IrlandFör några dagar sedan började TV-bolaget RTÉ att ta emot bidrag från etablerade låtskrivare och artister som vill representera Irland i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon, Portugal. Här nedan ser ni lite kort vad som gäller:

Bra att veta för de som vill skicka in bidrag till RTÉ:

Deadline att skicka in bidrag är den 6:e november 18:00 CET, se RTE:s hemsida för mer information.
Endast MP3-filer (192kbps) och Soundcloud-länkar accepteras och de ska sändas till email-adressen eurovision2018@rte.ie.
Endast en låt per låtskrivare är tillåtet och den får inte överstiga tre minuter. Skickas fler bidrag in så är det endast den första som räknas.
De inskickade bidragen kommer att utvärderas av ett antal musik-expert-paneler.
RTÉ förbehåller sig rätten att själva kontakta etablerade artister/låtskrivare i jakten på det rätta ESC-bidraget. De är m.a.o. ej tvingade att välja något av de som skickas in.
RTÉ förbehåller sig även rätten att matcha den utvalda låten med en annan artist än den som angavs när bidraget skickades in.
(Källor: rte.ie, eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det verkar m.a.o. som att det inte blir något av den irländska nationella uttagning som jag personligen hoppades på. Däremot så verkar det som att RTÉ tar sökandet efter sitt bidrag på allvar så om allt stämmer (rätt bidrag skickas in och rätt musikexperter är utsedda att välja ut det) så skulle det kunna bli riktigt bra ändå. Jag hoppas, som vanligt, på det bästa. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Irland i ESC 2018“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Sveriges Melodifestivalen 2018, d.v.s. den 18:e september. Fler länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se