SerbienTidigare bekräftade TV-bolaget RTS att Serbien planerar att delta i Eurovision Song Contest 2018 och nu har de även avslöjat att de kommer att utse sitt internvalda bidrag på ett annorlunda sätt. Fram till den 20:e oktober tar de emot bidrag från allmänheten enligt följande:

Uppdaterat: Serbiens TV-bolag RTS har flyttat fram sin deadline till den 10:e november då de bestämt sig för att slopa internvalet och i stället satsa på en nationell uttagning.

RTS tar emot bidrag från allmänheten:
Fas 1: Både inhemska och utländska låtskrivare är välkomna att skicka in sina bidrag, deadline är satt till den 20:e oktober, men artisterna måste vara serbiska medborgare.
En ny språkregel har införts vilket betyder att alla inskickade bidrag måste vara på ett av de officiella språken i Serbien, d.v.s. serbiska, ungerska, slovakiska, kroatiska, rusinska eller albanska.
Länkar till fullständiga regler hittar ni hos escserbia.com (som länkar till filerna på rts.rs).

Så här väljs Serbiens ESC 2018-bidrag ut:
Fas 2: En urvalskommitté bestående av RTS-musikredaktörer lyssnar igenom de inskickade bidragen och bedömer dem efter deras konstnärliga / artistiska kvalitéer, utan att få veta vilka namn som ligger bakom. De väljer ut upp till tio bidrag som går vidare till nästa fas.
Fas 3: En expertjury får sedan lyssna på de utvalda bidragen, som framförs i någon av RTS shower, innan de väljer ut Serbiens bidrag i Eurovision Song Contest 2018. Mer information om hur det valet görs kommer vid ett senare tillfälle.
RTS förbehåller sig rätten att själva välja ut det serbiska bidraget om det skulle visa sig att inget av de inskickade bidragen lever upp till den önskade standarden.
(Källor: esctoday.com och eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Jag står fast vid min tidigare önskan om att jag gärna ser att Serbien skickar en storslagen Balkan-ballad till Portugal. Nu hoppas jag inte bara att det skickas in en riktigt nackhårsresande bra låt till den serbiska uttagningen, helst av Željko Joksimović, utan även att de som gör den första utgallringen verkligen vet vad de gör. Eftersom jag inte imponerats av deras senaste internval så håller jag tummarna för ett lite annorlunda resultat denna gång. Lycka till, Serbien. 🙂

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Serbien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Serbien 2018: RTS söker bidrag till internval”

  1. Micke

    2004, 2007, 2012, 2008. Behöver jag säga mer? 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se