AlbanienTV-bolaget RTSH har meddelat att de snart kommer att börja ta emot låtar och artistansökningar till Festivali i Këngës 56, festivalen som ska utse Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2018, och bjuder därmed in intresserade artister och låtskrivare att delta:


“FEST-56” Tar emot låtar senast den 10:e november 2017
(Radio Televizioni Shqiptar – 0:40 – Oct 4, 2017)

Festivali i Këngës 56 – ett urval av reglerna:

Mellan den 2:a och 10:e november så tar TV-bolaget emot ansökningar till Festivali i Këngës 56, se närmare information under reklaminslaget.
Låtarna får ej vara längre än 4 minuter och måste framföras av den artist som är tänkt att tävla i festivalen.
Artister och låtskrivare får endast delta med en låt var medan grupper och textförfattare kan delta med upp till två låtar var.
Alla involverade i de tävlande låtarna (artister, låtskrivare) måste vara albanska medborgare.
TV-bolaget kommer att utse en grupp av musikexperter som får i uppgift att bestämma vilka av de inskickade låtarna som får delta i tävlingen i december. Närmare datum presenteras senare.
(Källor: RTSH och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Då det endast var några dagar sedan jag skrev om Albanien sist så har jag inte mycket att tillägga i nuläget. Jag är övertygad om att de får in väldigt många intressanta bidrag och att det kommer att framföras av en lång rad av kompetenta artister, det är inte där “problemet”, som jag ser det, ligger. Problemet kommer inte förrän senare, när de ska “fixa till” vinnarlåten men oftas lyckas med det motsatta. Förhoppningsvis står de emot alla dessa impulser inför ESC 2018 och vågar skicka låten precis som de själva gillade den. (Under förutsättning att den klarar ESC:s 3-minuters-regel.) Det behöver inte vara svårare än så. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Albanien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se