Ryssland

TV-bolaget RTR har ännu inte avslöjat något om sina planer angående Rysslands deltagande i Eurovision Song Contest 2018. Visserligen ska Channel One Russia ha lovat Yulia Samoylova att hon ska få sin chans, men frågan är om de har något att säga till om 2018, då det borde vara RTR som håller i trådarna?

För att spä på spekulationerna ytterligare så har Sergey Lazarev, 3:a för Ryssland 2016, postat en mängd meddelande från Portugal där han är för att bl.a. spela in en musikvideo. Dessutom rapporteras det att Samoylova ännu inte fått någon officiell 2018-förfrågan, så det ser ut som att det fortfarande är en öppen fråga. (Källor: escxtra.com och wiwibloggs.com)

Snabbfakta: Rysslands deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1994 – deltagit 20 gånger – vunnit 1 gång: 2008


You Are The Only One“, Sergey Lazarev (Rysslands senaste ESC-bidrag)

Rysslands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2017: Flame Is Burning“,
Yulia Samoylova
(Channel One Russia: Internval) Yulia stoppad
av Ukraina
2016: You Are The Only One“,
Sergey Lazarev
(RTR: Internval) 3:a i finalen
2015: A Million Voices“, Polina
Gagarina
(Channel One Russia:
Internval
)
2:a i finalen
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR: Internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (Channel One Russia:
Internval + The Voice,
Golos-vinnaren
)
5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR: Nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (Channel One Russia:
Internval
)
16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR: Nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia
Prikhodko
(Channel One Russia:
Nationell uttagning
)
11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan (RTR: Nationell uttagning) 1:a i finalen

Schlagerpinglan: Om det nu är så att Yulia Samoylova verkligen fått en garanti av TV-bolaget att hon ska få representera Ryssland i ESC 2018 (vilket lät konstigt redan första gången det rapporterades) så hoppas jag att hon blir kompenserad med något likvärdigt om hon nu inte får uppdraget. Personligen så ser jag dock gärna att det blir Sergey Lazarev eller kanske Polina Gagarina som senare presenteras som det ryska 2018-valet. Allra helst hade jag naturligtvis sett att de arrangerade en storslagen, nationell uttagning men det är nog att dra drömmarna några steg för långt. 😉

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Vem representerar Ryssland i Eurovision Song Contest 2018?”

 1. Adri

  Jag hoppas varken på Gagarina eller Lazarev.

  Gagarina hade en bra låt, grymt framträdande och kom på en hedersvärd andraplats. Hon kommer med största sannolikhet inte toppa det om hon får chansen.

  Lazarev hade en bra låt, men ett riktigt uselt framträdande (Förlåt Pinglan, jag vet att du gillade framträdandet och det ska du absolut få göra det, men för min del var det lite mycket “trying too hard” så om Lazarev kommer tillbaks får han gärna chilla ner lite 🙂 ). Där handlar det mest om att jag tycker han var lite “basic” och jag vill helst se något nytt och inte sönderslipad perfektion.

  Av de tre du nämner i inlägget hoppas jag isf att Yulia Samoylova faktiskt får sin chans 🙂 Jag tycker absolut det kan vara trevligt med återseenden men det är också ett tråkigt “säkert val” 🙂

  Jag hoppas Ryssland skickar något annorlunda! Ryssland är bra på att producera låtar, no doubt. Men det är sällan unikt, jag vill höra något annorlunda från dem!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag förstår absolut att man kan tycka att Lazarevs ESC-försök var lite “för mycket” showmässigt och lite “basic” när det gäller själva låten… men själv gillade jag det och rent egoistiskt så hade jag gärna sett en uppföljare. 😛 Nu handlar det dock om en tävling och då tycker även jag att det är fel att satsa på något som redan visat sig ha svårt att locka till sig alla nödvändiga röster. Gärna Lazarev men något där de lägger mer krut på låten än scenshowen.

  Bäst vore nog (tyvärr) om de, som du hoppas på, skickar något nytt och annorlunda. Vi får väl se vad som händer. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se