Frankrike Det har tidigare avslöjats att France 2 kommer att utse Frankrikes ESC-bidrag genom en nationell uttagning, som ev. kommer att gå under nament “Mission Eurovision“, samt att de redan i juni började att ta emot bidrag till den. Detta kan ni läsa mer om här.

I väntan på en officiell bekräftelse på hur de tänker utforma uttagningen så kommer här en rapport från Ouest France som dock får tas för vad det är, d.v.s. hoppfulla och intressanta rykten:

Senaste rapporterna om Frankrikes nationella ESC 2018-uttagning:

Artisten som får representera Frankrike i ESC 2018 kommer (eventuellt) att väljas ut genom en nationell uttagning i januari som (eventuellt) kommer att ledas av den fransk-kanadensiske sångaren Pierre Garand (Garou).
Det är mycket möjligt att 15 bidrag kommer att utses till uttagningen som troligtvis kommer att bestå utav tre shower (två semifinaler samt en final) i januari 2018.
Det uppges att de första två showerna lär vara förinspelade och kommer att avgöras av en proffsjury medan finalen förmodligen är live-sänd och avgörs av en kombination av internationella jurygrupper och teleröster.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Man vet att det är lågsäsong när man bryr sig om att rapportera om saker som inte är officiellt bekräftade. 😀 Jag hoppas dock att ovanstående information visar sig vara väldigt nära sanningen då jag gärna ser att Frankrike satsar på en uttagning med fler än en show. Kanske är jag lite egoistisk som hoppas på detta, då de verkar göra riktigt bra internval för tillfället, men det ska mycket till för att jag ska tacka nej till en nationell ESC-uttagning. Lycka till, Frankrike. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2018 (inkl. länkar till Frankrikes tio senaste ESC-bidrag) hittar ni här: “Frankrike i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Frankrike 2018: Nationell final i januari(?)”

 1. Micke

  Drar snart iväg minst en månad här så jag passar på att slänga ut lite dynga nu 🙂

  Tänkte ta den topp 10 som nu existerar för mig från ESC 2017 Gör endast ett undantag från de som tävlade för sina länder och det gäller Sveriges bidrag. Det är så fruktansvärt dåligt så jag klarar inte ens tanken på att det representerade Sverige 2017. Därför gör jag det som hela Sverige borde ha gjort, byter ut det. Nano ligger väl närmast till då och den hade varit med på min topp 10 men där fanns i mina ögon ett bidrag som var än bättre och det slänger jag in.

  1. Polen (Årets absoluta växare. Blir bara bättre och bättre men snälla ta liveversionen)
  2. Italien (Synd att han inte tog det hela på allvar när han väl stod där)
  3. Belgien (Wow om hon hade kunnat prestera lika bra live)
  4. Sverige (Välkommen in i tävlingen Loreen där du borde ha varit)
  5. Vitryssland (Man slutar aldrig att vara glad. Det stora lyckopillret)
  6. Ungern (Så jävla mysig att inte ens rap-partiet kunde förstöra helheten)
  7. Bulgarien (Visst det finns flera låtar i den men låten och sångaren är bra)
  8. Armenien (Oj vad är det som luktar? Det är ESC och jädrar så gott det luktar)
  9. Finland (Fantastiskt kul att åtminstone ett av Nordens länder hade ett bidrag att lyssna på)
  10. Österrike (Simpelt? Ja men I don´t give a shit. Blir glad av det)

 2. Micke

  Det här är ju bara en gissalänk så då kan jag nog lägga in lite annat 🙂 Känner att jag varit lite orättvis mot Norge. Har sagt att det är Finland och Island som regerar i Norden när det gäller ESC och dissat framförallt Danmark men även Sverige och delvis Norge. Men jag får faktiskt ihop 10 bra bidrag från dem. De började skärpa till sig i mitten av 90-talet. Tänkte slänga ut en topp 5

  5. https://www.youtube.com/watch?v=w07N2nfB7KY

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Då får jag passa på att önska dig en trevlig månad. 😀 Förhoppningsvis har ESC-säsongen kommit igång lite mer när du kommer tillbaka så att det finns mer aktuella saker att diskutera. 🙂

 4. Micke

  @Pinglan, jag tackar och bockar. Drar i nästa vecka så lite menlös skit till ska jag nog hinna lägga ut innan det 🙂 Fortsätter exempelvis med min “ursäkt” till Norge med att slänga ut plats fyra. Ett mysigt bidrag där jag än idag blir irriterad över att partiet mellan 2.22-2.32 bara är 10 sekunder långt Där har de tänkt fel. De skulle kört det än gång till innan de började sjunga igen.

  4. https://www.youtube.com/watch?v=LIaFyFGWgnw

 5. Adri

  Jag är inte kreativ nog för att komma på en egen tråd, så jag följer med och gör en topp 10 över årets låtar, nu i September. Saker och ting har ju förändrats sen ESC-säsongen.

  1. Frankrike – vad finns det att säga? Att någon ens har något negativt att anmärka om här är för mig en gåta.

  2. Belgien – Motsatsen till vad Micke sa så tyckte jag att denna redan utmärkta låt höjdes av Blanche live!

  3. Danmark – ÖVERLÄGSET bäst av Nordens bidrag i år om jag fått bestämma. Europa höll tyvärr inte med.

  4. Azerbajdzjan – Låten var bra, men jag hade tröttnat på den. Vad hände sen? Liveframträdandet. Fy f** vad bra det var! Bästa av alla visuella liveprestationer i år. Och sen är ju Dihaj en grym sångerska.

  5. Makedonien – Så jäkla underskattad. Vad såg folk för fel här?

  6. Storbritannien – Mannen ovan skriver gärna om hur Storbritannien inte skickar någon som ens är topp 200 populärast i Storbritannien. Det är sant, men fy tusan vad Lucie Jones förtjänar en plats där! Den där jävla rösten alltså! Att tittarna ville ha denna på 20:e plats är GALENSKAP.

  7. Schweiz – Ännu ett bidrag vars öde lämnade mig som ett frågetecken. Fantastisk sånginsats och grym låt.

  8. Österrike – Alma, Imri Ziv & Nathan Trent, vad har de gemensamt? Den enorma glädjen de visar på scenen såklart! Det är så äkta! Blir så glad av att se denna man på scenen. I ett enkelt glädjepiller.

  9. Lettland – Höjdes verkligen live. Och den kommer 41/42? Nästan så jag kände att de röstande borde omyndigförklaras för de kan tydligen inte hantera att ha den makten. Bara nästan så jag tänkte så. Nästan.

  10. Israel – Denna låt växte också live. En sångröst som kanske inte bryter ny mark men som verkligen passade låten och gjorde sig rätt live. Bra framträdande, älskar det traditionella i låten också! Imri är en himla bra artist också!

  Sen var 2017 ett himla bra år i ESC också så det blir några “honorable mentions” utan kommentarer också.

  11. Estland
  12. Rumänien
  13. Nederländerna
  14. Armenien
  15. Italien
  16. Ungern
  17. Vitryssland
  18. Sverige
  19. Polen
  20. Finland

  Och så botten 5… för jag gillar listor:

  38. Litauen
  39. Montenegro
  40. Malta (ja dessa tre är urusla “waste of spaces” men botten 2 är en låååååång sträcka under dessa)
  41. Kroatien
  42. Spanien

 6. Micke

  @Adri, vadå du är inte kreativ nog. För det första är jag säker på att du hade varit det om du verkligen gett dig fan på det men framförallt vad spelar det för roll. Skriv det du känner för. Inte svårare än så 🙂

  Det mest intressanta du skriver är det du skriver om Belgien och Blanche . Säger ABSOLUT INTE att du har fel men det du säger är väldigt ovanligt om just detta. Har fått höra så mycket skit om henne och liveframträdandet så det står mig upp över……… Visserligen tycker jagatt den är mycket bättre i studioversionen men så jädra dålig som hävdar är hon banne mej inte. Kul att höra annorlunda från dig 🙂

  Jag är låååååååååångt ifrån felfri Adri jag kanske inte gav Lucie Jones samma chans somde andra. Jag vet ärligt talat inte. Är bara så fruktansvärt trött på hur Storbritannien och Irland tar sig an den här tävlingen. Möjligen gör det mig lite halvblind i vissa situationer. Men av det jag hörde och såg gav det mig ingenting. Bara åter igen tomhet.

  Det fantastiska med 2017 var att där i mina ögon bara fanns fyra riktigt, riktigt usla bidrag varav ett så dåligt att jag saknar ord.Pratar om Montenegro, Grekland, Israel och i synnerhet då om Sverige

 7. Adri

  Micke: Ja, jag har sett lite delade meningar om Blanches liveprestation. Hon kom ändå fyra i slutändan så jag gissar ändå att många håller med mig också 🙂 Men each to their own på den punkten! 🙂 Det som gör så att låten gick från 95% till 100% på liveframträdandet gäller de sista… 30 sekundrarna kanske? Där studioversionen håller sig ganska rak hela låten igenom (trots att den är grym såklart! 🙂 ) så blev det mer dynamik i höjningen i liveframträdandet!

  Jag önskar lika mycket som the next guy att Storbritannien och Irland tar tävlingen på allvar. Och jag tycker ändå Lucie Jones var ett steg i rätt riktning då det ändå kändes som en ordentlig effort, till skillnad från säg… 2016. Bästa brittiska representanten sen “Where are you?” 1998. Sen att det inte var någonting för dig personligen, så kan det va ibland!

  Ja just de fyra låtarna har du gjort din åsikt väldigt klar om! Grekland och Sverige har vi pratat om tillräckligt. Montenegro är jag helt med dig. Den är typ snuskig, men på fel sätt och känns bara fel att se och lyssna på. Live blev det bara värre. Israel är väl där vi är mest oense kring dessa fyra låtar 🙂 Där är jag även förvånad över din negativa respons, du som brukar gilla de traditionella tongångarna! Menmen… det träffar väl inte alltid rätt hos alla! 🙂

 8. Micke

  Ska ge dig en förklaring Adri. När det gäller är det allting som får mig att backa. När det är Grekland är det en fullkomligt usel malplacera refräng som inte hör ihop med någonting. Inte ens sig själv. När det är Montenegro så är det ett vidrigt framförande som får mig att få taggarna utåt. Israel då? Det är tyvärr så enkelt Adri att jag är dödligt trött på dutt dutt syntar som styr låtarna.

 9. Micke

  Ser att jag glömde skriva Sverige i första men det förstod du nog 🙂

 10. Adri

  Micke: Ja som sagt, Grekland och Sverige har vi pratats om tillräckligt! Där vet jag mer ellee mindre utantill vad du tycker 🙂

  Montenegro håller jag med om framträdandet, men helt ärlig var låten riktigt usel som det var redan innan tävlingen. Jag beskrev det som att “någon som aldrig sett ESC fick instruktionen att skriva något typiskt Eurovision”. Och jag vidhåller faktiskt den förklaringen än idag! Riktigt usel.

 11. Micke

  “Ursäkten till Norge fortsätter. Nu till plats tre som många har väldigt dumma oväsentliga åsikter om. Alla får givetvis tycka vad de vill men det är musiken som måste vara det primära i det här och musik är det verkligen. Väldigt vacker dessutom

  3. https://www.youtube.com/watch?v=fd3a189vcVc

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se