Vitryssland TV-bolaget BTRC har bekräftat att Vitryssland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2018 samt att de kommer att utse sitt bidrag genom en nationell uttagning.
(Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: Vitrysslands deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2004 – deltagit 14 gånger – vunnit 0 gånger


Story of My Life“, Naviband (Vitrysslands ESC 2017-bidrag)

Vitrysslands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2017: Story of My Life“, Naviband (Nationell final) 17:e i finalen
2016: Help You Fly“, Ivan (Nationell final) 12:a i semi 2
2015: Time“, Uzari & Maimuna (Nationell final) 12:a i semi 1
2014: Cheesecake“, Teo (Nationell final) 16:e i finalen
2013: Solayoh“, Alyona Lanskaya (Eurofest +
Internvald låt
)
16:e i finalen
2012: We Are The Heroes“, Litesound (Eurofest 2012) 16:e i semi 2
2011: I Love Belarus“, Anastasiya
Vinnikova
(Internval) 14:e i semi 2
2010: Butterflies“, 3+2 feat. Robert Wells (Internval) 24:a i finalen
2009: Eyes That Never Lie“, Petr Elfimov (Eurofest 2009) 13:e i semi 1
2008: Hasta La Vista“, Ruslan Alehno (Eurofest 2008) 17:e i semi 2

Schlagerpinglan: Det är med stor glädje jag tar emot beskedet att det blir en vitrysk nationell uttagning även inför ESC 2018. Med sina livesända auditioner och återvändande artister så är detta en av de uttagningar jag längtar till allra mest. Förutom en del artistönskningar (bl.a. Alexey Gross, Dmitry Koldun, Artsem Mikhalenka, Litesound och Vlad Kurasov) så har jag en förhoppning om att de behåller juryn, som tillsätts och avskaffas med jämna mellanrum.

Inte för att det är någon garanti för att resultatet blir bättre, men just i Vitryssland så har det visat sig att jag (på senare tid) oftast håller med juryn och nu senast så räckte det ju till en finalplats för juryvalet. Med lite tur går det kanske ännu bättre i Portugal. Lycka till, Vitryssland. 😀

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Eurovision 2018: Vitryssland bekräftar deltagande”

 1. Adri

  Vitryssland imponerar sällan. De är oftast i övre botten för mig. De är helt enkelt sällan rent dåliga, men väldigt “meh”.

  Men några guldkorn har de ändå: 2004, 2013 och, faktiskt, 2017 (ja, jag kritiserade den hårt när det begav sig i våras och låten åkte från topp 15 till botten 10 hur som helst, på min “final version” av 2017 hamnar den på 17e plats (precis som IRL).

  Sämst: Ah nu får jag gå emot dig Pinglan för jag tycker deras låt 2012 är rent hemsk. I båda versioner. Men den är inte alls överlägsen i botten. 2008 års “Hasta la vista” och 2005 års “Love me tonight” är också riktigt hemska.

  Önskemål? Hmm… vet inte. Kanske MILKI (om de hittar något lika kul som “Accent”)

 2. Micke

  Är tyvärr på Adris sida här Pinglan för Vitryssland är ett av de länder jag väntar mig minst av varje år. Så jädra kul då att de serverade oss ett sånt jädra glädjepiller som de gjorde i år. Är låten bra? Tveksamt but who gives a shit. Glädje sprutar ut ur bidraget och man blir på så jädra gott humör.

  I övrigt då? Det är där jag och Adri “håller ihop”. Det finns absolut ingenting som tilltalar mig. Det hade kunnat vara om bidraget 2011 inte hade stinkt så illa av propaganda som det gjorde. När man väl kopplar bort det som osar finner man faktiskt ett riktigt skapligt bidrag, inte minst det instrumentala mellanspelet. Men oj vad det stinker om det samtidigt tyvärr.

 3. Micke

  Glömde en sak angående bidraget 2011. Man ska inte bara blunda för propagandan för att ta till sig det. Bra med ögonlocken nere även när det gäller “showen”.

 4. Adri

  Jag vill korrigera mig: Deras låt från 2005, “Love me tonight” är inte hemsk. Men framträdandet är så jag behåller den bland “sämst”-punkten.

  Låten är faktiskt 100% godkänd, gillar framförallt bryggan. Men den sångerskan kan inte sjunga. En av botten 20 när det gäller sånginsatser i historien tror jag. Hon lät faktiskt lite som ett får (och så såg hon väldigt stel ut). Körsångerksorna borde kört utan Angelica.

  För övrigt skriver jag under på vad Micke skriver om 2011-låten. Den är inte helt dålig (Vitryssland är sällan det, för mig är de oftast bara tråkiga). Men det är något kring låten som “luktar lite illa” så att säga.

 5. Schlagerpinglan

  Vad gäller Vitrysslands 2011-bidrag så finns det förmildrande omständigheter. Egentligen skulle Anastasia tävla med “Born in Belorussia” https://www.youtube.com/watch?v=xUtmVrfCAUo men då den framförts tidigare så blev den diskad och hastigt ersatt med “I Love Belarus“. Båda har ungefär samma mått av propaganda men “Born in Belorussia” är enligt mig en riktigt bra låt och jag lyssnar fortfarande på den relativt regelbundet. 🙂

 6. Micke

  Lyssnade på din länk pinglan men måste säga att jag föredrar den som det till slut blev. Mer tyngd i den. Men då pratar jag uteslutande om studioversionen för live funkade den inte alls, i synnerhet inte hennes röst och “showen”. Försökte lyssna på den vitryska versionen då jag tänkte man kunde förtränga texten då men märkligt nog föredrar jag den engelska versionen ändå

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är helt med dig vad gäller showen (som har lite “skämskuddevarning” för mig), den vitryska versionen (förvånansvärt nog tycker inte heller jag att den är bättre än den engelska versionen) samt att det är mer tyngd i det slutliga bidraget än det som var tänkt. Dock så föredrar jag den lite mer lättsmälta låten då den, för mig, är så lättrallad, fastnar lätt, gör mig glad och innehåller en imponerande manskör. 🙂

  Enligt mig är det därför ett klart bättre bidrag än “I Love Belarus“, men jag är likväl inte säker på att den hade fått någon bättre placering i ESC då propagandan trots allt (helt förståeligt) stryker många mothårs.

 8. Adri

  Här får jag välja Mickes sida 🙂 För mig var “I love Belarus” ganska överlägsen “Born in Belorussia”. “I love Belarus” fungerade någorlunda i studioversion (om man försöker glömma buskapet) men “Born in Belorussia” funkade överhuvudtaget inte för mig.

  Sen tycker jag väl inte att liveframträdandet var så dåligt. Hennes röst var “godkänd” (knappt) men “showen” var ganska dålig, men jag har absolut sett sämre shower (Israel 2014, Moldavien 2014 eller den största kalkonshowen någonsin: Makedonien 2015).

 9. Micke

  @Adri, Låg du och sov när Sverige uppträdde 2013 och 2017? Eller än mer Israel 2000 och den kanske största kalkonen när det gäller scenframträdanden Schweiz 2006 🙂

 10. Adri

  Micke: Ovan talade jag bara om scenframträdande/show.

  Sverige 2013 är en väldigt dålig låt. Schweiz 2006 är ännu värre. Sverige 2017 är både bra låt och bra show.

  Israel och Moldavien 2014, och Makedonien 2015 är alla bra låtar! Men personerna som planerade deras visuella scenframträdande borde fått sparken första dagen på jobbet.

 11. Micke

  @Adri jag hade full koll på att du pratade om scenframträdanden och det gjorde även jag. Tror du verkligen att jag hade glömt bort Österrike 2012 om det hade varit helheten jag menade 🙂

 12. Adri

  Fair enough, då är vi bara inte med varandra.

  Men allvarligt, Makedonien 2015 kan mycket väl användas i framtiden om man vill hålla en kurs om hur man INTE sätter upp ett performance! Och det är synd på riktigt för jag gillade den låten.

 13. Micke

  Måste jag bara ta ut ett extremt bedrövligt scenframträdande så blir det Schweiz 2006. Det är så sliskigt att vissa människor fortfarande i denna dag ligger i sliskgyttjan som uppstod, desperat kämpandes för att få luft. Har faktiskt aldrig sett något liknande. Jag brukar hålla mig från såna kommentarer men i detta fall är det så exceptionellt att det bara inte går

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se