BelgienTV-bolaget VRT gick ganska tidigt ut med att de tänkte göra ett internval inför Eurovision Song Contest 2018 och i kväll, i talkshowen “Van Gils & Gasten”, så avslöjade de att Laura Groeseneken kommer att få representera Belgien i Portugal.


It’s Laura Groeseneken for Belgium!” (eurovision.tv – 2:56 – Sep 28, 2017)

Laura (eller Sennek som hon kallar sig som solist) är en 27-årig singer/songwriter och keyboardist/pianist som till vardags arbetar på IKEA. Det bidrag hon ska tävla med i Lissabon kommer att väljas ut av henne och VRT under de närmaste månaderna. Enligt Laura så är det inte tal om någon typisk “Eurovision-låt” utan hon hoppas kunna skriva/hitta en vacker låt som kan ge publiken gåshud. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Belgiens internvalda ESC 2018-artist:

SENNEK framför “Kaleidoscope” live (OBS! EJ Belgiens ESC 2018-bidrag)

Schlagerpinglan:Så långt allt väl” sammanfattar nog min inledande känsla då jag i kväll för första gången hörde talas om denna belgiska sångerska. Det första intrycket var därmed klart godkänt och det är med stor nyfikenhet jag ser fram emot att få ta del av tävlingsbidraget. Även om jag inte är någon balladmänniska i grunden så älskar jag välgjorda låtar som framkallar gåshud, så förhoppningsvis så går allt enligt hennes planer. Lycka till, Laura, VRT och Belgien. 😀

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Belgien i ESC 2018” medan mer info om andra länders ESC-2018-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Laura Groeseneken (Sennek) för Belgien 2018!”

  1. Adri

    Ja. Detta säger mig ingenting. Hon verkar vara trevlig och vettig och kan sjunga! 🙂 men jag vet INGET om henne som artist.

    Hade detta varit innan 2015 hade jag förmodligen dömt ut henne redan då hon inte ger ett erfaret intryck eller är inte vidare känd.

    Men de senaste åren har ju verkligen visat att man vet aldrig vad man får 🙂 Jag dömde ut Blanche, Jana Burceska och Loic Nottet direkt också, men alla de imponerade på mig och två av dem även i tävlingen! Så tiden får utvisa hur det kommer gå här!

    Önskar alla inblandade lycka till i alla fall! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se