Schweiz670 bidrag uppgavs ha skickats in till TV-bolaget SRG SSR när deadline idag passerades för att delta i “Die ESC 2018 – Entscheidungsshow“, den nationella uttagning som ska utse Schweiz bidrag i Eurovision Song Contest 2018. Detta är det högsta antalet bidrag på många år.

Vägen till den schweiziska 2018-finalen:

En 20-manna-jury, bestående av musikexperter, Eurovision-fans och TV-tittare, kommer nu att lyssna igenom de 670 inskickade bidragen och välja ut sex låtar till finalen.

Varje låt kommer att testas med olika artister för att de ska få fram den bästa kombinationen. I oktober/november beräknas valet vara klart.
I finalen, som sänds live via SRF 2 från SRF TV Studios i Zürich den 4:e februari, utser 50/50 internationella jurygrupper och tv-tittare den slutliga vinnaren.
(Källa: srf.ch)

Schlagerpinglan: Med tanke på att de förra året fick in lite mer blygsamma 160 bidrag så kan man förstå att de är nöjda med det stora intresset som visats uttagningen. Det är bara att gratulera och hoppas att ökningen inte bara är i kvantitet utan även kvalitet. Efter tre finalmissar i rad så är det dags för Schweiz att ta sig tillbaka till ESC-finalen. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se