett land vinner för första gången. Trevlig sommar så ser vi fram emot Lissabon 2018!

 23. Micke

  Alltid lätt att vara efterklok kanske men jag måste säga att jag kände redan när Portugals lite lustige snubbe stod på scen och framförde det här vackra verket att det här tar Europa med storm. Jag själv kände wow och när kameran svepte över först Armeniens sångerska och sedan ytterligare några som stod och grät och torkade sina tårar. Just då kände jag, tyvärr Italien ni kommer inte att ta det i år heller trots att ni är bäst som ni nästan alltid är.

  Så betyder det att jag är besviken. Inte alls. Jag är sååååååååååååååååååå glad för Portugals skull och hela tanken med ESC som Portugal har omhuldat och värnat om så envetet. Aldrig någonsin har ett land förtjänat en seger som Portugal. När de dessutom gör det med ett sånt här bidrag då står jag upp och applåderar.

  Ledsen för Fransesco Gabbanis skull men jag hoppas han kommer tillbaka. Jag hoppas framförallt att Italien kommer tillbaka och inte låter sig nedslås av detta och liknande tidigare år. Jag menar de måste undra vad som försiggår i ESC när exempelvis det fantastiska Grande Amore med Il volo kan få stryk av ett upprepande oh whoa whoa whoa whoa whoa whoa. Dessutom med hjälp av några självutnämnda “experter” i en trio eller något mer.

  Jag är jättenöjd med kvällen där de flesta artisterna presterade sitt bästa för veckan. Etremt nöjd med att udda bidrag som Rumänien och Ungern kom topp 10. Tror hela ESC kommer att dra nytta av det i framtiden. Kollar jag topp 10 hittar jag tre bidrag som jag inte tycker förtjänar att vara där. Självklart Sverige men även Norge och ett allt ihåligare Australiensiskt bidrag. Vitryssland, Polen, Armenien och Österrike förtjänade bättre placeringar än de fick. Det bidraget som jag tyckte vann mest på sitt framträdande var märkligt nog Moldavien 🙂 Det som förlorade mest på sitt framträdande var enligt mig Azerbadjzjan

 24. Schlagerpinglan

  @Mats, Mmmm… även om jag glädjer mig åt Portugals första vinst så håller jag fast vid att Italien är och var det “bästa” bidraget och jag hade föredragit om det var Italien som var destinationen 2018. Nåja, det kunde ju gå så mycket värre. Ha en bra sommar och ladda batterierna så hörs vi igen inför ESC 2018. 😀

  @Micke, Precis, förhoppningsvis så förstår Italien att de hade ett bra bidrag men att det inte var deras år i år, vilket i och för sig kan vara svårt då det borde ha varit deras år för några år sedan. Men, men… en sjätteplats är ju trots allt tredje bästa resultatet sedan Italien gjorde comeback i tävlingen så förhoppningsvis kan de se en liten guldkant i besvikelsen.

 25. Adri

  Färdigställde en ny topp 42 efter finalen igår. Siffran inom parantesen är skillanden från min senaste “riktiga” topp 🙂

  1. Frankrike (-)
  2. Belgien (+1)
  3. Makedonien (+4)
  4. Rumänien (-)
  5. Danmark (-)
  6. Azerbajdzjan (+3)
  7. Polen (+4)
  8. Lettland (-)
  9. Schweiz (-3)
  10. Estland (-8)

  11. Italien (-1)
  12. Storbritannien (+7)
  13. Finland (-)
  14. Armenien (+8)
  15. Israel (-)
  16. Albanien (+5)
  17. Island (-5)
  18. Österrike (-4)
  19. Vitryssland (+9)
  20. Ungern (+14)

  21. Portugal (+2)
  22. Sverige (-6)
  23. Moldavien (-3)
  24. Nederländerna (+6)
  25. Georgien (-)
  26. Ukraina (+7)
  27. Bulgarien (-10)
  28. Grekland (-2)
  29. Tjeckein (-11)
  30. Cypern (-6)

  31. Norge (-4)
  32. Serbien (-3)
  33. Tyskland (+3)
  34. Litauen (+6)
  35. San Marino (-)
  36. Australien (-5)
  37. Irland (-)
  38. Malta (-)
  39. Slovenien (-)
  40. Montenegro (-8)

  41. Spanien (+1)
  42. Kroatien (-1)

  Detta visar att för mig är det Tjeckien som tyvärr står för det största fallet jämfört med pre-säsongen. Medan Ungern växt mest! 🙂

  Om man ska dela ut några utnämningar också bara för att stänga dörren för ESC 2017 så blir det såhär (inom parantes är de “nominerade”)

  -Mest överskattad: Kroatien (Bulgarien, Norge)
  -Mest underskattad: Makedonien (Schweiz, Lettland)
  -Årets kvinnliga röst: Ilinca (Lucie Jones, Anja Nissen)
  -Årets manliga röst: Nathan Trent (Robin Bengtsson, Kristian Kostov)
  -Årets scenartist: Alma (Francesco Gabbani, Artsvik)
  -Årets sämsta live: Montenegro (Grekland, Spanien)
  -Årets bästa text: “Requiem” (“Skeletons”, “Where I am”)
  -Årets sämsta text: “Flashlight” (“This is love”)
  -Årets musikvideo: Makedonien (Italien, Moldavien)
  -Årets visuella framträdande: Azerbajdzjan (Albanien, Frankrike)

 26. Micke

  -Mest överskattad: Sverige
  -Mest underskattad: Finland
  -Årets kvinnliga röst: Kasia Moś
  -Årets manliga röst: Kristian Kostov
  -Årets så dålig att man nästan vill fläta till honom: Montenegro
  -Årets bästa text: Italien
  -Årets sämsta text: Grekland
  -Årets med rullband kan man få vem som helst att se dansant ut: Sverige
  -Årets glädjepiller 1: Vitryssland
  -Årets glädjepiller 2: Rumänien
  -Årets glädjepiller 3: Moldavien
  -Årets snälla kan ingen bespara oss detta pinsamma moment: Green Room
  -Årets bästa blogg: Schlagerpinglans
  -Årets tack för det ni för in i ESC: Ungern
  -Årets bästa scenshow: Armenien
  -Årets sämsta scenshow: Montenegro
  -Årets vem fan släppte ut katten: Grekland
  -Årets vem kan skita i ESC mer än vi: Irland och Storbritannien
  -Årets största chock: Sverige kom före Italien
  -Årets roligaste att diskutera med: Adri
  -Årets tårar: Artsvik när hon blev helt till sig av Portugals bidrag
  -Årets bästa röst men jag pallar inte att stå på scen: Blanche
  -Årets supertönt: Ärthjärnan på scen med sin “rumpchock”
  -Årets varför är ESC så mycket bättre än MF: Se på blandningen av musik
  -Årets jädrar tycker vi samma om allt: Johanna
  -Årets en jury ska bestå av en mängd kunniga och intresserade, inte av 3-5 besserwissers
  -Årets musikvideo: Italien
  -Årets det är i alla fall inga fel på mina lungor: Danmark
  -Årets jädrar så kul att ni äntligen fick vinna: Portugal
  -Årets jädrigt kul att ni hakade på med bäst, sämst och glädjepiller: Johan och Adri

 27. Johanna

  @micke Ja i år har vi sannerligen tyckt mer lika än någonsin förr!

 28. Adri

  Micke: Tack för den fina utnämningen 😀 Det har varit kul att diskutera med dig också under denna ESC-säsong! 🙂

  Sen vet jag inte om du kollade min nya topp 42 ovan, men där kan du ju se att både Ungern och Vitryssland hoppat upp rejäla steg sen livesändningarna! 🙂 Det måste ju du bli glad av att se! 😀

 29. Andreas

  Blev positivt överraskad att Italien gick lite på pumpen vad som på förhand tippades bli en enkel seger tappade helt fotfästet i tävlingen och även om den kommer på en respektabel placering så hade dom förväntat sig mycket mycket mer. Jag själv förstod aldrig storheten med låten utan har hela vägen tyckt att det är en helt okej humor låt men inte mycket mer.

  Blev även glad att Spanien kom jumbo då jag anser att en låt behöver mer än “do it for your lover” som text en miljon gånger. Pinsamt dålig. Och då jag dessutom vet att juryn helt valde att köra över Spaniens befolkning så känns det ännu mer rättvist att dom hamnade där dom hamnade.

  Tyckte att joddlarna från Rumänien hade en rolig och charmig låt tyvärr tappade den en hel tid av att dom helt klart helt saknade kemi, killen försökte kommunicera på scen men tjejen verkade köra sitt eget race och mer eller mindre ignorera honom helt. Var två solo artister som saknade kemin som sagt.

  Tror ingen på förhand hade tippat Moldaviens humor dänga som trea, var dock roligt att den gick så bra som den gjorde då jag tycker det är en rolig låt som inte är för allvarlig bland alla tusen ballader i startfältet.

  Enda jag inte riktigt är nöjd med är vinnaren, även om låten har ett budskap och det så är det otroligt tråkig redan vid andra lyssningen.

 30. Micke

  @Adri visst såg jag det. Du börjar utvecklas inom musik grabben 🙂

  Tänkte slänga ut en ranking av 2000-talets vinnare i ESC:

  1. Marija Šerifović – Molitva (Serbien) 2007
  2. Lordi – Hard Rock Hallelujah (Finland) 2006
  3. Olsen Brothers – Fly on the Wings of Love (Danmark) 2000
  4. Loreen – Euphoria (Sverige) 2012
  5. Lena – Satellite (Tyskland) 2010
  6. Sertab Erener – Everyway That I Can (Turkiet) 2003
  7. Salvador Sobral – Amar Pelos Dois (Portugal) 2017
  8. Jamala – 1944 (Ukraina) 2016
  9. Alexander Rybak – Fairytale (Norge) 2009
  10. Emmelie de Forest – Only Teardrops (Danmark) 2013
  11. Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix (Österrike) 2014
  12. Ruslana – Wild Dances (Ukraina) 2004
  13. Helena Paparizou – My Number One (Grekland) 2005
  14. Dima Bilan – Believe (Ryssland) 2008
  15. Ell&Nikki – Running Scared (Azerbajdzjan) 2011
  16. Måns Zelmerlöw – Heroes (Sverige) 2015
  17. Marie N – I Wanna (Lettland) 2002
  18. Tanel Padar, Dave Benton and 2XL – Everybody (Estland) 2001

  Slänger även ut en ranking av den mycket sämre MF

  1. The Ark – The Worrying Kind 2007
  2. Sanna Nielsen – Undo 2014
  3. Loreen – Euphoria 2012
  4. Lena Philipsson – Det gör ont 2004
  5. Frans – If i were sorry 2016
  6. Roger Pontare – När vindarna viskar mitt namn 2000
  7. Anna Bergendahl – This is my life 2010
  8. Malena Ernman – La Voix 2009
  9. Friends – Lyssna till ditt hjärta 2001
  10. Charlotte Perrelli – Hero 2008
  11. Martin Stenmarck – Lad Vegas 2005
  12. Fame – Give me your love 2003
  13. Adro-Dite – Never let it go 2002
  14. Måns Zelmerlöw – Heroes 2015
  15. Carola – Evighet 2006
  16. Erik Saade – Popular 2011
  17. Robin Bengtsson – I can´t go on 2017
  18. Robin Stjernberg – you 2013

  Som synes var 2007 ett bra år då även Island och Finland hade sina bästa någonsin.

 31. Micke

  @Andreas det där med att en låt behöver mer än en textrad eller liknande som upprepas miljoner gånger kan jag definitivt skriva under på. De flesta på bloggen har ju lämnat nu så då kan jag ju utveckla det för egen del.

  Det finns två bidrag, ett i ESC och ett i MF som mer än andra förvånat mig att de blev så populära eller att någon överhuvudtaget tänkte på dem. De är absolut inte det sämsta som varit men de har ju för tusan ingen text.

  Den ene i MF: In the club the club oh oh, In the club the club oh oh, In the club the club oh oh, In the club the club oh oh, In the club the club oh oh. In the club the club oh oh, In the club the club oh oh, In the club the club oh oh, In the club the club oh oh, In the club the club oh oh

  Den andre i ESC: Lala lalalalalala lalalalalalala love. How I’ve been waiting for this. Lala lalalalalala lalalalalalala love. Oh I’ve been waiting for this. Lala lalalalalala lalalalalalala love. Lala lalalalalala lalalalalalala love. How I’ve been waiting for this. Lala lalalalalala lalalalalalala love. Oh I’ve been waiting for this. Lala lalalalalala lalalalalalala love.

  Jag vill faktiskt ha lite mer än så när det gäller text 🙂

 32. Schlagerpinglan

  @Adri & Micke, Roligt med era “mest/årets …”-listor. 🙂 Jag kommer förmodligen själv att göra en sådan, även om det kanske dröjer ett tag. Nu när det återigen är lågsäsong så får jag dra ut på inläggen så det blir ett eller ett par om dagen innan det kanske t.o.m. blir en liten semester. Tills vidare kommer jag dock att fortsätta uppdatera bloggen. 🙂

  @Andreas, Att det fanns en del som inte alls delade min förtjusning över det italienska bidraget det visste jag redan på förhand. Synd bara att ni var så många. 😉 Vad gäller Spanien så kan jag inte annat än att hålla med dig och förhoppningsvis får det TV-bolaget i Spanien att justera sättet de väljer ut sitt bidrag på inför nästa ESC. Jag är absolut för ett jurysystem, men där det endast verkar reta upp TV-tittarna (som trots är de som är oumbärliga om det ens ska bli någon show) så behövs förändringar (vilket jag även tycker gäller ESC i stort).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se