MaltaDen 1:a september var sista dagen för intresserade att skicka in sina bidrag till Maltas nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2018 och nu har TV-bolaget PBS presenterat de 30 bidrag som gått vidare till fas två av “Malta Eurovision Song Contest 2018″, se nedan:

30 bidrag och artister som gick vidare till nästa fas av “MESC 2018”:
Artist – Bidrag (Exempel på tidigare bidrag)
Abire Sekkaki – “Casablanca love”
Aidan – “Dai laga”
AIDAN – “See you”
Avenue Sky – “We can run”
Brooke Borg – “Heart of gold”
(Unstoppable” 2017, “Golden” 2016)
Christabelle Borg – “Taboo”
(Kingdom” 2017 – “Rush” 2015 – “Lovetricity” 2014)
Dan – “If only”
Danica Muscat – “One step at a time”
(Close your eyes” 2015 – “Fantasy“ 2013 – “7 days” 2012)
Deborah C – “Turn it up”
(All Around the World” 2016, “It’s OK“ 2015, “Until We Meet Again” 2014)
Deborah C & Joseph Tabone – “Human”
(Tonight” 2017)
Dominic Cini – “Picture I draw”
(Fire Burn” 2016, “Once In A While“ 2015)
Eleanor Cassar – “Back to life”
(I Want to Runaway” 2012 – “Hypnotised” 2011 – “Choices” 2010)
Ishmael Grech – “Good times”
Jasmine Abela – “Supernovas”
(Alive” 2016)
Kelsey Bellante – “Super woman”
Kevin Paul – “Great adventure”
Kimberley Cortis – “Monsters”
(Lighthouse“ 2016)
Kurt Anthony – “You will find me”
Lawrence Gray – “Love renegade”
(You’re Beautiful” 2016 – “The One That You Love” 2015 – ”In your eyes” 2012)
Malcolm Pisani – “Kiss”
Matthew Caruana – “Call 2morrow”
Mikhail Attard & Cherylis Camileri – “Breaking point”
Miriana Conte – “Rocket”
(Don’t look down” 2017)
Nicole Azzopardi – “Mixed feelings”
Petra Whiteford – “Evolution”
Raquel Galdes – “In my mind”
(Flashing Lights” 2016 – “Stop Haunting Me” 2015 – “Invisible” 2014)
Rhiannon Micallef – “Beyond blue horizons”
(Fearless” 2017)
Richard Joe – “Song for dad”
Stefan Galea – “Closer”
(Light Up My Life” 2016)
Tiziana Calleja – “First time”
(Words are not enough“ 2010)
(Källa: Sammanställning av schlagerpinglan.se – Startlista från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Äntligen så känns det som att 2018-säsongen är på väg att dra igång då vi ovan (förmodligen) ser titeln på det bidrag som kommer att representera Malta i ESC 2018 i Portugal. 😀

Så här på rak arm så känner jag faktiskt igen Jasmine Abelas “Supernovas” (som var uttagen att tävla i MESC 2017 men inte gick till final) men ärligt talat så är det inte det bidrag jag hoppas tar sig vidare till Maltas nationella 2018-final. Nej, i år (nästa år) hoppas jag (utan att ha hört bidragen) att Raquel Galdes (speciell röst), Christabelle Borg (brukar ha lättsmälta bidrag), Deborah C & Joseph Tabone (hoppas på något liknande “Tonight” 2017) och Lawrence Gray (underbar röst) finns med bland de som blir uttagna att tävla i finalen.

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Malta i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Malta 2018: 30 bidrag vidare till nästa fas”

 1. Adri

  Jahapp… Brooke Borg är tillbaka. Jag är inte den som dömer ut på förhand så jag kommer absolut ge henne en ärlig chans, men varken “Golden” eller “Unstoppable” var något för mig men det gick bra för båda så nu kanske hon tar och vinner?

  Annars har jag höga förväntningar på:
  • Deborah C (med eller utan Joseph, jag gillar alltid henne)
  • Jasmine Abela (gillade hennes tidigare effort)
  • Christabelle (samma som Jasmine)

  Brooke och Richard Joe är väl de som jag skyr mig mot mest. Klarar ju inte av Richards röst (för om jag förstått det rätt var Richard Joe mannen i Firelight 2014).

  Malta har ju den lite “nasty” vanan att alltid ha en väldigt stark final, men aldrig välja något jag gillar. Undantaget är 2016… och då bytar de låt (gillade visserligen bytet också, men inte lika mycket som orginalet).

  Too late nu, för artisterna är släppta. Men jag hade ju önskat en comeback från Corazon.

  https://m.youtube.com/watch?v=lZtI5IixNEc

  Om det inte framgått tillräckligt innan så kan jag återigen påpeka hur svag för nostalgi jag är. Och denna låten slår mig rakt i barndomen. När tempot slår igång efter första refrängen så låter det verkligen som en genomsnittlig listetta från 2004. Den tar mig tillbaka. Så jag hoppas hon återvänder någon gång med en lika trevlig låt! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmmm ser nu att “Richard Joe” har efternamnet Micallef enligt tvm.com, så det är förmodligen Richard Edward Micallef från Firelight som menas. Jag blir däremot glad om så är fallet för jag håller med dig om att han har en speciell röst… men jag tycker att den är väldigt behaglig. 🙂

  Något vi däremot har gemensamt är att vi båda tydligen tycker att “Fallen glass” är en höjdpunkt i Maltas nationella ESC-historia, och jag tackar dig för påminnelsen. 😀

 3. Johanna

  Åh! Hoppas det är Richard från Firelight (enligt mig Maltas bästa bidrag någonsin) (han borde för övrigt ha vunnit förra året också) I övrigt så brukar jag inte gilla de gamla vanliga som alltid är med men ser lite namn jag inte känner till så hoppas några av dem tar sig till Maltas final!

 4. Micke

  Ledsen Adri men jag ställer mig helt på tjejerna sida när det gäller Richard från Firelight. Nu har jag aldrig varit någon större vän av bidrag från Malta men Firelight från 2014 är för mig på topp precis som för Johanna även om de tyvärr inte riktigt fick till det när det väl gällde. Ser gärna precis som pinglan även att Deborah C & Joseph Tabone får till det med likvärdig låt som förra året.

  Men Adri på en punkt är jag på din sida och det är Brooke Borg. Var det möjligen hela ESC-cirkusens svagaste bidrag det hon hade 2017. Bedrövligt var bara förnamnet. Tur hon inte var “Unstoppable” i verkligheten.

 5. Adri

  Pinglan, Johanna och Micke: Nu var inte låten problemet dock. Jag är halvt med er när det gäller “Coming home”. Låten var riktigt mysig och hade den kvinnliga sångerskan fått köra solo hade den förbättrats enormt. Richard’s röst dock? Nej jag måste stänga av. Han låter så himla tillgjord.

  Aja, men som jag sa. Oberoende av vad artisterna har för historia eller avsaknad av historia i tävlingen så ska de alla få äkta chanser! 🙂

  Sen apropå Brooke så var hon den stora favoriten i årets NF och det förstod jag aldrig. Men jag hade ju faktiskt tagit henne och “Unstoppable” framför den meningslösaste högen med meningslöshet som nu gick och vann: “Breathlessly” (men å andra sidan hade jag tagit mer eller mindre alla låtar framför Breathlessly så det säger inte mycket).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se