LettlandTV-bolaget LTV har tidigare bekräftat att Lettland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2018 och nu kommer även lite inledande information angående Supernova 2018, den nationella uttagning som ska utse landets tävlingsbidrag i Portugal:

Kort info och nyheter angående “Supernova 2018”:

Bidrag till uttagningen kan laddas upp via supernova.lsm.lv fr.o.m. den 6:e september kl. 10:00 EEST till den 15:e oktober kl. 23:59 EEST.
I år kan även utländska låtskrivare skicka in bidrag (så länge de utländska medarbetarna inte står för mer än 30% av upphovsrätten för bidraget). Förhoppningen är att det ska leda till låtar som är mer konkurrenskraftiga på den internationella marknaden samt hjälpa utbytet av erfarenheter mellan lettiska och utländska musiker.
För första gången så kommer det att hållas ett låtskrivarläger där det, precis som i Estland, ska skrivas låtar speciellt för den nationella uttagningen.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Supernova ruckar lite på reglerna och tillåter upp till 30% utländsk inblandning i varje bidrag. Detta skulle kunna tolkas som att de är lite osäkra på sin egen förmåga men även som att de strävar efter att lära sig av andra och utvecklas. Om det kommer att ha någon inverkan på Supernova 2018-startfältet eller ej (och om det då blir till det bättre eller sämre) ska bli väldigt intressant att se. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Lettland i ESC 2018“.

Se även: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se