Estland TV-bolaget ERR har tidigare meddelat att finalen av “Eesti Laul 2018″, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018, kommer att avgöras den 3:e mars 2018. Nu har de även presenterat resten av schemat samt börjat att ta emot bidrag från artister och låtskrivare, se nedan:

Schemat för Estlands “Eesti Laul 2018”:

1:a november Deadline att lämna in bidrag
10:e november (senast) Namnen på semifinalisterna avslöjas
19:e december Semi-1-bidragen premiärspelas
20:e december Semi-2-bidragen premiärspelas
10:e februari Semifinal 1 10 semifinalister → 5 finalister
17:e februari Semifinal 2 10 semifinalister → 5 finalister
3:e mars Final 10 finalister → 1 vinnare


Rändajad“, Urban Symphony (Estlands första “Eesti Laul”-vinnare)

Eesti Laul 2018 i korthet:

Eesti Laul 2018” består utav två semifinaler med vars tio bidrag samt en final där topp-fem från varje semifinal tävlar om att få representera Estland i ESC 2018, se schema ovan.

Utländska låtskrivare är välkomna men minst hälften av teamet måste vara estniska medborgare eller bosatta i Estland.

Varje låtskrivare / låtskrivarteam / artist / grupp kan delta med upp till tre låtar var.

Fram till den 1:a november kl. 15:00 (lokal tid) tar TV-bolaget ERR (Gonsiori 27, Tallinn) emot bidrag och ansökningar till Eesti Laul 2018. Även låt-texter, foton och info om personerna i fråga efterfrågas.

Biljetterna till “Eesti Laul 2018” släpptes för en tid sedan. Läs mer här.

Mer information hittar ni på tävlingens officiella hemsida. Se t.ex. regler på engelska, regler på estländska.

(Källa: etv.err.ee)

Schlagerpinglan: Som jag tidigare nämnt så har vi nu kommit fram till Eesti Lauls tioårsjubileum. Förhoppningsvis så blir det inte bara en lite extra festlig årgång utan med lite tur så slutar den även med att Estland hittar tillbaka till ESC-finalen, där jag tycker att de allt som oftast hör hemma. Lycka till, Estland. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Estland i ESC 2018“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Schweiz nationella uttagning, d.v.s. den 22:a september. Fler länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Estland 2018: Schemat för “Eesti Laul 2018””

 1. Adri

  Eesti Laul har gjort både gott och ont för Estland.

  2009 “Rändajad” och 2015 “Goodbye to yesterday” är båda på min topp 10 genom tiderna. Rent av fantastiska superlåtar båda två!

  Även “Siren”, “Rockefeller street”, “Et uus saaks alguse” och “Verona” var mer än bra låtar!

  Men… de har ju också deltagit med riktiga bottenskrap. “Play” 2016 och “Amazing” 2014 borde aldrig ens kommit nära Eurovision. Båda var riktiga bottenlåtar sina respektive år. Vad som hände i esternas huvud de åren förstår jag inte, menmen… what to do now?

 2. Zacke

  Estland är ett av mina absoluta favoritländer i tävlingen. Framförallt sedan de ändrade formatet 2009.
  Goodbye to yesterday (2015) är min absoluta favoritlåt, i tävlingen på hela 10-talet. Älskar allt med den låten!
  Sen håller jag inte med Adri om Play (2016) det var min tvåa det året (efter Italien för övrigt) och var närmast chockad när jag såg att den kom sist av samtliga bidrag det året.
  Nu i efterhand kan jag förstå varför det gick som det gick, framträdandet var verkligen inte bra. Men det är fortfarande en låt jag lyssnar en hel del på.
  Även Rockefeller street, kuula och et uus saaks alguse är toppenlåtar enligt mig.
  Tycker faktiskt de inte har haft ett enda dåligt bidrag sen 2008. Den “låten” kanske vi dock ska lämna till de förgångna 😉

 3. Schlagerpinglan

  @Zacke, Jag är helt på din linje där, då Estland på senare år seglat upp bland mina favoritländer i tävlingen. Precis som du så tycker jag att alla bidrag efter 2008 (som var lite för speciell för min smak) har sina ljusa sidor och jag skulle inte kalla något av dem dåliga (även om “Siren” skulle hamnat längst ner i en egen klass på min personliga lista). Bäst tycker jag om “Verona”, “Goodbye To Yesterday“, “Rändajad“ och “Amazing”, som alla tillhör mina riktigt stora ESC-favoriter. Imponerande att ett och samma land kan välja ut så många bra låtar på relativt få år. Detta gör att mina förväntningar på Eesti Laul 2018 blir extra höga. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se